2007/06/29

Stäng av Persson och Nilsson från Ullevi!

SKATTESKANDALEN Från IFK Göteborgs officiella hemsida:
"Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd har gett IFK Göteborg böter på 20.000 kronor för flaggbränningen i samband med matchen mot Gais den 28 maj.
- Förbundet ser allvarligt på händelsen och det gör självklart även vi, säger Tommie Elgestål som är säkerhetsansvarig hos IFK Göteborg."

"De som brände flaggorna kommer att hållas ersättningsskyldiga för bötesbeloppet från föreningens sida.
- Nu blickar vi framåt och hoppas på publikfester utan böter på Ullevi, säger Tommie Elgestål."
Jag bara undrar en "liten" sak:
När ska Mats Persson och Jan "Plånbok" Nilsson, dömda för bland annat trolöshet mot huvudman, bli ersättningsskyldiga för de dryga 13 miljoner kronor i kvarskatt som föreningen IFK Göteborg tvingades betala- som ett direkt resultat av transaktionerna kring Peter Ijehs och Stefan Selakovic övergångar till föreningen?

Om 20 000 kronor är värda att begäras tillbaka, borde inte 13 miljoner kronor vara värda en civil stämningsansökan, separat polisanmälan och alla möjliga tänkbara åtgärder? Eller vill man inte sätta hårt mot hårt när ens egna styrelsekamrater och kompisar är de som står bakom eländet?

Stäng av Jan "Plånbok" Nilsson och Mats Persson från Ullevi precis som vanliga bråkstakar, flaggbrännare och andra tvivelaktiga element stängs av. Den skattekarusell som nu dragit ner föreningens verksamhet i smutsen i flera år är inte över, de dömda kommer säkerligen att överklaga sina fängelsedomar till hovrätten. Under tiden vore det enda rätta att ge var och en av dessa herrar en symbolisk två års avstängning från IFK Göteborgs matcher. Om invändningen mot en sådan avstängning är att det endast är "brott" i samband med matcher som kan rendera sådana arenaavstängningar- så skriv om regelboken. För aldrig tidigare i IFK Göteborgs 103-åriga historia har vi drabbats av ett sådant monumentalt svek mot föreningen som Mats Persson och Jan Plånbok Nilsson är skyldiga till. Då måste man bita ifrån om man har någon ryggrad.

I rättvisans namn. I respektens namn. I balansens namn.

Trolöshet mot IFK Göteborg måste innebära en grov diciplinär markering från föreningens sida för att inte föreningens nuvarande ledning ska framstå som lika goda kålsupare och hycklare.

Stäng av Persson och Plånbok från Ullevi!

41 kommentarer:

  1. Right on Frankieboy!

    Kan man stänga av och bötfälla nån jävla flaggbrännar-looser så borde man temejfan stänga av och bötfälla dom där satans asen som dragit ner världens finaste förening i skiten!

    Nu kan vi äntligen börja hoppas att Sella får tillbaka självförtroendet igen o börjar ÖSA in mål sedan han blivit frikänd.

    Nu kan det bara bli bättre, forza blåvitt!

    SvaraRadera
  2. avstängningarna får gälla från o med säsongen 2009 då.
    Ha ha

    SvaraRadera
  3. Idag blev dom dömda i Tingsrätten (kommer garanterat överklagas). Ett års fängelse för att de gjort förvisso idiotsaker, men dock för föreningens bästa. Janne.P har nog mer hjärta för Blåvitt än de flesta av oss Blåvittfans. Begär inte att man ska tycka synd om dom. Men lite human kan man gott va eller?

    SvaraRadera
  4. "Under tiden vore det enda rätta att ge var och en av dessa herrar en symbolisk två års avstängning från IFK Göteborgs matcher. Om invändningen mot en sådan avstängning är att det endast är "brott" i samband med matcher som kan rendera sådana arenaavstängningar- så skriv om regelboken"

    Frågan är hur regelboken ser ut idag? För jag har ett aldelles klart minne av att det räcker med att slåss på stan i blåvitts namn oavsett matchdag eller ej för att bli avstängd.

    SvaraRadera
  5. Jag vet inte om jag håller med om att de agerat för föreningens bästa när man varit så oerhört oduglig och inkompetent. Även om uppsåtet inte var att sko sig privat så är ju hela upplägget ett fiffel-upplägg och det är bara att instämma i artikelförfattarens krav på någorlunda korrespondens i synen på flaggbrännare kontra ekobrottslingar. Stäng av dem. Ut med packet!

    SvaraRadera
  6. Janne.P har nog mer hjärta för Blåvitt än de flesta av oss Blåvittfans. Begär inte att man ska tycka synd om dom. Men lite human kan man gott va eller?

    29/6/07 18:15


    Tala för dig själv. Jag hade då aldrig begått brott medvetet i IFK Göteborgs namn. Vad är inhumant? Att stänga av dem som begår brott i föreningens namn? Då måste det ju vara i klass med folkmord att stänga av folk som slåss på stan från föreningens matcher...

    SvaraRadera
  7. Laphroaig lyckas än en gång med det tramsigaste inlägget. Hur bär du dig åt?

    SvaraRadera
  8. Det här är inga gangsters.
    Dom har visat dåligt omdöme
    och blivit oerhört straffade.
    För vad?
    En transaktion, som dom inte tjänat en spänn på.
    Förstår inte hur man kan vara så
    fördömande.
    Straffet kommer att lindras i hovrätten.
    JURIST IFK-fan

    SvaraRadera
  9. Domen kommer med all sannolikhet att stärkas. Det är grov ekonomisk brottslighet och de kommer jävligt lindrigt undan. Maxstraffet för liknande brott är 6 år, men idag ser vi dem få 1 år. Han Per E Samuelsson är en äcklig parasit- han försvarar nu Honey-klubbägaren tillika våldtäktsmannen och han försvarade dem i trustorhärvan. Det han tar i är oftast samhällets värsta avskum, där ingår Mats Persson.

    SvaraRadera
  10. Hallå eller....

    Ja vad ska man skriva?..., P-E-S gör sitt jobb bara.

    SvaraRadera
  11. inte för att kasta skit och sjunka lågt osv men mats persson är en jävla hora och jag tänker aldrig glömma den ekonomiska våldtäkt han är ansvarig för mot vår förening.

    SvaraRadera
  12. ..."civil stämningsansökan, separat polisanmälan och alla möjliga tänkbara åtgärder?"

    Ska IFK anmäla MP för trolöshet mot huvudman? Tror du att man kan dömas för samma brott två gånger.

    SvaraRadera
  13. E ni goa eller?
    Janne Plånbok har sponsrat Blåvitt med mera än vi som skriver här tillsammans, är detta inte värt någonting? Det är lätt att slå på någon som ligger, ställer ni själva upp med plånboken nu då?

    SvaraRadera
  14. Varken Plånbok eller MP har väl någonsin betett sig olämpligt i samband med en match? Att stänga av dem från Ullevi vore väl lite som att dra in körkortet för en inbrottstjuv.

    Varje brott måste ju ha ett RELEVANT straff.

    SvaraRadera
  15. Mats Persson gjorde allt han kunde för att göra Blåvitt till den ledande fotbollsföreningen i Sverige. Han riskerade till och med sitt eget skinn genom att på eget ansvar bryta mot lagen för att vi fans skulle få se stjärnor i IFK.

    Janne P var bussig och lånade ut pengar.

    Jag mår illa när så kallade supportrar kastar skit på två män som offrat så otroligt mycket för Blåvitt.

    SvaraRadera
  16. Man blir ju ledsen när man ser vissa inlägg här som står och håller Mats Persson bakom ryggen... Jag skiter väl fullständigt i om han ville se klubben i topp, det vill jag också, men inte fan sätter jag igång och skattefifflar för det?

    Fair-play gället väl såväl på som utanför planen?

    Nej, Persson och plånbok är en fifflar-duo som borde få skaka galler i flera år... De har dragit de båvita färgerna i smutsen!

    SvaraRadera
  17. Anonym sa...

    Varken Plånbok eller MP har väl någonsin betett sig olämpligt i samband med en match? Att stänga av dem från Ullevi vore väl lite som att dra in körkortet för en inbrottstjuv.

    Varje brott måste ju ha ett RELEVANT straff.

    29/6/07 22:09


    Och de som bråkar på ängar och på stan gör ju inte ett skit på någon fotbollsmatch heller, ändå blir de avstängda i en guilt by association tanke, det är ju hela kritiken med texten. Om man kan slå på folk för att de slåss på stan och gör det, men inte väljer att agera mot dem som drar ner vår förening totalt i skiten är det ju sanslöst hyckleri.

    Anonym sa...

    E ni goa eller?
    Janne Plånbok har sponsrat Blåvitt med mera än vi som skriver här tillsammans, är detta inte värt någonting? Det är lätt att slå på någon som ligger, ställer ni själva upp med plånboken nu då?

    29/6/07 21:18


    Är du dum på riktigt eller låtsas du? Din jävla hjälte var så generös att han krävde tillbaka de pengar han lånat ut- GRUNDANLEDNINGEN TILL HELA DEN HÄR JÄVLA HÄRVAN. Vi har förlorat mångadubbelt i intäkter mot det lilla som Plånbok skjutit in då och då, fan kom in i verkligheten. IFK är en jävla amatörorganisation och det är därför man sprungit runt och spelat tattare, för man vet inte hur man driver en förening med plusresultat. Hade vi under MP idiotens era taigt betalt för alla de spelare vi sålt hade den här föreningen haft tiotals miljoner på kontot helt av egen kraft.

    Amatörernas riksförbund, där borde Persson bli president.

    SvaraRadera
  18. Anonym sa...

    Mats Persson gjorde allt han kunde för att göra Blåvitt till den ledande fotbollsföreningen i Sverige. Han riskerade till och med sitt eget skinn genom att på eget ansvar bryta mot lagen för att vi fans skulle få se stjärnor i IFK.

    Janne P var bussig och lånade ut pengar.

    Jag mår illa när så kallade supportrar kastar skit på två män som offrat så otroligt mycket för Blåvitt.

    29/6/07 22:13


    Jag mår kraftigt illa av att se en AIK:are eller Gais:are eller vad du nu är som maskerar dig och kommer med så totalt vansinniga uttalanden. Bara en idiot skulle tro att något så efterblivet som att börja försvara lagbrotten för att de "gjordes för blåvitts bästa" är en Blåvit supporter. Vi ser igenom dina patetiska försök att skapa bråk, bara helt retarderade varelser skulle försvara dessa dömda brottslingar som för många decennier förstört och befläckat det blåvita anseendet.

    SvaraRadera
  19. Anonym sa...

    Man blir ju ledsen när man ser vissa inlägg här som står och håller Mats Persson bakom ryggen...


    Det är väl ingen nyhet att både Mats Persson och Bengt Halse satt och läste Baraben.com varje dag när hela härvan nystades upp. Persson var ju stundtals rädd för vad som skulle skrivas här, finns ingen anledning till att tro att han inte sitter här och ugglar ännu.

    När han inte köper utombordare i miljonklassen för de pengar Blåvitt tvingades betala honom när han kickades, då.

    Det mest sorgliga är att vår styrelse aldrig avgick och tog på sig ansvaret för att man tillät allt detta ske utan istället kröp iväg och gömde sig som de ryggradslösa fån de är.

    SvaraRadera
  20. Jag har följt Blåvitt i över tio år och varit medlem i föreningen i snart sex år. Och jag kan bara uttrycka hur sorligt det är att Jan Nilssons och Mats Perssons affärer dragit Blåvittemblemet i smutsen. Men jag är samtidigt tillräckligt balanserad för att inse att de gjorde det för Blåvitt, så även om man aldrig kan försvara skattebrott så kan jag i viss filosofisk bemärkelse ändå känna sympati för Nilsson och Persson. Lite som palestinierna känner sympati med självmordsbomarna -- de håller inte med om tillvägagångsättet men de stödjer ändamålet.

    SvaraRadera
  21. Fria alla... det är fel på systemet, inte brottslingarna.

    Vem vill inte slippa skatt, speciellt när alla pengarna går till en slyngel i angered som kommer råna dig på den lönen du faktikst fick behålla på lördagkväll.

    Och vem vill inte bränna GAJS-flaggor (förutom uteliggarna som inte vill bränna dugliga täcken)

    SvaraRadera
  22. anonym 22:13:

    Jag ser fan så mycket hellre att IFK hamnar sist i allsvenskan än att man vinner den med fusk/kriminalitet.

    Att säga att Plånbok är en hjälte för att han sponsrade IFK med pengar osv är skitsnack, det hade väl för satan jag också gjort om jag varit god för 20 miljoner. Mats och Janne är två jävla nollor som jag ALDRIG mer vill se i fotbollssammanhang.
    Det gör mej så fruktansvärt jävla upprörd när folk står bakom dessa två falska mumintroll och försvarar dom för brottsliga handlingar. Ska ni inte börja klaga på att Hagamannen och Jackie Arklöv fick för hårda straff nu också?
    Bort med asen!

    SvaraRadera
  23. Bra skrivet Frankie.
    Ni är patetiska ni som försvarar dessa svin, hur tänker ni egentligen?
    >>>jurist IFK-fan
    Du KAN inte vara på riktigt! Du förstår alltså inte varför folk är fördömande?!?! Eh, har du missat nåt, t ex att dessa två gjort sig skyldiga till grova skattebrott och dragit IFK Göteborg ner i skiten? Du fattar alltså inte hur man kan vara fördömande?! Alltså... idiot!
    Jag kräver efter fullgjort fängelsestraff offentliga URSÄKTER från dessa, som Frankie skriver absolut borde göras betalningsskyldiga!

    /Petter

    SvaraRadera
  24. Janne Plånbok har gjort mer för den här föreningen än ni småslyngel som bränner FLAGGOR - någonsin kommer att göra.

    Som någon tidigare skrev så krävs det en hel del pengar för att vara med och kämpa uppe i toppen. Vi supporters vill alla se bra spelare - vilket kostar pengar. Pengar som egentligen inte finns. Vi vill att föreningslivet skall gå bra - och för detta krävs det också en hel del pengar.

    Tyvärr så har inte blåvitt lyckats med uppgiften att knyta en riktigt stor sponsor till sig på flera flera år, eller om jag själv får säga så har dom stora företagen runt om göteborg (volvo, skf) inte velat vara med och tagit sitt jävla ansvar och representerat göteborg som en stor, stark fotbollsstad.

    Janne plånbok har varit med och gjort någon olagligt, och för det så ska han givetvis straffas. Men glöm för helvete inte allt han gjort för föreningen genom åren! Hans hjärta brinner ju för blåvitt, och har så alltid gjort!

    SvaraRadera
  25. Bra skrivet av dig Fantomen!

    SvaraRadera
  26. Jag har bara lite svårt att köpa resonemanget om att de inte gjorde de för egen vinning. Även om de inte skodde sig själva ekonomiskt på affären så är väl positiv uppmärksamhet, att bli "kändisar", också i eget intresse? Att när de inte hade kompetensen att föra klubben dit alla vill på lagligt väg fuska är oförlåtligt i mina ögon, det är ju inget som skiljer dem och Moggi... Vill plånbok bli förlåten så kan han väl gå in och betala de skatteskulder som hans och MP:s agerande har orsakat.
    I övrigt, bra skrivet Frankie!

    SvaraRadera
  27. alla ni som har hackat på sella.
    kan ni vara så vänliga och gå o gömma er nu, snälla.

    SvaraRadera
  28. Men snälla du... "hackat på Sella". Självklart har han också gjort fel även om han inte bedömts brottslig. Hans agerande luktar ju häleri eller penningtvätt lång väg, vad fan yrar du om din jävla moppe-mustasch-prydda fjunis?!

    De här snubbarna är pajasar som svärtat ner föreningen och haft en kombination av dåligt omdöme och dåligt uppsåt. Det visade sig vara ett brott och nu är de dömda. Punkt.

    Vad gäller Samuelsson så gör han ju sitt jobb. Han försvarar sina klienter, som i samhällets ögon är dömda för evigt. Vill vi ha ett samhälle där man är skyldig till motsatsen bevisas eller för att pöbeln "tycker så", kan man hålla på som några av er bröstmjölksdiande kverulanter gör. Ni har inte vidare bra koll på vad som utgör en demokrati eller rättsstat. Vi skall vara glada att det finns människor som Samuelsson som försvarar demokratin.

    SvaraRadera
  29. @ il professore

    Så Selakovic är dömd i er självutnämnda folkdomstol här på baraben? Att ni hatar Stefan är ju ingen hemlighet men nu har han friats i domstol, borde det inte räcka för att ni ska sluta eller iaf toner ner hetsen?

    SvaraRadera
  30. OM Janne P hade blåvitthjärta hade han aldrig krävt pengarna tillbaka och dra in en oskyldig som Selakovic. Hur många mål hade Sella stänkt in om han inte blev brottsmisstänkt?

    SvaraRadera
  31. Stäng av mig, jag vill ändå bara se Frölunda...

    SvaraRadera
  32. det är ju inte första gången janne P har gjort detta. han har genom åren gjort liknande "lån" till Qviding bland annat. Blir man avslöjad så får man stå sitt kast.

    SvaraRadera
  33. Anonym sa...

    @ il professore

    Så Selakovic är dömd i er självutnämnda folkdomstol här på baraben? Att ni hatar Stefan är ju ingen hemlighet men nu har han friats i domstol, borde det inte räcka för att ni ska sluta eller iaf toner ner hetsen?

    30/6/07 12:05


    Stefan Selakovic hatas här på Baraben? hahaha det var nog något av det mest korkade som någonsin skrivits på internet över huvudtaget. Du skriver ju på Baraben- hatar du då honom? Eller vet du bara inte vad du snackar om? Hahaha herrejävvlar, en del är roliga.


    "Att ni hatar Baraben", vem är "ni" då? Il proffessore är ingen Baraben-skribent, så du menar kanske alla tusentals människor som läser och kommenterar på Baraben? Eller kanske vet du inte vad du menar alls? Haha rolig är du i alla fall.

    SvaraRadera
  34. IFK borde straffas för att man har en så fullständigt inkompetent ledning och att man låter den hållas. Men självklart visste fler i styrelsen om vad som hände och hur upplägget var. Hur många i styrelsen måste agera fel för att det skall betraktas sm att det är klubben som gör det? Om styrelsen gett klubbdirektören ett fritt mandat att agera, då är det styrelsens ansvar om klubbdirektören fuskar och försöker lura staten på skatt. Om inte fotbollförbundet straffar IFK rejält för detta så är det en skandal av stora mått. Örebro åkte ur för att man inte hade koll på en fjärrvärmeräkning och Elfsborg fick en massa straffpoäng för att man glömt registrera en spelare i tid trots att man trodde sig ha gjort det. IFK fuskar med miljontals kronor och försöker smita från skatt samt glömmer också att registrera en spelare som kommer från GAIS, men det är klart att man inte kan straffa klubben för det.... Det var ju misstag.

    SvaraRadera
  35. Hankins blev citerad på www.gt.se :D

    SvaraRadera
  36. I vilket sammanhang? Länk?

    SvaraRadera
  37. Grattis BP, ni klarade er just kvar!
    Snart finns det bara ett Göteborgslag kvar i allsvenskan.

    Crash and burn my friends... chrash and burn.

    SvaraRadera
  38. "alla ni som har hackat på sella.
    kan ni vara så vänliga och gå o gömma er nu, snälla."

    va jag som skrev detta. har varken moppe eller mustasch, fjunis?? om man är fjunis när man e 23 så är väl jag det då. men nu menade jag kanske inte de som skriver här utan alla de som står på läktaren och häcklar honom. eftersom han blev frikänd så kan han ju inte ha gjort något fel, eller?? hade han nu gjort detta med mening och förstått vad han gjorde så hade han ju blivit dömd. jag hyser själv inget agg mot sella. och du kan ju ta reda på bakgrundsfakta innan du klankar ner på någon. fjant.

    SvaraRadera
  39. stäng av packet, vafan e flaggbränning jämfört med vad dem har gjort?!

    SvaraRadera
  40. "Tyvärr så har inte blåvitt lyckats med uppgiften att knyta en riktigt stor sponsor till sig på flera flera år, eller om jag själv får säga så har dom stora företagen runt om göteborg (volvo, skf) inte velat vara med och tagit sitt jävla ansvar och representerat göteborg som en stor, stark fotbollsstad."

    Undrar hur det funkar egentligen, för hade t ex Volvo varit huvudsponsor i AIK hade jag knappast varit intresserad av en gnagetbil. Fast å andra sidan handlar väl Gajsare på ICA med, ja när bidraget kommit alltså.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.