2007/06/23

Erlings analys: Hammarby

ALLSVENSKAN 2007 Inför Allsvenskan tog vi på baraben.com tempen på (nästan) samtliga lag i serien och lät en supporter från varje motståndarlag komma med spådomar inför säsongen. Med hjälp av en motståndarsupporter till respektive lag lyfte vi ett antal frågor kring den allsvenska säsongen 2007. Inför matchen på onsdag så återpublicerar vi nu "Erlings Analys" med fokus denna gång på Hammarby IF.

Hammarbys supporterprofil i "Erlings analys" är den eminenta bloggen Grönvita sidan upp... som allt som oftast ger intressanta synpunkter på Bajens strapatser. Här ger de sina åsikter om hur de tror att året 2007 kommer att utvecklas. Notera att intervjun och analysen gjordes i början av försäsongen.


Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?

- Nöjer oss med att konstatera att Bajen inte tar guld i år. (tilläggas bör att vi är världens sämsta tippare)

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?


- Charlie Davies är Hammarbys på förhand mest spännande nyförvärv någonsin, exakt hur bra han är återstår förstås att se. Vi försöker att hålla förväntningarna på en rimlig nivå. Erland Hellström har mycket att bevisa och kommer säkert att få mycket att göra bakom en väldigt uttunnad backlinje. Christian Traoré blev en publikfavorit när han var inlånad i Bajen 2002, men han har haft ett par tuffa år karriärmässigt och frågan är om han är redo att vara försvarschef i ett lag med toppambitioner. Om nu Bajen har toppambitioner i år. Det vete fan.
Simon Helg kan bli en stor lirare, men inte än på ett tag.

Skall vi hålla ögonen på någon speciell spelare i år? Kanske någon ung spelare som kan få sitt stora genombrott?

- Det sägs att backen Matthias Olsson (född -89), som kommer från juniorlaget, kan bli något alldeles extra och kanske kan göra allsvensk debut redan i år. Annars verkar Erkan Zengin ha något stort på gång, att döma av försäsongen så här långt. Och så Sebastian Eguren, förstås. Poesi i rörelse.


Vad är dina tankar kring IFK Göteborg i år?

- Knepig fråga. Mittfältet ser starkt ut men det finns frågetecken både bakåt och framåt (särskilt om Mourad försvinner) och det finns inte så mycket i kassan att värva för. Kan man lägga turbulensen från i fjol bakom sig, har tur med skador, och alla pusselbitar faller på plats så har man hyggliga förutsättningar att slåss i toppen. Men det känns som om i alla fall fem-sex lag på papperet har större chanser till guld.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?

- Elfsborg. De har lyckats behålla laget som vann i fjol, spetsat det med Keene, har ännu mer pengar i kassan i år, och tas av någon outgrundlig anledning fortfarande inte riktigt på allvar. Samuel Holmén får sitt stora genombrott i år och växer till Allsvenskans näst bäste mittfältare (efter Eguren).

ANALYS Hammarby år 2007 känns som ett typiskt mittenlag. Man har ny tränare, nya spelare och en lagom dos med internt kontraktsstrul, ungefär som för vår egen favoritklubb. Svårbedömt men knappast toppstrid, dock ej heller bottenkamp. Dock hände en sak förra veckan som naturligtvis rörde om en del i grytan.

Man förlorade mot Brommapojkarna – med 1-5! Dessutom så gjorde BP samtliga sina mål inom loppet av de första 18 minuterna. Måste vara någon form av rekord, jag har i alla fall aldrig hört talas om någon liknande målfrenesi mellan två lag i samma division. Hur som helst så kan det även tänkas att det var en märklig match att se, och spela för den delen. Notera att Grönvita sidan upp… skrev deras text innan den matchen. Kanske hade den förändrat deras bild att se på den kommande säsongen?

Nu tror dock inte jag att en sådan stor förlust mot en allsvensk nykomlig automatiskt innebär nedflyttning för våra söderbröder. De saknade en del nyckelspelare i den matchen, och som GSU faktiskt skriver så har man en del intressanta nyförvärv, och om dessa lyckas så kanske man till och kan haka på en toppstrid. Men då skall allt klaffa. Charlie Davis är som brukligt när det gäller Stockholmslagen duktigt hypad i media och det skall verkligen bli intressant att se vad han kan prestera. En annan som nämns är Simon Helg som jag verkligen tror på inför framtiden, jag tror han redan kan få en del speltid i år faktiskt. Lagkamrat med Jakob Johansson i P17-landlaget är detta ytterligare en lirare från den ”gyllene generationen” P90. En dribbler med utgångspunkt från vänsterkanten, lite lik vår egen unge lirare Kamal Mustafa, för dem som sett han spela.

Sammantaget tror jag Hammarby 2007 blir för mycket upp och ner. Man kan säkert knipa en del poäng av topplagen men i likhet med hur det antagligen blir för vårt egna favoritlag så kommer det också komma djupa dalar. Jag tror på en sjundeplats för Hammarby 2007.

11 kommentarer:

  1. Stackars, stackars Bajen. Dom e de riktigt synd om i år. Charlie D och Zengan i all ära, men vad har hänt? Jävligt bra reportageserie för övrigt!

    SvaraRadera
  2. Vill bara stämma in i hyllningskören, riktigt kul läsning. Bra jobbat Erling!

    SvaraRadera
  3. ALI SELIM KROSSAR DAVIES 7 DAR I VECKAN!!

    SvaraRadera
  4. toppambitioner? tillåt mig småle. de skall vara glada om de får nytt kontrakt. de har inte truppen, de har inte viljan, de har inte traditionen. de kommer sist i år.

    SvaraRadera
  5. Senast bajen hade ettt liknade kaos så vann de väl guld?

    SvaraRadera
  6. Il Professore: De har Eguren, vilket kan räcka långt...

    SvaraRadera
  7. rookie//
    Precis och idag gjorde tydligen han den där davies sitt första mål, kan bli riktigt farlig om han kommer igång...

    SvaraRadera
  8. Speaking of nothing, Zlatan Muslimovic kommer nästa säsong bli en av 2 spelare som så vitt ajg vet spelat för världens två bästa lag, IFK och Atalanta.

    SvaraRadera
  9. De har Eguren, men va fan, vi hade Lago! Är Muslimovic klar för Atalanta? :O

    SvaraRadera
  10. precis när vi sjöng hammarby ner i ettan hejdå hej då hejdå bajen på söderstadion, trodde alla att bajen skulle åka ur, sen blev det guld..

    SvaraRadera
  11. Räknar med en tuff bortamatch. Helgardera!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.