2007/06/26

En tuff holmgång mot Bajen imorgon

MATCHDAGS Lagom till att säsongens första stora omflyttningar i truppen tvingas fram av skador och avstängningar så har José Shaffer gått och dragit på sig en grov diciplinvarning för utvisning i senaste U21-matchen. Så den evige reserven förblir hemmareserv även i morgondagens match mot Hammarby på Söderstadion.
Tomas Olsson och Mattias Bjärsmyr, två delar i vår numera ordinarie centrallinje, är avstängda och det lägger fram öppen passage för Pontus Wernbloom och Gustav Svensson att göra ett försök att slå sig in i startelvan. En trolig startelva för imorgon blir därför:

------------------------B. Andersson--------------------------
A. Johansson- G. Svensson- R. Sigudsson- M. "Ölme" Johansson
--N. Alexandersson- P. Wernbloom- A. Vasquez- E. Karisik----
----------------------M. Berg- J. Wallerstedt------------------

Stockholmsdödaren från 2004- George Mourad, lär tillsammans med Stefan Selakovic få komma in om spelet inte fungerar i första halvlek. Då ligger det nära till hands att den sämsta mittfältaren går ut och den sämsta av anfallarna går ut för rena byten. Det finns ett antal tänkbara rockader med mittfältet för att förändra det om spelet på något sätt låser sig. Pontus Wernbloom som har främst offensiv kapacitet kan skickas fram som en släpande anfallare, Vasquez kan plockas ut till vänster och Karisik har rutin som innermittfältare- precis som Alexandersson. Men ovanstående elva är trolig startelva mot ett Hammarby som just nu är i bra form och dessutom har flyt i Stockholm.

Enligt gällande Gais-matematik så bör vi förlora matchen mot Hammarby med 1-4. Detta med tanke hur Djurgården besegrade oss på Stockholms Stadion och senare fick stryk i derbyt mot just "Bajen". Dock är matcherna mellan Hammarby- IFK Göteborg på Söderstadion av tradition väldigt jämna historier, även i de matcher där det rusat iväg åt något håll rent målmässigt.

Bajen Fans vet hur man hetsar inför en match dessutom. De både kallar matchen för säsongens viktigaste hemmamatch (trots att de i samma text tycker att alla matcher mot Stockholmslag är viktigare, ingen dålig ekvation) och lägger fram sitt hetsbudskap som följer:
"Nu är det en annan situation som råder i klubben och man har skattefifflande klubbdirektörer med illaluktande spelare för att nå framgång som melodi. Supportrarnas fantasi och supporteridentitet sträcker sig ungefär lika långt som den gör ute i Solna, det vill säga noll egna ramsor och ett stort komplex för Sveriges ledande supportrar alla kategorier."
Även om man skulle kunna be Hammarbyarna att dra åt helvete och lite längre så måste man ge dem så mycket att de verkligen vet hur man skapar hets inför matcherna. Där har Änglarna en hel del att lära och ta efter. Men jag vill även ta tillfället i akt att be Bajen Fans att dra åt helvete. Så har vi det sagt med. För på läktaren lär vi knappast ha något att sätta emot, men som tur är avgörs ju inte Allsvenskan på dess läktare heller...

Vi förutspår därför ett rejält ställningskrig där Hammarby för matchen och där Blåvitt med sitt nykomponerade försvar får se upp för ett tidigt baklängesmål. Vid seger tar Blåvitt för första gången på länge serieledningen i Allsvenskan och kan dessutom bryta trenden av förluster på bortaplan mot andra topplag. Nu fick med oss tre poäng i slutet av matchen hemma mot Kalmar. Nu är det dags att få med oss tre poäng på bortaplan mot Bajen. Framåt Kamrater!

29 kommentarer:

  1. Frankie det är ju en safe gissning men jag tror snarare på en startelva som ser ut såhär:

    Bengan
    Adam - Gurra - Ragnar - Ölme
    Alex - Vasquez - Karisik - Sella
    Walle - Berg

    SvaraRadera
  2. Varför har inte lagen i göteborg varsinn arena som i Stockholm???

    SvaraRadera
  3. vaffö ska inte hjalle spela då? han e ju självklar på v-backen! eller e han skadad? jag har intehört nått iaf.

    SvaraRadera
  4. Har för mig att han åkte på en lårkaka mot Kalmar???

    SvaraRadera
  5. Gillar mittfältet med:
    Alex - Vasquez - Karisik - Sella

    Härligt offensivt, men det skulle man inte våga. ;)

    Boom-Boom springer ju omkring med dykarskor på sig den här säsongen och kommer inte hänga med mot Bajens snabba spelare.

    Gustav Svensson är ett bättre alternativ centralt än Boom-Boom.

    SvaraRadera
  6. Kom igen nu, förhelvete gubbar! Det här är den, för mig personligen, mest prestigefyllda matchen på året. (eller, hemmamatchen kanske är lite mer prestige) Men vi måste fan sätta söderslöddren på plats!

    pavlo// Jä, det ser lite roligare ut, wernbloom har ju inte varit jätterolig att se i år. Jag tycker dock att j. berg borde få en chans imorgon också:

    berg-alex-vasquez-karisik/sella

    Trist att inte gurra fick en match till på mitt-mitten, det såg så bra ut sist...

    anonym 15:28// Mmmm, han e ju självklar på v-backen! det är ju så och det är ju skoj...

    Kan de inte skicka med han den nye lillkillen, han de just plockade upp. Han skulle ju omskolas till v-back.

    Men som sagt gubbar, krossa bajen!

    "för ni är söderslödder..."

    SvaraRadera
  7. Jag hoppas att dom ger fan i att spela med Karisik. In med J.Berg på vänsterkanten istället.

    SvaraRadera
  8. Hmm, de skriver ju faktiskt att det är den överlägset mest prestigefyllda matchen på Söderstadion...

    Aja, hets mot söderbröderna borde innefatta påpekanden om att:
    -de är sthlm:s svar på gais
    -alla bajare håller på elfsborg, då hela söder är helt fullsketet med bönder som flyttat dit för att jobba med 'nått inom media'.
    -"ingen kultur och ingen tradition, bara supa och slåss, era söderhjon"
    -m.m.

    SvaraRadera
  9. "Historiken och rivaliteten sträcker sig tillbaka lång tid i tiden men vid -82, där dem stal ett självklart SM-guld som vi bara skulle spela hem till Söders höjder, började prestigen framför allt att växa sig starkare och starkare."

    Hahahaha... underbart uttryckt!

    SvaraRadera
  10. Den typiska Bajaren är 22 år, kommer från en håla i landet typ Köping eller Oskarshamn och har bott i andrahand i Stockholm i 2 år och snackar tillgjord stockholmska.

    SvaraRadera
  11. Bengan
    Adam - Ölme - Ragnar - Hjalmar
    Alex - Gustav - Vasquez - Sella
    Mackan - Walle

    SvaraRadera
  12. Som Göteborgare med ett antal år i Sthlm bakom mig, så tycker jag att bajare till vardags är de beskedligaste supportrarna. Gnagare och gårdare är betydligt drygare. Dock är bajarna värst när de vunnit, maken till hybris får man leta efter.

    Ett av mina käraste idrottsminnen är nån av bandyfinalerna, den första mot Edsbyn. Jag satt vid tvn med en bajare som kände sig rätt säker när dom ledde med 5-1. När Edsbyn hade vänt, och klämde in 6-5 målet innan slutet, då visste jag vad ren lycka var.

    SvaraRadera
  13. Hoppas inte Wernbloom får spela bara. Den killen har fått tillräckligt med chanser i år.

    SvaraRadera
  14. Eldin får bara inte vara med från start, vet den killen hur man försvarar sig på kanten? Pontus måste också skärpa sig ordentligt!

    SvaraRadera
  15. Mikrael//

    Hjalmar var inte med emot Kalmar, han fick en lårkaka mot dif borta men den kan väl inte spöka nu? Det var ju för fan 2 veckor sedan.

    SvaraRadera
  16. Var på söderstadion någon gång tidigt 80 tal när den välrepeterade ramsan kom
    "vi hatar götet"
    varpå vi svarade "Vi älskar bajen"
    Givetvis ljug men tysta blev dom!

    Deras öknamn Bajen säger väl egentligen allt om vad de är för figurer!

    SvaraRadera
  17. saxat från gronvitasidanupp.blogspot.com "Försvaret fungerade nästan prickfritt - förvisso mot ett oerhört blekt Djurgårdsanfall - men vi irriterar oss fortfarande på de där 3-4 felstudsande slumpbollarna per match som ofelbart går till en motståndare i drömläge."

    Stackarna

    SvaraRadera
  18. Hjalmar spelade som sagt med ett bandage idag på träningen :/

    SvaraRadera
  19. Stora skillnaden mellan att ha med Wernbloom och att inte ha med Wernbloom kan vara ett avgörande mål. Han är Allsvenskans bästa offensiva huvudspelare och han har livsfarliga löpningar in i boxen, sen att han gjort två kassa matcher i vår får en del lipsillar att gråta. Men vad fan har inte Selakovic gjort då? TIO KASSA MATCHER i år. hallå eller.

    Wernbloom är som mittfältare vår skyttekung förra året. Selakovic har samtidigt inte gjort ett enda mål i år. Det har till och med Wernbloom gjort. I frågan Wernbloom vs Sella är det walk over till den förstnämnda. Sella har fått aldeles för många chanser, låt Pontus spela så att han kommer i form, han kommer bli viktig i höst om han är i form. En sådan spelartyp som gör mål på fasta och i rörelse i boxen avgör matcher, minns Kalmar borta förra året...

    SvaraRadera
  20. Säsongens viktigaste HEMMAmatch, ja... Vi spelar inte derbyn på Söderstadion (och nej, BP räknas inte) längre. Remember?

    SvaraRadera
  21. Har Bajen Fans hittat på samtliga ramsor i hela idrottsvärlden? Alla Hammarby-lag verkar ha komplex för att andra lag har "stulit deras ramsor". I både fotboll och bandy är det så hela jävla tiden.

    SvaraRadera
  22. redaktionschefen/ Du missuppfattar det som sägs. Det är inte sarkastiskt menat i vår text. Det är en kritik mot hur ni får allt att låta viktigt medan vår supporterklubb i dagsläget inte har någon som helst hets kring våra matcher...

    SvaraRadera
  23. gustavv känns mer o mer som vår nya kalle,,,,

    SvaraRadera
  24. Måste säga att jag är minst sagt orolig. Känns inte alls speciellt bra inför matchen. Bara att hoppas att dom som spelar gör en kanoninsats och inte viker ner sig. In och visa vilka som skall vinna närkamperna. Personligen hoppas jag på att Mourad får chansen. Räknar med att Hammarby kommer att ha mycket boll och försöka sätta press på oss högt upp. Då kan Mourad vara viktig. Han kan hålla i bollen och låta oss få chansen att flytta upp laget. Om inte domarn blåser av Mourad för att han är stor och stark? Det är ju inte helt ovanligt att den store starke för en massa frisparkar imot sig.

    KOM IGEN BLÅÅÅÅVIIITTT!!!!

    SvaraRadera
  25. Känns verkligen inte bra att ha borta ffa motorn i Thomas, och Ölme känns mer osäker än Hjalmar. Pontus har inte samma spelfördelning och lugn som Thomas inger.

    Nu får Pontus ta ett stort ansvar, hoppas han kan klara det.

    Positivt är att Gurra och Ragnar kommer styra upp backlinjen fint. Kanske kan få Adam att sluta se ut som han ska skita på sig hela tiden.

    Det blir ruskigt tufft men på grund av omställningarna blir det en intressant värdemätare. Hoppas nu Walle fortsätter visa var skåpet ska stå!

    SvaraRadera
  26. hudds/ Du lipar ju och gnäller om hur allting känns åt helvete inför VARJE match. Är det inte deprimerande att vara så jävla neggo?

    SvaraRadera
  27. KArisik skall inte spela, in med sella på hans position.

    SvaraRadera
  28. Wakeupcall sa...
    hudds/ Du lipar ju och gnäller om hur allting känns åt helvete inför VARJE match. Är det inte deprimerande att vara så jävla neggo?

    27/6/07 02:36

    Visst är det deprimerande. Man mår inte speciellt bra alla gånger efter att man sett Blåvitt. Det skall jag erkänna. Kan ibland önska att jag efter en usel match mot Trelleborg 1-1 eller tappad hemmaledning mot AIK 1-2 bara kan stänga av TV:n och tänka på något annat. Tyvärr kan jag inte det. Och tyvärr så är jag inte bara intresserad av Blåvitt och allsvenskan. Kollar ju på så förbaskat mycket andra matcher från England, Spanien och Italien. Och där finns ju en helt annan fart och teknik. En helt annan underhållande fotboll. Tyvärr så drömmer jag väl om att Blåvitt skall prestera liknande fotboll? Jag är nog lite väl hård i mina bedömningar. Har svårt att inse att jag kollar på allsvenskan som inte håller någon vidare klass. En allsvenska som inte spelar hälften så mycket matcher som man gör i England. Känns som allsvenskan i princip startade nyss. Men faktum är ju att vi nästan spelat halva säsongen. Sen vet jag inte vad det är för fel att ge kritik? Spelarna livnär ju sig på fotbollen och strävar väl troligtvis efter att lämna allsvenskan för en bättre liga. Jag vill bara uppleva glädjen från CL igen. Och just nu känns CL grymt långt borta för Blåvitt.

    SvaraRadera
  29. Skön vinst på Söder. Roade mig med att läsa lite på denna sida efter vinsten. Bor i Göteborg (exil-bajare) och ler lite när ni slänger ut det gamla trötta jiddret om att Bajen har mest inflyttade supportrar...Har varit MYCKET på Blåvitt matcher i GBG och de dialekter som hörs är fan t om bonnigare än eran götebosska. Ta och kamma er och kom in i matchen. Gais har en i stort sett göteboss-publik, medan ni var ett tag "hela Sveriges" lag så kasta ej sten i glashus...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.