2007/06/27

Bandyboss ny klubbdirektör i Blåvitt!

SILLY SEASON Senast IFK Göteborg hade en klubbdirektör hamnade denne tillsammans med ett par kumpaner i tidernas mest uppmärksammade skatteskandal. Sedan dess att Mats Persson fått sparken från sin position inom IFK Göteborg och Håkan Mild tillträtt som sportchef har vi saknat klubbdirektör, tills September, då tidigare Bandybossen och idag styrelseledamoten i Blåvitt- Seppo Vaihela tar över.

Under tiden att föreningen stått utan klubbdirektör har Thomas Wernerssons högra hand och på den tiden vice klubbdirektör Thomas Gertmo lagt ner ett stort arbete i det tysta för att hjälpa IFK Göteborg. Gertmo var bland annat den som utbildade Håkan Mild in i rollen som sportchef och han har även skött en hel del av kontakterna med nyförvärv och klubbar runtom i landet.

Men nu får föreningen, från och med i höst, ett nytillskott på den adminstrativa sidan. Seppo Vaihela stiger ner från styrelsen och in i den anställda staben på Kamratgården. Seppo Vaihela har förutom en lång privat karriär inom SEB (tidigare SE-Banken och även tidigare storsponsor till IFK Göteborg) varit mest känd som Ordförande i det svenska banyförbundet. Där har vi Göteborgare mest hört om Vaihela i sammanhanget kring att få Bandy-VM till Göteborg, ett projekt som inte direkt blev jättelyckat trots flera års lobbyarbete.

Förhoppningsvis innebär den här förstärkningen att föreningen får en bättre spridning på sina arbetsuppgifter och dessutom även stärker organisationen gentemot alla externa projekt, kontakter och medierelationer. Det enda negativa man på förhand kan se med tillsättandet av en klubbdirektör är att man väntat så jävla länge på att göra det och till sist fyller ut positionen med en "in house" rekrytering. Man frågar sig varför det dröjt så länge och om man är rädda att ta in personal utifrån efter katastrofen kring Mats Persson?

Hursomhelst är det en tung nyrekrytering, om så bara inom föreningens verksamhet, att tillsätta en klubbdirektör som kan avlasta resten av föreningen och bli en spindel i nätet mellan Mild, Marknadsavdelning, Ekonomiavdelning och styrelse. Vi önskar Seppo lycka till!

15 kommentarer:

  1. Håller med om att det är nyrekryteringen i sig som är det viktigaste här, sprid jobbet på fler personer. Debaclet med Jonathan Bergs licens var ju ett bevis på att det behövs in mer arbetskraft på nyckelroller i föreningen, fördela på fler och jobba hårdare med "sina" projekt istället för att dutta lite i allt...

    SvaraRadera
  2. förra gången vi värvade en rutinerad klubbdirektör gick det ju käpprätt åt helvete. men å andra sidan, värvar man någon som hade principen "jag har inga principer" får man ju skylla sig själv...

    LYCKA TILL SEPPO!

    SvaraRadera
  3. Eii saa peitää!!!

    SvaraRadera
  4. Enda chansen att få någon att ta jobbet som klubbdirektör i IFK är väl att rekrytera internt. Ingen annan kan väl tänka sig jobbet.

    SvaraRadera
  5. Anonym sa...

    Enda chansen att få någon att ta jobbet som klubbdirektör i IFK är väl att rekrytera internt. Ingen annan kan väl tänka sig jobbet.

    27/6/07 15:22


    Man tjänar nog ganska gött, inte som en börsnoterad VD förståss men det är ändå en prestigepost. Speciellt om man vill bevisa att det går att sköta posten jävligt bra efter MP-kaoset...

    Sen lär det vara ett av de roligare jobben för en "företagsledare", med fotboll i centrum snarare än aktier eller annat...

    SvaraRadera
  6. "Enda chansen att få någon att ta jobbet som klubbdirektör i IFK är väl att rekrytera internt. Ingen annan kan väl tänka sig jobbet."

    Jag hade lätt kunnat tänka mig jobbet, men jag har nog inte rätt CV för det...

    SvaraRadera
  7. I seppotember har vi en klubbdirre!

    SvaraRadera
  8. Att det tagit tid, kan väl ha en så enkel förklaring som att kostnaden för MP varit ganska stor...

    SvaraRadera
  9. Att det tagit tid, kan väl ha en så enkel förklaring som att kostnaden för MP varit ganska stor...

    27/6/07 16:15


    Vad är inte kostnaden av att inte ha haft någon som jobbat på positionen? Tappade sponsorer, försenat arbete med publika förbättringar på Ullevi, krångel med kontrakt och nyförvärv osv. Det har ju inte sett bra ut på Kamratgården på den administrativa sidan i år direkt...

    SvaraRadera
  10. Utan att känna till Seppo så känns det helt rätt att man anställer en ny klubbdirektör. Och han verkar ju varit med lite överallt. Mild kan behöva lite avlastning och rutin vid sin sida. Och har man försökt få bandy-VM till Göteborg så har man i alla fall visioner. Lite nytänkande i klubben är aldrig fel. Måste ju tro att detta är bra för klubben.

    Kör hårt Seppo!

    SvaraRadera
  11. För alla icke-bandyintresserade kan nämnas att hans son, Mikael Vaihela, spelar anfallare i IFK Kungälvs A-lag i division ett.

    SvaraRadera
  12. Han verkar ju vara en bra och kompetent person och som någon skrev att han har visioner som försökte få bandy-VM till Göteborg, för det tror jag vi behöver någon med visioner.
    Lycka till eller som danskarna säger till lycke!

    SvaraRadera
  13. Jag kommer ihåg hur baraben i våras hade källor på att Gertmo skulle ta över...
    O det fanns inte en gnutta sanning i det.

    Pinsamt Baraben.

    SvaraRadera
  14. Ok, han har visioner, men har han lyckats få bandy VM hit?

    /Din spottloska i morgonkaffet - Lundquist

    SvaraRadera
  15. Anonym sa...

    Jag kommer ihåg hur baraben i våras hade källor på att Gertmo skulle ta över...
    O det fanns inte en gnutta sanning i det.

    Pinsamt Baraben.

    28/6/07 09:55


    Håll dig till fakta din anonyma pajas, vi har inte påstått att Gertmo skulle ta över och definitivt inte att vi hade några hemliga källor på detta. Det vi har sagt att han har jobbat som klubbdirektör i det tysta och gör det än idag och att det hade varit naturligt för honom att ta över, något Blåvitt även diskuterat men som Thomas själv avböjt innan det kommit till konkret diskussion. Han vill ha kvar sitt jobb på brandförsvaret och hjälper till extra för Blåvitt utöver det.

    Håll dig till fakta eller håll käften. Pinsam är bara den som yttrar sig men inte ens har ryggrad att stå för det, jävla amöba.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.