2007/06/17

Inför: Blåvitt - Kalmar FF: Jonathan Berg petad- för gott?

ALLSVENSKAN IFK Göteborg tar idag mot Kalmar FF på Ullevi klockan 17.00. Alla minns säkerligen förra årets totala bottennapp mot samma lag när vi på hemmaplan förlorade med 0-3. Ett förhoppningsvis taggat Blåvitt ska nu göra allt för att inte de siffrorna skall upprepas. Ett par frågetecken behöver rätas ut gällande truppen och laget inför dagens match. Vem spelar, vem spelar inte? Och varför petas vissa spelare systematiskt ur truppen trots goda träningsinsatser?

För Jonatan Berg har vårsäsongen varit en stor besvikelse. Det började så bra, med mål mot gnaget och spel från start i de första matcherna. Sedan har det gått tyngre. Petad när allsvenskans bäste högerytter tagit tillbaka sin plats på kanten och nu helt utanför truppen. Man tycker att en sådan duktig spelare som Jonatan borde kunna få spela mer, men vad göra när man konkurrerar med en av allsvenskans bästa spelare? Det har diskuterats andra positioner för Jonatan, främs vänsterkanten. Men även här bedöms alltså konkurrensen nu så hård att den äldre brodern Berg nu återigen lämnas helt utanför truppen. Idag kan det tyckas extra underligt - när Wernbloom dessutom är avstängd, vilket öppnar upp för ytterligare en möjlig plats, åtminstone på bänken. En plats som nu tas upp av 16-årige Jakob Johansson.

Efter gårdagens träning så stod Jonatan kvar efter laguttagningen och hade ett allvarligt samtal med tränartrion. Man stod kvar länge, länge och det såg minsann inte ut att vara några uppmuntrande ord man pratade om. En inte alltför avlägsen känsla säger att detta var "droppen som fick bägaren att rinna över" för Jonatan och att han inte längre ser sig själv som en spelare som tränarna satsar på. Det är tråkigt men tyvärr blir det nog så att Jonatan kommer se sig runt efter en ny klubb redan i sommar.

Hjalmar Jonsson inte är disponibel till matchen mot KFF idag, detta efter smällen han fick senast mot DIF. Trist, då "Hjalle" gjorde sin bästa halvlek sedan HBK borta i fjol och var en av planens bästa i första halvlek. Ölme går nu in på Hjalles plats och formen för den gamle räven verkar god. Till dagens match följer order att följa med otroligt högt upp för ytterbackarna och här blir det till att mata inlägg med vänstern för Ölmes del. Gårdagens insats under träningen vådar gott.

Det stora samtalsämnet är om Stefan Selakovic får fortsatt förtroende på topp. George Mourad har bildat anfallspar med Marcus Berg under veckans träningar och dömer man av det så är sannolikheten stor att det är han som startar matchen idag och inte Selakovic. Ett ganska väntat beslut då Selakovic målform tyvärr varit helt obefintlig senaste tiden. Kanske kan han istället komma in idag som pigg inhoppare om spelet låser sig i andra halvlek?

På mittfältet lutar det starkt åt att man återgår till formationen som var så bra mot Örebro. Den formation som sedan dess luckrats upp och även haft några mindre lyckade instatser. Karisik till vänster och Vasquez i mitten tillsammans med Olsson. Ett spelande mittfält som jag hoppas ska kunna tränga igenom Kalmars köttmur till försvar.

Dagens match är viktig för att hänga på i toppen. Tålamod blir ett nyckelord idag. Det är inte säkert att man kommer igenom Kalmars stabila defensiv hur lätt som helst och då är det viktigt att man har tålamod i spelet och inte börjar tjonga. Förhoppningsvis ser vi ett Blåvitt taggat till tusen som redan visar från start vilket lag det är som vill vinna den här matchen!

16 kommentarer:

  1. Kan detta trycket uppstå ikväll mot Kalmar?;)

    http://www.youtube.com/watch?v=rycb9HmhFAA

    SvaraRadera
  2. "Ett ganska väntat beslut då Selakovic målform tyvärr varit helt obefintlig senaste tiden. " Öhh? Senaste tiden? Killen har ju inte nätat en enda jävla gång sen säsongen började, och vi är snart halv-vägs in i säsongen... Killen borde värmt bänken sen länge!

    SvaraRadera
  3. Har inte Jonatan presterat på träningarna i år eller? Han är ju en mycket skicklig spelare med ett grymt tillslag. En fördel är ju att han kan spela både på mittfältet och i anfallet. Förstår inte varför han inte har fått fler chanser.

    SvaraRadera
  4. Ang. Jonatan så är ju frågan lite vem är bäst han eller Eldin. Det finns ju flera möjligheter att han skulle få spela.
    1. han på högern-alex-TO-Vasquez
    2.Alex-Jonatan-To-Vasquez
    3.Alex-To.Vasquez-Jonatan
    Han har ju inte precis gjort bort sig då han fått lira.

    SvaraRadera
  5. timeyy/ Han har ju inte precis gjort bort sig då han fått lira.

    17/6/07 13:06


    Samtidigt har han ju inte storimponerat heller...

    Bortsett från frisparksmålet var hans insatser godkända, inte mer. Och det på en position som idag är Alex, får han spela till vänster säger ju inget att han skulle vara bättre där än på sin naturliga position, snarare tvärtom...

    SvaraRadera
  6. Inför IFK Göteborg - Kalmar FF
    --------
    Det är Allsvenskans tionde omgång. Det är IFK Göteborg mot Kalmar. Och det är spel på - hö?

    http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/artikel.asp?id=176698

    SvaraRadera
  7. Jonatan är väl en av få som tränat extra efter träning?

    SvaraRadera
  8. Måste säga att jag tycker lite synd om J Berg. Tycker allt att han borde fått chansen på topp. Då Sella inte presterat mål borde ju någon annan fått chansen från start på topp. Då hade kanske bröderna funkat bra ihop? Dom känner väl troligtvis varandra ganska bra. Och så har ju J Berg ett bra löd i sin högersko. En spelare som är bra att ha på plan när man får frisparkar.

    Att Sella kanske inte får starta är ju inte oväntat med tanke på vad han presterat. Det oväntade är väl snarare att det tog sån tid innan han blev petad? Om han nu är petad? Tror inte det är sant innan jag ser det med egna ögon.

    Tror det blir en grymt svår match det här. Vi blev ju fullständigt utspelade sist mot Kalmar. Är rädd att deras brassar kommer att ha lekstuga idag. Och med tanke på vad vi visade upp mot DIF senast så är det ju svårt att vara annat en orolig.

    SvaraRadera
  9. " Anonym sa...

    Jonatan är väl en av få som tränat extra efter träning?

    17/6/07 13:40 "

    Det kan ju bero på att han varit så dålig att han känner att han måste prestera extra och jobba mer än alla andra för att komma ikapp...

    SvaraRadera
  10. konstigt med j.berg,
    när vi har en så svag trupp
    så måste han räknas som godtagbart alt. som både vänster-högerback
    och ytter-offensivt.

    SvaraRadera
  11. Och var är Shaffer?? Jag kräver klarhet!!!

    SvaraRadera
  12. Jag tycker inte J Berg platsar i Blåvitt. Visst han gjorde mål mot aik på frispark, men lyckades han att dra sin gubbe på högerkanten någongång? Skall man ha med honom bara för att han är bra på frisparkar? Då undrar man hur bra kvalité vi har i laget. J Berg håller (för tillfället...) allsvensk klass - inte mer. Jag vill se Blåvitt vinna Allsvenskan och då måste vi ha spelare av hög allsvensk klass på alla lagdelar.

    SvaraRadera
  13. Håller med 15.14, Jonatan håller tyvärr inte. Hyfsat snabb, medelmåttig teknik, inget steg och ingen vidare tyngd. Synd, men han lämnar nog i sommar.

    SvaraRadera
  14. Synd men Jonathan håller nog inte. Han valdes bort av Arne-Lampan förra året och nu av Rehn-Olsson. För loj i närkamperna och vågar inte utmana. Men kunda vara kul att se honom på topp, han är ju rätt målfarlig ändå.
    Annars hoppas jag vi lånar ut honom till Ljungskile så de går upp istället för Öis och Häcken.

    SvaraRadera
  15. "Jag vill se Blåvitt vinna Allsvenskan och då måste vi ha spelare av hög allsvensk klass på alla lagdelar. "

    Sant. Han platsar om man har ambitionen att hänga kvar i allsvenskan (som Gais), men inte om man ska vara med i toppen.

    SvaraRadera
  16. Äh dom berättade säkert bara varför han inte platsade i truppen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.