2007/06/02

Alexandersson passerar 100 landskamper!

LANDSLAGET En blåvit eldsjäl vid namnet Ingo, Blåvittprästen känd från Klubb-TV, har gjort en läsvärd jubileeumsintervju med Niclas Alexandersson för Camp Swedens hemsida. Alexandersson kan göra sin 100:e landskamp mot Island på onsdag. Att komma upp på tresiffrigt i landslagssammanhang är otroligt sällsynt och nu kanske han jagar Thomas Ravellis landslagsrekord på 143 gulblåa matcher...

Hos Camp Sweden finns även information om den officiella landslagssupporterklubbens förehavanden under lördagen- för er som tänkt er ta er ner till Köpenhamn för matchen.
"Camp Sweden samlas vid Kongens Nytorv jämte Nyhavn lördag 2 juni klockan 12.00. Minst 20 000 svenskar beräknas vara på plats i Köpenhamn.

Samlingsplatsen Kungens Nytorv ligger i ena änden av Ströget mot Nyhavn. Det blir med andra ord enkelt för dig att hitta dit. Slå in på Ströget! Samla på dig vad du behöver för en lyckad samling efter vägen och ta sikte på Kongens Nytorv."
Det sägs bli ett mäktigt blågult supportertåg genom Köpenhamn, se till att ta dig dit!

Update 19:20: Niclas Alexandersson startar lite oväntat som högerback i dagens landskamp mot Danmark. Matchen går direktsänd i Kanal9 klockan 20:00 (sändningen startar 19:00).

13 kommentarer:

  1. Han står ju på 98 landskamper nu?

    SvaraRadera
  2. jepp, han måste lira Islandsmatchen för att passera. Skärpning kommu-Frankie!

    SvaraRadera
  3. Precis!

    Korrigerar Frankie lite där?

    Glöm inte att du kan skicka en hälsning till Alex om du går till artikeln. Den överräcks när han gör sin 100:a landskamp. Det är han värd för alla sina insatser!

    På Råsunda 6 juni sker sannolikt jubileumet 6 juni .

    ("Sir Alex" - får det väl bli då:)

    SvaraRadera
  4. Fick också för mig att jag läste att han gjort 98 landskamper. 99 mot Danmark? 100 mot Island? Men Wilhelmsson vill säkert ha ett ord med i leken? Men det troliga är väl att Alex får starta skulle jag säga. Att han skulle komma upp i Ravellis nivå tror jag inte på. Hoppas verkligen att någon annan spelare utvecklas och tar den platsen snart. Inte för att Alex är dålig. Men jag hoppas att landslaget skall få fram en mer intressant spelare där. Någon ung snabb spelare som har framtiden för sig. Dags att en ny okänd spelare gör en Brolin. Kommer från ingenstans och etablerar sig som en stjärna direkt.

    SvaraRadera
  5. Korrigerat i texten nu.

    SvaraRadera
  6. Efter landskamp 100 kan Alex med gott samvete lägga sverigetröjan på hyllan och koncentrera sig på Blåvitt och kampen för det där förbannade 18:e sm-guldet.

    SvaraRadera
  7. anonym 14:29: Håller helt med. Srev även det i min hälsning till han att se till att komma upp till hundra landskamper, men sen är det bara Blåvitt som gäller. Blåvitt kommer alltid först!

    SvaraRadera
  8. Seriöst..ska Dan-Sve matchen sändas på kanal 9!!! Hur många har den kanalen...100st??
    Detta är ju förfan skandal, det blir bara värre och värre, snart går den bara i Stockholms lokal-TV...avgå ALLA!!!!!

    SvaraRadera
  9. izxzi: Det verkar som att de flesta kan få in kanalen. Jag själv har inte gjort någon sökning på den men de jag pratat med på jobbet har alla den. Så det är nog bara att göra en sökning.

    I övrigt håller jag med dig. Landskamper ska visas på SVT med Lindeborg och Strömberg som kommentatorer!

    SvaraRadera
  10. "Seriöst..ska Dan-Sve matchen sändas på kanal 9!!! Hur många har den kanalen...100st??
    Detta är ju förfan skandal, det blir bara värre och värre, snart går den bara i Stockholms lokal-TV...avgå ALLA!!!!! "

    den ligger på gamla comhemkanalen, den med frivisningar, så dom allra flesta borde ha den.

    SvaraRadera
  11. Kanal 9 kan ses av ca 70% av Sveriges befolkning.

    SvaraRadera
  12. *hehe* jag överdrev lite...

    SvaraRadera
  13. Jag ær i København nu, 28 grader och strålande væder før fotboll, hoppas på samma vædrer imorgon...ha det gott dær hemma!

    mvh LucaJoni

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.