2007/06/14

Silly season 2007- Benedict Vilakazi till Blåvitt?

SILLY SEASON I vanlig ordning är det full rulle på spelarmarknaden när transferfönstret står öppet (från och med 1/7). Med tanke på hur Stig Lundström i ett dussintal intervjuer lovat att det i flera år omtalade men aldrig lanserade "riskkapitalbolaget" skall vara i startgroparna så finns en större förväntan än på länge kring Blåvita nyförvärv av klass. Låt rykteshärdarna, insiderinformationen och spekulationerna sätta igång!

Har du information av värde? Hört ett rykte? Fått tag i lite mer info än du borde? Motivera varför just din information borde ses som pålitlig och hör av dig till oss på Baraben.com med ett mail. Bra tips belönas.

Senaste nytt i RÖTT.

På väg in till Blåvitt?

Benedict Vilakazi- Baraben.com erfar att den 24-årige Sydafrikanske innermittfältaren som var högaktuell för Djurgården för två år sedan, återigen är aktuell för Allsvenskan. Vilakazi var vid tillfället för Djurgårdens intresse anklagad för att ha haft sex med en minderårig, en brottsmisstanke som via rättegång nu försvunnit. Tjejen han haft sex med har nu fött hans barn och Vilakazi har offentligt ursäktat sig till fansen i Orlando Pirates för den härva han blandat in sig i.

Innan hela karusellen drog igång hade han dock ögonen på sig av bland annat Manchester City, FC Porto och Djurgården. Nu viskar vindarna till Baraben.com att Stefan Rehn talat med Håkan Mild om möjligheten att lösa Vilakazi från Sydafrikanska Orlando Pirates. Vilakazi är en väldigt kort (cirka 160 centimeter) men extremt stark spelare med defensiva kunskaper som sin expertis. Vidare har han gjort närmare 30 landskamper för Sydafrika och spelade bland annat för sitt hemland i Afrikanska Mästerskapen i Egypten 2006.

Det återstår att se om han är tillräckligt attraktiv (om Mild värderar honom som det i förhållande till spelare i närområdet) för att tas norröver- han själv lär nämligen inte protestera. Baraben.com erfar att han bittert ångrar sin missade chans hos Djurgården och längtar efter att få visa upp sig på den Européiska scenen. Kanske är han för desperat efter en flytt hemifrån? Kanske är det samtidigt ett gynnsamt förhandlingsläge. Skulle förmodligen även vara aktuell för HIF då han var ordinarie i Stuart Baxters Sydafrika, men HIF har ett överflöd av icke-EU spelare. Oklart vilket intresse Djurgården har i dagsläget då de tränare Stockholmarna hade vid det första intresset inte längre är kvar...


Mister X- Nordisk spelare som sägs ha landslagsmeriter från högsta nivå. Finns med på IFK Göteborgs nuvarande "Shortlist" över attraktiva spelare som är potentiella värvningar. Men samtidigt gör alltid "alla" bra spelare det, så vi på Baraben.com blir inte hysteriska över denna säsongs "X". För varje silly season de senaste fyra åren har vi längtat och ryktats efter den här mystiska storstjärnan för attt varje gång ha fått bita i det sura äpplets verklighet- en "Långås".

Emil Hallfredsson- Tidigare Tottenham och Malmö FF, har själv sagt sig vara intresserad av en återkomst till Allsvenskan. Efter en andra period i Tottenham vill han röra sig då han inte lyckats få speltid i London-klubben. IFK Göteborg har under våren sökt vänsterspelare med ljus och lykta i både Tyskland, Danmark, Norge och England. Halfredsson är en av många namn man håller koll på, dock är man enligt uppgifter till Baraben.com i första hand ute efter en långsiktig förstärkning till vänsterbackspositionen. Ölme ligger löst till och lär med all sannolikhet inte få förlängt kontrakt efter 2007.

Tobias Hysén- Efter att Tobias själv gett indikationer till pressen om att det skulle kunna bli svårt att ta en plats i Sunderland från och med i höst har en hemflytt nämnts allt flitigare. Hysén var nyligen hemma i Sverige och tränade med Djurgården under sin tid i Stockholm. Baraben.com erfar dock att Tobias Hysén i dagsläget inte planerar att vända hem till Sverige. Enligt vår högst trovärdiga källa i fallet har Hysén lagt upp målet att ge Premier League en chans- även om Sunderland väljer att förstärka laget på hans position. Samtidigt hade Hysén tankar om att vända hem till Sverige redan under hösten 2006 under en period då det gick extra trögt för Hisingsgrabben.
Precis som vi här på Baraben.com förutspådde så berättade Tobias Hysén nyligen att han inte planerar att återvända hem till Sverige i dagsläget och att det bara var ett worst case scenario som han spekulerade i.

Agbar Barsom- På grund av att Stefan Rehn tidigare tränat Djurgården blir per automatik hans tidigare spelare heta samtalsämnen vid Silly Season. Först Arneng, sedan Anderas Johansson och nu ryktas det om Barsom. Intenetspekulationer gör gällande att Rehn dessutom gillat Barsoms spelstil och inställning, vilken näsa för sanningen dessa spekulationer har låter vi dock vara osagt.
Baraben.com superchockmegaerfar att det är Håkan Mild som hittills stoppat en värvning av Agbar Barsom. Stefan Rehn har enligt egen utsago i City-GT gjort det klart för sina tränarkollegor och sportchef Mild att han ser Barsom som en bra värvning. Än så länge har han dock inte övertygat sin omgivning om att en sådan satsning vore rätt. Agbar Barsoms kontrakt är på väg att gå ut och därför skulle han komma som Bosmanspelare. Mild har som vi tidigare kunnat rapportera här på Baraben.com- varit på jakt efter en vänsterspelare och nu återstår att se om Rehn klarar av att övertyga Mild om att just Barsom bör få en chans i IFK...

Kjartan Henry- En Isländsk anfallare vid namn Kjartan Henry är även på väg in för provspel från Skottland. Kjartan har dock inte (som en del medier påstått) spelat för Queens Park Rangers utan för skotska Queens Park FC som är ett Skotskt Division tre lag. Han har även varit aktuell för utlån till Bristol City (inte redan utlånad som en del medier påstått...) så meritlistan imponerar inte direkt. Noteras skall även att samtliga provspelare som IFK Göteborg erbjudit kontrakt på den här sidan av milennieskiftet har floppat hårt: Kwedi, Christopher, Crossa och Diallo, vilket inte direkt talar för Kjartan...

Fler namn som det talar om är Oscar Wendt, då FCK har köpt in en landslagsman till hans position. Det talas om Anderas Johansson i Wigan men där ser Djurgården ut att kunna hålla sig framme som förstaalternativ när han vänder hem. Christian Järdler i MFF får dåligt med speltid och har ryktats vara missnöjd, självfallet kopplades han kvickt ihop med Blåvitt. Senaste dagarna har det även börjat ryktas kring en "okänd" vänsterbreddare i en nordisk nation.

På väg ut från Blåvitt?

George Mourad- Står fortfarande utan kontrakt efter 2007 års säsong. Samtidigt fick Stefan Selakovic inför 2007 förlängt med motivationen att det är "upp till bevis". Selakovic har än så länge inte rosat marknaden men gör en stark arbetsinsats som tränarstaben är nöjd med. Ranégie gick dessutom och långtidsskadade sig efter att ha fått en del speltid i början av säsongen. I skuggan av detta har Mourad återvänt från skada och gjorde mål i sin första B-lagsmatch. Detta innebär att han nu konkurrerar med ett förutom Marcus Berg- lite skadeskjutet anfall, vilket kan ge honom speltid trots att han inte valt att skriva på en förlängning med Blåvitt. Oavsett om han spelar för kontrakt i en annan klubb eller förlängning med IFK så står det mycket på spel för Frölundasonen.
IFK Göteborg står fast vid sitt bud och i dagsläget ser Frölundatalangen ut att försvinna från föreningen senast till efter säsongen, men kanske redan nu när transferfönstret öppnar i Juli. Det är en olycklig situation där föreningen nästan statuerar exempel av vår A-landslagsmeriterade anfallare i en bredare process för att sätta press på spelarna från föreningens sida. Mourad är i dagsläget den spelare med störst potential utanför startelvan. Mourad borde inte få gå som Bosman och speciellt inte till en Allsvensk konkurrent. Men om vi nödvändigtvis skall släppa honom vore det ju trevligt om han kunde lämna med ett målbombregn likt dem han presterade under 2004 och 2006. Mourad är nämligen tillbaka i laget mot Djurgården idag...

George i tisdagens (12/6) GP:
"George Mourad säger att i dagsläget finns det inte några anbud från andra klubbar och innerst inne hoppas han komma överens med Blåvitt.
- Det vore det bästa. Nu är vi inte det. Skall jag lämna Blåvitt skall jag göra det för något bättre sportsligt eftersom jag vill fortsätta utvecklas som fotbollsspelare."

Andres Vasquez- Baraben.com erfar att Vasquez idag bevakas av ett flertal Europeiska klubbar. Inte så till vida att de har folk på plats vid varje match, utan genom scouting och filmupptagningar. Ajax Amsterdam är en av de tre klubbar som visat störst intresse för Blåvitts mittfältstalang. Dock ansågs Vasquez i vintras inte vara klar för större uppdrag, detta enligt Ajax scout för Norden och Baltikum. Troligtvis aktuell för utlandsspel tidigast efter 2007. Har även ett utgående kontrakt som gör att viss nervositet kring hans framtida situation i IFK har uppstått i debatten. Lär dock ej gå som bosmanspelare, men har spelat till sig en väldigt bra förhandlingsposition gentemot IFK.

Marcus Berg- Förlängde sitt kontrakt till 2010 i våras, en situation som gör att han vid fortsatt målfabrikation under sommaren och hösten kan han enligt bedömare komma att bli värd uppemot 20-30 miljoner kronor vid eventuell försäljning.

Ragnar Sigurdsson- Ännu inte superaktuell, dock blir han logiskt sett aktuell då IFK är en erkänd mittbacksplantskola och har en gott rennomé på området ute i Europa. Är dessutom förmodligen ett förhållandevis billigt alternativ, även om man med IFK:s mått säkerligen vill ha väldigt bra betalt för honom. U21-landslagsmannen Gustav Svensson finns färdig som backup med ambitionen att ta över, så en försäljning skulle inte vara omöjlig om situationen uppstod.

45 kommentarer:

  1. Mycket bra sammanfattning av läget. Ragnar får dock inte säljas!

    SvaraRadera
  2. Värva våldtäktsmannen!

    SvaraRadera
  3. Hasse B sa...

    Värva våldtäktsmannen!

    14/6/07 00:42


    Lär dig engelska, statuatory rape (stavas det så?) översätts inte till våldtäkt utan till sexuellt umgänge med minderårig. Dvs att hon var med på noterna men det var olagligt för att hon inte nått myndig ålder...

    SvaraRadera
  4. Någon som sett Vilakazi personligen?

    SvaraRadera
  5. Vet att han är något av en legend på Football Manager...

    SvaraRadera
  6. rookie/ Jag har hört att han är helt grym på att SPELA manager. Står i hans wikipedia bland annat...

    SvaraRadera
  7. Benedict i all ära.. lästa dock just ett repotage på sportbladet om Elfsbogs fransman Griffit, skulle det kanske vara något för Rehns armé?Meriter från england osv borde ju alltid locka...

    SvaraRadera
  8. Snacka inte skit om Långås!

    SvaraRadera
  9. Jag ser det "minderåriga sexet" som en merit, det är enná gött. Värva!

    SvaraRadera
  10. Hade inte Vilakazi varit så himla kort hade man tyckt det var en jäkligt intressant värvning. 160cm..... är inte det lite väl öisigt att ha en sådan i truppen?

    Hoppas Mild&Co scoutar honom ordentligt, så det inte blir en FM-värvning.

    SvaraRadera
  11. anonym 14/6/07 08:41

    Men har har kraftig benstomme.

    SvaraRadera
  12. Anonym: Rent kvalitetsmässigt känns Benedict (Landslagsspelare) som en bättre värvning än en bänknötare från Ellos, sen kan man ju ha synpunkter på hans R-kelly-istiska sida...

    SvaraRadera
  13. Säg så här... Ica värvar pedofilen, han åker i finkan.
    ICA vinner VM för interner!

    SvaraRadera
  14. Varför inte värva båda? Men det blir väl istället Seb och en talang från Trollhättan eller Jönköping....

    SvaraRadera
  15. Vilakazi låter som en bra värvning. Spelar ingen roll om han är kort, fotboll ska spelas längs marken. Bara hoppas på att ryktet är sant. Just nu finns inget alternativ till Vasquez/Olsson på innermitt.

    SvaraRadera
  16. old news frankie...finns reda att läsa på alla andra blåvittsidor och bloggar! Bra stavat, men inte mycket mer i dagsläget...

    SvaraRadera
  17. old news frankie...finns reda att läsa på alla andra blåvittsidor och bloggar! Bra stavat, men inte mycket mer i dagsläget...

    14/6/07 10:19


    Vart finns det här att läsa? I dina drömmar kanske. I vanlig ordning är vi först lilla gubben.

    SvaraRadera
  18. Frankie var först, du Laphroaig har inte varit först med någonting. Möjligtvis nmed någon könssjukdom.

    SvaraRadera
  19. Vem fan läser andra bloggar när baraben finns?

    SvaraRadera
  20. Anonym sa...

    Vem fan läser andra bloggar när baraben finns?

    14/6/07 10:50


    Baraben och Ekwall är de enda bloggar jag läser, Baraben för underhållning och diskussion, Ekwall för att ha något att peka på och skratta åt...

    SvaraRadera
  21. "Längden har ingen betydelse" som det så fint brukar heta!

    Kolla på Carlos tevez i West ham! Han kan inte va mycket längre än 160!!!!

    SvaraRadera
  22. Eller Vranjes i handboll för den delen...

    Men en defensiv mittfältare på 160cm? Det är inget man lutar sig mot när det blåser direkt.

    Men innan man sett honom spela så skall man väl inte ha så mycket åsikter om honom. Det finns sätt att kompensera brister i fysiken.

    SvaraRadera
  23. Maradona var ingen jätte direkt...

    SvaraRadera
  24. frankie:
    Jo, det var han, men mer på bredden.

    SvaraRadera
  25. Se & hör?
    Tror nog att den kommentaren är postad på fel blog

    SvaraRadera
  26. Frankie: Stefan Rehn är inte ansvarig för värvningar i IFK utan tränar a-laget.
    Därav har inte Mild stoppat ngn affär.
    Dock kan Rehn komma med förslag.

    SvaraRadera
  27. ""du Laphroaig har inte varit först med någonting. Möjligtvis nmed någon könssjukdom.""

    MKT BRA SKRIVET!

    SvaraRadera
  28. Paris Hilton på väg till blåvitt? Fan vad gött. Äntligen är baraben först.

    SvaraRadera
  29. decarlson/ Det är tränarna tillsammans med Mild som avgör vilka spelare som värvas, Rehn-Olsson kommer med förslag, ibland även Teddy och sedan har Mild vetorätt. Exakt vad som hände med Agbar Barsom och exakt vad som kommer att hända med Villekillen...

    SvaraRadera
  30. Han kanske är något för aik då?

    SvaraRadera
  31. Låt han provspela!

    SvaraRadera
  32. en del kan ju inte läsa, det står att det ryktas att han är aktuell för allsvenskan, en del tar det som att han vore klar för blåvitt. intresse är en sak...

    SvaraRadera
  33. Hur står det till med Dusan Djuric då? Han ryktades det ju om...

    SvaraRadera
  34. Dusan försäkte vi värva men han sa nej.

    (rehn kan inte förhandla med spelare eller agenter, därav kan inte heller Mild kan "stoppa" ngn sådan "affär".

    däremot kan han säga näpp, när tränaren kommer med förslag.
    abgar har vi också försökt värva tidigare och han har nobbat.

    SvaraRadera
  35. Äh.... ni utger er för att ha koll? Pyttsan.... Att unge herr Hysén befann sig på KG idag för avslutsträning har ni allt missat. Ta er i kragen.

    SvaraRadera
  36. däremot kan han säga näpp, när tränaren kommer med förslag.
    abgar har vi också försökt värva tidigare och han har nobbat.

    14/6/07 22:26


    Ja och det är väl samma sak som att "stoppa" en värvning? Tränaren säger: "honom borde vi ha" och Mild säger: "Nej han kan/vill vi inte ha på grund av orsak XXX". Sluta peta i ord, du fattar väl meningen eller?

    Vi har inte sagt att Barsom eller Sydafrikanen är på väg in, bara att han är aktuell för allsvenskan (vi har hört att han erbjudits runt till ett par klubbar) och att namnet har diskuterats även bland en del av våra nyckelherrar...

    SvaraRadera
  37. Anonym sa...

    Äh.... ni utger er för att ha koll? Pyttsan.... Att unge herr Hysén befann sig på KG idag för avslutsträning har ni allt missat. Ta er i kragen.

    15/6/07 00:08


    Det här är en supporterblogg. Inte Tidningarnas Telegrambyrå eller Göteborgs-Posten. Duger det inte, välj gärna ett annat alternativ.

    SvaraRadera
  38. frankie? varför reagerade du så? det var ju ett sillyrykte? står det i gp eller tt att han har varit där? eller vad menar du? om vilakazi varit på kg idag, hade det inte varit material för en "supporterblogg" då? trodde ni skrev om silly?

    SvaraRadera
  39. Vilakazi var vid tillfället för Djurgårdens intresse anklagad för att ha haft sex med en minderårig, en brottsmisstanke som via rättegång nu försvunnit. Tjejen han haft sex med har nu fött hans barn..

    Jag kan inte tolka det på nåt annat sätt än att man vid rättegång kom fram till att hon inte var minderårig?

    SvaraRadera
  40. Anonym sa...

    frankie? varför reagerade du så? det var ju ett sillyrykte? står det i gp eller tt att han har varit där? eller vad menar du? om vilakazi varit på kg idag, hade det inte varit material för en "supporterblogg" då? trodde ni skrev om silly?

    15/6/07 00:18


    Och? Folk begär att man ska skriva artiklar om varenda detalj, varenda spelare och så vidare. Tobias Hysén nämns redan i den här artikeln och så kommer någon liten tönt in och säger "ni har inte koll Hysén var och tränade med blåvitt". Jo, vi visste det men vi prioriterade annat än att springa där och filma honom hela dagen som en del andra gjorde med Sebastian Johansson. Det är inte konstigt att vi tröttnar på folk som bara gnäller och gnäller och gnäller.

    SvaraRadera
  41. Inside baraben>
    Du är den gnälligaste i detta forum! Representerar du verkligen baraben, eller är du wannabee?

    SvaraRadera
  42. "Jo, vi visste det men vi prioriterade annat"...

    ...och där avslöjade ni er, eftersom det inte är sant att han tränade med IFK. busted.

    SvaraRadera
  43. ""Tränaren säger: "honom borde vi ha" och Mild säger: "Nej han kan/vill vi inte ha på grund av orsak XXX"."

    Ja pga porr...

    Å andra sidan kan ju tränaren säga att vi borde ha en massa spelare.. och därav kan man säga att Mild då har stoppat affärer med en jävla massa spelare.

    SvaraRadera
  44. Grabben i ÖIS är den sämsta jag sett. Inte ett rätt i dagens match. Men visst, värva honom IFK.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.