2007/06/06

Like it or not: Baraben.com är på frammarsch

Det var en stormig kväll igår. Själv var jag inte hemma. Som den universitetsstuderande jag är hade man tenta följt av tentafest med allt vad det innebär på schemat. Men så började telefonen ringa. Tydligen hade fyra av barabens 76 skribenter publicerat ett så kallat öppet brev på Baraben.com. De kritiserade publiceringen (min publicering) av en bild av ett par utvecklingsstörda grabbar i AIK-tröjor. Det var enligt dem något som fick bägaren att rinna över och de klagade i högljudd ton om att deras tidigare kritik inte hade fått gehör och dessutom hade hånats internt.

Alla som känner mig eller träffar mig vet hur jag fungerar som människa. Jag säger det jag tycker. Ibland stör sig folk på det. Jag gör mig ibland ovänner på det viset, jag har åsikter om politik, om sport, om supporterliv och om hur den här och andra supportersidor bör drivas. Oftast får jag via min öppna ton intressanta diskussionskamrater bland alla grupper av Blåvita, ibland folk med totalt motsatt politisk åsikt än mig, ibland helt motsatt värdegrund än den jag har. Men jag dömer inte dem för det, vi är Blåvita- det är vad som förenar oss trots våra olika åsikter.

Jag sticker inte under stol med att jag blivit gripen på IFK-match för länge sedan, jag förnekar inte att jag bränt bengaler på IFK Göteborgs matcher som yngre. Jag glömmer inte att jag som tonåring fascinerades något oehört av huligankulturen och dessutom gjorde mig en avlägsen vän i Tony Degoan som senare tragiskt avled. Jag är en person som odlats från en ståplatskultur där jag verkligen inte alltid betett mig som ett sammetsbarn.

Det betyder att jag faktiskt förstår, i alla fall i min egna värld, bland annat vad casualkulturen handlar om. Det innebär att jag respekterar ultrasfolkets viljor och ambitioner på Ullevis läktare. Det är en koppling till varför jag alltid tar ståplatspublikens position i närmsta försvar. Oavsett om det är en representant för Supporterklubben eller en representant för IFK Göteborg som är min samtalspartner för dagen. Jag är odlad, grodd och uppfödd på läktaren. När jag var liten på 1990-talet skrek "Råttan" ilskt på mig att ta i när han drog igång sånger från staketet på Söderstadion. När jag var liten så skjussade "Flash" mig och mina polare till Änglarnas pub på Friggagatan, han till och med fixade in oss innan vi hade fyllt det magiska 18. När jag var liten odlades den ståplatsmentalitet som genomsyrar allt jag skriver om fotboll, vare sig det är här på Baraben.com, i någon gästkrönika eller i något annat sammanhang. Man är den man är, man ser fotbollen på sitt eget sätt.

Jag ser fotboll efter bokstäverna h, e, t och s. De bildar ordet hets.

Igår publicerades en ursäkt som hade så många felaktigheter och osanningar i sig att redaktionsstyrelsen av Baraben.com valde att ta ner den. Den pekade ut Baraben.com:s centrala ledning som en förtryckarapparat som spottade på och förhånade åsikter i en påstådd interndebatt. Det kan man ju tycka är ok i sig. Men nu existerade inte själva debatten. I vårt välbesökta internforum för skribenter så fanns tills för 48 timmar sedan ingen som helst debatt om att något i innehållet på Baraben.com var för grovt, för explicit eller för långt gånget. Detta hävdade dock de fyra arga skribenterna. Det är inte sant, alla fyra får gärna gå in i vårt internforum och citera den debatt de hänvisar till för att på så vis bevisa att det de säger är sant. Tyvärr går det inte. För debatten existerar ej.

Det så kallade öppna brevet var istället en generaliserande bloggpost som pekade ut kollektivt ansvar för sådant som skrivits på sidan, ett utpekande som kom från sådana som nästan aldrig om inte aldrig skrev på sidan, men som riktades till dem som läste sidan. Ett redan där underligt agerande med tanke på att intern kritik inte bara finns inom Baraben.com, ledande skribenter och styrelsemedlemmar har av tradition alltid kritiserat varandra hårt här på sidan, något som alltid garanterat en öppen debatt. Exempelvis kritiserade de ledande skribenterna Feldgrau, Whoami och Bond-Saxen min egna kontroversiella bildpost med de utvecklingsstörda AIK:arna. Öppet på Baraben.com:s allmäna tråd i ämnet. Ingen censur, ingen pajkastning, inga övertramp. Där lös de nämnda skribenterna med sin frånvaro trots sina påståenden om delaktighet i debatten och påståenden om framförd kritik till Baraben.com:s redaktionsledning. Den debatten existerade aldrig internt, tills jag själv tvingande igång den i vårt internforum. Kanske blev effekten av min startade debatt det underliga publicerandet av "ursäkten", vad vet jag.

Men framställ aldrig Baraben.com som några censurivrare eller odemokrater. Vilken annan fotbollssida kan man diskutera politik på utan att det blir ett ramaskri? Både höger som vänsteråsikter accepteras. Vilken annan fotbollssida tillåter dynamik i diskussionerna där man som helt anonym inte bara kan lägga in ett inlägg utan dessutom hålla en ganska hetsig ton mot sina motdebattörer? Vilken annan fotbollssida tar upp alla de känsliga ämnen som pyroteknik, huliganism, skattemål och annat som andra fotbollssidor gör allt för att undvika debatt kring?

En av redaktionens medlemmar blev under kvällen väldigt upprörd över det som hade hänt. Han sa ordagrannt: "Men om de inte accepterar att vi inte är någon neutralt rapporterande TT-tjänst som snackar om Blåvitts startelva stup i kvarten kan man ju fråga sig vad fan de gör på Baraben från första början? Det finns ju andra sidor för sådan skit, kan ingen bara kicka ut dem och låta dem gnälla på någon annan så vi kan få fortsätta med våran supporterrivalitet och ganska hånfulla ton? Det är ju det som är hela poängen med en sådan här supporterblogg. Vem fan skulle vilja läsa sådana mjukisgråa saker som en del andra sidor har? Det finns ju redan, det här är en blogg och inte någon jävla syjunta!"

Vi på Baraben.com vill ha fler medlemmar. Vi sparkar inte ut folk, inte ens när de begår övertramp mot vår grundläggande idé med bloggen. Alla människor begår misstag och i vissa sammanhang överreagerar eller agerar på ett sätt som kunde ha skötts bättre är ingen anledning för någon intern uteslutning. När man väl registrerar sig som skribent på Baraben.com så har man fritt fram att när man vill publicera sina egna åsikter i artiklar, debattinlägg och krönikor. I synnerhet gäller det en person som mig själv som ofta, på gott och ont tänjer på gränser. Ett par andra skribenter här har blivit minst lika kontroversiella efter sina ämnesval och åsikter, men de får förekomma. De kan skriva ut det de ser som relevant i sammanhanget. Jag har personligen mellan varven "tiodubbla toleransnivån" mot medelsvenssons acceptabla nivå kring vad som bör vara aktuell för Baraben.com. Även när jag inte skriver bloggposten själv. Det är ofta folk som tycker det är skoj och kul men det är först när någon förargas som en diskussion om innehåll kan uppstå.

Men vi på Baraben.com ser inte saker i svart och vitt, vi ser det som att interna problem skall lösas internt och inte paraderas i en bisarr offentlighet som bara visar på internbråk mellan blåvita och splittring i rörelsen. Det gynnar bara dem som från början hatade Baraben.com och Blåvitt av olika anledningar. Men vill man göra dem en tjänst, så grattis: ni har lyckats för stunden. Men tänk om ifall ni tror att det är något som sänker vår fart.

Nu var det inte jag själv som tog bort den aktuella posten eller beslutade om att ta bort den. Det var de för dagen ansvariga medlemmarna ur föreningen Baraben.com:s styrelse. Själv var jag på fest och långt borta från "stridens" centrum. Men jag backar deras agerande till fullo, interna bråk skall inte ventileras i några ursäktande "öppna brev", det tjänar inte någon blåvit sak oavsett vilken sakåsikt man har. Den som tror att det gör det kan väl be Supporterklubben Änglarna att publicera "öppna brev" för varje motsatt åsikt som ventlieras genom supporterklubben. Detta skulle snabbt konkurrera ut alla andra nyheter som fanns på deras hemsida. It's absurd. Motsatta åsikter i större organisationer är ett hälsotecken, inget att bli panisk över. Det är något som finns hela tiden och som hanteras internt i proffsiga organisationer, i det sistnämnda brast vi uppenbarligen...

För lika lite som kollektivt ansvar kan fördelas av fyra skribenter gentemot cirka 70 registrerade så kan ett fåtal domdera över vad en ganska stor organisation tycker eller bör säga officiellt utan att förankra det i föreningen. Det vore ungefär som att ett fåtal medlemmar i Änglarna gick ut och sa att det Supporterklubben Änglarna gjorde var skit, att enskilda medlemmar gjort fel och att en ursäkt krävdes mot alla läsare av Änglarna.se- utan att ha förankrat det med Änglarnas styrelse. Det är en sak att skriva en egen kritisk krönika eller artikel, det är en helt annan att försöka förhåna hela organisationen via något generaliserande öppet brev, dessutom publicerat offentligt på huvudsidan trots att en sanslöst liten minoritet står bakom det och trots att direkta felaktigheter får plats i densamma.

Så här beter sig inte demokratiskt sinnade människor, så här beter sig småbarn i behov av att skapa splittring och osämja för att de inte själva orkar diskutera och debattera sakfrågor. Det känns "jävligt skönt" när man tillsammans med andra jobbat i flera veckor med bland annat LM4 och över arton månader med Supporterfonden för att få skåda panikskrik inifrån vår egen "organisation". Inte helt oväntat kom utspelet från sådana som inte själva deltar aktivt, utan väljer att sitta i kulisserna tills det finns något att klaga på.

Nuförtiden är det sällan som passionen glöder inom mig för att skriva sådana här uttömmande texter. Man har blivit trött och passiv i skattehärvans fotspår. Man orkar inte speciellt mycket, i alla fall inte som man gjorde förr. Men Baraben.com står inte och faller med skribenten Frankie, Baraben.com är idag en bred organisation som har ett sommarprojekt på gång, som har fotbollslag i rörelse, som har pokerturneringar arrangerade och inplanerade, som har privata utlands- och bortaresor i sommar och som växer i läsarantal hela tiden. Inom kort når vi en miljon unika läsare av Baraben.com. Vi söker dig som ser dig som är en galet hängiven supporter till IFK Göteborg. Vi vill ha din hjälp, oavsett om det handlar om skrivande, fysisk eller expertiskunskap till hjälp. Vi lever med dig och på grund av dig som läsare.

Det här är den sidan du just har valt att läsa.

Varför? Det vet du själv. Vill du ha förutsägbart trams finns det andra vägar att gå. Här slår vi mot motståndarna, här provocerar vi till det yttrersta, här utmanar vi normens gränser och här ligger vi i fronten för vad som är acceptabelt. Lik förbannat är varje läsares röst lika viktig och avgörande för vad vi gör och hur vi gör det. Tycker du om oss? Maila oss med din åsikt. Hatar du oss? Maila oss med din åsikt. Anser du att vi är blasé? Maila oss med din åsikt.

Baraben.com når i dagarna 1 miljon unika besökare.
Du är anledningen till varför det är så. En för alla- alla för Blåvitt!

83 kommentarer:

  1. Du är pinsam och det här är pinsamt. Censur, censur, censur.

    SvaraRadera
  2. Vad ska man säga, en del verkar inte ha förstått hela principen med en blogg. De tycker att man ska ha GP:s ramverk för hur man ska bete sig och vad som borde publiceras. Varför har de ens anmält sig som skribenter? De skriver inte föränn de ska hoppa av och då försöka skapa någon skandal i samband med avhoppet. Det är ju ungefär som att gå ut föreningen IFK Göteborg för att man inte gillade skatteaffären, man lämnar det man har sitt engagemang i istället för att delta (skriva) och på så vis förändra.

    Det ger vibrationer av småsinthet och typisk pk-vänsterkänsla, ungefär som när Vänsterpartiet lämnade samarbetet med Sossarna och MP här i Göteborg nyligen. "Nu får vi inte alla att tycka som oss så då ska vi fan lämna i protest".

    Barnsligt.

    SvaraRadera
  3. Du är pinsam och det här är pinsamt. Censur, censur, censur.

    6/6/07 07:31


    Haha, tråkigt pinsamt inlägg. "Du är störd och det här är stört, clown clown clown"...

    SvaraRadera
  4. Vad är problemet? kasta ut idioterna och glöm fåneriet, kan ju ha varit tidernas orkan i ett snapsglas. Fokus på Blåvitt- fokus på DIF-matchen. Sånna som ska bråka och tjafsa är ju bara lallare från gais och gnagis, är väl inget nytt att de är inne i dussintals och skriver anonymt här?!?!

    SvaraRadera
  5. Gordon Banks:
    "gnagis"? Det låter som ett väldigt stockholmsaktigt sätt att böja ett ord tycker jag.

    SvaraRadera
  6. men oooooooooooooooorka gnälla hela tiden. så typiskt svenne-banan, jag gör inget åt saken men jag gillar att lipa. "jävla regering" och sen röstar man blankt. vafan är det för mentalitet, vi behöver MENTALITA bland oss supportrar. nej nu går jag till skolan och glömmer lipsillarna.

    SvaraRadera
  7. "Anonym said...

    Gordon Banks:
    "gnagis"? Det låter som ett väldigt stockholmsaktigt sätt att böja ett ord tycker jag.

    6/6/07 07:46"

    Böjningen kan ju ha en del att göra med likheten till ordet "dagis" att göra. Men det visste du nog om kära du, ge mig ditt namn så ska jag böja det med för dig.

    SvaraRadera
  8. Senaste anonym ska vara jag, det vill säga "böjaren" eller Gordon Banks.

    SvaraRadera
  9. Jag håller inte med om allt som skrivs, jag tycker Baraben lider av en växtvärk som yttrar sig i att folk inte ser det som en supporterblogg för fria åsikter längre utan tycker att den ska ha stora ansvar och höger och vänster (inte politiskt), något jag personligen inte vill se. För det skulle döda den underbara humor och aktuella debatt som förs här. Huligandebatten förra veckan, Efterlysta: Pölsemannen efter danmarksmatchen osv. Baraben läser jag dagligen och ser den växa, men till skillnad från en del tycker inte jag att baraben borde anpassa sig och blir med som alla andra bara för att man blir en större plattform än tidigare, för att fler läser den än tidigare och för att man får mer "makt" än innan. Vem vill läsa ett nytt fotbolldirekt eller alltid blåvitt? de sidorna finns ju redan och där kan man kika om man vill, här får man ju något helt annat- något som är ganska banbrytande i Sverige. baraben är ju en uppenbar förebild för nästan alla privata fotbollsbloggar, det ska ni och vi vara stolta över!

    sen att bilden på aik:arna var känslig fattade man ju, men man har ju sett mkt värre grejer på supportersidor. nån som minns itchy?

    SvaraRadera
  10. Grym sida! Håller med Frankie!

    Gillar ni inte sidan, besök den inte då!

    SvaraRadera
  11. Tycker ändå att det är olyckligt att ni valde att ta bort det öppna brevet. Genom att göra det och samtidigt skriva detta svar framstår det lite som att vissa personer bestämmer inom vilka ramar det är okej att handla och att oliktänkande inte är välkomna. Hade varit bättre att bemöta brevet om det hade legat kvar så hade folk fått skaffa sig en egen uppfattning och bloggen hade framstått som så tolerant och öppen som vissa påstår att den är.

    SvaraRadera
  12. Hade varit bättre att bemöta brevet om det hade legat kvar så hade folk fått skaffa sig en egen uppfattning och bloggen hade framstått som så tolerant och öppen som vissa påstår att den är.

    Brevet ligger ju kvar på flera ställen på internet, till en av dem länkar man ju i den här blogposten. Hur kan man se det som "censur" när man till och med länkar till den. Tro fan man inte vill ha kvar sånt som spottar på ens vänner på sin egen sida, det hade fan inte jag heller velat och jag förstår alla de skribenter som blev vansinniga av det där brevet. Det var ju vm i klyschor och generaliseringar utan någon egentlig grund. Som texten insinuerar, barnsligt.

    SvaraRadera
  13. Men hallå eller. "öppet brev" och avhopp på grund av en bild som någon annan (!) publicerat? snacka om att göra sig själv viktigare än man är. jag har aldrig sett något skrivas på den här sidan av de som skriver under det där brevet så vem fan kommer sakna dem? woooh.

    SvaraRadera
  14. Gordon Banks:
    Mitt namn är Dag, hur böjer man det?

    SvaraRadera
  15. Vänta bara tills alla sommarlovslediga ungar vaknar så kommer den här tråden att spåra ur. Jag tippar på cirka klockan 11:30...

    Alex 100 landskamper idag!

    SvaraRadera
  16. Hur anmäler man sig för att bli skribent i ett mail då? Bara att presentera sig eller? Blev fan sugen av den här diskussionen, en del som säger "gnälla men inte delta funkar inte" har rätt, nu ska jag in och röja i baraben ;)

    SvaraRadera
  17. haha som att höger åsikter accepteras... årets skämt eller?

    SvaraRadera
  18. Då kan vi konstatera att eftersom Baraben är en demokratisk sammansättning, att deras tidigare försvarstal om att Baraben inte har en gemensam åsikt är totalt felaktigt.

    Alltså, publicerar någon ett idiotiskt alster så står hela Baraben bakom artikeln. För gör dom inte det så har det avhandlats på "interna forumet" och därefter plockats bort.

    Skönt, då faller ett visst ansvar på baraben trots allt.

    SvaraRadera
  19. kalle said...

    haha som att höger åsikter accepteras... årets skämt eller?

    6/6/07 08:55


    Flera ledande Baraben:are är "borgerliga". En av dem har till och med varit aktiv i ett borgerligt parti, det är skillnad på att ha en högeråsikt och en främlingsfientlig åsikt eller liknande, det senare är självfallet inte välkommet och har mellan varven rykt. Svensk lag gäller även på internet vettu.

    querns/ Vi väntar på ditt mail.

    Anonym 08:40/ Whats new?

    SvaraRadera
  20. Gårdagens inlägg, med tillhörande inlägg, är borttagen ser jag.....tycker mig kunna se en gammal fin sovjetisk tradition dammas av här på baraben - bort med oliktänkandet och obekväma sanningar......

    SvaraRadera
  21. Baraben i all ära, jag läser den dagligen, men det är ändå bara en blogg. Ett förfinat klotterplank. Därför är det svårt att inte småle åt vilka proportioner dessa händelser har fått. "Avhopp" och "Öppet brev" möts av en mindre roman av Frankie för att urskulda och förklara sin ståndpunkt, om än som vanligt med den kategoriska och hårda stilen som jag lärt uppskatta. Ta inte i så ni spricker nu pojkar...

    SvaraRadera
  22. Vad vore en organisation som blir för stor, för snabbt utan lite interna stridigheter? Det finns inte på kartan att sådant inte skulle dyka upp.

    Läser baraben flera gånger varje dag och uppskattar de flesta alster som läggs upp, dock inte sista aik-bilden. Men som Gordon banks så fint uttryckte det "kan ju ha varit tidernas orkan i ett snapsglas", iaf för oss läsare. Ta dessa interna fajter internt, det brukar bli bättre då, för att folk ska slippa bli offentligt förnedrande då åsikterna går isär.

    Så nu till frankie och alla på baraben.
    - Ni gör ett gött jobb, glöm aldrig det.
    - Ta åt er kritiken att ta sådant här internt
    - Fortsätt i samma stil, förutom sista aik-posten
    - Framåt blåvitt!!!

    SvaraRadera
  23. Håller med Pontus

    SvaraRadera
  24. Baraben har vuxit, blivit stort. Då kommer alltid kritik när man inte står för exakt det alla vill. En omöjlig ekvation. Fortsätt stå för det ni är, anpassa er inte. Slå åt alla håll, smek åt alla håll. 76 skribenter kan inte vara lika. Ni som inte gillar, skriv, debatera. Jag gillar inte heller allt men accepterar nadra. Problemet är vem som ska leda och styra. Barabens redaktionsledning svåraste men bästa lösning är att släppa fram dessa. Ett eget forum på bloggen? Svartellervitt.med blåvitt /the real Kalles

    SvaraRadera
  25. Leve IFK Göteborg!
    Leve baraben!
    Leve Frankie!

    SvaraRadera
  26. Med Suntrip mot nya blåvita tider!

    SvaraRadera
  27. Frankie din mupp...sluta vara en sån wannabe-hooligan. Du var säkert en VÄRSTING på nittiotalet! Förresten ska du inte driva med folk, alla är väl lika värda eller, Socialismo-kid?

    SvaraRadera
  28. Kanske kanske kanske kan ni trots det egentligen uppenbart oproportionella offermentaliteta Öppna brevet bara fundera på om det sättet som Baraben-ledningen bjuder in till diskussion funkar för alla? Och om man märker att det inte gör det i så fall ta ett medvetet beslut om att bloggen faktiskt inte är till för alla?

    Det är bra jobbat att kröka hela natten och sedan skriva 6 A4 om sin bakgrund och varför den leder fram till bloggen, men är det inte mer känsla än reflektion?

    Jag tokdiggar denna blog, det var nog snart två år sedan detta blev min startsida över AB - och jag släpper nog igenom en massa grejer bara för att jag inte bryr mig så mycket, det är ett fotbollscommunity vi pratar om, där är övertramp legio. Samtidigt som det öppna brevet inte talar till mig så är ALLA liknande reaktioner en möjlighet att lära och för lärandet behövs reflektion.

    Är det så klokt att tömma sig så fullständigt efter åtta bärs och tre timmars sömn? Är du säker på att det inte kan ligga någonting i det öppna brevet och att du bara reagerat med ryggraden?

    Men som sagt - så jävla stor roll spelar det väl inte. Om jag ska vara ärlig så är det inte Beckas artiklar som varit de som gjort min dag - de andra har jag aldrig hört talas om...

    SvaraRadera
  29. Väl talat Frankie!

    SvaraRadera
  30. anonym 12:08/ Jag kan inte tala för Frankie, men jag hoppas att du förstår att kritik inom gruppen försöker vi så gott det går hålla just inom gruppen, diskutera inom gruppen och reflektera över inom gruppen. Vi har ett antal interndiskussioner med både ris och ros men det är naturligtvis inget som vi skyltar med på bloggen, att "idag har feldgrau skrivit en kass artikel, tycker övriga skribenter", eller "idag har feldgrau skrivit en grym artikel, tycker övriga skribenter". Vad interndiskussionerna leder fram till visar sig sedan på bloggen i form av förändringar på olika sätt. Men inte genom öppna brev. Det känns överhuvudtaget löjligt att vi ens ska behöva ta den här diskussionen mot våra läsare, som inte har någon inblick i den egentliga situationen.

    SvaraRadera
  31. Har varit utan dator i några dar så förstår inte riktigt helheten i den här debatten. Jag fattar att nån publicerade en bild på utvecklingsstörda AIK:are och att det sedan fick K R A F T I G kritik från andra skribenter. Men herregud! Det här inte nån jävla dagstidning som andra verkar tro, visst det kanske inte var helt genomklokt att publicera den bilden(som jag ännu inte sett) men vad har hänt med humorn och allt annat? Det har väl publicerats liknande bilder förut? Varför blev det inte ramaskri efter "mordet" på "Gnagaren-gary"?

    Efter att ha kört på hårt med LM4 från både skribenter och läsares sida så måste ni väl förstå ironin i det hela? LM4 som står(?) för enighet mellan ALLA supportgrenar och som skulle göra oss samlade och enade på läktaren och sedan så händer det här som nästan tvärtom splittrar och bara rör upp massa jävla skit.

    Glöm hela den här skiten nu alla jävla moralkärringar och E N A S för BLÅVITT! Och så länge det inte bryter mot sveriges lagar så tycker jag ärligt att ni på baraben.com får publicera vad fan ni vill bara det finns en tanke och humor bakom det.

    Sen vill jag se H E T S inför mötet mot jugåårn

    SvaraRadera
  32. Lägg för faen ner nu, Mongo bilden var ett lågvatten märke, men det är väl bara att ta lärdom av det och gå vidare. Vi som inte har en inblick i era privata grjjer bryr sig inte.

    SvaraRadera
  33. Frankie, ska du inte göra en t-shirt om detta?

    Säljer säkert som smör

    SvaraRadera
  34. "Det är en sak att skriva en egen kritisk krönika eller artikel, det är en helt annan att försöka förhåna hela organisationen via något generaliserande öppet brev, dessutom publicerat offentligt på huvudsidan trots att en sanslöst liten minoritet står bakom det och trots att direkta felaktigheter får plats i densamma."

    Här har vi i min mening kärnan i diskussionen. Det kan liknas vid en demokratisk avvägning: den potentiellt farliga folkviljan kontra minoriteters inflytande. Den självklara följdfrågan blir "hade inlägget tagits bort om en sanslöst stor majoritet stått bakom det?"

    Hittills har jag endast sett ett antal "ledande" (hur blev de ledande?) skribenter delta offentligt i debatten. Vad tycker de cirka 69 andra skribenterna?

    Avslutningsvis tycker jag att ni tog en betydligt större risk när ni valde att ta bort inlägget, än om ni hade låtit det stå kvar (länkningen till inlägget är mer av en brasklapp), oavsett hur illa behandlade Ni som utgör baraben kände Er. Jag tycker att ni underskattar era läsare om ni inte tror att vi själva kan bilda oss en uppfattning om det som nu händer på baraben. När ni lade locket på tog ni risken att framstå som precis det många av era fiender vill få er att framstå som - en blogg styrd av en hårt kontrollerande despot.

    SvaraRadera
  35. Pinupp och mongobilderna är inte direkt de enda rejält kontroversiella posterna på denna bloggen.

    Att folk blir förbannade kommer som ett brev på posten och ingen här kan väl bestrida att den inom baraben finns en kultur att hålla ihop utåt. Rätt eller fel så skall posterna försvaras med näbbar och klor. Det är PK hit och moralpanik dit och funkar inte det så är alla som gnäller, gaisare. Det kan liknas vid en pressombudsman på en större tidning, vars arbetsgivare aldrig begår en enda felaktighet.

    Är den grabbiga ryggdunkarmentaliteten hälften så illa internt som utåt. Ja då förstår jag becka mfl.

    Personligen skiter jag i hur diskussionen varit på ert hemliga forum, men att folk som inte längre kan stå för vad som publicerats här inne, inte vill smyga ut förstår jag fullt ut. I det läget är ett öppet avståndstagande betydligt bättre.

    SvaraRadera
  36. Humor är det svåraste som finns om vi tar det först.
    Nu var det ett sjuhelvetes liv här om gnagetbilden.
    På det glada 90-talet blev det om jag inte missminner mig ett jävla liv när ÄT drev med ICA som sponsor genom att publicera "alternativa matchtröjor"... Etc etc...

    Sedan kommer det la alltid vara tjöt om att det är en för salig blanding på denna sidan, vissa tycker säkerligen att det enbart ska vara hets inför matcherna och en del vill se enbart extremt seriösa artiklar.
    Själv gillar jag denna liter mer klassiska fanzineblandning (som väl tyvärr dog ut på allvar i slutet av 90-talet i blåvitta kretsar iaf, synd som fan det var en speciellt med en magga i näven) som bjuder på en del seriösa grejer och en del humor.

    Vill man inte läsa en viss grej gör man som även jag gjort här några gånger, scrollar förbi den och läser den artikel man vill läsa.

    Trevlig nationaldag på er!

    SvaraRadera
  37. Frankie e kung, och dom som inte gillar bloggen kan ju skit i och läsa den? så löser sehh alla problem!

    SvaraRadera
  38. Kooj:

    Tack för tipset.

    Dags att sluta läsa detta.

    SvaraRadera
  39. Anonym said...

    Frankie din mupp...sluta vara en sån wannabe-hooligan. Du var säkert en VÄRSTING på nittiotalet! Förresten ska du inte driva med folk, alla är väl lika värda eller, Socialismo-kid?

    6/6/07 12:07


    Han utmålar sig inte som värsting i texten, han säger bara att alla begår övertramp och att alla människor utvecklas på sina egna vis i sitt supporterskap. Jag känner igen mig i hela hypen med hets och våld som tonåring, även om man inte deltog så gillade man det ju. Såhär tio år senare känns det ju passé, nu finns andra unga kids som härjar istället. Det kommer det finnas om tio år igen.

    SvaraRadera
  40. Tycker att baraben är en bra blogg. Och det är bra att det finns bredd här. Men ibland kan jag tycka att det blir lite mycket fokus på pajkastning. Tänker exempelvis inför matchen mot Elfsborg. Då kom det upp flera artiklar med bilder som bara var negativa mot Elfsborg. Kändes som det mesta handlade om att förnedra Elfsborgs fans? Visst kan det vara kul med lite hets ibland. Men för mig kändes det som vi tappade lite fokus på själva matchen. Allt som det snackades om var bönder, tacos, kossor och annat mindre intressant. Detta kan få mig att känna att det är dagisnivå ibland. Man kan undra om vi håller på Blåvitt? Eller om vi bara hatar alla andra?

    Det är helt okej att käfta med våra motståndare inför match. Och det kan ibland vara oerhört kul läsning. Men ibland kan det bli lite för mycket fokus på detta tycker jag.

    Att skämta om utvecklingsstörda är förstås ett känsligt ämne. Men när jag såg bilden på dessa AIK:are så såg jag ett gött gäng som hade grymt kul. Kommer inte ihåg om det var någon elak text under bilden? Känner själv ett antal personer som är utvecklinsstörda. Och det är fantastiska människor. Dom jag känner lever verkligen livet. Är ute och dansar och går på konserter. Dom har alltid en massa positiva saker att berätta. Och dom uppskattar ofta saker som vi tar för givet. Dokumentären som gick för ett tag sen om Grunden boys får ju en att dra på smilbanden. Man tycker inte synd om dom. Dom lever ju sitt liv och har en massa roligt ihop. Tror dom upplever en massa mer positiva saker än vad vi får göra. Dom lever mer för dagen och gör något bra och roligt av den.

    SvaraRadera
  41. Kass blogg från dag ett från otroligt sketnödiga personer,
    skrivkramp men ändå måste hävda sig.

    Thats the story of baraben(frankie med slavar)

    SvaraRadera
  42. Jag läser Baraben dagligen och jag kommenterar sällan, men nu ka jag inte hålla mig: fy fan vilket gråtfärdigt barnrumpebeteende av de tre fjantarna som ska lägga upp ursäkter för sådant som andra skrivit. Är de Gaisare eller?

    Avanti Baraben- avanti Blåvitt!

    SvaraRadera
  43. Alla som är missnöjda med innehållet på den här sidan får mer än gärna höra av sig till kontakt@baraben.com och avsluta sin prenumeration. Ni får givetvis pengar tillbaka också, om ni exempelvis har betalt för en helårsprenumeration och har 6 månader kvar får ni tillbaka mellanskillnaden (dvs. 0kr / 2 = 0kr).

    SvaraRadera
  44. Orka alla moralpredikare. Inte fan vill jag läsa massa jävla obektiv skit, där Hjalmar Jonson är grym och AIK är ett fotbollslag som alla andra. Fortsätt i samma anda.

    SvaraRadera
  45. Anonym said...

    Frankie din mupp...sluta vara en sån wannabe-hooligan. Du var säkert en VÄRSTING på nittiotalet! Förresten ska du inte driva med folk, alla är väl lika värda eller, Socialismo-kid?

    6/6/07 12:07

    "Han utmålar sig inte som värsting i texten, han säger bara att alla begår övertramp och att alla människor utvecklas på sina egna vis i sitt supporterskap. Jag känner igen mig i hela hypen med hets och våld som tonåring, även om man inte deltog så gillade man det ju. Såhär tio år senare känns det ju passé, nu finns andra unga kids som härjar istället. Det kommer det finnas om tio år igen."

    Du måste ligga med Hankins? Någon mer självbelåten mup än Hankins får man leta efter. Finns inte ord för att beskriva hur bra han själv tycker att han är...För övrigt liknar Bara ben mer en skvallerblaska likt Se&Hör än en fotbollsblogg!

    SvaraRadera
  46. Du måste ligga med Hankins? Någon mer självbelåten mup än Hankins får man leta efter. Finns inte ord för att beskriva hur bra han själv tycker att han är...För övrigt liknar Bara ben mer en skvallerblaska likt Se&Hör än en fotbollsblogg!

    6/6/07 15:14


    Hur stor mupp blir man när man först väljer att använda ordet mupp och sedan inte ens vet hur man stavar mupp när man försöker kalla någon annan för mupp. Haha stor humor. Muppmupp.

    SvaraRadera
  47. "Vi på Baraben.com vill ha fler medlemmar. Vi sparkar inte ut folk, inte ens när de begår övertramp mot vår grundläggande idé med bloggen. Alla människor begår misstag och i vissa sammanhang överreagerar eller agerar på ett sätt som kunde ha skötts bättre är ingen anledning för någon intern uteslutning."

    Menar du allvar? Vad förklarar isåfall den här meningen på forumet:
    "Jolly, Becka, Kjellén och Larz kan inte längre posta inlägg på blogger, men har tillsvidare rättighet att läsa och skriva på barabens interna forum."
    Det är bara att gå in på mitt dashboard och kolla, jag kan inte längre skriva texter på baraben. Jag kan inte heller gå in och kolla vilka texter som är på gång. Nu har jag ju ändå valt att sluta skriva för baraben, men det var inte jag somtog bort användarkontot.

    SvaraRadera
  48. Det är bara att gå in på mitt dashboard och kolla, jag kan inte längre skriva texter på baraben. Jag kan inte heller gå in och kolla vilka texter som är på gång. Nu har jag ju ändå valt att sluta skriva för baraben, men det var inte jag som tog bort användarkontot.

    Det är stor skillnad på att sparka ut och hoppa av. Larz och Jolly gjorde det väldigt klart för oss andra bloggare att syftet med den textens publicering var ett planerat avhopp från Baraben.com. Man ville gå ut med buller och bong, sedan att det inte blev mkt till avhopp med tanke på att de aldrig hoppat på från början är en annan dikussion.

    Så nu får det räcka, vill ni inte vara med så ska ni inte vara med heller, det är ju inte direkt som att vi mister något "speciellt" eller så. Nuff said, ni hoppade av och nu är det överspelat, gå vidare i era liv. Ingen annan än ni fyra bryr sig om den här så kallade debatten. Det är så jävla mycket snack om ingenting.

    SvaraRadera
  49. Becka/ Vad fan yrar du om? Du har ju hoppat av, hoppar man av mister man ju såklart även sin möjlighet att skriva på bloggen- därav "avhoppet". Gomorron yxskaft.

    SvaraRadera
  50. becka

    Därför har samtliga undertecknade valt att sluta som skribenter

    Jag kan inte utläsa det på något annat sätt än att er åtkomst till barabens administrativa sida skulle tas bort, på er egen begäran.

    SvaraRadera
  51. Whoami>> det är lugnt, vi tänkte som du skriver lämna bloggen. men vi han inte ens ta bort våra användarkonton innan vi var raderade! Varför så bråttom så att ni inte ens kunde låta oss göra det själva? vad var ni rädda för, att vi skulle publicera texten en gång till eller?

    SvaraRadera
  52. Becka:

    Kan du inte berätta lite om Baraben och hur det funkar?

    Är det en person som agerar despot med ett gäng lakejer eller hur ser det ut?

    SvaraRadera
  53. dessutom kan vi snabbt lista ut att whoami var den som tog bort inlägget och raderade deras användarkonton.

    SvaraRadera
  54. Becka/ Du vill inte vara med längre, men ändå så puttrar du vidare på ena och andra petitessen, nu klagar du på att ni blev borttagna för snabbt (helt sjukt!) efter att själv ha gått ut med att ni ska hoppa av Baraben? Hör inte du hur patetisk du låter, klaga klaga klaga lite mer. Alltid ska man hitta nåt nytt att gnälla kring.

    Nu kanske du kan klaga på att folk (jag bland annat) tröttnat på ditt behov av att hävda dig. Klaga lite nu då, snälla mer gnäll vill vi höra om ingenting.

    SvaraRadera
  55. becka

    Jag vet inte ens om man kan ta bort kontot själv? Men det spelar ingen större roll, ni hade ju ändå klargjort att ni inte längre var en del av baraben. Att jag gjorde det direkt kändes naturligt, precis som när man säger upp en anställning så lämnar man tillbaka passerkort direkt.

    Att ni skulle lägga upp posten igen (om era konton varit kvar) var jag inte orolig för, jag länkade dessutom vidare i cboxen till din blogg för de som var intresserade.

    Det är fortfarande många skribenter som har frågor till er, jag hoppas att någon av er vill delta i den interna debatten och upplysa dessa.

    SvaraRadera
  56. Dags att gå vidare, de som lämnade lämnade och de som är kvar är kvar. Pang bom Baraben.com.

    Finns alltid en konspiration bakom allting om man anstänger sig tillräckligt hårt, exempelvis var det AIK som låg bakom den Blåvita skatteskandalen.

    SvaraRadera
  57. "korven" ahlberg>> Som jag skrev i ett tidigare inlägg (läste du inte?) "DET ÄR LUGNT"! Det var ingen stor deal, för som ni säger var vi på väg ur, det var bara en liten inpass i debatten. Eftersom du är en av de allra nyaste skribenterna (2-3 månader)på baraben så har jag inte haft förmånen att lära känna dig, jag drar alltså inga slutsatser om din personlighet. Du har inte heller haft förmånen att lära känna mig, i så fall hade du vetat att jag inte är en person med något större hävdelsebehov utan gjorde detta av en helt annan orsak.

    SvaraRadera
  58. Men becka, sluta gnäll nu och fundera själv över vad du har biddragit med hit till baraben. Enda jag kommer ihåg är att du har skrivit en sketen text om AIK matchen o bråket på råsunda där du fan bara klagade över allt och alla.
    Inte för att jag känner dej men du verkar ju inte direkt som en som livar upp vardagen för andra...

    SvaraRadera
  59. Hur fan orkar en del personer älta saker så sönder och samman fram och tillbaka igen och igen och igen och...

    Vem är denna Becka och varför tiger vi inte bara ihjäl henne? Så kan vi snacka om FOTBOLL istället, nån som minns den sporten?

    SvaraRadera
  60. becka/ Jag har ingen som helst vilja att lära känna dig efter det där jävla pajasutspelet. Skyffla skit på folk är bra och sen bara hävda att alla andra är så hemska. Jag har läst debatten och det är ju bara patetiskt att säga att ni på något som helst sätt har blivit trampade på. Det är rena jävla ufo-debatten det här.

    SvaraRadera
  61. Jag är ingen bråkstake.
    Jag hette Putte som barn.
    Jag var lite tuffare som barn.
    Man måste vara tuff och komma igång va.
    Man måste hålla igång med Stockholmare, Raggare och Mods.
    Jag känner grabbarna.
    De säger, vi fixar det grabben.
    Ta lite bärs. Lev livet. Ha en flickvän. Så lever jag.

    Så sluta gnabbas som sääringar.

    SvaraRadera
  62. haha den här tråden och dagboken (bloggen) är fan stooor humor.

    SvaraRadera
  63. Vem fan är den där jävla Becka? Jag har aldrig sett henne på någon match och aldrig hört talas om henne. Ppvsupporter?

    SvaraRadera
  64. Förmodligen är det någon gajsare som nästlat sig in för att jävlas så mycket som möjligt.

    SvaraRadera
  65. Anonym>> Jag har inte sett dig heller;-) däremot har jag inte missat många matcher sedan jag började gå på fotobll 1987. Skit samma. Jag ville ha en debatt, den började väldigt bra, framför allt i kommentarerna här innan den klipptes bort, sen har den mest handlat om vem fan jag är vilket egentligen är rätt ointressant:-)

    SvaraRadera
  66. Inte om du, som mycket tyder på, är en gaisare!

    SvaraRadera
  67. Jag har sett Becka på i stort sett varenda match sedan jag började gå på blåvitt i mitten av 90-talet

    SvaraRadera
  68. Det som rimmar illa är när Frankie pratar om öppenhet och respekt för andra människors åsikter, sedan så är man rätt snabb på radera "obekväma" inlägg i kommentarerna efter artiklar som inte bryter mot något mer att dom inte stämmer överrens med baraben-folkets åsikter.

    Baraben är ju lite av dubbelmoralens högsäte.

    //Milton

    SvaraRadera
  69. Seriöst, är den här "Korven" Ahlberg skribent på Barben? Har ni inga krav? Mannen (pojken?) verkar ju lida av total avsaknad av respekt för andra eller ens någon form av begåvning.

    Hankins, för i helvete, våga ställ lite krav!

    SvaraRadera
  70. Anonym said...

    Det som rimmar illa är när Frankie pratar om öppenhet och respekt för andra människors åsikter, sedan så är man rätt snabb på radera "obekväma" inlägg i kommentarerna efter artiklar som inte bryter mot något mer att dom inte stämmer överrens med baraben-folkets åsikter.

    Baraben är ju lite av dubbelmoralens högsäte.

    //Milton

    7/6/07 09:31


    Ditt inlägg lär ju i högsta grad klassas som ett "obekvämt" sådant men får stå kvar. Istället för att konkretisera så slänger du dig med klyschor om att vi raderar inlägg. Det gör vi inte om de inte bryter mot lagen eller beter sig svinigt åt mot andra debattörer.

    Anonym said...

    Seriöst, är den här "Korven" Ahlberg skribent på Barben? Har ni inga krav? Mannen (pojken?) verkar ju lida av total avsaknad av respekt för andra eller ens någon form av begåvning.


    Återigen: vad snackar du om? Om du menar hans senaste kommentar är den ju helt ofarlig, här tvingar vi inte folk att gulla med varann och älska varann. Detta är ingen dejtingsite, man får avsky andra människor om man vill.

    SvaraRadera
  71. Käre Bond-Saxen...

    Jodå, det raderas inlägg. Jag tar gärna det tydligaste exemplet (har dock sett flera), vi hade för ett halvår sen. Vi diskutera Kuba. Jag skrev ett lång inlägg som berätta beskrev diktaturen på Kuba. Du raderade detta. Jag frågade upprepade gånger varför det raderades. Efter ett bra jävla tag så kom den;

    "Du använde en slags härskarteknik när du debaterar". Sedär ja, fel teknik betyder att man raderas. Högt i tak?

    Det festligaste var ändå att du, käre Bond-Saxen, sedan kopierade delar av mitt radera inlägg för att kommentera det i ett eget inlägg. Mer pajaseri blir det nog inte.

    //Milton


    Ursäktra min härskarteknik och varsegod att radera inlägget.

    SvaraRadera
  72. Milton/ Det största pajaseriet är att hänvisa till debatter om Kuba (haha wtf!) ett halvår senare. Snacka om att inte ha något bättre för sig om man sitter och memorerar sådana skitsaker. Detta är en blåvittblogg med, varför yrar du om Kuba på den? Håll sånt på Flashback eller nåt.

    Sen är det ju sanslöst tröttsamt med alla som kallar varandra för pajasar hela tiden. Paaaaaaaaaaaajasar.

    SvaraRadera
  73. Milton/ Trevligt att du undertecknar med namn när du skriver, blir lättare att skilja anonyma inlägg åt då. Politisk propaganda är inte tillåten, självfallet. Man kan ha åsikter om politik och man kan hävda att ena saken är bättre än den andra, men när man börjar förtala personer och folkgrupper får man naturligtvis räkna med att det inte får stå kvar. Problemet är självfallet inte att du fått något inlägg i någon debatt raderat utan det simpla faktum att du inte kunnat hålla dig inom rimliga ramar för vad man ska skriva i en vettig debatt mellan olika männsikor. Sedan håller jag inte med inlägget ovan här att man inte ska få skriva om Kuba eller politik etc, varför inte, världen är politik och fotbollen är politik i högsta grad. Dock minns jag ej vilken debatt du talar om och sen tror jag ej att jag raderat sådant som jag själv citerat, det finns ett tiotal bloggare med administratörrättigheter så följer man inte debatten extremt noga kan man missa att något tas bort. Speciellt i ämnet politik sjunker en del snabbt till en låg nivå med uppenbara felaktigheter, lögner och pajkastning för att på så vis försöka stärka sina argument. varför skulle vi tillåta en sådan ointelligent nivå i våra trådar? Vill man kasta skit fram och tillbaka kan man ta det på andra håll, vill man diskutera något med någorlunda seriös ton kan man ta det här.

    SvaraRadera
  74. att folk orkar.

    SvaraRadera
  75. Bond-Saxen:

    Jag vet inte om du menar att det är flera som har behörighet till nicket "bond-saxen" och att det är något man använder när man saxar? För det var i alla fall Bond-Saxen som raderade mig vid detta tillfälle. Att jag hänvisar till en sådan gammal debatt är helt enkelt för att jag efter det slutade att delta i debatter. Läste sidan gjorde/gör jag dock fortfarande.

    Problemet är väl att ni själva kan sitta och radera inlägg samtidigt som ni deltar i debatten. Då bör man ha extremt högt i tak och defenitivt inte radera någon som man tycker använder fel debatteknik. Eftersom vi vid det aktuella tillfället argumenterade emot varandra så faller det sig ganska naturligt att man misstänker att det snarare var av den orsaken jag raderades?

    Jag har fått uppfattningen att ni är ett ganska "tajt" gäng som håller varandra om ryggen. Jag finner det väldigt svårt att se dig radera Hankins för att han använder fel debatteknik.

    //Milton

    SvaraRadera
  76. Som förtydligande, det jag menar med fel debatteknik var vad jag "anklagades" för, härskarteknik.

    Givetvis skall man hålla sig inom en vuxen nivå och inte slänga ur sig dumma grejer.

    SvaraRadera
  77. Det var inte så jag menade, men jag mindes inte det nämnda tillfället och därför så förstod jag inte att du menade mig. Eftersom jag inte vet exakt vad som raderades för ett halvår sedan blir det svårt att motivera något sådant gammalt.

    "Problemet är väl att ni själva kan sitta och radera inlägg samtidigt som ni deltar i debatten. Då bör man ha extremt högt i tak och defenitivt inte radera någon som man tycker använder fel debatteknik. Eftersom vi vid det aktuella tillfället argumenterade emot varandra så faller det sig ganska naturligt att man misstänker att det snarare var av den orsaken jag raderades?"

    Det här håller jag med dig om helt. Det är nödvändigt att ha extremt högt i tak i den här situationen men om du tänker efter ärligt så tror jag även du som tjafsat med mig tidigare ser att vi faktiskt har det. Försök skriva liknande saker eller debattera liknande ämnen på Svenskafans eller Änglarnas forum så skulle de ju spärra dig "på en gång". Även om vi verkligen inte är några perfekta människor (vem fan är det) så har vi väldigt tolerant nivå här mot både det ena och andra.

    "Jag har fått uppfattningen att ni är ett ganska "tajt" gäng som håller varandra om ryggen. Jag finner det väldigt svårt att se dig radera Hankins för att han använder fel debatteknik."

    Faktum är att det här med att hålla varann om ryggen bara är ett sätt att försöka demonisera att andra än en själv har samma åsikt. Om jag och två andra skribenter har ungefär samma åsikt i en debatt så kommer det in folk och börjar snacka om att "hålla XXX om ryggen", vilket är helt absurdt då man knappast debatterar för att backa upp någon annan utan för att man har en åsikt i frågan. Sedan är vi cirka 70 registrerade skribenter, tro fan att en del av oss har gemensamma åsikter om det ena och andra.

    Till sist så har jag raderat "Frankie" aka Hankins inlägg vid många tillfällen. Liksom han har raderat mina inlägg. Det handlar om ge och ta.

    SvaraRadera
  78. Jag tycker det är underhållande att så många vill poängtera att detta är en meningslös diskussion om ett meningslöst ämne och ifrågasätter att folk orkar argumentera vidare. Detta är en blogg, själva poängen är att det sker en diskussion om inläggen. Utan den pulsen skulle denna blogg vi lärt oss älska dö.

    Och kom nu inte dragandes med att "att folk orkar." är att bidra i en diskussion.

    SvaraRadera
  79. bogg/ De flesta som resonerar så deltar ju förvisso inte i debatten heller. Sedan kan väl inte jag påstå att jag är jättesugen på mer debatt i ämnet heller, de som "orkar" får väl köra på. Det känns överspelat nu.

    SvaraRadera
  80. jag är superupprörd. publicera bild på en kidnappad råtta, fy fan va hemskt och lågt. nu avgår jag, sån här skit tar jag inte era jävla djurplågare. öppet brev kommer att läggas upp på www.mongo.nu

    SvaraRadera
  81. deras öppna brev var ju det mest tragikomiska man läst på år och dar. avgick de över ett par bildpubliceringar som någon annan gjort? jaja jag vet inte ens vilka de är men de kan väl rasa om de vill, fortsätt ert grymma arbete frankie, feldgrau och gänget!

    SvaraRadera
  82. Bond-saxen:
    "Det gör vi inte om de inte bryter mot lagen eller beter sig svinigt åt mot andra debattörer."

    Årets jävla ljug, och du vet det. Kommunister.

    Sen är det väl knappast konstigt att folk reagerar över publicering av sådant som AIK-killarna. Har man bara lite vett i huvudet förstår man att en sådan människosyn är förkastlig.


    rumpanbar: "Detta är en blåvittblogg med, varför yrar du om Kuba på den?"

    Den dagen "Blåvittbloggen" Baraben håller sig till att publicera endast blåvittrelaterat material, då kanske ditt resonemang håller.

    SvaraRadera
  83. "Årets jävla ljug, och du vet det. Kommunister."

    Vad ska det här betyda då? Att du är korkad eller både korkad och outbildad? Jävla låg nivå en del håller. Men sedan när man inte kan stava till lögn utan böjer till sitt eget "ljug" så lär man inte vara många år gammal heller...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.