2006/03/12

Offret Dulee Johnson gråter ut...

SILLY SEASON Expressen intervjuade i ett snyftreportage på torsdagen den 9/3 kvinnomisshandlaren Dulee Johnson. Här är Barabens objektiva och sakliga analys av den intervjun.

(Johnssons ord i kursiv text.)


- Det var väldigt tufft för mig. Det var så stort i media att jag inte längre kunde gå på gatan. Jag vill helt enkelt inte komma ihåg det. Det var så fruktansvärt.

Det verkar som om Dulee är han som fått sitt huvud bankat i gatan. Det verkar som om Dulee har haft en lagkamrat som kört olovligt och på fyllan. Det verkar som om det är väldigt synd om Dulee Johnson. Han har haft det fruktansvärt. Han är ett tragiskt mansoffer som misshandlat "sin" kvinna. Ja buhuhu vad synd det är om dig Mr Johnson.

- Till och med vänner och fans såg på mig på ett helt annorlunda sätt. Men jag
vet vem jag är. Jag vet att jag inte är en sådan person.


Det är inte som det ser ut egentligen. Det är en stor konspiration mot honom. Vi har alla missförstått vad för slags person den gode mysbullen Dulee egentligen är. Det är alså vi betraktare som begått de riktiga felen i att se snett på honom och inte han själv. Dulee är bara en missförstådd stackare som egentligen inte alls är oschysst. Vi antar att han bara trillat med sina händer på sin flickvän, ramlat in i sin bil på fyllan och trillat bakom flötet gällande innehavet av ett körkort. Egentligen är han ju en hyvens tjomme. Egentligen är han inte en "sådan" person.

- Det här året ska bli ett väldigt bra år för mig.


Om man ser till Dulees tidigare utveckling blir det att döma av den här kommentaren en sjuhelvetes år i Stockholm. Vi förväntar oss en orgie i sprit, rattonykterhet och galgvåldtäkter framöver. Dulee kanske ska uppdatera till att kapa ett tunnelbanetåg på fyllan härnäst? Kanske spela basketboll med Anderas Anderssons huvud efter träningen? Råka backa över Stefan Söderbergs hatt? Ett bra år är ett rubrikernas år i Dulees värld. I det missförstådda offrets sfär.

- Häcken är en bra klubb, och de har tagit hand om mig. Men jag kom dit när jag
var 16 år, och jag är inte 16 längre. Jag har barn och familj, så de kan inte
behandla mig som en tonåring. Det kunde jag inte tolerera.


Nej Dulee, du har helt rätt. Du är verkligen ingen tonåring utan har visat vilken vuxen och stabil förebild du är. Eller är olovlig bilkörning kanske ett tonårsbrott i första hand? Slagsmål med tjejen på allmän plats på fyllan är ett starkt bevis på din vuxenhet? Din totala ovilja att be om ursäkt för de brott du begått ett bevis på att du inte är 16? DU kunde inte tolerera att Häcken lackade ur på dig? Jävla nöt.

-Jag gjorde ett misstag för två år sedan. Mitt kontrakt var på väg att gå ut, men de tvingade mig att skriva på ett nytt. Jag ville inte skriva på, men av olika anledningar tvingades jag att skriva på. Men det är personligt.Ja det är din fotbollsklubb som är banditen i dramat. Det är de som är de riktiga bovarna i sammanhanget. Det kanske till och med är de som har tvingat dig på den här brottsturnén och totala urflippningen? Om man tänker efter lite så var det nog Stefan Lundin själv som är känd sedan sin tid som bilskolelärare för Kabba Samura i Blåvitt, som tvingade i dig spriten innan han tryckte in dig i bilen för en liten tur? Utan att du ville. De hade något emot dig. Det är deras fel alltihop. Ja så är det nog.

Till slut - kan du lova att skandalerna från i fjol inte
upprepas?
- Ja! Jag känner mig mer bekväm nu. Jag är lycklig. Det
är familj och fotboll som gäller. Alla kan glömma det som hänt.

Undrar om din familj är lika lycklig som dig. Undrar om de glömmer lika lätt som dig. Undrar om de har glömt hur du spelade basket med din tjejs huvud. Undrar om alla offer och anhöriga till offer för rattonykteheten runtom i landet glömmer dina gärningar...

Häcken och Fagher deklarerar på sin Officiella hemsida att man har spikat truppen för det kommande året. Det innebär att Häckens getingar inte får någon spektakulär ersättare till firma Töfting/Dulee på innermittfältet. Man får nöja sig med Kapella, Ljung och Kaissi. Kapella, en egen produkt som lyftes fram tack vare att hans farsa var tränare i Häckens ungdomssektion.

Häckenfansen är dock inte riktigt överens med Faghers tro på laget och spekulerar (drömmer) om ett nyförvärv i Töfting-klass. Men utan Töfting och Johnsson blir Häckens mittfält så svagt att lyckoruset är över och Rambergsvallens väktare raskt rasar ur serien igen?

Som övrig kuriosa kan nämnas att Dulee Johnsson ända sedan han först kom till Sverige haft IFK Göteborg som sitt favoritlag i svensk fotboll och vid flera tillfällen yttrat sin vilja att spela för Göteborgskamraterna. Som en följd av hans gärningar hamnade han nu istället i sitt favoritlags nemesis. Och vi Blåvita gråter väl inte blod över det direkt...

12 kommentarer:

 1. Intressant läsning!

  SvaraRadera
 2. haha jag satt just och tänkte på varför inte baraben gått till en "hat(t)attack" mot dulee efter den jävla gråta ut-artikeln...

  SvaraRadera
 3. göddie. måste säga att jag varit tveksam till dina lovord av fagher frankie, känns som han är lite för mkt steber i den gamla skolan av pamp-wannabees, men detta har han skött väl.

  SvaraRadera
 4. För en gång skull kan jag inte hålla med om texten och se det ni vill åt. Har själv legat illa till ett par gånger, där saker har hänt för man mår dåligt.
  Tankarna man kan ha inne i kroppen är inget man kan hjälpa och absolut inte vill ha. Så jag ser inte det lustiga!

  Dock bör han väl inte gå till kvällspressen och söka tröst.

  SvaraRadera
 5. johannes/ Det handlar ju mer om att hans attityd stinker gällande ansvarsfrågan och skuldbeläggandet av alla andra än sig själv. Det är ju Häcken, media, nästan hans vänner som ska utmålas som banditerna. För han själv är ju inte sådan "egentligen"...

  SvaraRadera
 6. kan tyckas kul första gången, men nu blir det bara trångsynt. ta bort skygglapparna..

  SvaraRadera
 7. "Jag vet att jag inte är en sådan person"

  Han har precis för ett litet,litet tag sen visat att han ÄR en sån person.

  Han borde ta och visa lite ödmjukhet och låta det gå lite längre tid innan han går ut och pratar om sig som en ny människa!

  Ska även ge fan i att gå ut i kvällspressen och lipa, han skall bara vara tyst och skänka en viss del av lönen tillvälgörenhet eller dylikt.

  SvaraRadera
 8. Skit ska skit ha!

  SvaraRadera
 9. Johannes/ "legat illa till"??? "saker har hänt för man mår dåligt"??? "inget man kan hjälpa"???

  Han har slagit sin fru och kört grovt rattfull. Kvinnor blir ihjälslagna av sina sambor/män i Sverige idag. Människor blir ihjälkörda av rattfyllerister i Sverige idag. Dulee har redan klarat sig undan med ett straff som ligger klart under praxis (rättsskandal?), och han verkar fortfarande inte fatta allvaret i vad han har gjort. Det verkar vara allas fel utan hans eget. Han och AIK förtjänar varandra. Det här går hand i hand med när Norling vägrade kritisera idioterna som slogs mot GAIS på gamla ullevi.

  Grattis AIK här kommer Dulee, ta hand om varandra.

  STUD

  SvaraRadera
 10. Det här var ju inte i närheten av lika roligt som Mats Härds:

  DULEE MÅSTE SLUTA DRICKA - NU, med höjdpunkter som "Det viktigaste för en människa i ett sjukdomstillstånd är att bli frisk" och "En del blir snälla av att dricka sprit andra blir elaka, alla blir lite dummare".

  SvaraRadera
 11. Jag försvarar inte hans händeleser och bedrifter mot sin fru. Naturligtvis är det inte mer synd om honom än för någon annan.

  Dock tycker jag denna jakt på att sätta dit honom i media, och hånet mot honom är överdrivet. Han lär vara fullt medveten om att han har gjort fel, och ångrar sig nog som alla andra hade gjort.

  Jag tror mycket som vi läser i media skrivs upp till skyarna.
  Jag skulle vilja veta va den där misshandeln inebär. Är det en örfil eller är det en riktig jävla svinaktig misshandel?
  Är han tillsammans med samma tjej fortfarande?

  Jag tycker vi ska håna honom för sina misstag, men vi bör inte håna honom för att han är ångerfull och
  ångrar det han gjort.

  SvaraRadera
 12. johannes, det är väl just att han INTE verkar vara ångerfull över vad han gjort (dunkat flickvännens huvud i asfalten och kört rattfull) som han hånas för. Eller var läser du att han är ångerfull?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.