2006/03/13

En plattare struktur är här för att stanna?

FÖRENINGEN I spåren av de omvaskningar som vi sett inom IFK Göteborg de senaste månaderna så har vi inte bara fått bekanta oss med lite nya ansikten, utan förmodligen en lite mer platt organisationsstruktur med.

En nyhet som inte kan vara annat än oerhört positiv för oss medlemmar och supportrar? Den stora skillnaden är att vi i dagsläget inte kommer att ha en operativ chef som har ansvar för och basar över de olika avdelningscheferna. Detta innebär att "VD-rollen" som Mats Persson tidigare hade ersätts med en struktur där avdelningscheferna rapporterar direkt till styrelsen, utan mellanhand. Spontant sett en direkt aktion för att skapa en plattare organisation med färre mellanhänder.




Noterbart är dock att medlemmarna och supportrarna fortfarande har ganska lite inflytande över föreningen. Detta dels på grund av en historisk ovilja att förändra föreningens verksamhet efter supportrarnas krav, men lika mycket på grund av att supportrarna i Göteborg är väldigt passiva i att engagera sig i föreningsfrågorna som bestämmer hur vår fotbollsverklighet ser ut. Varje delfråga väcker stort engagemang, oavsett om det handlar om pyroteknik, arenafrågan, föreningspolitiken eller spelartruppen så är en supporters klart effektivaste medel till inflytande att bli medlem i IFK Göteborg och att som sådan väcka debatt och delta på nästa års kommande årsmöte.

Om mer än halva Göteborg nu verkligen är Blåvita, varför är bara 5 000 personer medlemmar i föreningen? Det är dags att soffliggarna börjar lägga handling bakom sina ord. För sällan har vi väl sett så många "experter" utala sig om vad IFK Göteborg borde göra som under det senaste halvåret. Första steget mot en ökad demokrati i sfären kring IFK Göteborg är att fler Änglar blir medlemmar i Kamratföreningen. www.ifkgoteborg.se är adressen.

2 kommentarer:

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.