2006/03/13

Första månaden en stabil framgång för fonden!

LÄGESRAPPORT SUPPORTERFONDEN Idag, den 13:e Mars, har Supporterfonden varit öppen för bidrag i exakt en månad. Eller snarare passerades månadsdagen i fredags, men då måndagar är redovisningsdag för föregående fredag så ser vi dagens datum som första månadens slut för Supporterfonden.

Så vad är resultatet av första månadens arbete?

- Supporterfonden har öppnat.
- Nyhetsrapporteringen på Supporterfonden.se har kommit igång.
- Redovisningen av "Fondhjältarna" sattes i verket.
- Två konstruktiva möten med IFK Göteborg har hållits.
- Samarbeten och länkutbyten med ett antal IFK-siter och grupperingar har etablerats, bland annat Supporterklubben Änglarna.
- SMS betalning har inletts.
- Kreditkortsbetalning via internet har påbörjats.

Rent bokstavligen är resultatet hittills följande:

TOTALT: 33 399 kronor.
(*Öresavrundat nedåt i totalsumman.)

En bra start på fonden och ett bevis på att intresse för projektet och för att stödja Blåvitt finns ute bland er tiotusentals änglar i landet. Snittar vi samma summa under hela året skulle det ge cirka 330 000 kronor i slutresultat, dock är vi övertygade om att detta bara är början på en mycket högre insamlingstakt för Supporterfonden.

I dagsläget är vi ännu i en uppbyggnadsfas där vi anpassar verksamheten till er Blåvita supportrars krav och önskemål. Senare har vi förhoppningar om att kunna samla in runt 20 000 kronor på en och samma matchdag, med er hjälp...

Än så länge har marknadsföringen av projektet varit liten och endast begränsad till internet, något som alltmer kommer förändras i och med att den Allsvenska säsongen rullar igång. Dessutom kommer vi nu för första gången att börja jaga lite sponsorer bland företag och privatpersoner för att bredda projektet och ge den utrymme i nya grupperingar av Blåvita...

Men många som visar intresse men ännu inte deltar aktivt stödjer sig på en typisk svensk "vänta och se" mentalitet, där frågorna är många men deltagandet mindre. Så om du har någon fråga- tveka inte att ställa den. Vi svarar på alla frågor och försöker att tillmötesgå samtliga inkomna synpunkter från er Änglar! kontakt@supporterfonden.se är adressen!

Tillsammans för Blåvitt- Supporterfonden 2006!

13 kommentarer:

  1. heeelt ok start! nu gäller det att alla "gamlingar" får upp ögonen för projektet med!

    SvaraRadera
  2. Eftersom de andra betalningssätten är väl dokumenterade, kan man inte få se hur mycket plusgirot tar ut i avgifter också? Är PG det mest kostnadseffektiva sättet att stödja supporterfonden?

    SvaraRadera
  3. martin/ Ja utan tvekan så är Plusgirots avgifter kostnadseffektivast med vårt upplägg då de helt och hållet betalas av mig och andra som vill stödja den sidan av projektet. Inte en enda krona av de skänkta gåvorna går till några avgifter hos Plusgirot/Postgirot.

    SvaraRadera
  4. Jag börjar få lite hybris, detta kan ju bli riktigt jäkla bra alltså. Tänk när säsongen är igång, då blir det ju ett jävla tryck!

    SvaraRadera
  5. Dif ångar på. Man har nu tecknat ett ännu ett nytt luckrativt sponsoravtal med internationell prägel (DHL) och trenden är solklar. SM-gulden framöver byggs från kompetenta styrelserum, som har armarna ute i affärsvärlden.
    De blåvita väljer goa gubbar och hemvävt med lokala butiksinnehavare....Någon måste inse att det inte längre är 70/80-tal. Troode man lärt sig läxan sedan klassikern "vi talar inte med agenter...", totalt fjättrat från vad som händer i omvärlden...

    SvaraRadera
  6. Sista:

    också detta i DI idag. Vem som helst kan ju lista ut att vi kommer hamna kraftigt på efterkälken om ingenting görs snart.

    Det är ju lite därför Supporterfonden finns också, men vi kan fortfarande inte jobba i närheten av på det sättet som IFK kan.

    SvaraRadera
  7. Läste också detta i DI idag ska det naturligtvis stå.

    SvaraRadera
  8. Förslag till supporterfondens hemsida: Fixa månadsstaplar där det går att se hur mycket som samlats in föregående månader samt innevarande. Målsättningen att hela tiden slå föregående månad kan bli en extra motivationsfaktor till att sätta in slantar...

    SvaraRadera
  9. Skulle man inte kunna inskaffa inbetalning via telefon? Likt den som melodifestivalen har nu. Ju enklare betalnings sätt destå bättre.

    //Carl

    SvaraRadera
  10. Nelson & Carl/ Bra idéer på bägge håll, vi ska ta och se över både telefonbetalning och månadsstaplar under den närmaste veckan!

    SvaraRadera
  11. PAX

    Det är bra idéer, men för det så krävs det ett betydande kapital för den administrativa delen av fonden, alternativt att något företag sponsrar med detta (broschyrer).

    Men jag lovar dig, vi jobbar BRETT för att få ut ordet om fonden ;)

    SvaraRadera
  12. Jag fattar fortfarande inte poängen med Plusgiro framför Bankgiro. Kan ni redovisa de faktiska kostnaderna ni har så kan jag kolla upp ett bankgiroupplägg åt er.

    Vänligen,

    Er

    SvaraRadera
  13. il proffessore/ Varför skulle vi ändra nu? Vi har inga avgifter som drabbar fonden, alla avgifter betalas ur fondledningens egna fickor. Och vi snackar om ett par hundralappar per år- så vad är problemet? Postgirot fungerar precis som ett bankgiro med fördelen att Plus/Postgirot har mycket bättre täckning och service gällande redovisningen av kontots aktiviteter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.