2006/03/02

Baraben.com minns Mamadou Diallo


BARABEN MINNS- Mamadou Diallo Vi går vidare i "baraben minns"-serien och hamnar på "Big Mama" som med sina frisyrer utgjorde ett åtminstone på förhand spännande inslag i IFK säsongen 2003.

Den på många sätt färgstarke senegalesen Mamadou Diallo spenderade som ni kanske minns ett år i Göteborg. Trots att det kändes som han ägnade mer tid hos frisören än på planen, så spelade han 16 matcher och gjorde 4 mål under säsongen 2003. Diallo har haft en ganska brokig karriär och representerat en massa olika klubbar i många olika länder. Innan han kom till IFK avverkade han klubbar som: Sotra FC (Senegal), KAC Marrakech (Marocko), St. Gallen (Schweiz), Zeytinburu (Turkiet), Lilleström (Norge), Duisburg (Tyskland), Vålerenga (Norge), Tampa Bay Mutiny (USA), NY/NJ Metrostars (USA) och Al-Ahly (Saudiarabien). I USA och Tampa Bay Mutiny var "Big Mama" väldigt lyckad under en period och vann skytteligan i MLS 2000 och var även uttagen till All Star-matchen. Dock började det gå utför när han fick en
målbonus inskrivet i kontraktet och började skjuta från alla lägen. I nästan alla klubbar som han spelade i innan han kom till IFK har han gjort relativt många mål, men i IFK lyckades han dock inte alls att komma in i det svenska spelet.

Vad hände sedan? Jo, eftersom Big Mama inte hade täckt in alla världens länder ännu så bar det iväg till Malaysia och Pahang FC under 2004, där han gjorde 8 mål på 11 matcher. Idag spelar den numera 34-årige Big Mama i Jomo Cosmos i den sydafrikanska ligan.

27 kommentarer:

  1. man undrar vilken spelare som har representerat klubbar i flest länder? någon som har en idé?

    SvaraRadera
  2. Johnny Rödlund borde vara "Bästa svensk" iallfall....

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Big Mama var en riktigt bra fotbollsspelare, jag tycker det var riktigt synd att man aldrig fick se honom med en riktig försäsongsträning i kroppen. Skulle gärna ha sett honom under Arnes ledning.

    SvaraRadera
  5. bilden är life-size me ju!

    SvaraRadera
  6. Halvklassiskt att det på Cosmos sida står 25 mål på 12 matcher i IFK Göteborg 2003...

    Sen är även hans födelsedatum väldigt tveksam...rykten av Bosse Johansson säger ju att grabben var 34 redan vid sin ankommst till IFK Göteborg....

    SvaraRadera
  7. Riktigt roligt att läsa om gamla spelare, fortsätt med sådana här artiklar!

    SvaraRadera
  8. Glömmer aldrig Mama. En rättelse han gjorde allsvenska 3 mål i blåvitt. Mot DIF, Öjs o Helsingborg. Killen hade helt klart talang. Tycker ändå han tillförde en del. Mycket självförtroende och en spännande värvning i en mörk tid när det bara fanns negativa rubriker om blåvitt. Glömmer aldrig intervjun före Öjsderbyt. "Vad vet du om Öjs" "Ingenting, och jag behöver inte veta något heller."

    SvaraRadera
  9. Det var på nått vis härliga tider ändå med Mama och Crossa. Forumen gick glödheta och folk vallfärdade till Grimbo. Fick Crossa chansen egentligen? och visst var Big Mama egentligen en bra spelare. Tack för denna nostalgitripp till blåvitts mest galna säsong som jag kan minnas.

    SvaraRadera
  10. Om pengarna fortsätter att strömma till supporterfonden i samma takt som hittills kanske det räcker för att kontraktera en återvändande Big Mama...

    SvaraRadera
  11. 2003 var en härlig säsong. Champagnefotboll och seger mot topplagen. Visserligen fick vi stryk av bottenlagen men så många sköna segrar.

    SvaraRadera
  12. crossa avgjorde väl nån match mot norrköping i cupen, men jag är tveksam på om han fick spela nåt överhuvudtaget i allsvenskan. big mama hade nog kunnat slå sig in de flesta allsvenska lagen om han hade fått lite tid att anpassa sig.

    SvaraRadera
  13. senaste anonym
    mål i allsvenskan gjorde han..det enda jag själv kommer ihåg är målet i derbyt mot öis, men tidigare skriver juh att han gjorde tre stycken mål

    SvaraRadera
  14. oj, läste fel..sorry

    SvaraRadera
  15. angående crossa så sköt han ju i stolpen i första halvlek mot dif på stadion. i andra halvlek kom Big Mama in och gjorde mål, ett av de brutalaste Blåvita mål jag sett. Han tog bollen nära mittlinjen och eskalerade mot mål som en oxe på ghb, höll bort motståndet och dönade in den. Oerhört vackert. Sen att vi loosade med 1-3 tillslut är en annan 5a.

    SvaraRadera
  16. Angående rättelsen, visst Big Mama gjorde 3 mål i Allsvenskan, men jag räknar även med cupen där han gjorde 1 mål.

    SvaraRadera
  17. john, du måste läst fel. "12 games, 5 goals" står det för IFK på Cosmos sida. Hur de kommit fram till de siffrorna är frågan dock.

    SvaraRadera
  18. Jag tycker att Big Mama satte färg på IFK och Allsvenskan. Han gjorde väl typ 3 mål det året eller nåt. Det är ju fler än många.

    "Big mama big trouble for big sister"

    SvaraRadera
  19. Vadå inte komma in i spelet? Han var ju asbra och gjorde mål.

    SvaraRadera
  20. Kwhedi tillbaka till blåvitt!!! :'(

    SvaraRadera
  21. gjorde han inte ett derbymål, månne?

    SvaraRadera
  22. Erikbe / Öh, ja färg satte han i alla fall på allsvenskan. Odiskuterbart

    SvaraRadera
  23. Halva nöjet med Big Mama var ju att se vissa allsvenska backar bli alldeles pissnödiga av nervositet när 190 cm stor afrikan kom ångandes. Hans kaxighet är ju också något man gärna minns. Sen att han inte fabrikerade mål i samma takt som Stjärten eller Larsen glömmer man fort bort.

    SvaraRadera
  24. Patrik Eriksson-Olsson, då DIF mittback, lär aldrig glömma Big Mama... Som sagt målet mot DIF borta är en klassiker.

    SvaraRadera
  25. My my myyyy Diallo
    My my myyyy Diallo
    Se på han, fra Afrikas land.
    Han danser og finter og løper fra alle mann.


    Gorgos
    Lillestrøm

    SvaraRadera
  26. Diallo fra tiden i Lillestrøm.

    På spillermøtet før kamp.

    "You give me the ball, I score goal"

    SvaraRadera
  27. På et intervju sa han engamg: I go where the money is... Det passer bra i forhold til at han hadde målbonus og skjøt fra alle vinkler...

    Herlig type...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.