2006/03/18

Elva säkra tecken på att Allsvenskan närmar sig är...

1. när Öis kämpar för sin överlevnad i ännu en ekonomisk chockkris. I vanlig ordning blir det att gråta ut hos Långedragsfansen för att de ska köpa någon ny present till sällskapet. Först 20 spelare i truppen, sedan klubbhuset och nu en inomhusplan. Öis kanske kan leasa ut sitt varumärke med och helt enkelt heta "Stefan Allbäck fotboll" hädanefter?

2. när lidandet och kärleken till lidandet visar sig offentligt igen. Lite klassisk banka sig på bröstet för att jag trots usla resultat släpar mig till Ullevi-retorik klarar vi väl inte oss utan? Eller så är det just det vi gör. Ungefär lika spännande som Gais bandy.

3. när helt sjuka rykten börjar spridas bland fansen...

4. när arenadebatten blossar upp men när någon ny arena ännu inte har har setts till. Det snackas och velas men ännu ett år står i snitt 12 000-14 000 Blåvita på trärucklet söder om Fattighusån. Att inte Gamla i folkmun döpts om till Fattighuset är egentligen väldigt underligt.

5. när vissa spelare aldrig lär sig när det är dags att lägga av. De otaliga exemplen på spelare som passerat sina bäst före datum men i skräck av en tomhet i livet utan fotbollen försöker om och om och om igen göra comeback. Tragiskt eller komiskt?

6. när Blåvitt säljer slut vart man än visar sig. Det verkar som om de enda som inte lyckas få ut det maximala i försäljningssiffrorna av produkten Blåvitt är just: Blåvitt.

7. när AIK visar prov på sitt vanliga storhetsvansinne. Men imponerande publiksiffror räcker inte för att hänga kvar, för gnagets del måste man tyvärr kunna spela fotboll med...

8. när Djurgården rasar ut innan final i Royal League. Man har nu spelat 100 procent av turneringarna och gått till noll finaler. Mäktiga DIF är konfunderade. Man har tillsatt en kommité på Kaknäs som ska utreda ifall Royal League är ett hot mot svensk fotboll...

9. när Håkan Svensson sprider skräck i ännu en förening. Dags för hockeysiffror mot BK Röva i vår? Håkan ska tydligen lära Häckens unga talanger något. Undrar om han kan regeln om att man bara får ta med hands innanför straffområdet efter förra årets märkliga beteende?

10. när Gaisarna tror på fullt allvar att deras sejour kan bli mer än 1-årig...

11. när Henrik Rydström trappar ner på de antipsykotiska drogerna...

4 kommentarer:

  1. Äntligen en bloggare som inte länkar sin text till helt meningslösa bilder.

    SvaraRadera
  2. ett mysterium att håkan svensson får kontrakt igen. annars jävligt sköna poänger.

    SvaraRadera
  3. Avundsjukan på 30k kampanjen är påtaglig.Först manar aporna till att man skall skära ner afficherna och nu vaknar ifk fisk till.Ja ja om ni slutar gnälla så ska vi anlägga löparbanor på råsunda...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.