2006/03/29

Fuck off fotbollssverige!

SKATTEHÄRVAN Bengt Halse friad. Bengt Halse friad. Bengt Halse friad. Bengt Halse friad.

Det är underbart skönt som Blåvit att det alltmer verkar framstå som att det är ett par personers agerande och inte en utbredd kultur som varit roten till fifflandet inom föreningen de senaste åren. Det är ett rejält långfinger till alla rivaliserande supportrar runtom i landet som hånfullt försökt provocera oss stolta änglar.

Nu saknas bara att föreningen IFK Göteborg tar sig själv i kragen och polisanmäler Mats Persson för trolöshet mot huvudman. Det är fullständigt oacceptabelt att låta den person som med all sannolikhet dragit ner oss i detta kaos, där vi till och med tvingats belåna Kamratgården, bete sig på detta viset. Man ska inte kunna smutskasta och baktala föreningen IFK Göteborg och dess nyckelpersoner utan att mötas av kraftiga repressalier från en enad och stark förening.

Agera mot Perssons smutskastning Blåvitt!

38 kommentarer:

  1. nej varför anmäla sina polare? kom ihåg att det var halse som anställde persson, inte tvärtom...

    SvaraRadera
  2. gött att nån tar bladet från munnen. krädd baraben! men nu undrar man ju istället när bengt halse ska rensa luften. nu finns ju inget "kan inte kommentera en pågårnde undersökning" att gömma sig bakom...

    SvaraRadera
  3. Hej, ser dock inte vari ni finner smutskastningen?

    SvaraRadera
  4. sista anonym: Låg du i ide hela förra hösten och nu över vintern?

    SvaraRadera
  5. smutskastningen kanske ligger i att Mats Persson ljuger och påstår att IFK visste om allt han gjorde, vilket man nu bevisligen inte gjorde.

    SvaraRadera
  6. Alla som konfronteras med eventuella åtalspunkter har rätt att ljuga.
    Han (MP) har med all säkerhet gjort fel ochdet kommer säkert att prövas i domstol.
    Nöj er med att Halse är friad än så länge... Kasta inte onödigt med skit på MP ännu. Han befriades ju (tillsammans med Sella) påen av punkterna idag.

    SvaraRadera
  7. ja, och var det inte den åtalspunkten om huruvida han bodde i sverige eller inte? senast den diskuterades så sas det ju att den punkten stod för drygt sju av dom tolv miljonerna. är det sant? och i så fall: varför skriver ni om det?

    SvaraRadera
  8. Asså ge er, Mats Persson har säkerligen mått piss sedan hans lilla påhitt uppdagades.
    Och det ska han självklart göra!
    Men han gjorde det för att IFK skulle bli bäst igen.
    Hur hade ni mått om ni gjort det här och alla som har intresse av allsvensk fotboll kastar skit på er i över ett halvår?
    Sen att han försökte greppa ett sista halmstrå och kasta skit på Halse är självklart dåligt men fortfarande förståeligt. Man är j u sig själv närmast, även ni är det!

    Nej låt Mats vara, han kommer få sitt straff om han är skyldig. Glöm inte att han bara är en människa...

    SvaraRadera
  9. OHJ/ Mats Persson har smutskastat IFK Göteborg medvetet och omedvetet oavsett om han begått brott eller ej. Och skadan är redan skedd gällande brottspåföljden för IFK Göteborg genom den massmediala och allmängiltiga acceptans av fifflande i kombination med Blåvitt som spritts. Om han döms blir det ju ett personligt straff för honom, gör han det inte har han lik förbannat skadat Blåvitt för många många år framöver.

    SvaraRadera
  10. "Men han gjorde det för att IFK skulle bli bäst igen."

    Ja jättebra resonemang, jag gick ut och yxmördade min konkurrent för att jag skulle bli bäst själv. Ibland undrar man om folk tänker innan de talar.

    SvaraRadera
  11. Polisanmälan? Firman borde "träffa" den snubben.

    SvaraRadera
  12. --- Frankie
    Du har rätt i att BLÅVITT som varumärke har tagit skada pga ett par personers agerande.
    Förhoppningsvis kan detta repareras ganska så bra i och med att det nu kommer fram att styrelsen INTE har varit inblandad.
    Se på Puckey-Indianerna. Där hängdes / fälldes klubbdirektören och knäcktes rent personligt.
    Låt det stanna vid det. Man behöver inte slå på den som ligger.
    Goe-Indianernas varumärke är ju knappast förknippat med fiffel & båg idag. Det är ett av de starkaste inom svensk sport.

    Jag anser ändå att man kan hålla hyfsat god ton, man behöver inte pissa extra mycket på MP som helt uppenbart redan är nere för räkning.
    Han lär ju åka dit, det borde vara "gôtt nog"...

    SvaraRadera
  13. lm/ Det är inte bara det som är smutskastningen, det är hur han tillsammans med Plånbok fuckat upp vårt rykte för typ evigt. Vi kommer alltid att få detta emot oss.

    Mats Persson är kankse inte värd att polisanmälas igen, men han är fan inte värd någon sympati heller.

    SvaraRadera
  14. OHJ/ Gällande Frölundas indianer så är det ju precis detta vi kommer att få dras med, att vi blir ett stående medialt exempel för skattefiffel i många många år framöver. Det gjorde de när vi hamnade i skiten och det kommer vi göra när nästa förening gör det. Men egentligen är det kortsiktiga effekter som är värre, som den negativa mediala bilden, hets mot enskilda spelare etc.

    Tex är jag ganska säker på att Stefan Selakovic inte direkt gråter om Mats Persson torskar för detta.

    Gällande "sparka på den som ligger" så tänker jag fortsätta sparka på den som pissar på Blåvitt. Utan moraliska orosmoln.

    SvaraRadera
  15. Provocerande B-araben. Men vart är kravet att Blåvitt ska bygga plastgräs för sitt lag? Erlandssen har ju gnällt om detta länge nu...

    SvaraRadera
  16. --- Frankie
    Jag tycker inte att folk i allmänhet / sponsorer förknippar Indianerna med fiffel idag.
    Det är "vi blåvita" som diskuterar detta i och med att vi är i en liknade situation.
    Goe-Indianernas varumärke är idag starkare än någonsin och sponsorer och partners står i kö för att få vara med på tåget.

    Jag kommer inte heller att lipa om / när MP åker dit.
    Men i många kretsar så bankar man inte på den som har gått i backen... ;)

    SvaraRadera
  17. ohj/ Nej inte nu nej, men de 3-4 år som följde efter skatteaffären var det ju på tapeten hela tiden...

    Äh, det där tjötet om "sparka inte på den som ligger" förutsätter ju att man ligger av en anledning som gör att man är värd sympati. Han "ligger" ju för att han är misstänkt lögnare, fifflare och fuskare.

    SvaraRadera
  18. fuck off ifk göteborg! SKATTEFIFFLARE!!

    SvaraRadera
  19. senaste anonym/ Du uppvisar en otroligt intelligens med ditt lilla inlägg. Låt mig gissa, född och uppvuxen bland Antiximex Ivrigaste Kompisar?

    SvaraRadera
  20. åååååååååååh vad man önskar att det snart ska ha blåst över detta.

    SvaraRadera
  21. Pajas Frankie!
    Det är ju du som står för smuttskastning av Mats Persson gång på gång. Du spekulerar en massa och hela tiden går ditt spekulerande ut på att Mats har fel i allt som han säger. Mats är liksom Halse oskyldig tills motsatts har bevisats.

    IFK har ju som hållning att dom inte har agerat orätt och att dom kommer bli friade. Så om IFK anser detta varför anmälla Mats?

    SvaraRadera
  22. charles banan/ Väldigt lätt att ta någon som inte ens kan stava till smutskastning seriöst.

    Sedan visar du prov på otrolig slutledningsförmåga med: Du spekulerar en massa och hela tiden går ditt spekulerande ut på att Mats har fel i allt som han säger. Mats är liksom Halse oskyldig tills motsatts har bevisats

    Om Persson säger att han informerat styrelsen och Halse om det han sysslat med och Halse & co säger tvärtom så är det ju en av två parter som ljuger. Och eftersom den ena parten friats ser den andra inte bara ut att vara skydlig till att ha farit med osanning, man ser ut som idioter på IFK Göteborgs sida- tack vare pajasen Perssons agerande.

    Blåvita som står bakom Persson och inte föreningen borde nog ta och tänka över om de inte är Gaisare trots allt. Ingen enskild människa har saboterat mer för blåvitt, troligtvis någonsin genom historien, än Mats Persson.

    SvaraRadera
  23. Wisemen kanske kunde göra något bra för en gångs skull. Spöa upp fanskapet, alternativt kölhala honom.

    SvaraRadera
  24. hur var det nu Hankins, var det inte du som stod på Årsmötet och snackade massa skit om personer i styrelsen? Som nu är friade? Vilka replesarier anser du vara nödvändiga...mot dig?

    SvaraRadera
  25. Det är ju du, Frankie, som står för den största smutskastningen!


    Mats är liksom Halse oskyldig tills motsatts har bevisats.

    SvaraRadera
  26. Om det nu skulle visa sig att Mats Persson är skyldig så bör han lämna staden Göteborg snarast möjligt. Att han gjorde det för att Blåvitt skulle bli bäst är helt åt helvete! Att äventyra en klubbs ekonomi på det sättet är fullkomligt respektlöst! Men så länge det inte är bevisat att HAN bär ansvaret så bör man avvakta med smutskastning. Skulle det sen visa sig att Mats P är skyldig. Varsegod !

    SvaraRadera
  27. Från den länkade Gp-artikeln:

    "Gunnar Stetler har däremot beslutat att lägga ner förundersökningen på en av punkterna mot Mats Persson och Stefan Selakovic, den som handlar om var Selakovic skulle betala skatt i samband med övergången från Heerenveen till IFK Göteborg och om IFK Göteborg skall betala arbetsgivaravgifter. Klubben hävdar att Selakovic var boende i Holland och skulle betala så kallad artistskatt istället för svensk inkomstskatt.
    Beslutet beror, enligt ekobrottsmyndigheten, inte på att den misslyckats med att styrka brott utan att den måste invänta en dom från Skattedomstolen, vilket kan ta flera år. "

    betyder det att hela den punkten är över, eller kan ifk fortfarande få betala?

    SvaraRadera
  28. "Sthlm said...
    "Men han gjorde det för att IFK skulle bli bäst igen."

    Ja jättebra resonemang, jag gick ut och yxmördade min konkurrent för att jag skulle bli bäst själv. Ibland undrar man om folk tänker innan de talar. "

    Jo, varför tror du han gjorde det då? För att se till så att Blåvitt får ett helvete närmaste åren och för att han själv tycker det är roligt i att spendera ett par år fängelset?
    Va? Hur tänker du? DU som är så smart?
    Jag har väldigt svårt att se hur man kan jämföra "att du blir bäst" via ett yxmord och "att ett lag bli bäst" via att kunna värva en seriens bästa spelare på olagligt sätt.

    SvaraRadera
  29. Senaste Anonymous:

    Men man spelar inte ett sånt spel. Säg att blåvitt aldrig reser sig ekonomiskt igen? Vi tvingas betala ut låga löner vilket inte lockar de bästa spelarna och vi hamnar allt längre ifrån den svenska toppen? Bra jobbat persson, du är en riktig hjälte! Ta ett fängelsestraff för att du försökte få klubben att bli bäst!
    Sen att man har skulder på 12 miljoner, det rör dig inte eller? Persson som antagligen kommer bli dömd är ett stort svin som försökte och som sagt satte jävligt mycket på spel! Man gör inte så mot oss supportrar! Det är och kommer alltid vara ett stort svek!

    SvaraRadera
  30. mats persson ville göra karriär och fuskade för att få ett bra resultat och sen kunna få ett gott namn. det är väl ingen här som tyckte han hade misslyckats före hela den här affären kom ut? han har inget hjärta för klubben och vågade därför bryta mot lagen och riskera att dra klubbens namn i skiten, tror inte nån som hade brytt sig om blåvitt hade gjort detsamma.
    hade inte det här uppdagats hade mats persson säkert blivit värvad till dif eller nåt och fått sitta på stureplan och bli uppskriven i aftonbladet. skulle gissa att det var vad han ville.

    SvaraRadera
  31. hur var det nu Hankins, var det inte du som stod på Årsmötet och snackade massa skit om personer i styrelsen? Som nu är friade? Vilka replesarier anser du vara nödvändiga...mot dig?

    Snackade skit? Han krävde att man skulle ta ansvar för det predikament man satt föreningen i, inte mer inte mindre.

    Din typ av attityd där personer inom IFK Göteborg är helgonförklarade orörbara profeter är precis den nonchalanta attityd som tillät oss hamna i detta kaos. Men sen är det väl inte direkt konstigt när du inte ens vågar stå med ditt namn för dina ord.

    Repressalier heter det för övrigt. Märkligt att vissa gaphalsar har stavfel i 100% av sina inlägg.

    CLOWN.

    /Magnus Abrahamsson.

    SvaraRadera
  32. rent föreningstekniskt är det en smärre skandal att man (föreningen) inte anmält persson och även jan nilsson.

    SvaraRadera
  33. Snälla, kan inte någon som vet berätta: innebär citatet ovan från GP att IFK inte behöver betala dessa 7 miljoner. Det känns som om detta är det viktigaste just nu, inte om MP är snäll eller dum.

    Förövrigt anser jag att INGEN är större än klubben.

    Kjelle

    SvaraRadera
  34. Kjelle/ Klart vi får betala. Brottsmålet mot dem är en helt annan sak än skattemålet mot Blåvitt. Om vi slipper betala blir det först efter en rättsprocess i Länsrätten, kanske Regeringsrätten.

    SvaraRadera
  35. Hur underbart som helst! Kände på mig att han ine är en sådan typ av person. Hoppas sella blir friad för jag tror de har lurat honom grundligt!

    SvaraRadera
  36. Jävla Halse kom undan för att de inte hade några bevis, inte för att han är oskyldig. Bara för att ingen dömts för Palmemordet, innebär det att han inte blev mördad?

    SvaraRadera
  37. fast det verkar ju som att mats persson direkt när han började i klubben i sin tjänst fick ett mandat som gav honom tillgång till ifk:s konto och litet eller inget ansvar att berätta för styrelsen vad han gjorde med pengarna. detta var väl för att han skulle kunna värva fort utan en massa diskussioner, men det betyder ju också att halse och övriga inte behöver ha vetat om vad MP höll på med. om inte MP frivilligt sagt det, vilket verkar högst ologiskt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.