2007/11/30

Gör din insats- stärk Champions League-satsningen!

SUPPORTERFONDEN Nu är snart ännu en lönehelg här, så var du med och stärk Blåvitt:


PlusGiro (PostGiro) gåva
Märk talongen med Pg numret ovan (438346-9) samt namn och telefonnummer. Vill du vara anonym så behöver du inte lämna några uppgifter.

Internetgåva
Föreningssparbanken, SEB, Handelsbanken
(Övriga nätbanker fungerar naturligvis de med)
Ange Pg 438346-9 som en verifierad mottagare och gör din insättning. Glöm ej att lämna namn och telefonnummer om du vill stå med i listan över givare och få chansen att tävla om priser.

Kreditkortsbetalning (Payson)
Klicka bara på följande länk: online betalning. Välj sedan själv belopp. Vid detta betalalternativ tar Payson ut en viss avgift för det du skänker till Supporterfonden, det framgår när du klickar på länken vilka avgifter Payson tar ut (3:- + 3%).

Inför nästa säsong kommer Blåvitt åter stå i ett läge där man slåss med andra föreningar om attraktiva spelare. Då blir varenda krona som föreningen får in från olika håll blir viktig att ha med i beräkningarna. Därför är det av enorm vikt om vi Supportrar genom supporterfonden kan ge ännu en stor inkomstkälla till Blåvitt!

Just nu: 74 hjältar har skänkt 37 310 kronor till IFK!

2007/11/29

Ölme fortsätter med fotbollen

LEGEND Tidigare i höst lade Magnus "Ölme" Johansson fotbollsskorna på hyllan. Baraben kan i kväll meddela att Ölme fortsätter sin karriär inom fotbollen.

I kväll presenterades han nämligen, inför förvånade spelare, som ny tränare för Särö IK i division fem. Vi önskar Magnus lycka till med sin nya karriär.

Moses lämnar Blåvitt för Utrecht?

SPELARINTERVJU IFK Göteborgs supertalang Moses Sewankambo lånades efter en skadefylld försäsong ut till Frölunda. Idag stämmer vi på BaraBen av läget med Moses och får som första medie reda på att han är på väg bort från Blåvitt!

Hur é läget Moses, är det gött att spela i en guldförening eller?
- Det är bara fint. Ja det går inte att klaga på direkt, det är underbart!

Hur har året som gått sett ut för dig personligen?
- Det har varit tufft. Det började med att jag opererades tidigt på året och missade större delar av försäsongen, när jag väl var tillbaka så fick jag en bristing i baklåret så då missade jag ännu mer. Sedan var det kämpigt att komma tillbaka i samma fysiska status som alla andra. Strax efter utlåningen, så skadade jag ledbandet i knät. Så jag kan väl inte säga att det varit en bra säsong för mig personligen.

Berätta om utlåningen, vem tog initiativet och varför?
- Jag tog personligen initiativet för att bli utlånad. Jag pratade med min agent om en utlåning och han förde vidare min åsikt till föreningen. Jag kände att jag har spelat i u-laget i många år och det blev inte mycket speltid i b-lagserien så då kändes det som att jag behövde en nytändning efter alla skador också, så de kändes rätt just då.

Hur kom ni fram till klubb för utlåning då?
- Vi fick höra oss för vilka som var intresserade, VF (Västra Frölunda) nappade direkt och man kontaktade Håkan. Jag hade ju en del kompisar där redan så de kändes tryggt med att komma till just Frölunda också.

Hur var tiden som utlånad från Blåvitt då? Kände du dig fortfarande som en IFK-spelare?
- Självklart gjorde man det, jag var och är fortfarande uppe på Kamratgården för att köra med gymnasiet på morgonen. Sen så blev det ju så att jag körde mesta tiden utav min rehab i klubben. Så jag kände mig delvis som IFK-spelare men samtidigt så var man ju inte det.

Berätta om din tid i Frölunda, hur gick det?
- Känns inte som att det är rättvist att svara på just hur det gick. Men jag spelade en halv träningsmatch och gjorde en kvart i någon utav de sista matcherna. Men Frölunda har erbjudit mig att stanna kvar så något positivt måste de ha sett på de lilla jag uträttade där i år.

Vad vill du själv då? Hur går dialogen med IFK?
- Det känns som att jag måste vidare nu, jag e nästan helt säker på att de är det som kommer sägas från IFK:s sida också. Vem hade inte velat spela i Blåvitts a-lag men så kommer det inte bli, då gäller det att hitta nya vägar.

Om du räknar bort ditt senaste skadebenägna år, vad har du haft för målsättningar för din karriär, vad vill du satsa mot?
- Inför detta året var det helt klart att ta en plats i a-truppen. Jag var ju med lite mer än ett halvår året innan så de var huvudmålet. Men i allmänhet så har de alltid varit att bli så bra fotbollsspelare som möjligt, att bli bäst. Sedan att någon dag få spela i de största ligorna ute i Europa, så är det ju fortfarande.

Om du räknar med en skadefri säsong under 2008, kommer vi få se och höra mycket om "Supertalangen Moses" då?
- Haha svårt att säga. Först får jag se vilken klubb jag hamnar i. Sedan så ser jag fram mot en skadefri försäsong, håller jag mig frisk under den så får vi hoppas på en sådan rubrik!

Hur var det att följa A-truppens framgångar när du själv hade det motigt?
-Det har bara vart skoj, jag känner ju dom som deltagit. Spelat i u-laget med många utav dom så de har bara vart skoj faktiskt.

Ingen bitterhet längst in i själen? Med lite tur hade du ju kunnat vara en av dem som spelade i guldstriden...
- Själklart hade man velat vara med och bidragit, inget snack! Men när det ändå gick så bra kunde man bara glädjas åt det hela.

Kan du tänka dig att återvända till Blåvitt i framtiden?
- Självklart, jag hade inte haft något emot det!

Tycker du att kontakten med IFK har varit bra? Besked om vad de vill med dig i framtiden och liknande?
- Jag vet inte riktigt, men själv känner jag att de kunde skötas på ett lite mer finare sätt även om jag borde veta att jag ska lämna klubben. Om jag inte minns fel så var de samma sak med Martin Smedberg efter han varit utlånad. Men jag vet inte, jag kan bara tala för mig själv.

Vad är målsättningen för er i Frölunda, om det nu blir VF, för nästa år?
- Helt klart att ta klivet upp i Superettan, som det sett ut så kommer det satsas stort från Frölundas sida. Kommer vara minst lika bra som förra året. Känns lite som om det är nu eller aldrig. Men som sagt får se ifall det blir Frölunda för min del nästa säsong.

Har du snackat något med andra klubbar?
- Jag har inte stängt dörren för någon klubb som skulle vara intresserad, viktigaste är att jag får speltid i den klubben jag hamnar i. Sen så kan jag berätta att jag åker till Holland nästa vecka på måndag för provspel.

Jasså? Vilken klubb är det du ska till i Holland?
- Det är Utrecht jag ska provspela för.

Lycka till nere i Holland och under nästa år, vart det än blir!
- Yes, tack så mycket.

Till sist, har du någon hälsning till de tusentals blåvita som läser?
- Njut utav årets SM-guld! Men sedan är det dags att ladda om för att heja fram gubbarna till ett till 2008! Belive in it!

2007/11/28

Färga Götet blått och vitt i jul!


BLÅVIT STAD Baraben.com:s skribenter klär sig väl i vinter. De har valt Officiella Shopens matchtröjor och Alternativa Shopens guldtröjor inför julfesterna. Se till att göra det du med, färga Göteborg blått och vitt.

Ta dig till Officiella Blåvittshopen eller Alternativa Shopen och shoppa loss!
Var med och förvandla Göteborg till en Blåvit julstad- idag!

West Ham planerar rekordbud på Ragnar Sigurdsson!

BARABEN AVSLÖJAR Enligt engelska uppgifter till BaraBen.com förbereder West Ham ett bud på Ragnar Sigurdsson. Den engelska Premier League klubben rankar Sigurdssons värde till 3 miljoner pund, cirka 38 miljoner svenska kronor. En summa som ligger på gränsen till alla tiders försäljningsrekord för IFK Göteborg.

West Hams scouter fanns på plats när Island förlorade mot Danmark tidigare i höstas och har följt Sigurdsson i den blåvita guldstriden. Enligt West Ham är storklubbar som Roma, Monaco och Bordeaux även intresserade av vår 21-åriga backklippa.

West Ham tagit kontakt med Ragnar Sigurdssons agent Arnor Gudjohnsen och på den vägen fått reda på vilka klubbar som visat seriöst intresse. En lista där inte bara Roma och Bordeaux ingår, utan BaraBen.com kan avslöja att dessa italienska och franska klubbar, tillsammans med West Ham, var bland dem som fanns på plats när Blåvitt säkrade guldet mot Trelleborg i den sista omgången av allsvenskan. För att studera Ragnar.

En ytterligare spelare som länkas samman med West Ham är Eidur Gudjohnsen, en övergång som väntas kunna bli av till sommaren. Om man knyter den ena av de två Isländska landslagskamraterna till sig så lär det inte försvaga möjligheterna att få över den andra. Håkan Milds övertalningskampanj för att få behålla Ragnar i Göteborg tvingas nu in i en tredje vända.

Premier Leagues transfer-fönster öppnar den 31 December och stänger den 31 Januari.

2007/11/27

BaraBen lanserar actionfigur: Dulee-dockan


JUL MED BARABEN Idag presenterar BaraBen:s handelsinstitut vad som förväntas bli årets julklapp: Dulee Johnson-dockan "Action weirdo"! Actiondockan är en perfekt julklapp för barn och för ungdomar med tendenser till våld, hot och brott.

Dockan finns endast i en storlek och levererar automatiskt replikerna "Håll käft eller så snittar jag dig kärringjävel" och "Jag är missförstådd", när man pressar på dockans mage. Rekommenderas dock endast för barn under 5 år, med äldre barn, speciellt tjejer, är det hög risk att dockan förväxlar barnet med någon vuxen och går till våldsam attack mot personen.

Hög risk för fysiska skador.
BaraBen.com tar inget ansvar för vad dockan hittar på.

Alternativa Shopen- din gasmask i julshoppandet!

Vad vill du ha för motiv på din tröja? Maila oss.

This is silly season

BLOGOSFÄREN Efter gårdagens upptäckt av genomsnitt-AIK:aren på Youtube snubblade vi idag över en bra representant för genomsnitt-Gais:aren på Aftonbladet blogg. Även om vi har en policy att inte uppmärksamma idiotbloggare med sympatier för diverse obskyra smålag så måste vi kika lite på snubben som kallar sig Ernst, går att finna här och skriver väl genomtänkta och formulerade inlägg som följande:
"När jag kom in på mötet sade en sådan där blåvitare med gula tänder. " Nej inte en Gaisare!" Jag frågade honom om han är avundsjuk? " På vad då svarade han?" Att inte ens 100 SM-gud kan göra dig till GAISARE. Han muttrade något, sluddrade så att salivet flög mot mig i sjok. Alla andra var tysta."
eller varför inte:

och till sist mästerverket:
"Blåvitsjukan!
Skrivet av Ernst 9 november 2007, klockan 20:16

Jag har tagit bort vissa kommentarer eftersom de varit skrivna av människor som lider av den sk. blåvitsjukan. Av hänsyn till de sjuka och deras anhöriga har jag nu dragit mitt strå till stacken om kampen mot norra Europas kanske svåraste infektion på hundra år. Symptomen är många som tex. Vanföreställningar, bristande förmåga att sköta sin hygien,bristande tandvård, kädvård samt tvätt, hårvård, förföljelsemani och paranoia. Vissa av dem lider också av fysiska biverkningar av den tunga medicineringen. Kvinnor får överskott av manliga könshormoner och utvecklar skäggväxt och ölmage. Vissa av dessa stackars män som det gått som värst för har drabbats av en oerhört nasal stämma på grund av sin katastrofalt höga mängd kvinnliga könshormoner . Det är dessa förstörda liv man kan höra på blåvits hemmamatcher då och då, om man är riktigt tyst och lyssnar oerhört fokuserat. Det är heller inte ovanligt att dessa arma ”kvinnokarlar” bär gördel för att skymma sina putande rumpor! Ömsom är de depressiva, ömsom är de maniska. JAG HAR GJORT DEM EN TJÄNST; så slipper de känna sig generade om medicinen tar skruv."
Först visade AIK sitt innersta väsen.
Sedan vaknade Gais:aren till.

2007/11/26

Kommentarer överflödiga.

INTERNETHOT BaraBen.com fick idag ta emot ett litet hot på Youtube:

Citat:
Message:
"Du är en jävla bög.

du ska dö.

kolla den här videon och se varför AIK är världens bästa lag."


Användaren som skickade hotet:
Citat:
I live in Sweden.
Iam 16 years old. 2007
Iam a Spiritual Satanist.
I like yiff. (Porn with Animals in human shapes, also called "Anthro").

If You like Hammarby you are STUPID!!!!!!
If you like Djurgården you are VERY STUPID!!!!!!
If you like AIK (Allmäna Idrottsklubben) you are intelligent.

I will kill HIF and DIF!!!!!!
My hotmail is: erikandersson91@hotmail.com
My name on Hamsterpaj: BloodlustSweden.
On Fuska.nu: Dildo3.
On Yiffstar.com: SwedishDragon.
On Vampirefreaks.com: BloodlustSweden.
On Vampire.se: BloodlustSweden.

http://www.youtube.com/user/Aikisbest

10 okända fakta om Pontus Wernbloom


1.
När McDonalds vägrade att servera Wernbloom frukost för att klockan passerat lunch glidtacklade Wernbloom resturangen så att den förvandlades till en Sibylla.

2. När Pontus Wernbloom badar blir han inte blöt. Vattnet blir Pontus Wernbloom.

3. En bild är värd tusen ord. Pontus Wernbloom är värd en miljon ord.

4. En gång sket Pontus Wernbloom blod. Blodet av 11 AIK:are han tacklat sönder och käkat upp.

5. Att vara eller inte vara? Det är frågan. Svaret? Pontus Wernbloom.

6. När någon säger "Ingen är perfekt" tar Pontus Wernbloom det som en personlig förolämpning.

7. Utomjordingar existerar. De har bara vett att inte besöka en planet där Pontus Wernbloom regerar.

8. Enligt bibeln skapade gud världen på sex dagar. Innan dess hade Pontus Wernbloom skapat gud genom att knäppa med fingrarna.

9. Pontus Wernblooms puls mäts på richter-skalan.

10. Innan skivat bröd brukade folk säga "det var det bästa sedan Pontus Wernbloom". Pontus var missnöjd med detta så han glidtacklade en limpa bröd till skivor.

Efter att vår tidigare "Tio okända fakta"-hjälte Håkan Mild lagt skorna på hyllan för vi nu vidare traditionen, med Pontus Wernbloom som objekt för specialgranskning. Idén kommer ursprungligen från fenomenet Chuck Norris facts. Har du en Pontus Wernbloom-fakta som du vill dela med dig av? Maila oss.

2007/11/25

Kvinnomisshandlaren Dulee Johnson hotar ännu en kvinna

AIK-SKANDALEN Ärkeidioten Dulee Johnson är i farten igen. Killen som kört full, som brutalt misshandlat sin fru, hotat fans och så vidare- har åter gått till attack. Som Expressen och Aftonbladet kunde rapportera igår har "fotbollsstjärnan" (aka Dulee Johnson) den här gången hotat och skändat kvinnor på Vägverket.
"Det var i fredags förmiddag som den allsvenske fotbollsstjärnan skulle göra ett teoriprov på Vägverket.
Men när spelaren kom in på förarenhetens kontor i Stockholm hade han ingen giltig legitimation med sig och fick därför inte göra provet.
– Då började personen ifrågasätta och blev upprörd. Denne var otrevlig mot vår handläggare. Hon upplevde det som väldigt obehagligt. Det var ganska grova förolämpningar mot kvinnor i allmänhet och mot vår handläggare i synnerhet., säger Dag Lundgren, chef på förarenheten i Stockholm till Sportexpressen.se."
Dulee Johnsson har vid flera tillfällen visat vad han tycker om kvinnor, bland annat när han spelade basketboll på asfaltsunderlag med sin flickväns huvud. Han själv uppvisar dessutom en självdistans värd en stående ovation på sin hemsida:

"As I reflect over the last league season and take new measures to correct certain mistakes in the past I foresee a bright future."

Som BaraBen-skribenten Stellham konstaterade redan i Mars så är Dulee Johnsson
kronprinsen (efter Elanga) i svensk fotbolls pajasliga. Likt sin stora förebild spöar han naturligtvis upp sin fru så ofta han kommer åt. Han kör sedan rattfull på Göteborgs mest kända ”horgata”. När Häcken ger honom kicken förbarmar sig AIK (vilka annars?) över Dulee & ger honom chansen. Efter att ha gjort ett par skapliga matcher i Solna tackar han för förtroendet genom att kräva fördubblad lön & gråta ut i media.
Dulees senaste ”mästerverk” är defenitivt den helt hysteriskt självokritiska hemsidan dulejohnson.com, där man absolut inte skall missa den underbara texten om Dulee & hans (enda?) kompis
I samma veva blir det aktuellt att citera BaraBen awards 2006 där Dulee Johnsson vann det prestigefyllda priset:

Årets offer
Dulee Johnson i Häcken och AIK. Det var riktigt riktigt synd om honom. Det var speciellt synd om hans knogar som brutalt attackerades av sin flickväns ansikte. Hoppas Dulee mår bättre idag än när hans flickvän brutalt slog sitt eget huvud mot asfalten medan hon tvingade Dulee att hålla fast hennes huvud.

Priset går till: Dulee Johnson, med motiveringen:
"För en ödmjukhet inför sin omgivning och för att ha drabbats stenhårt av onda krafter omkring honom. Ingen annan har lyckats att drabbas så hemskt av en så liten och obetydlig sak som att man slängt runt sin fru lite grann mot asfalten. Dulee visar verkligen hur en äkta sportsman tar ansvar för sina handlingar och erkänner sig som ett offer när man har misshandlat sin tjej."
Våld, alkohol, porr och kvinnohat.
Dulee passar så väl, så väl in i AIK:s image.

2007/11/23

När ska hänsyn och respekt tillämpas i klacken?

KRÖNIKA/KÅSERI Jag brukar egentligen avhålla mig från att skriva krönikor. Anledningen är egentligen ganska enkel. Dagens krönikor är oftast bara ett 2000 tecken långt drabbel om ingenting, vars egentliga syfte är att tillfredställa skribentens narcissistiska behov. Det blir snarare kåserier av allt ihop. Dessutom är jag en ganska gnällig jävel som egentligen kanske borde tiga i gyllene tider.

Vi vann SM-guld i år. Föreningen med Håkan Mild i spetsen verkar äntligen dra åt rätt håll. Det känns som det finns en vettig tanke som genomsyrar hela verksamheten. Det är mycket positivt runt Blåvitt just nu. Därför tycker jag att det är ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma det negativa. Just därför kommer resten av texten att handla om idioter.

För visst finns det gott om idioter i den blåvita supporterskaran. De där killarna som tycker det är fantastiskt roligt att riva ner stängsel i Trelleborg. De som tycker det är trevligt att ”skojbråka” med varandra på läktaren, så att vi som inte tycker våld i någon form är sexigt får ta ett steg tillbaka. De som främst, eller i alla fall i min naiva värld, är under 20 år. Tänk om ni tog med era föräldrar på matchen, skulle ni fortfarande stå och klänga på stängslet som förvuxna, sexuellt frustrerade ekorrar i fångenskap? Ni behöver inte svara, det var bara en tanke.

Klacken har vuxit i kvalitet under den senaste tiden. Det är mer tryck, mer variation och bättre stämning. Det är ju bra, då även klacken är ett av IFK Göteborgs ansikten utåt. Många lägger ner stor energi på utvecklingen och är värda en stor eloge. Till nästa säsong vore det kul om vi kunde säga att alla vågar stödja Blåvitt. Att pappan med sin 10-årige son också kan sjunga i klacken. Att skapa en atmosfär där alla känner sig - och faktiskt är – välkomna, borde väl vara något att eftersträva år 2008. Givetvis levererar jag inga sanningar, men det kan ju vara en aspekt att ta i beaktande när man gnäller på medgångssupportrar.

Det är ju otroligt inne att avsluta sina så kallade krönikor med plus och minus totalt ryckta ur sitt sammanhang. Det är ju viktigt att tycka någonting om precis allt.

+ Att det faktiskt kom över 41 000 människor mot Trelleborg, och att det faktiskt blev en fotbollsfest.
- Till dig som stod på innerplan och urinerade på den samma under ovan nämnda fotbollsfest. Allvarligt talat…

Hugosson nära Blåvitt & Oremo het bland proffsklubbarna!

SILLY SEASON Karusellen kring Gefles Johan Oremo har satt hela Gävle-bygden i diskussion. De två lokala tidningarna krigar om att få scoopet kring den unge strikern och då kan det se ut så här:

Gefle Dagblad 07-11-16:
Nu har budgivningen på Oremo startat
GÄVLE / FOTBOLL Trots namninsamlingar och vädjanden från medspelare - nu pekar mycket på att Johan Oremo lämnar Gefle IF.
- Vi har begärt in bud från de som är intresserade, säger GIF:s ordförande Leif Lindstrand.
dagen efter i konkurrenten Arbetarbladet:
Gefle IF räknar med Oremo nästa säsong
GÄVLE • FOTBOLL
Halva allsvenskan har Johan Oremo på önskelistan.
Men Gefle IF förhandlar inte med något lag än så länge trots alla rykten som är i omlopp.
– Vi har hittills inte fått något bud som får oss att vilja sälja Johan och jobbar därför vidare på att han spelar med oss även 2008, säger sportchefen Pelle Olsson.
BaraBen.com kan dock avslöja att det finns stort utländskt intresse för Oremo, främst i Holland. Enligt Ajax scouter ska så många klubbar som Ajax, AZ, PSV, sc Heerenveen, FC Groningen Anderlecht, Bayer Leverkusen, Hertha BSC och Stade Rennes följa Oremos utveckling på nära håll.

Det här innebär ett rekordintresse för anfallaren och en närmast garanterad storförsäljning ner till kontinenten inom kort. En värvning av Oremo inom Allsvenskan skulle med andra ord inte bara innebära en förstärkning på plan, utan närmast garanterat en mångmiljonförsäljning till en av de större europeiska ligorna- inom kort.
_________________________________________________________
Enligt uppgifter till BaraBen.com skriver Gefles Mattias Hugosson på för IFK Göteborg inom kort. Den 33-årige målvakten är på besök i Göteborg och skall enligt tips till BaraBen skriva på ett flerårigt kontrakt med de regerande svenska mästarna.

Hugosson själv skall så sent som i torsdags inte ha bestämt sig slutgiltigt men har samtidigt inga andra anbud, bortsett från sin nuvarande klubb Gelfe. Hugosson kommer som bosmanfall när han väljer att skriva på Håkan Milds erbjudande, vilket beräknas ge honom en påskriftsbonus på närmare en miljon kronor.

Dags att julhandla hos Alternativa Shopen!

Kontrasten

KRÖNIKA Den femte november satt man där, längst bort på Gamla Ullevis östra läktare för att bevittna en totalt betydelselös sista match i 2006 års allsvenska mellan IFK Göteborg och Halmstad. Bakom oss hade vi en turbulent säsong med spaltmeter av negativ publicitet i tidningarna, en tränare som hastigt och lustigt försvunnit från klubben och en dröm om toppstrid som grusats rejält sedan Blåvitt rasat ihop som ett korthus i de sista omgångarna. Tre raka förluster och nio insläppta mål föregick denna match, bland annat den förnedrande 4-0 förlusten borta mot AIK. Trots det hade 4580 tappra änglar tagit sig till den här matchen. Kanske för att se den absolut sista match som någonsin skulle spelas på den klassiska arenan. Kanske för att det var sista chansen att se Blåvitt spela boll på många månader. Eller kanske bara för att man hoppades på en värdig avslutning.

Planen var usel, vädret gråtungt och matchen var lika intetsägande som Patrick Ekwall. Det enda jag minns är den lilla manifestationen på läktaren och att spelarna tackade supportrarna för säsongen genom att kasta ut sina tröjor bland de få som ändå dykt upp. Ändå satt vi där för sista gången. Lite bittra, kanske. En åttondeplats är aldrig något att vara nöjd med. I alla fall inte om man är blåvit. Till råga på allt skulle ett gulsvart lag bli svenska mästare den här eftermiddagen. Och visst önskade vi att det var vi som var med där uppe och kämpade om den ädlaste medaljen. Redan då började vi planera köp av årskort inför nästa säsong och det snackades bortaresor. Framför hägrade en ny, oviss säsong. Långt där borta.

Knappt ett år senare satt man där på Nya Ullevi. Kontrasten kan knappast ha varit större. 41471 åskådare hade tagit sig till Ullevi för att se IFK Göteborg kämpa ner det enda som stod mellan dem och ett artonde guld: Trelleborgs FF. Fyra raka vinster utan insläppt mål föregick denna match, bland annat en lika märklig som underbar 1-0 vinst borta mot AIK. Nervositeten som dämpats med öl under eftermiddagen släppte när vi vrålande, studsande och kramandes firade Thomas Olssons mål i sjunde minuten. Explosionen var total. Kontrasten var total. Orsakerna till denna fantastiska kontrast är lika många som hjältarna. Och dem skall jag inte gå in på här. Men en sak blir jag aldrig trött på att konstatera: Äntligen är vi mästare igen!

2007/11/22

2007/11/21

Exklusiva utdrag: Offsides superbevakning av Håkan Mild

INTERVJU I kommande numret av fotbollsmagasinet Offside följer man i ett långt reportage fem Allsvenska sportchefer i deras vardag. En av dessa är Håkan Mild. BaraBen.com kan idag exklusivt dela med sig av flera långa förhandsutdrag från texten som har stort fokus på IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild. Kursiv text är direkta citat från magasinet Offside.

Offside besöker Håkan Mild på sitt tjänsterum på Kamratgården:
"Bakom skrivBordet på Håkan Milds arbetsrum hänger en inramad plansch med IFK Göteborgs lag från 1996, med »Svenska Mästare 1996« skrivet med stor text i underkanten. Från en annan tavla blickar Uefacupvinnarlaget från 1987. När Håkan lyttade in i rummet bad han också om gänget som vann allt 1982, men någon sådan fanns inte i Kamratgårdens gömmor.
Håkan Mild har alltid gillat krav. Bilderna på väggen påminner honom – och de spelare och ledare som stiger in i rummet – om vad han och de förväntas prestera.
Som inloggningsord på datorn ställde han in »SM-guld«. Eftersom man av säkerhetsskäl bör ändra ibland, bytte han tidigare i år till »Svenska Mästare«."
Mild berättar om hur han tog hjälp av Roger Gustafsson för att styra Blåvitt åt rätt håll:
"Det dröjde en bra bit in på 2006 innan Håkan fick tid till frågan som egentligen överskuggade allt annat: hur skulle IFK bli bra igen? Håkan ringde Roger Gustafsson. Under den förra klubbledningen hade 90-talets guldtränaren varit kliniskt avskuren från beslutsfattandet på Kamratgården. Håkan Mild, med egen erfarenhet av Roger Gustafsson som både ungdomstränare, A-lagstränare och klubbdirektör (även om Gustafsson propsade på titeln »fotbollsansvarig«), visste hur envis och omedgörlig han kunde vara. Håkan kände inte heller till någon med djupare kunskaper om fotboll än Roger.
– Vi pratade om det som hänt med IFK. »Om vi backar bandet tjugo år – vad gjorde att vi var bra då? Hur ser världen ut i dag? Vad tror vi är viktigt för att lyckas i framtiden?«"
Mild lägger fram tanken om långsiktighet:
"Men jag kan inte se på andra, jag kan inte bry mig om vad Djurgården eller Elfsborg gör.
– Vi kan fortfarande sluta sjua eller åtta i år. För mig ändrar det ingenting. Vi har inlett en resa, och i gör det vi gör för att vi tror på det. Det som kan bli mitt fall… eller fall och fall, nu låter det som om jag är ågon jävla storhet… är att det inte inns några genägar. Jag tror i alla fall inte det. Som jag ser det är det bättre att vi blir åtta, sjua, sjua, sexa, femma, fyra, fyra, trea… och etta det fjortonde året, än att vi försöer gena.
– Vi provade det andra i elva år, och vad gav det? Ingenting."
På väg ner till bortamatchen mot Malmö FF. Leif Swärds son Pelle, Offsides utsända och Håkan Mild kör ner mot Skåne. Ett utdrag från diskussionerna under resans gång:
"Håkan Mild vänder sig mot baksätet.
– Kan du köra automat?
Pelle Swärd nickar. Ryker sportchefens körkort får han ta över den sista biten.
Sedan lyser Håkan upp:
– Men det är klart, poliserna är väl upptagna med att jaga huliganer."
Mild om inställning:
"– Jag säger till Mathias Bjärsmyr: »Du ska bli grym. Du ska in i landslaget, du ska till Liverpool och du ska vinna Champions League.« Jag vill väcka de tankarna. Men om man tror att det inns genvägar blir det jävligt fel. Ska man bli en riktigt bra fotbollsspelare, måste man göra de där gristräningarna, helst med ett leende på läpparna. Det är prestationen som som gör dig till
proffs. Den kan ingen annan göra åt dig. Du utför ditt slitgöra, match efter match, och håller käften. Då kommer du dit du vill."
Mild om Ängelholms Emil Salomonsson:
"Typiskt nog tillhör den spelare som gör bäst intryck på Håkan Mild Ängelholm i division ett södra, där han också får spela A-lagsfotboll regelbundet. Emil Salomonsson spelar omväxlande på högerkanten och i anfallet, och rör sig över stora ytor på planen.
– Tittar man på juniormatcher ser man väldigt lite temposkiftningar, väldigt lite djupledsspel. Men Emil skiftar tempo. Jag tycker man ser att han har det här
steget i sig.
Håkan spricker upp i ett leende:
– Kolla! Han spelar i World Cup! Skorna Adidas tog fram till VM 1978. Killen har ingen konstig frisyr, och han spelar i World Cup. Det är klart att han kan bli
något."
Mild diskuterar beteendet av en av sina egna unga spelare:
"Ännu en gång ringer mobilen. En av ungdomsledarna har nåtts av ryktet att det är problem med en av spelarna. Håkan tvingas förklara:
– Han kom för sent till skolan. Sedan var han tyken mot läraren.
Personen i den andra änden av luren har svårt att inse allvaret.
– Sluta mesa dig, säger Håkan. Vi får ta han bara, medan vi kan… Här måste vi skilja agnarna från vetet.
Håkan Mild lägger på.
– Det handlar om vanlig jävla hyfs och hövlighet, säger han."
I den utförliga beskrivningen av bortamatchen mot AIK finns guldkorn som:
"När Mats Rubarth kapar Gustav Svensson så att 20-åringen blir liggande, reser sig Teddy Olausson upp och skriker av ilska. Håkan sitter kvar, om möjligt ännu mer likblek än tidigare.
– Upp igen, »Gurra«, vädjar han tyst för sig själv. Upp igen… det är bara upp och hoppa…
Han skakar på huvudet åt Rubarths attack när den upprepas på storbildsskärmen.
– Han är fan inte klok…"
Under sista matchen mot Trelleborg på Ullevi. Vid ställningen 2-0 till Kamraterna:
"IFK Göteborg har inte förlorat en match sedan den juli, och vunnit de senaste fyra. Storbildsskärmen isar bollinnehavet 58-42 till IFK:s fördel. Avslut: 7-2.
– Det är nog bara jag som är krampig, säger Håkan.
Han tittar ner mot den regntunga planen.
– Jag har sagt det… Madde är med mig.
Han nickar mot himlen.
– Syrran är med där uppe."
Offsides sportchefsspecial är hela 14 sidor långt och har sin huvudsakliga fokus på guldsportchefen Håkan Mild. Bland annat följer man på ett dramatiskt sätt Håkan under den avgörande bortamatchen mot AIK. En insyn i en fotbollsvardag som är extremt läsvärd. En insyn som BaraBen.com:s läsare idag fått en exklusiv förhandstitt på. Ni som inte får hem Offside 7-2007 i brevlådan gör nog bäst i att köpa ett exemplar i en butik nära dig på tisdag...

Spritimperiet AIK ger sig in i porrbranschen

SILLY SEASON AIK:s VD Charlie Granfelt gör (som vanligt) ett av sina mindre intelligenta uttalanden i Dagens Nyheter:
– Det är inte bra om AIK förknippas med varumärken som har att göra med porr, tobak, sprit och så vidare.
AIK:s största sponsor har i många år varit öltillverkaren Åbro. Åbro tillverkar inte bara starköl och cider utan importerar även viner och sprit som man säljer till restauranger och Systembolag runt landet.

Till Aftonblaskan säger samme Granfelt också att ”Vi får ju inga pengar när han köper aktier”. Detta är förvisso helt rätt, om man inte gör en nyemission från AIK:s sida. Men nu har porr-Milton köpt aktierna över börsen. Så den part AIK får betalt från är alkoholtillverkaren Åbro, inte porr-Milton.

Hur var det nu då? Vi tar det en gång till:
– Det är inte bra om AIK förknippas med varumärken som har att göra med porr, tobak, sprit och så vidare.
Förvirringen som råder inom AIK kan troligtvis inte förklaras på något annat vis än rädsla för att förlora makten i Solnaklubben. TV4:s Kvällsöppet 22:35 arrangerar ikväll (21/11) en debatt mellan Milton och Granfelt, något som bara kan bli stor humor för alla oss som inte är direkt inblandade i eländet som stavas A-I-K...
_______________________________________________________
Ängelholms Oscar Berglund är på väg in till Gefle. Han berättar att Gefle visat intresse för honom, vilket betyder att Hugosson aviserat för Gefle att han lämnar? Detta bara timmar innan Hugosson sätter sig på ett plan ner till Göteborg. Intrigen verkar äntligen få sin lösning...

Samtidigt ryktas det att Tomas Olsson är klar för United!

Hugosson hyperhet och Liverpool bevakar Ragnar?

SILLY SEASON När säsongen lider mot sitt slut tar åter den löjliga säsongen vid. Det är tiden på året då rykteskarusellen kring nyförvärv och försäljningar härjar som bäst. Det är dags för Silly Season 2007/2008!

Blå text är senaste uppdateringarna!

IN?
Johan Oremo (Gefle)- George Mourad skall ersättas efter säsongen 2007 och då ryktas Gefles löpstarke anfallare vara högaktuell för IFK. Oremo passar väl in i den spelartyp som med fysik och hårt jobb som IFK valt att använda i anfallslinjen under säsongen. Oremo värvades så sent som 2006 från division tre (!) och har redan "etablerat" sig som en allsvensk anfallare av hög klass. (8/10 -07)
Gefle säger sig nu ha avböjt en del bud på Oremo och har ambitionen att behålla anfallaren i laget även över nästa år. Därför pekar det på en ganska hög prislapp på Oremo, enligt mediespekulationerna runt 7-10 miljoner kronor. (8/10 -07) BaraBen erfar att den klubb Gefle först förhandlat med och som fick sitt bud nobbat var Hammarby IF. (21/11 -07)

Rami Shaaban (Fredrikstad)- Efter att BaraBen.com exklusivt kunde avslöja att Shaaban varit på Ullevi och sett matchen IFK Göteborg- Hammarby IF och dessutom setts samtala med flera blåvita profiler, så kom mediespekulationerna om Shaaban till Blåvitt igång. I samma veva har Shaaban petats i sin klubb Fredrikstad FK, enligt principen "vi satsar på de spelare som vill stanna i klubben". Shaaban är på väg bort, har setts på Ullevi och Blåvitt har seriens äldsta målvakt som snart måste få en ersättare. Matematiken kring alla ryktesdetaljer får det att peka mot att IFK Göteborg har ett seriöst intresse av att lösa Rami Shaaban. (8/10 -07)
Håkan Mild berättade för GP någon vecka sedan att Shaaban inte längre var aktuell för Blåvitt, dock går lösa rykten vidare på internet (Gnagarforum) om att han skulle ha beslutat sig för spel i Göteborg. Vidare ryktas det att Shaaban redan för två veckor sedan var på lägenhetsvisningar i Stockholm, staden där hans barn inom kort föds... (21/11 -07)

Johan Dahlin (Lyn)- Johan är Erik Dahlins brorsa och U21-landslagsmålvakt, nu ryktesvägen aktuell för Blåvitt enligt Fotbollskanalen. Samtidigt är det lite roligt att GP:s Ulf Nicklasson påstår sig "erfara" att Blåvitt är intresserade av Dahlin med tanke på att Fotbollskanalen hade det som en av sina nyheter dagen innan. (8/10 -07)

Mattias Hugosson (Gefle)- GP och Fotbollskanalen talar om ett rykte som nått dem där IFK Göteborg är intresserade av Gefles 33-årige målvakt. Ännu är det osäkert om det ligger någon sanning i intresset då kommentar från Håkan Mild saknas. Kan vara ett eventuellt backupalternativ. (8/10 -07)
GT intervjuade tisdagen den 20/11 Hugosson som avslöjade att han ska till Göteborg i helgen. Enligt honom själv i första hand för att " vi ska träffa en vän till min fru", men han utesluter inte ett möte med Håkan Mild. Nu börjar det luta starkt mot Hugosson i Blåvitt. Hugossons kontrakt med Gefle går ut om ett par veckor, vilket gör att han kan gå "gratis" (egen sign on bonus i miljonklassen förväntas) vid en övergång till Blåvitt. (21/11 -07)

Daniel Alexandersson (Elfsborg)- Niclas 30 årige lillebror ryktas vara intressant för Blåvitt. Fördelen med Daniel är att han är ganska allround, nackdelen är att han både är till åren kommen och ingen spelare som går rakt in i någon Blåvit startelva. Att köpa en 30-årig truppbreddare samtidigt som man gör sig av med talanger som Ranégie och Vásquez? Det låter inte alls som Blåvitt faktiskt. Men det är därför vi kallar det Silly Season... (21/11 -07)

Värt att tänka på: I vanlig ordning har Håkan Mild kommenterat att IFK Göteborg är intresserade av alla spelare på den här listan. Enligt Håkan Mild är IFK Göteborg intresserade av alla bra spelare i hela världen. Inklusive Ronaldinho. Enligt trovärdiga uppgifter till BaraBen.com kan Ronaldinho tänka sig att spela i IFK Göteborg under 2008.

Färdiga nyförvärv:
Nicklas Carlsson (AIK)
En stad ett lag (Groznyj)


UT?
Ragnar Sigurdsson- Ryket säger att uppgifter i isländsk tv pekar mot att AS Roma skall ha varit på plats och scoutat Ragnar i bortasegern mot Malmö FF (2007-10-06). Vidare så sägs det i snacket kring Kamratgården att IFK Göteborgs ledning förbereder ett nytt kontraktserbjudande till Ragnar, där högre lön och bonusar skall få islänningen att stanna lite längre i föreningen. Sedan tidigare har vi hört Mikael Nilsson spekulera i siffror uppemot 100 miljoner vid en eventuell försäljning av Ragnar. Uppenbart är att föreningen är medveten om vilken guldklimp man sitter på. (8/10 -07)
Ryktesfloran från Island fortsätter i hög takt. Senaste budet är att Blåvitt ska ha tackat nej till ett 30-miljonersbud från Rosenborg för Ragnar. Det ser vi som helt osannolikt, inte för att det handlar om för mycket pengar utan för att Rosenborg ju redan har superstjärnan Alejandro Lago i sin backlinje.
Håkan Mild hävdar att alla rykten är felaktiga och påstår att inga konkreta anbud har kommit in på Ragnar. Avgör själv om ni ser hans uttalande som pålitligt och rimligt. Senaste rykterna under början av veckan säger att Liverpool har agenter på plats under Islands EM-kvalmatch mot Danmark under onsdagen. Skulle bud komma från just Liverpool lär inte Ragnar vilja säga nej till att spela för sin stora favoritklubb. (21/11 -07)

Andrés Vásquez- Sedan Vásquez petats från spel i somras har spekulationerna kring hans framtid rasat. Färska rykten gör gällande att IFK Göteborg nobbat minst två bud på den unge vänsteryttern under säsongen, bland annat skall tyska Bochum och en okänd européisk klubb ska enligt ryktet ha varit väldigt intresserade av Vásquez. (8/10 -07)
Varit aktuell för utlån en tid då Håkan Mild i en intervju med Citys Henke Leman avslöjade att en försäljning faktiskt kan bli aktuell. Vásquez själv säger att han vill "satsa på Blåvitt och jag tycker att det är skitbra stämning mellan mig och föreningen". (21/11 -07)

Pontus Wernbloom- Enligt den återkommande ryktesfloran börjar Pontus nu dra på sig intresse från en engelsk division 1 klubb. Dock inget som gått så långt som till ett bud och BaraBen bedömer det som högst tveksamt att Pontus ens vore intresserad. Men hans spel i anfallet har börjat skapa intresse utomlands och fortsätter hans fina form lär det inte dröja någon längre evighet innan ett seriöst bud kommer. (8/10 -07)

George Mourad- Har inte alls lyckats komma upp i den form han hade när han återvände från Italien och lämnar nu IFK Göteborg efter många om och men. Tros hamna i Gais eller AIK om det blir en flytt inom landet, två klubbar som tidigare visat upp stort intresse för Frölundasonen. Bägge ytterst populära tillhåll att gå till från Blåvita fans perspektiv. (8/10 -07) Mourads agent Fabio Alho påstår att han har intresse på sig från en klubb i Premier League och en från Engelska ettan, plus ytterligare ett par föreningar. Men agenter kommer alltid att vara agenter... (21/11 -07)

Silly Season i resten av Anksvenskan:
Gais- väljer före detta Blåvita grabben Tommy Lycén som sitt första nyförvärv. Man verkar mest få honom för att yttern redan bor i Göteborg. Efter att skeppats iväg från bänknötande i Blåvitt har han först gjort en vända i Umeå med en del framgång, sedan en misslyckad sejour i Brommapojkarna och slutligen en ganska rutten sejour i lilla söta allianslillebror Öis.

Blåvitt vintermode från Alternativa Shopen!

2007/11/19

Nu kacklas det på internet igen

BARABEN.COM Häromdagen slogs ett gäng småungar vid Lundbybadet i Göteborg. Polisen hävdade att de unga slagskämparna tillhörde yngre huliganer till Gais och Blåvitt, så då dräpte jag till med kommentaren: "Dagens bortförklaring: jag är här för att ta simborgarmärket." Direkt blev det en het debatt i kommentarerna om det kunde vara den här kommentaren i sig som fick huliganismen att spåra ur till den milda grad att hela nationen skulle rasa samman. Dessa starka reaktioner fick dagen därpå en helt annan uppföljare.

Då vi på BaraBen gillar att låta folk komma till tals via vår kommentarsfunktion så tillåter vi anonyma kommentarer, även i den här blogpostens kommentarsfält. Men problemet blir även att en del stjärnor som stör sig på något som skrivs, vad det nu än kan vara, tar sig friheten att skriva idiotiska saker eller spamma ner kommentarsfälten. Det är vad man på Aristotelianskt vis kan kalla en Kommentarernas dialektiska död. Dialektiken är ett regelmässigt logiskt förfarande, varvid satser utvecklas till begrepp och dessa i tänkandet sätts i motsats mot andra. Så när man går in på BaraBens kommentarer och skriver något så är man med och bevisar vilken förmåga man har att dra logiska slutsatser och diskutera med en annan person.

Ett par exempel kan tas från kommentarerna till min senaste krönika "Jag har haft sex med Pontus Wernbloom". De värsta övertrampen bröt mot lagen om hets mot folkgrupp och raderades direkt, en del kommmentarer är kvar, men kan dock kategoriseras in i "Kommentarernas dialektiska död".
Anonym sa...
bög jävel
18/11/07 18:58
Den här första kommentaren till analys särskriver det enda ord man (lär ju knappast vara en kvinna) skriver i kommentaren. Därmed drar jag slutsatsen att personen som kommenterat måste vara antigen väldigt ung, eller dyslektisk. I det första fallet kan man förstå att en ung kille kan ha machoideal inpräntade som gör att min krönika uppfattas som provocerande, något han kanske växer ifrån. I det andra fallet, förutsatt att dyslexin tillhör en "äldre" person så är väl hoppet ute. Men då går man direkt till en ny term, istället för kommentarens dialektiska död väcks frågan om kommentarens dyslektiska död.
Anonym sa...
Är det inte dags att du kommer ut som bög nu, Frankie? Det är ju inget att skämmas för. Vem kan rå för sina sexuella böjelser?
Frankie the fag
18/11/07 23:37
Här har vi ett positivt exempel på hur man kan delta i kommentarsfunktionens dialektik. Här lyfter vi fram ett debattämne som är lika irriterande för en del supportrar som matadorens röda duk är för tjuren: att komma ut i den heteronormativa fotbollsvärlden.

I Mars skrev jag under rubriken: Varför vågar inte fotbollsspelare komma ut? Då resonerade jag i ämnet på följande sätt:

"Om den snittmässiga Allsvenska spelartruppen innehåller 22 spelare så bör det enligt RFSL:s siffror om svenska mäns sexualitet finnas minst 15 spelare i fotbollsallsvenskan som är bisexuella eller homosexuella. Även om det skulle vara så att antalet homosexuella inom fotbollen är ovanligt lågt på grund av den rådande machokulturen inom sporten så är det högst osannolikt att siffran ligger på noll. Det finns med all sannolikhet mellan (minst!) 1-15 homosexuella fotbollsspelare i Allsvenskan men det finns till dags datum inte en enda som öppet har vågat tala om det för sin omgivning, sina fans och medierna."

Men med tanke på ovanstående kommentar, så har vi väl empiriskt fastställt orsaken till att vi idag inte har en enda öppet homosexuell fotbollsspelare i Allsvenskan? Även om Pontus och Tobbes guldkyss var göllig är bägge dessa herrar enligt högst trovärdiga källor inte fast i sina garderober. Men någon är det, kanske någon i IFK Göteborg. Men tack vare "Anonym 18/11/07 23:37" och likasinnade lär de inte våga vara sig själva på ett jävla tag. Och fotbollssfären lär inte heller klaga, för hur skulle de hantera den besvärliga situationen med en öppet gay kille i omklädningsrummet? Nej det skulle ju bara inte gå...
Anonym sa...
Herregud sicken skit! Kan man skriva sämre? Ja kanske, men inte mer pinsamt iallafall.
19/11/07 09:11
Här har vi den minst idiotiska av de ganska speciella kommentarerna jag belyser idag. Att man tycker illa om en text är ju inte konstigt, långt ifrån alla gillar allt som skrivs här på BaraBen. Men att man tycker att något som man själv inte är del av är pinsamt gör att man ställer sig lite frågande som ansvarig skribent. Att skämmas för någon annans beteende, ord eller i det här fallet krönika är nog inte speciellt sunt.
Speciellt med tanke på att man i sin avsky tillkallar högre makter, inom kyrkans olika grenar har vi ju bara det senaste decenniet hunnit med en hel del pedofili, barnporr, rasism, kvinnoförtryck och annat mysigt. Så tänk dig för när du åkallar någon "herre" och "gud" utanför den Blåvita kyrkans ramar till din hjälp. Det finns bara en gud och han är från Jonsered.

Till sist lyfter jag fram den makalöst sofistikerade kommentaren som fått stadens tänkande elitskikt att sätta kaffet i halsstrupen under de senaste timmarna. Den genomtänkta brillians som uppvisas kan snart få den anonyma kommentatören att bli föremål för diskussion om nästa års nobelpris i litteratur:
Anonym sa...
Frankie vill ta Pontus i Häcken. Vet dom om det på Hisingen?
ÖIS är Götet - bög-vitt är aids
19/11/07 22:08
Ja, jag vet inte vad man ska säga.
Kanske lika bra att låta kommentarerna bli överflödiga här...

2007/11/18

Jag har haft sex med Pontus Wernbloom

KRÖNIKA Det där med att lufta sitt sexliv i offentligheten är ofta jävligt känsligt. Speciellt om det innebär att man hänger ut en annan person. Men jag kan inte låta bli att erkänna något för er: igår hade jag sex med Pontus Wernbloom.

Då och då kommer man på sig själv med en liten insikt. En insikt om vilken slags person man är och hur människor omkring en måste uppfatta ens säregna beteende. Jag har en tätt förekommande sådan insikt som spökar för mig, insikten av att vara en fotbollsidiot. Det kan vara en vardagssituation, som när man står i kön till kassan på Coop.
Som vanligt går det alldeles för långsamt när den lilla överkäcka blondinen drar streckkoderna förbi sig. Man stirrar på kön, blir lite småfrustrerad och låter tankarna sväva iväg. På löpsedeln är den senaste av regeringens skandaler och jag tänker att politikerföraktet fanimej hade varit lågt om lite fotbollslegendarer hade styrt och ställt i världen.

En Håkan Mild som statsminister, skulle han tillåta att sin regering misskötte sig? En Ragnar Sigurdsson som försvarsminister, en Niclas Alexandersson som ständigt protesterande och kritiserande justitieminister eller varför inte en Andrés Vásquez som kulturminister. Vilken drömvärld.
- Var det bra så?
Kassörskans ord väcker mig från mina drömmar om en fotbollsregering. Kanske borde man starta ett Blåvitt-parti? Då jävlar skulle vi få se på kommunala medel som satsades på Änglagården. Jag tar fram pengarna och funderar på hur sedlarna skulle se ut med Gunnar Gren, Fölet och Bebben ersatte Gustav Vasa och gänget som poserar där idag. Symboler för fotbollens kärlek, fotbollens allsidighet och fotbollens passion. Sådana symboler skulle allt göra världen till en lite bättre plats. Jag vänder mig om och stöter ihop med kvinnan bakom mig i kön. Hon rammar sin kundvagn in i mitt ben och brister ut i ett:
- Oj förlåt, gick det bra?
- Man får ju stå upp som Håkan Mild, hör jag mig själv säga och får ett frågande ansiktsutryck som svar. Det är i de sekunderna insikten visar sig på riktigt, insikten av att vara en fotbollsidiot.

Senare på kvällen sitter man med flickvännen i soffan. Vi pratar om arbetsveckan som varit och vi pratar om smaken på vinet som vi dricker. Det passar så väl ihop med oliverna i potatissalladen. För en liten stund så har jag ingen fotboll i hjärnan. Jag kände ingen växande ångest för vinterns allsvenska uppehåll. Jag kysser henne, det hettar till. När hon drar av mig min tröja så backar hon lite bakåt och ler.
- Jag är inte säker på att jag vill ha en trekant med dig och honom, säger hon.
Jag rynkar pannan och undrar tyst vad hon pratar om. Vad är det hon försöker föreslå?
En sekund senare pekar hon ner mot mitt bröst. Där är han, den tredje personen i mitt sexliv: Pontus Wernbloom. Ackomanjerad av sin slogan "Kötta som Wernbloom" tryckt stort över min t-shirt.

Jag tar inte av mig tröjan utan skakar på huvudet och kysser istället min hånleende tjej. Pontus får helt enkelt vara med ikväll. Vem vet, det kanske dämpar vinterns abstinens lite grann. Åter får jag en insikt, jag är en fotbollsidiot. Men inte nog med det, jag har haft sex med Pontus Wernbloom.

/Markus Hankins
Chefredaktör BaraBen.com

Skêcka Blåvitt!


Angående landslagets insats mot Spanien...

2007/11/17

Distriksmästerskapet i boxning?

Supporterbråk vid Lundbybadet

Dagens bortförklaring: jag är här för att ta simborgarmärket.

För övrigt, vad sjunger man om man är
svensk mästare i huliganslagsmål?
"SM-GYD SM-GYD, SM-GYD..."

Kommentarer överflödiga!

Han är vårt stora hopp ikväll...

2007/11/16

Fotbollslandslaget bojkottar fansen

LANDSLAGET På lördagskvällen spelar Sverige den avgörande EM-kvalmatchen mot Spanien i Madrid. Vid 12:00 idag skulle svenska landslaget hålla en öppen träning för de uppemot 7 000 ditresta fansen, men i sista sekund stoppade landslagsledningen supportrarna från att komma in på Bernabéustadion.
- Det här är ingen social verksamhet. Jag tycker det är ett helt riktigt beslut, säger Erik Edman till GP.

Fotbollslandslaget har under den gånga veckan kritiserats hårt av supporterklubben Camp Swedens ordförande Ingo Söderlund för sin usla hantering av fansen. Han kritiserade landslagsledningen för att ge sponsorerna och deras barn extra tid för autrografsignering medan fansen på läktaren ignoreras vid öppna träningar. Bland annat skriver han:
"Slutligen vill Camp Sweden med kraft kräva en förändring av bemötandet av supportrar vid öppna träningar i synnerhet de unga supportrarna. Vi accepterar inte att barn nekas autografer för att de inte har rätt föräldrar. Det är inget mindre än en skandal att SvFF låter sponsorers barn få autografer men inte andra barn. Det här ligger inte alls i linje med sund supporterkultur eller det vi brukar kalla fotbollsfamiljens anda. Sluta gör kommers av hjärtefrågorna nu har ni gått för långt backa omedelbart!"
Men landslagsledningen svarar nu istället med att bokjotta fansen på dagens träning. Träningen på Santiago Bernabéustadion var utannonserad som öppen och flera hundra av de, uppemot fem tusen fans som troddes bevista träningen- hade åkt ner en dag tidigare specifikt för att få vara med om upplevelsen på Bernabéustadion. Men istället för att få sjunga fram sina hjältar under träningen så portades nu alla fans av landslagsledningen. Något som inte verkat uppröra en del av spelarna, snarare tvärtom.
- Vi vill ha fokus på oss själva. Jag tror att det [den öppna tränignen] kan förstöra det, säger Erik Edman till GP.

BaraBens folk på plats i Madrid rapporterar om en enorm frustration och irritation bland fansen kring landslagsledningens beslut. Hundratals fans har tagit ledigt på fredagen just för att bevittna upplevelsen med ett Bernabéustadion med bara svenska fans och landslagsträningen. Ett faktum som landslagsledningen inte var så intresserade av att ta med i sina beräkningar.

Kommentarer överflödiga.

Bara i Borås.

2007/11/15

Året med Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Så har ännu ett Blåvitt år susat förbi. Det blev aldrig någon elfte mellansäsong. Var det kanske feldgraus femma som manade på våra Blåvita hjältar till att utföra stordåd? Vem vet. Jag tar i alla fall inte risken att lägga ner femman till nästa år utan kommer naturligtvis köra på även då, i hopp om att det kommer bidra till ännu ett SM-guld. Men nu ska vi inte försöka skåda in framtiden. Istället ska vi kolla i backspegeln. Det började med en, får man utan omsvep säga, usel match i Trelleborg mot Trelleborg, och det slutade med en, får man utan omsvep säga, fantastisk match i Göteborg mot Trelleborg. Vad hände däremellan, vem fick poängen, varför har tre målvakter fått poäng när det var Bengan som stod 26 matcher, varför fick Mackan poäng i en match efter att han lämnat IFK, och hur kommer det sig att han och Sigurdsson till slut delade segern? Det är dags att summera den första säsongen av feldgraus femma.

Omgång 1 – Trelleborgs FF, borta
Bengt Andersson gör säsongens kanske sämsta match, trots bara ett insläppt mål, och feldgraus femma går ut hårt genom att, i brist på vettiga alternativ, ge den unge målvaktstalangen Erik Dahlin årets första femma.
Omgång 2 – AIK, hemma
Jonatan Berg gör sitt enda mål för Blåvitt den här säsongen och får sina enda poäng i den här femman. Vågar man hoppas på att han har utvecklats ännu mer i Trelleborg och slår fler frisparkar i mål för IFK nästa säsong?
Omgång 3 – IF Brommapojkarna, borta
Niclas Alexandersson och Adam Johansson, höstens bästa högerkant, presenterar sina styrkor i säsongens första seger. Och skyttekungen Marcus Berg presenterar sig ordentligt efter två mediokra inledande matcher.
Omgång 4 – Halmstads BK, hemma
Thomas Olsson presenterar sig på innermittfältet och gör det så bra att han fortsättningsvis är given där. Får naturligtvis femman. Ragnar får poäng för fjärde matchen i rad och redan nu börjar man att han är Allsvenskans bästa mittback.
Omgång 5 – Örebro SK, borta
Den enklaste femman för året som delats ut, samtidigt som det för första gången finns för få poäng att dela ut för att man ska vara riktigt nöjd. Här fick vi prov på vad IFK verkligen kunde, och hela laget borde haft femmor egentligen.
Omgång 6 – Gefle IF, hemma
Marcus Berg gör två mål och blir blåst på ett tredje som felaktigt avvinkas för offside. Får sin första femma för året efter en match som förstärkte de tankar man hade efter Örebro-matchen, att detta faktiskt kan bli något.
Omgång 7 – IF Elfsborg, borta
Efter något av en genomklappning i andra halvlek delas poängen ut efter insatsen i första halvlek. Där Bengan efter ett par tveksamma matcher står för ett antal kvalificerade räddningar och får sina första poäng. Ragnar-motiveringarna börjar ta slut.
Omgång 8 – GAIS, hemma
feldgraus femma träder in i outforskad mark när femman lottas ut efter en jämnusel insats mot alliansbröderna. Alexandersson får orättvist en femma, Hjalmar Jonsson får rättvist en tvåpoängare och höstens utropstecken Gustav Svensson får sin första poäng.
Omgång 9 – Djurgårdens IF, borta
Hjalmar får poäng för andra matchen i rad, den här gången utan lottning. Bjärsmyr får en femma och visar att han tillhör en av de bästa mittbackarna i serien. Annars kändes det tungt efter den här matchen.
Omgång 10 – Kalmar FF, hemma
Jonas Wallerstedt gör det enda av hans sju mål i år utan att använda skallen och får därför med automatik matchens femma. Sen gör han ett till mål på övertid också och avgör därmed matchen men det hade mindre betydelse för betyget.
Omgång 11 – Hammarby IF, borta
Trots en av årets två tvåmålsförluster så gör ett par spelare ett par individuellt fina saker som leder fram till poäng. Ölme sätter en frispark från halva plan. Jakob Johansson gör en orädd debut och Sella gör sin bästa match på yttermittfältet hittills.
Omgång 12 – Malmö FF, hemma
feldgraus femma får en fin logga. Ragnar får sin första(!) fempoängare men går ändå upp i topp i den totala ställningen. Men en orättvis förlust i matchen blir det. Att det skulle vara årets sista förlust fanns inte i tankarna hos någon.
Omgång 13 – Helsingborgs IF, hemma
Defensiven skärper till sig och de båda mittbackarna samt Gustav Svensson kasserar in tre av fyra poänggivande placeringar efter årets första 0–0-match. Ett fall framåt defensivt sett när serien nu vände.
Omgång 14 – Helsingborgs IF, borta
Efter en fantastiskt fin första halvlek där Marcus Berg och TO dominerade och Eldin Karisik visade vad han har i sig, föll allt ihop i andra och Blåvitt var fast förankrade i mittenträsket. Årets kortaste motivering finns även här.
Omgång 15 – Örebro SK, hemma
Pontus Wernbloom gör sin första hela match för året som anfallare och får sina första, men absolut inte sista poäng, som targetspelare. Sella gör säsongens första allsvenska mål och feldgraus femma skriker "Äntligen!".
Omgång 16 – Gefle IF, borta
Här hade undertecknad vissa problem med att se matchen, vilket ledde till en femma utan motiveringar. I efterhand har det visat sig att fempoängaren åtminstone gick till rätt man. Marcus Berg gör två kanonmål och nu började man frukta att han skulle lämna.
Omgång 17 – Kalmar FF, borta
Så blev också fallet, men först fick han en värdig avslutning i den underbara 5–0-segern mot Kalmar, och fem plus ett poäng i feldgraus femma. Alla övriga spelare fick dessutom två poäng för en fin arbetsinsats.
Omgång 18 – Djurgårdens IF, hemma
Niclas Alexandersson "fanns överallt på plan, gärna samtidigt", och visade att han fortfarande kan. Samtidigt som två anfallare fick poäng kunde de inte fylla luckan efter Berg och 1–1 mot DIF kändes som en förlust och ett steg bort från guldet.
Omgång 19 – Halmstads BK, borta
Men då klev hela laget fram på Örjans Vall. Till och med Conny Johansson i Halmstadsmålet klev fram och fixade tre poäng åt Blåvitt. Det tackade vi för med en femma och därmed hade tre målvakter fått poäng under säsongen. Och Hjalmar. Hjalmar.
Omgång 20 – IF Brommapojkarna, hemma
Det hade varit lite frikostigt med extrapoäng tidigare under säsongen och därför togs det igen här genom att det inte delades ut några poäng till någon i laget. Utom till Marcus Berg då, men det var för att han vann en nickduell mot Jaap Stam och gjorde två mål mot Ajax.
Omgång 21 – IF Elfsborg, hemma
Ännu en omgång där inget lag vågade ta täten, inte heller Blåvitt. Att Ragnar gör sin tjugoförsta kanonmatch hjälpte inte heller när Bjärsmyrs perfekta Glenn Hysén/Ragnar Sigurdsson (patent pending)-tackling ogillades av domare Eriksson.
Omgång 22 – GAIS, borta
Serieledning efter 92 minuters pina. Pontus Wernbloom har växt fram till en av höstens bästa anfallare, får en femma, och närmar sig toppen i den sammanlagda ställningen. Och Gustav Svensson pangar in en riktig pärla som blåses bort.
Omgång 23 – Hammarby IF, hemma
Tobias Hysén gör sin bästa match för säsongen men är inte i närheten av att rubba högerkanten med Adam och Alex som fullständigt krossar Bajen i den här matchen. Den sista poängen går till Ragnar som på sin namnsdag knappar in på Berg i sammanställningen.
Omgång 24 – Malmö FF, borta
Stefan Selakovic går in som ersättare för Alexandersson och gör ett jättejobb på högerkanten. Bengan har återigen blivit attraktiv och får tillsammans med bland annat klacken vara med och ta emot enpoängaren.
Omgång 25 – AIK, borta
Bengt Andersson slår till när det behövs som bäst, och får här, som vi i efterhand fått reda på, sin sista femma av mig någonsin. Tråkigt, trist och fruktansvärt, men Bengan slutade på topp och det är det få förunnat att göra.
Omgång 26 – Trelleborgs FF, hemma
En annan som man däremot misstänkte skulle sluta var Ölme. Bland annat därför fick han årets sista femma. Det var även spännande i slutställningen, men med en smart manöver råkade säsongens två giganter hamna på samma poäng och fick således dela på vinsten. Medvetet? Näääää...

På återseende nästa säsong!

Shaaban klar för Blåvitt?

SILLY SEASON Vi minns hur AIK presenterade Ali Gerba som nyförvärv för två år sedan. Strax därefter presenterades han som IFK Göteborgs spelare. Nu "presenterar" AIK-sidan "Gnagarforum" Rami Shaaban som klar för IFK Göteborg:
"Rami Shaaban sägs dessutom vara klar med sitt val, det blir IFK Göteborg som presenterar honom som nyförvärv nästa torsdag."
Så vi antar väl att han inom kort presenteras som klart nyförvärv för Hammarby IF?

Shaaban eller Hugosson?
Stenman eller Dahlin?
Nadj eller Målvakt X?
Snart lär vi bli varse...

Niclas Alexandersson om landslaget, skadan och framtiden

INTERVJU BaraBen kan idag publicera en intervju som CampSweden, med Blåvitt-prästen Ingo Söderlund i spetsen, gjort med vår lagkapten Niclas Alexandersson. CampSweden är Svenska landslagets supporterklubb och man arrangerar resor och träffar för de Svenska fansen i samband med landskamper och mästerskap. Niclas ger här sin syn på den senaste tiden med landslaget, matchen mot Spanien och sina tankar inför nästa år.

Hej Niclas, hur mås det?

- Det går framåt men det har varit lite segt att vara skadad här de sista veckorna. Men glädjande nog börjar det ta sig åt rätt håll. Det har blivit en knuff framåt sen jag blev beordrad att vila från all träning. Så jag räknar med att bli bättre efter hand.

Säsongen som gick sett i backspegeln, vad säger du om den?

- Till största delen så känns det okey även om skadorna lagt lite sordin på det hela för mig, inte minst i landslaget. Hade ju en av mina bättre landslags-säsonger 2006. Det började ju tråkigt den här säsongen med magsjuka i landslaget i Sydamerika och sen att missa de här avgörande matcherna på slutet är inte roligt. Men för landslaget har det ju gått bra även om inte Belfast var någon höjdare. Tycker att matcherna mot Danmark var riktigt roliga även om det blev knepigt med supportern på plan. Där gjorde vi bra från oss och även den egna insatsen kändes bra. Men det är klart vinner man ett SM-guld skall man inte klaga även om jag gjort det tidigare så var det här mer oväntat och på det viset roligare. Det har varit mycket glädje över guldet kan jag säga. Gör man dessutom sin 100:e landskamp så är det ju riktigt roligt med landslaget ändå. Dessutom är det en lagsport vi utövar så det gäller att ta vara på det goda vare sig man kan bidra med spel eller inte.

Kan vi räkna med full satsning från dig under 2008?

- Min ambition är full satsning och att vara på plats i december när försäsongsträningen börjar. Visst sex veckors missade träning är mycket att ta igen men det skall nog gå bra även om det tar lite tid. Så med andra ord jag kommer att vara tillgänglig för landslaget om jag kallas till samling enligt egna planen.

Det har bland supportrar pratas en del om att andra matchen verkar vara svår för oss i dubbelmatcher vad säger du om det?

- Det tycker jag stämmer med senaste samlingen men annars inte. Kollar man tillbaka så har vi nio raka segrar i andramatch och det är vi nog eller kan vara bäst på i Europa. Det här som hände sist mot Nordirland var ett undantag från regeln. Bara för och ta ett lysande exempel vill jag hänvisa till matcherna Danmark och Island i juni. Det var riktigt bra urladdningar av oss.

Läget vi har med bättre motstånd borta och enklare på hemmaplan finns det risk för att vi håller tillbaka i Madrid?

- Vi skulle aldrig hålla tillbaka i ett kval och vi vill verkligen bli klara så fort som möjligt. Och vi vill vinna alla våra matcher. Vi har inga problem med att gå för fullt och vi kan inte göra taktik som du nämnde med hockeyexemplet. Dels för att vi inte är i turnering förstås men vi tänker inte så.

Hur undviker vi en sådan mental fälla då?

- Det kommer inte att behövas något speciellt för det. Visst är det mycket som skall till för att vi skall missa EM-slutspelet. Oerhört många faktorer är det som skall gå fel i så fall. Dela att vi har två chanser själva att ordna poäng men även att Nordirland måste lyckas i två mycket svåra matcher. Men det är ingen belastning däremot vill jag uppmärksamma möjligheten som vi har genom att vi spelar under liten press genom alla skador i truppen. När vi är nederlagstippade brukar vi spela bra. Det skulle inte förvåna mig om det händer igen.

Tobias Linderoths frånvaro hur påverkar det vårt spelsätt tror du?

- Det kommer inte att påverka spelsätter alls men han är en av våra viktigaste spelare inte minst som pådrivare och med en mycket bra inställning. Den som gissningsvis ersätter Daniel Andersson är en mycket kompetent spelare han kommer att göra sin uppgift bra. När han ryckt in tidigare för Tobias har han varit bra gjort det väldigt bra skulle jag vilja säga. Nu är det kanske lite tuffare motstånd än tidigare men han klarar det om han spelar det tror jag.

Vi har spelare som supportrarna funderar över om de kommer att spela just mot Spanien om vissa stämmer bättre än andra i matchen målvakt, högerback, innermittfält och vem spelar med Zlatan?

- Egentligen vill jag inte alls gå in på sådana här frågor men oavsett vilken av målvakterna som spelar så blir det bra. Vi har två riktigt duktiga målvakter även om förbundskaptenerna har spelat Isaksson när bägge har varit helt friska. Så det verkar vara deras första val - tidigare i alla fall. På högerbacken så är det svårt att överhuvudtaget veta om Mikael Nilsson eller Concha har en konkurrens situtíon som du gissar på. Nää jag vill nog inte sia om laget, det här får förbundskaptenerna sköta. Det är inte heller möjligt om man inte är med på plats att kunna bedöma bra det är så mycket saker som spelar in vid uttagningar helheten, dagsformen, motståndet och skador. Det är omöjligt på håll att ha vettiga synpunkter.

Hur kommer vår spelstrategi se ut?

- Spelmässigt tror jag det kommer att bli mycket likt matchen på Råsunda där spanjorerna hade mycket boll. Det blir nog samma sak här kanske lite mer bollinnehav och naturligtvis mer tryck på oss genom att deras offensiv kommer att vara starkare. Vi är ju bra på kontringar och tyvärr har vi ett avbräck genom Elmanders frånvaro hans kvalitéer är utmärkta i den här typen av match. Men det är klart att vi måste ligga rätt i positionerna och ha spanjorerna framför oss hela tiden.

Vad får vi se upp med och vilka spelare?

- Visst de är individuellt bra spanjorerna men lurigast är det nog med deras kvicka spelare på mittfältet där går det fort. Deras passningsspel kombinerat med stor rörlighet är giftig och det är viktigt att få dom framför sig hela tiden så kan vi kanske reda ut stormen efter hand. Vi kommer att behöva pressa dom högt upp och ha ett bra försvarsspel så kan de bli otåliga likaså hemmapubliken. Så det är nog god medicin hård press högt upp!

Matchbilden hur blir den?

- En stark offensiv från deras sida blir det och ett oerhört tryck från deras publik. De första 15-20 minuterna blir riktigt tuffa och viktigt blir det att hålla tätt. Vi har ju sett Elfsborg exempelvis blir de ett mål så är det mycket svårt att komma tillbaka in i matchen. Men efterhand om vi tätar finns det allt bättre bra förutsättningar när de blir otåliga och även deras publik. Naturligtvis kan även matchbilden förändras till vår fördel.

Åker du ner till matchen själv?

- Fick en förfrågan om att vara med i tv-studion men har redan bokat in annat så jag blir hemma och ser matchen på tv istället

5000 supportrar i Madrid vad har du för hälsning?

- Som vanligt behöver vi ert stöd och ni brukar ge ett bra stöd i synnerhet vid matcher utomlands när ni får tid på er att komma samman. Stödet behöver vi och gör som ni brukar kämpa på och vet om att ni är lika viktiga varje gång.

2007/11/14

Kaká, Ronaldinho och Rooney nobbar Blåvitt!

BARABEN CHOCKAVSLÖJAR Efter en intensiv våg av diskussion kan BarBen idag chockavslöja att flera världsspelare nobbar Blåvitt. Kaká vill satsa vidare med Champions League-mästarna Milan, Ronaldinho vill slåss om en plats i Barcelonas förstaelva och Rooney vill vinna skytteligan i Premier League.

Vi frågar Kaká om han är på gång till Blåvitt och får svaret:
- Det känns otänkbart otänkbart, om jag ska vara ärlig. Att spela för en annan klubb än Milan skulle helt enkelt inte fungera.

Vi frågar Ronaldinho om han är på gång till Blåvitt och får svaret:
- Det känns otänkbart otänkbart, om jag ska vara ärlig. Att spela för en annan klubb än Barcelona skulle helt enkelt inte fungera.

Vi frågar Rooney om han är på gång till Blåvitt och får svaret:
- Det känns otänkbart otänkbart, om jag ska vara ärlig. Att spela för en annan klubb än Manchester United skulle helt enkelt inte fungera.

till vår stora förvåning:
STORSTJÄRNORNA NOBBAR BLÅVITT!

Kvällstidningsreporter i fylleskandal efter fotbollsgalan

FYLLECHOCK Källor till BaraBen.com berättar att Aftonbladets Robert Laul blev skitfull och utkastad från efterfesten som följde måndagens Fotbollsgala. Han ska ha svinat runt rejält och bland annat försökt kyssa alla som kom i hans väg. Tydligen något som är väldigt populärt bland en del kvällstidningsjournalister nuförtiden. Själv har Laul inte skrivit en rad om den spritchock och fylleskandal som han på egen hand skapade på fotbollskrogen Undici under måndagens småtimmar. Men främst- vart var paparazzi-fotograferna?

Efter att ha sett Aftonbladet och Expressen gjöra affären med kvällstidningsjournalisten Anders Pilbladh och Schenström till en jättegrej och sedan följa upp med förstasidor och hela uppslag med en full Bengt Andersson på fotbollsgalan så vore det väldigt välkommet med en upföljning kring hur en av landets mest uppmärksammade sportmurvlar svinar runt på krogen. Tillsammans med dem som han egentligen skall bevaka. Mediehyckleriet når helt nya nivåer.

Patrick Ekwall nämner dock inga namn i sin blogg:
Kvällstidningsprofil utslängd från gala-festen!
Bengan var inte precis ensam om att fira gårdagen.
En kollega på en kvällis...jag ska inte avslöja några namn, men personen har aldrig tvekat att skriva om efterfester på krogen...blev inatt handgripligen utslängd får Elvan, rätt ut på gatan.
Eftersom jag förstås kollar mina uppgifter så sitter jag både med bildbevis o vittnen som gärna berättar.
"Personen uppträdde berusat o var allmänt störig mot många av gästerna, till slut var vi tvingade att avhysa personen", berättar en på nattkubben centralt placerad källa.
Många fotbollskändisar o andra celebriteter såg med egna ögon hur skribenten på kvällstidningen fördes ut med hjälp av stadig vakt.
"Han åkte rätt ut", förklarar allsvensk mittfältare som satte en rätt snygg frispark under året.
Huruvida det blir konsekvenser vet jag ingenting om, men några feta rubriker om "skandalen" i kvällstidningen lär vi inte få se.
Själv beskrev Robert Laul på förhand att han skulle fira kvällen såhär:
"Fotbollsgala på måndag, plats nere på golvet bland Zlatan och de andra högdjuren, men det blir en tidig afton eftersom planet till Madrid lyfter strax efter 09.00 på tisdagmorgonen.

Tur det, kanske."
Nu förstår vi i alla fall varför han tyckte det hade varit tur med en tidig kvällsavrundning. Synd bara att det inte blev så. Själv älskar kvällstidningarna att granska den politiska makten men glömmer bort att granska sig självt, den tredje statmakten. Vart är alla artiklar kring hur en av landets ledande fotbollsjournalister försökt kyssa flera Blåvittspelare på krogen, precis så som TV4- Pilbladh kysste Schenström? Vart är paparazzibilderna på en stupfull Robert Laul som går över alla etiska och moraliska gränser på fyllan? Istället går Aftonbladets Anrell till attack mot Paolo Roberto och försöker hänga ut honom som berusad.

Det är dags att vända kamerorna även mot dina egna kollegor, Lasse. Tv4 är ju en bra startpunkt, de verkar ha en policy att deras medarbetare skall vara berusade både i sändning som på fritiden. BaraBen.com:s medarbetare har tidigare träffat på Robert Laul i ett flertal sammanhang när han varit jävligt "glad i hatten" , utan att vi hängt ut honom. Men när kvällstidningarna och specifikt hans egen tidning visar på en sådan enorm dubbelmoral får det vara nog.

Skall en fylleskandal bevakas så ska även nästa det.
_______________________________________________________
Henke Leman skrev häromdagen att:
"Fick höra en ny Blåvittlåt i går, hade jag jobbat på en annan tidning hade jag nog lagt till..."som förste journalist".
Nå, räcker med att säga det här.
1. Den är bra. 2. Mer än bara fotboll. 3. Leif Nilsson kommer älska den. 4. Den lär höras och sjungas med i på Ullevi nästa år; hög tralla med-faktor, utan att vara dansbandstramsig.
Men det är ju jag, nöjesjournalister kan säkert såga den."
Eftersom jag skriver på en annan blogg kan jag lägga till: jag hörde den före dig Leman. Det gjorde för övrigt även flera hundra blåvita som festade tillsammans med spelartruppen på Valand under de två magiska gulddagarna. Där fick vi inte bara se uppträdandet med den nya Blåvitt-låten utan se Håkan Mild greppa mikrofonen och sjunga med. Dessutom la Mild till att han tyckte den nya sången var "riktigt jävla skitbra".

"En stad- ett lag..."