2007/11/19

Nu kacklas det på internet igen

BARABEN.COM Häromdagen slogs ett gäng småungar vid Lundbybadet i Göteborg. Polisen hävdade att de unga slagskämparna tillhörde yngre huliganer till Gais och Blåvitt, så då dräpte jag till med kommentaren: "Dagens bortförklaring: jag är här för att ta simborgarmärket." Direkt blev det en het debatt i kommentarerna om det kunde vara den här kommentaren i sig som fick huliganismen att spåra ur till den milda grad att hela nationen skulle rasa samman. Dessa starka reaktioner fick dagen därpå en helt annan uppföljare.

Då vi på BaraBen gillar att låta folk komma till tals via vår kommentarsfunktion så tillåter vi anonyma kommentarer, även i den här blogpostens kommentarsfält. Men problemet blir även att en del stjärnor som stör sig på något som skrivs, vad det nu än kan vara, tar sig friheten att skriva idiotiska saker eller spamma ner kommentarsfälten. Det är vad man på Aristotelianskt vis kan kalla en Kommentarernas dialektiska död. Dialektiken är ett regelmässigt logiskt förfarande, varvid satser utvecklas till begrepp och dessa i tänkandet sätts i motsats mot andra. Så när man går in på BaraBens kommentarer och skriver något så är man med och bevisar vilken förmåga man har att dra logiska slutsatser och diskutera med en annan person.

Ett par exempel kan tas från kommentarerna till min senaste krönika "Jag har haft sex med Pontus Wernbloom". De värsta övertrampen bröt mot lagen om hets mot folkgrupp och raderades direkt, en del kommmentarer är kvar, men kan dock kategoriseras in i "Kommentarernas dialektiska död".
Anonym sa...
bög jävel
18/11/07 18:58
Den här första kommentaren till analys särskriver det enda ord man (lär ju knappast vara en kvinna) skriver i kommentaren. Därmed drar jag slutsatsen att personen som kommenterat måste vara antigen väldigt ung, eller dyslektisk. I det första fallet kan man förstå att en ung kille kan ha machoideal inpräntade som gör att min krönika uppfattas som provocerande, något han kanske växer ifrån. I det andra fallet, förutsatt att dyslexin tillhör en "äldre" person så är väl hoppet ute. Men då går man direkt till en ny term, istället för kommentarens dialektiska död väcks frågan om kommentarens dyslektiska död.
Anonym sa...
Är det inte dags att du kommer ut som bög nu, Frankie? Det är ju inget att skämmas för. Vem kan rå för sina sexuella böjelser?
Frankie the fag
18/11/07 23:37
Här har vi ett positivt exempel på hur man kan delta i kommentarsfunktionens dialektik. Här lyfter vi fram ett debattämne som är lika irriterande för en del supportrar som matadorens röda duk är för tjuren: att komma ut i den heteronormativa fotbollsvärlden.

I Mars skrev jag under rubriken: Varför vågar inte fotbollsspelare komma ut? Då resonerade jag i ämnet på följande sätt:

"Om den snittmässiga Allsvenska spelartruppen innehåller 22 spelare så bör det enligt RFSL:s siffror om svenska mäns sexualitet finnas minst 15 spelare i fotbollsallsvenskan som är bisexuella eller homosexuella. Även om det skulle vara så att antalet homosexuella inom fotbollen är ovanligt lågt på grund av den rådande machokulturen inom sporten så är det högst osannolikt att siffran ligger på noll. Det finns med all sannolikhet mellan (minst!) 1-15 homosexuella fotbollsspelare i Allsvenskan men det finns till dags datum inte en enda som öppet har vågat tala om det för sin omgivning, sina fans och medierna."

Men med tanke på ovanstående kommentar, så har vi väl empiriskt fastställt orsaken till att vi idag inte har en enda öppet homosexuell fotbollsspelare i Allsvenskan? Även om Pontus och Tobbes guldkyss var göllig är bägge dessa herrar enligt högst trovärdiga källor inte fast i sina garderober. Men någon är det, kanske någon i IFK Göteborg. Men tack vare "Anonym 18/11/07 23:37" och likasinnade lär de inte våga vara sig själva på ett jävla tag. Och fotbollssfären lär inte heller klaga, för hur skulle de hantera den besvärliga situationen med en öppet gay kille i omklädningsrummet? Nej det skulle ju bara inte gå...
Anonym sa...
Herregud sicken skit! Kan man skriva sämre? Ja kanske, men inte mer pinsamt iallafall.
19/11/07 09:11
Här har vi den minst idiotiska av de ganska speciella kommentarerna jag belyser idag. Att man tycker illa om en text är ju inte konstigt, långt ifrån alla gillar allt som skrivs här på BaraBen. Men att man tycker att något som man själv inte är del av är pinsamt gör att man ställer sig lite frågande som ansvarig skribent. Att skämmas för någon annans beteende, ord eller i det här fallet krönika är nog inte speciellt sunt.
Speciellt med tanke på att man i sin avsky tillkallar högre makter, inom kyrkans olika grenar har vi ju bara det senaste decenniet hunnit med en hel del pedofili, barnporr, rasism, kvinnoförtryck och annat mysigt. Så tänk dig för när du åkallar någon "herre" och "gud" utanför den Blåvita kyrkans ramar till din hjälp. Det finns bara en gud och han är från Jonsered.

Till sist lyfter jag fram den makalöst sofistikerade kommentaren som fått stadens tänkande elitskikt att sätta kaffet i halsstrupen under de senaste timmarna. Den genomtänkta brillians som uppvisas kan snart få den anonyma kommentatören att bli föremål för diskussion om nästa års nobelpris i litteratur:
Anonym sa...
Frankie vill ta Pontus i Häcken. Vet dom om det på Hisingen?
ÖIS är Götet - bög-vitt är aids
19/11/07 22:08
Ja, jag vet inte vad man ska säga.
Kanske lika bra att låta kommentarerna bli överflödiga här...

69 kommentarer:

 1. Let's go fucking mental

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ber om ursäkt för allt pack från ÖIS här.. Man skäms för fan..Hälsningar en snäll öisare

  SvaraRadera
 4. hehehe

  Frankie for president...

  SvaraRadera
 5. Frankie skärp dig nu, nu går du över gränsen... Detta är ju solklart hets mot folkgrupp.. hur kan du med!?!
  Skämtosido :) helt rätt skrivet!

  SvaraRadera
 6. Bra skrivet som alltid! Men du får nog ta och läsa in dej på Aristoteles och på dialektiken ;)

  SvaraRadera
 7. Tycker personligen kommentaren "bög jävel" är en av de roligaste kommentarerna på länge. Stor humor och väldigt träffande (mot ämnet inte din läggning).

  SvaraRadera
 8. Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är ett varaktigt funktionshinder som innebär svårigheter med att läsa och skriva. Funktionshindret beror på en störning i vissa språkliga funktioner som hindrar att ordavkodningen kan automatiseras. Detta innebär att läs- och skrivförmågan är mycket sämre än övriga begåvningsnivån. Alltså har inte dyslexi något med intelligensnivå att göra.

  Jonte Jakan

  SvaraRadera
 9. Ovetande...2007-11-20 08:12

  Stört dig länge på att folk i kommentarsfältet skriver saker som du inte är förtjust i, Frankie?

  Och sen kan du väl aldrig ta RFSL och RFSU på allvar, utan att vara ironisk?

  Är det normalt att vara straight btw? Och är det isf onormalt att vara bög? Hur ligger det till Frankie?

  SvaraRadera
 10. Håller med 00:41, Frankie for president!

  SvaraRadera
 11. Frankie bekräftar bara det vi redan visste; Bara ben är sveriges i särklass inteligentaste och roligaste blogg om fotboll! SM-guld i fotboll, SM-guld i bollblogg - leve blåvitt!

  SvaraRadera
 12. Pilfalk tycker:
  Ja du Frankie, förstår om du blir lite upprörd över en del omogna och ointelligenta kommentarer, men stå på dig, tycker din krönika var både rolig och bra skriven.

  SvaraRadera
 13. All respekt till Frankie!

  SvaraRadera
 14. Jonte Jakan -
  Dyslexi är självfallet inget man ska håna någon för, men med tanke på hur det ser ut i diverse forum, bloggar odyl så har antingen dyslexi blivit oerhört smittsamt eller Sveriges absolut vanligaste sjukdom hos våra 7- 20 åringar. Alla skyller på Dyslexi när sanningen troligtvis är att minst 85% bara är lata/slarviga. Stor bokstav och inte en enda komatering i en text beror inte på Dyslexi.

  SvaraRadera
 15. han tog åt sig ... e du gay ???

  SvaraRadera
 16. hahaha fy fan vilken skön "motattack", snacka om intellektuell ownership!

  SvaraRadera
 17. Anonym said...

  han tog åt sig ... e du gay ???

  20/11/07 10:25


  Fattar inte hur folk får till att han är gay när krönikan handlar om hans flickvän...

  SvaraRadera
 18. Erling/ Jag fattar inte hur man kan reagera med

  "Anonym sa...

  han tog åt sig ... e du gay ???

  20/11/07 10:25"

  På någonting egentligen, allra minst frankie:s krönika. Tyder på extrem osäkerhet i sin egen sexualitet...

  SvaraRadera
 19. Ibland känns det som att Frankie har svårt att hålla isär sitt intresse för fotboll och sitt politiska engagemang. Alla delar inte din syn på homosexualitet, Frankie. Det kan du väl respektera? Vi andra som är aktiva inom kretsen kring Blåvitt har ju så pass mycket respekt för andra att vi håller tillbaka våra politiska (och andra) åsikter. Det kan väl du också göra?

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Senaste anonym: Det är lagstadgat om respekt för homosexuella. Hur fan kom Frankies politiska åsikter in i bilden? Du menar kanske lagen?

  SvaraRadera
 22. Strålande väl skrivet.
  Problemet med en norm som folk inte vågar bryta får inte förstärkas och förstoras av en liten(?) omogen grupp som förstör för den stora massan.
  Tack för att du vågar, tack för att du tar chansen att uttrycka vad så många tycker och tänker.
  / Fabian

  SvaraRadera
 23. världens bästa citat2007-11-20 12:10

  "Stäng internet!" - Elton John 2007

  SvaraRadera
 24. Helt otroligt att det finns så många trångsynta människor 2007.

  Va fan, spela roll om man är hetro, bi eller gay. En för alla, alla för Blåvitt! Eller?

  SvaraRadera
 25. and thats the end of that chapter...

  SvaraRadera
 26. Anonym 11:13/ Hur är det "politiska åsikter" att kritisera folk som kastar skit på homosexuella? Homosexualitet är ingen politisk åsikt utan en sexuell läggning. En läggning vars diskriminering är omfattande, speciellt i vår machokultur fotbollen.

  Stort tack till Frankie som belyser dessa frågor, det är modig och bra!

  SvaraRadera
 27. Att bögar inte kommer ut tror jag består till stor på att de inte vill utsättas för homofobi och hatbrott, men även till inte föraktlig del på att de inte vill bli maskotar för folk som vill bära sin politiska korrekthet på ärmen.

  Det enda som är relevant i det här sammanhanget är den uråldriga frågan om huruvida man ska böga stenhårt kort inpå en viktig idrottsprestation.

  SvaraRadera
 28. Ekim:

  "Det är lagstadgat om respekt för homosexuella."

  Betyder det att jag bryter mot lagen om jag inte känner respekt för homosexualitet? Tycker du det är förenligt med demokratiska värderingar att i lag bestämma hur folk ska tycka och känna?

  Givetvis ska ingen hacka på homosexuella. Ingen kan hjälpa vem de tänder på. Men det borde också vara tillåtet att tycka illa om det. För mig är det ingen skillnad på att stoppa picken i baken på en man och att stoppa den i en hund eller i ett barn, eller i avgasröret på en bil. Sen kan man ju diskutera vad som borde vara lagligt eftersom en fullvuxen man ansvarar för sina egna handlingar medan ett barn kanske utnyttjas på ett annat sätt osv. Men det ändrar inte det faktum att jag tycker att det är moraliskt fel när män skändar varandra. Jag hatar ingen, jag tycker inte att någon är mindre värd. Jag känner bara avsmak för det, helt enkelt. Är det okej för dig Frankie och dig Ekim att jag känner så? Eller borde jag försöka ändra på mina känslor? Kanske ett par månader i fängelse kan ändra mina åsikter?

  SvaraRadera
 29. Undrar fortfarande varför bloggen skrev att det är självklart att flickorna som visas i tajta linnen inte är minderåriga.

  SvaraRadera
 30. "Eller borde jag försöka ändra på mina känslor? Kanske ett par månader i fängelse kan ändra mina åsikter?"

  Kanske räcker med en helg på Änglagård... alltså inte där blåvittkidsen huserar, utan det där Rikard Wolff höll hov.

  SvaraRadera
 31. Anonym sa...
  bög

  20/11/07 13:00

  Whoa, svar på tal.

  SvaraRadera
 32. Bra skrivet Frankie. Själv håller jag med anonym 12:28: "Det enda som är relevant i det här sammanhanget är den uråldriga frågan om huruvida man ska böga stenhårt kort inpå en viktig idrottsprestation."

  SvaraRadera
 33. Teve Tekscht2007-11-20 14:31

  FOTBOLL Regeringsrätten meddelade idag att man inte tar upp målet om Anders Svenssons skatteflykt i samband med flytten till Southampton. Därmed kvarstår upptaxeringen på 2,5 miljoner av Svenssons inkomst året 2001.

  Svensson hade försökt smita från skatten genom att skriva sig utomlands men Skattemyndigheterna uppdagade förfarandet på grund av att Svensson behållit sin lägenhet I Borås och därmed fortfarande bodde I Sverige.

  SvaraRadera
 34. "Betyder det att jag bryter mot lagen om jag inte känner respekt för homosexualitet?"

  Nej det betyder att du bryter mot lagen om du inte VISAR respekt.

  Du får känna vad fan du vill utan att lagen bryr sig.

  Och hur skulle Frankie kunna vara bög och ändå hålla på Blåvitt?

  Om han varit bög hade han hållit på de röda överklassfjollorna naturligtvis.

  Det hela beror troligen på en felöversättning. Han var helt enkelt "Glad" över guldet och översatt till engelska blev detta "Gay".

  SvaraRadera
 35. Dom gamla grekerna, sicka sköna lirare. Inte nog med att de var skarpa och kunde det här med filosofi (argument ska både ha hållbarhet och relevans), utan de visste också hur man roade sig kungligt - man på man, inoljade slagskämpar, nakna, brottandes, bara män ser på. Fina grejor. ;)

  SvaraRadera
 36. Personligen tror jag att "bög jävel" kommentaren kommer från patrik ekwall som varit i farten!

  SvaraRadera
 37. snälla frankie överanalysera inte allt så himla mycket. inte många läsare som bryr sig om sånt här

  SvaraRadera
 38. Är man dyslektisk för att man inte kan "Stava Av" korrekt?

  Djävel kan tydligen enligt SAOL stavas Jävel, men "Bögdjävel" kan inte skrivas "Bög Jävel"

  SvaraRadera
 39. Fan vad mycket bögsnack det är i blå-vitts bloggar! Är alla i blå-vitt bögar eller vad fan är meningen? Har ni prövat och snacka fotboll nån gång eller är det för macho kanske. Jävla fjollor, tur att man ärGAISare!!!

  SvaraRadera
 40. haha gåtan är varför alla gaisare och öisare e inne här.. men tydligen finns de ingen annan blogg för dessa stackare så dom går in på en bra istället, bra betyg till baraben! =)

  SvaraRadera
 41. Den sista kommentaren "Frankie vill ta..." är ju fanimej genial. Grattis ÖISarn, den satt perfekt!

  -GAIS- är Götet!

  SvaraRadera
 42. Gais är homo, Blåvitt är rock'n'roll

  SvaraRadera
 43. Anonym som svarade mig:

  Hur fick du in mina och Frankies normativa värderingar in i bilden när jag bara skrev om en anledning till att vara försiktig? Blanda inte äpplen och päron nu. Jag har inte skrivit lagen.

  SvaraRadera
 44. Bara Ben ar bast!

  SvaraRadera
 45. All PR är bra PR, eller hur är det?

  Alldeles oavsett vad det gäller, så reagerar folk på det som skrivs här. Fotboll, politik, filosofi... Allt detta berör, och det är skäl nog att fortsätta bloggandet. Visst är det Blåvitt som ligger mig varmast om hjärtat, men det skadar inte att vi tvingas öva våra hjärnor i att tänka på annat också.

  Jag tycker Baraben är ett nödvändigt och välkommet tillskott i Blåvittkulturen.

  Keep up the good work.

  SvaraRadera
 46. Varför ska alltid folk behöva hävda sig? Det är irriterande. Jag personligen går på Blåvitt för att vara en i gänget och jag skiter fullständigt i ifall min granne på läktaren är bög eller delar andra politiska åsikter. Man går ju på fotboll för att dela sin engagemang och samhörighet med liksinnande personer inte för att slåss eller kategorisera folk som "bögjävlar" eller "sossefittor". För fan gubbar, enade är vi starka!

  SvaraRadera
 47. Bra skrivet Frankie.


  /Ese

  SvaraRadera
 48. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 49. Goddamn, har inte folk arbeten eller skolor att gå till på dagarna...

  SvaraRadera
 50. Bra skrivet, som för det mesta, Hankins.

  SvaraRadera
 51. Det är en fullt logisk tanke att ifrågasätta homosexualitet, är man till exempel religiös tror man att Gud skapade kvinnan för mannen och mannen för kvinnan. Då blir homosexualiteten ologisk, detsamma ifall man tror på ett orsak-verkan samband, då tror man att kvinnan och mannen är ämnade för varandra i och med barnafödandet. Stämpla inte folk som ifrågasätter homosexualitet som "mindre intelligenta" eller "trångsynta", att man funderar på det och ifrågasätter behöver inte betyda att man är emot det eller ägnar sig åt hatbrott.

  SvaraRadera
 52. Anton sterner2007-11-20 21:21

  Problemet är alla fega grejer folk skriver när de är anonyma. Stå för era åsikter eller håll käft, era homofobiska as.

  SvaraRadera
 53. Jag har inget emot bögar men e dom för grova är dom lite läskiga bara typ.

  //Mehmet

  SvaraRadera
 54. Stå på dig Frankie! Helt otroligt att så många har så mycket aggressioner inom sig.

  SvaraRadera
 55. Anton Sterner, och vem fan är det? Lika anonym som Sven Svensson eller "anonym sa". Bara för att man hittat på ett namn innebär inte att man inte är anonym, din jävla pajas!

  IFK stinks!

  SvaraRadera
 56. Att frankie är en dryg besserwisser är la ingen nyhet?

  SvaraRadera
 57. Anton Sterner2007-11-20 23:14

  Anonym 22:28. Vem fan är pajas egentligen? Så vitt jag vet är jag ganska ensam om det namnet i detta landet. Att du inte vågar lämna namn själv bevisar ju bara min poäng. tack för att du gör det så lätt för mig. Och att du hänger på ett blåvitt-forum när man inte ens håller på blåvitt är ju ett till grymt bevis på att du är jävligt korkad. ha de gött. haj

  SvaraRadera
 58. Anton Sterner. Man kan hitta på ett namn, man kan sno ett namn, man kan skriva i en annans namn, det bevisar ingenting, man är lika anonymn för det. Dessutom är det alltid kul att kolla ett annat lags pajasforum för att få alla sina fördomar bekräftade och det får man ju verkligen här, din jävla clown!

  IFK stinks, GAIS rules!

  SvaraRadera
 59. Anton Sterner2007-11-20 23:59

  Anonym 22:28. Skulle jag hitta på ett namn om jag skrev att man ska stå för det man säger. Det går ju inte ens ihop. Abropå bekräfta fördommar så har du ju precis bekräftat mina. Att alla gaisare har mindervärdeskomplex och egentligen håller på blåvitt, fast i smyg. natti natti

  SvaraRadera
 60. GAIS ÄR GÖTET! Blää-vitt är en bögig förort med homokomplex!!!

  En äkta Kålle

  SvaraRadera
 61. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 62. Det enda som stinker här är makrillen.

  SvaraRadera
 63. Visa inte din svaghet genom såna här texter Frankie. Koncentrera dig på det du är bra på istället.

  SvaraRadera
 64. "You know how I know yor're gay?"
  "No."
  "You listen to Coldplay."

  SvaraRadera
 65. Mer Blåvitt, mindre politisk korrekthet, önskar vi från Frankie! Förövrigt en bra skribent.

  SvaraRadera
 66. Mario Teran2007-11-21 10:48

  Fotbollsspelare är inte bögar. Bögar sysslar med dans, musik och teater, dom lirar inte böll.

  Undantaget som bekräftar regeln är de killar från Solna som stoppar upp galgar rektalt. Men å andra sidan kan man ifrågasätta om dom verkligen är så mycket fotbollspelare...

  SvaraRadera
 67. Är Frankies sk tjej bara ett alibi för hans bögfantasier om att rövknulla IFK:s spelare? Och vad ska man säga om guldinsmetade IFK -spelare som kysser varandra på munnen? Och vad ska man säga om spelarnas hånglande och tafsande så fort någon har gjort mål? Nä, det är nog inte bara Solnaråttorna som har problem med sin sexualitet.

  Heteroängel

  SvaraRadera
 68. >>>"heteroängel" och 21/11/07 07:53
  Jävla pajas!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.