2007/11/02

Blåvit reservplan: Olof Guterstam?

SILLY SEASON Silly Seasons första officiella vecka har mest handlat om Gefle IF:s Johan Oremo. Dragkampen står mellan Djurgården, Helsingborg och IFK Göteborg, men Oremo är inte den enda svenska anfallaren som Blåvitt ryktas visa intresse för!

Enligt två olika ryktesuppgifter till BaraBen.com visar IFK Göteborg för närvarande intresse för Brommapojkarnas Olof Guterstam. 24 årige Guterstam ska enligt uppgifterna vara en av de backup-planer som föreningen har för anfallsbesättningen för nästa år. Dock är det ännu oklart om Guterstam ses som en eventuell ersättare för George Mourad eller om man har honom som ett alternativ vid ett misslyckande av en Oremo-värvning. Hammarby har som bekant tidigare visat intresse och även lagt ett bud på Oremo, ett bud på en hemlig summa som Gefle nobbade.

Guterstam öste in mål i superettan 2006 (17 mål på 25 matcher) men hade det svårare i allsvenskans strykgäng Brommapojkarna under 2007. Dock gjorde han landslagsdebut och har varit en av få spelare i BP som hållit allsvensk klass. När han gjorde landslagsdebuten blev han dessutom den förste Superettaspelaren att komma med i en landslagstrupp.

IFK Göteborg ska enligt uppgifter till BaraBen.com även ha ytterligare minst ett anfallsnamn i Allsvenskan som man är seriöst intresserade av att knyta till sig. Detta skall dock inte vara i samma ekonomiska klass som Oremo förväntas ligga i. Samtidigt vore en värvning av Guterstam ur ett ekonomiskt perspektiv gynnsamt, i alla fall i jämförelse med en Oremo-affär. Detta speciellt med tanke på den budgivning som nu uppstår kring Gefle-strikern. Nu hänger en eventuell blåvit framtid för Guterstam på dels om Blåvitt är intresserat av att lösa ett kontrakt för George Mourad men främst på vart Johan Oremo till sist hamnar...

37 kommentarer:

  1. Helt OK ersättare till trötte George. Intressant med han och Ranégie som ständiga "blåslampa-i-röven" på ordinarie anfallspar.

    SvaraRadera
  2. Olof guterstam till Blåvitt känns ju sådär. Kan bli både flipp eller flopp. För mig känns det som en flopp.

    SvaraRadera
  3. Behöver vi verkligen en anfallare till? Wernbloom får anses vara ordinarie, sen slåss Sella, Walle och Ranegie den andra platsen, eller ses Sella som en ytter nu?

    Anyway, har vi Sella-Wernbloom på topp så är väl Walle-Ranegie en tillräcklig backup, eller är Guterstam så mycket bättre?

    Dessutom har vi ju Ali Gerba.. :)

    SvaraRadera
  4. Frågan är hur många medemåttiga anfallare man vill ha på bänken.
    Är det inte bättre att värva ett ess?

    SvaraRadera
  5. Vi måste ha en djupledslöpande fårrvadd. Wernbloom, Walle, George Och Ranegie har en sak gemensamt och det är inte farten direkt.

    SvaraRadera
  6. Instämmer med Jozo. En till target är inte vad vi behöver. Lite snabbhet hade varit gôtt mos att få in i laget.

    SvaraRadera
  7. Sjöhage såldes till Brann i Norge för att slippa bänken i Ellos, för att nu sitta på bänken i Norge. Fast frågan är om han vill tjäna pengar eller spela fotboll? Jag vill att Jonathan Berg prövas på topp, det är där han spelat innan och det är där han har chans att utvecklas, inte om Alex och Sella ska köra på höger ett år till.

    SvaraRadera
  8. Tror att tanken med dagens Blåvitt är att det ska vara två starka targets i mitten som ska fungera som "murbräckor" helt enkelt. Därför skulle Guterstam vara intressant, dock har jag inte sett Olof så många gånger. Sen det där med att Ranégie inte har någon fart tyder ju på att du inte sett Mathias i allt för många matcher.
    Dock hade en djupledslöpande forward varit bra för variationen, men jag tror att snabbheten ska finnas på kanterna tex Adams ruscher, Tobias ruscher. Men jag skulle isf vilja ha en djupledslöpande stor stark anfallare som är bra på huvudet och där passar väl Oremo bra in. Problemet är ju att Gefle kan trissa upp prislappen om dif och heif ska in i kampen. Kostar han 10 miljoner som de flesta tidningar uppger så ska vi verkligen dra oss ur.

    SvaraRadera
  9. Vi behöver bra backuper nästa år. Allsvenskan kommer vara 30 omgångar, Svenska Cupen skall vi satsa på att vinna och sedan självklart - CL-kvalet! Det är backuperna som kan avgöra nästa år när skador och avstängningar dyker upp. Sen kan man ju anställa Guterstam deltid som läkare också. Två flygor på smällen, som man säger...

    SvaraRadera
  10. Ali G är väl bättre än Guterstam! satsa på honom. han har ju dessutom ruggiga skott och det behövs.

    SvaraRadera
  11. Tycker det är bättre att dra hit en billig guterstam än att chans-värva oremo för 10 mille,

    10 mille för en kille som har gjort en allsvensk säsong,i ett gefle där allt anfallsspel går ut på att ge oremo bollen!

    SvaraRadera
  12. Känner som ett bra nyförvärv. Har alltid tyckt om Guterstam.

    Köp!

    SvaraRadera
  13. Vi har Ranegie, behver inga fler anfallare

    SvaraRadera
  14. Gutenstam skulle kännas som en onödig värvning!

    Ska vi köpa in så ska det va riktigt bra spelare.

    Han brassen i Häcken, paulinho, kanske vore nått?

    SvaraRadera
  15. Bojkotta Guterstam.. Upp med Tobbe på topp bredvid Pontus. Sen köp MARTIN ERIKSSON!!

    SvaraRadera
  16. Det kan ju bli över 40 matcher nästa år, så visst fan behöver vi en anfallare till. Frågan är ju bara om Guterstam håller klassen? Billig är han iaf.

    SvaraRadera
  17. SM-guldet firades med skadegörelse
    IFK Göteborgs SM-guld har fått en sur eftersmak. Det så kallade firandet på Ullevi innehöll också skadegörelse som kommer att kosta IFK minst en halv miljon kronor."Guld-glädjen" resulterade i 460 sönderhoppade stolar, balkar som hållit stolarna som också gått sönder, reklamskyltar, krossade rutor, stöld av brandsläckare och brandfiltar.
    - Det här är givetvis en kostnad klubben får ta, säger Tommie Elgestål, säkerhetsansvarig i IFK Göteborg.
    - Vi fick närmast en chock när vi kom ner till Ullevi och såg skadorna. Det här är en rejäl smolk i glädjebägaren, säger Elgestål.
    Utgifterna innebär att IFK Göteborgs ekonomiska resultat för 2007 minskar med samma siffror.
    - Det handlar om 500 000 till 800 000 kronor, säger Elgestål.
    Dessutom tillkommer skadegörelse på de rullande reklamskyltarna, som också fick stryk i tumultet efter slutsignalen. Slutssumman kan mycket väl hamna på över en miljon kronor.
    Har ett SM-guld nånsin "firats" på det viset?

    SvaraRadera
  18. gillar inte o säga detta, men lasse "lisa" nilsson hade passat riktigt bra ihop med wernbloom..

    SvaraRadera
  19. Jag är övertygad om att Oremo kommer, så det så!

    Vilka anfallspr vi kan få.. Det bästa med Oremo är att han passar med alla övriga anfallare i klubben.

    Pontus-Oremo=grymt Wallerstedt-Oremo=grymt Ranegie-Oremo=grymt

    Pontus-Wallerstedt - vet vi redan=SMGULD

    SvaraRadera
  20. Anonym 16.04: Som nån skrev på SF: Skadegörelse av den magnituden som idag rapporteras stämmer mkt dåligt överens med det vi själva såg på Ullevi. Känns som ytterligare ett knep av Gotevent för att spara cash. Man ville egentligen inte lägga ny gräsmatta efter monstertruckgalan, och nu vill man att Blåvitt ska ta en del av deras underhållskostnader, då kommer planstormningen som en tacksam grej att skylla på.

    Jag menar, tror någon på allvar att Blåvitts supportrar lyckades skada betongpelarna?

    SvaraRadera
  21. Guterstam pluggar ju medecin i Stockholm och hade det som anledning att han inte lämnade redan förra säsongen.. Så jag vet inte hur lätt/svårt det blir att knyta honom..

    SvaraRadera
  22. Känns väl inte som en kanonvärvning som får en att jubla hela hösten direkt?

    SvaraRadera
  23. Att 10 miljoner för Oremo skulle vara för mycket är struntprat. Blåvitt och riskkapitalbolaget delar lämpligen på den summan. Oremo skall inte slinka ur Blåvitts händer såsom Källström, Hysén och Elmander gjorde. Diverse halvgamla utlänningar i Allsvenskan säljs ju dagligen till utländska klubbar för över tio miljoner, trots att de sällan gjort särskilt många fler mål än Oremo. Klart vi skall satsa på Oremo!

    SvaraRadera
  24. Guterstam nej tack. Ska vi värva ska det vara spelare av klass. Eller har Håkan från gått det? Vi behöver en snabb spelare där framme, om vi nödvändigtvis ska värva en forward i vinter.

    SvaraRadera
  25. En medioker Brommagosse? Nej tack. Oremo vill helst spela i Bajen men dom har inte råd att betala vad som krävs. Hoppas att kanske vi har.

    SvaraRadera
  26. UT MED GEORGE MOURAD FÖR HELVETE han hör hemma i ÖIS typ.. Sen tkr ja inte ngn anfallare behövs wallerstedt, wernbloom, Ranegie ( tror han kommer bli nästa års succè om han inte skadar sej och får speltid), dessutom vill ni ha en snabb, de ser man ju ifall de behövs på hur matchen utvecklar sig, kan man ju använda Hysèn där fram isf då Sella är grym som ytter!(= Plocka hem Martin Eriksson skrev någon ovan, håller med till fullo! Ni snackar ju om reserver ni såg ju hur de gick när Tomas Olsson va avstängd tänk en skada på honom, helt klart behövs han Martin Eriksson (ordinarie självklart). Sen beroende på om mittbackarna stannar, Antonsson e grymm ifall någon av Bjärs/Ragnar drar (antar att vi har råd me de mesta isf dom måste kosta en hel del!) Sen måste vi ha en ny målis oxå snackas om Hugossson och Shaaban båda bra båda gamla tror inte dom håller så länge som Den Aktraktive gjorde så någon inte alltför gammal iaf. Martin Eriksson, ev. Mikael Antonsson och en inte alltför gammal målis är allt som behövs om ni frågar mig, kanske även en back-up till på försvars sidan med tanke på CL kvalet också...

    SvaraRadera
  27. om vi nu ändå ska satsa 10 mille i en anfallare så skulle nog jag gärna vilja se James Keene i en blåvitrandig tröja, trots att han spelar i ellos. han är snabb, stark i närkamperna, bra på huvudet, han offrar sig och han springer fan i mig i 90 minuter. lite som en engelsk elmander=)

    SvaraRadera
  28. Men han gör inga mål. Vi har redan män som kan jobba som fan. Oremo sätter ofta dit den, men med flickvän i Stockholm? För mig är det bättre med någon annan. Visst kan det bli succé, och vi behöver en löpare till, om det inte finns bland ungarna, men jag är osäker.

    SvaraRadera
  29. Gutestam spelade i ett dåligt lag.
    Som Strömberg säger: att springa i djupled är viktigt, viktigt, viktigt.
    Gutestam + IFK = Succe!

    SvaraRadera
  30. Det är ju en annan sak att lira i Blåvitt än i BP, Hos oss kan Guter utvecklas och därefter göra succé!

    SvaraRadera
  31. Håller med P, om Oremo gör 5-6 mål på våren så kan vi ju sälja honom för 20 redan på sommaren om vi nu skulle vilja det. Har vi kvar honom ett år så kan han och Pontus skjuta oss till CL!

    SvaraRadera
  32. Mest skut måste väl ändå Målvakt och ytterbackar vara. Adam och Hjalmar är ju snart bara de som finns kvar om Ölme slutar och Niklas Carlsson skall ses som mitt back. Dom unga bakom känns inte redo. För man lär väl aldrig flytta ner Alex på en ytterback när vi nu har så många yttrar, eller?

    Tror aldrig att Oremo väljer Göteborg tyvärr. Att göra 17 mål i Superettan är ändå inte jätteimponerande.
    Sedan måste jag erkänna att jag gärna hade sett Ken Fagerberg i de vackraste av färger. Men han lär väl definitivt inte komma till Blåvitt. Killen är 18år och Öis viktigaste spelare.

    Men vi måste bredda truppen. Det kommer bli en tuff säsong nästa år med ännu fler allsvenska matcher på kortare tid i och med EM, lägg där till CL-kval (och gruppspel naturligtvis) och Svenska Cupen och, Gud förbjude, Royal Leauge.

    Min dröm ser ut så här: Rami Shaaban, Martin Ericsson, Oscar Wendt, Ken Fagerberg.

    Europa, here we come!

    //Magnus

    SvaraRadera
  33. Herregud, om vi ska köpa en anfallare ska det vara en storaffär - vi behöver knappast ytterligare ett komplement vilket Guterstam skulle bli. Därför tror jag inte ett smack på uppgifterna i barabens artikel. Som tidigare sagts, vi har redan Walle och Ranegie som back up.

    Hoppas dom passar på Oremo. Köp César Santin eller Allbäck istället.

    Vi behöver en MITTFÄLTARE!

    SvaraRadera
  34. Ta det lugnt grabbar och tjejer Håkan har redan bevisat att han är rätt man för jobbet. Vad som än kommer in blir det rätt.

    SvaraRadera
  35. Guterstam...? Tja varför inte, helt klart är att potentialen finns där åtminstone och han är lite av en djupledare (vilket vi saknar på anfallassidan). Flipp eller flopp ja så är det tom med för Oremo! I oremos fall handlar det om vilka summor vi talar om och inte minst den där vidareförsäljningsklausulen! Lite varning rent ekonomiskt på Oremo således! Fördelar med Guterstam äro helt klart rent ekonomiska och kanske är han inte så himla dum när det väl kommer till kritan faktiskt. Har dragit öronen åt mig mer o mer när det gäller "budgivningen"/"jakten" på Oremo, är inte helt övertygad om att det är värt alla cash på den snubben och då inget kvar till en back och en god mittfältare av iaf AS klass. Det gäller att få ihopp ett lag som håller hela vägen på flera fronter, inte bara en "stjärnvärvning" (om det går ut över helheten vill säga). Målvakt, back och mittfältare kostar nog en del det med. Ok har inte koll på hur det ser ut med junisar på tillväxt på dessa positioner men Håkan vet nog hur bygget ska gå till ;)

    Vad behövs utifrån vad vi har på tillväxt? Fråga tränarna! Jag skulle inte tacka nej till Oremo om det inte vore för de summor det spekuleras om i media. Lite kycklingsvarning ala mff (Toivonen) ren prestige för mycket pengar och kanske inte riktigt det man hoppats på.

    SvaraRadera
  36. Hur fan kan folk vilja ha Martin Ericsson?

    Passar verkligen inte in i dagens blåvitt och dessutom är han inte så jävla bra

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.