2007/11/03

Erlings analys: Vad var det jag sa...

ALLSVENSKAN 2007 Så här med snart en vecka i backspegeln sedan guldet bärgades har det blivit dags att ta upp ett litet tips som lämnades in före säsongens start. I avdelningen "Erlings analys" lät vi en allsvensk supporter till varje lag sia om säsongen rörande sitt lag när vi gav dom chansen att svara på ett antal frågor.

Jag återpublicerar här min egen analys om IFK Göteborg från den 15 april i år. Här gav jag mina åsikter om hur jag trodde att året 2007 skulle utvecklas för IFK Göteborg.

Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?
- Mina förväntningar är att vi skall vara ett topplag och spela jämt med de bästa lagen i serien. En annan förväntning är att vi ska bjuda på ett spel som vi inte sett till de senaste åren, mer än vid ett fåtal tillfällen. Mina förhoppningar däremot är att vi ska räcka hela vägen. I en jämn allsvenska ser inte jag detta som någon omöjlighet.

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?

- Innan säsongen kanske man skulle ha svarat att Jakob Johansson var den mest spännande och på ett sätt kanske han är det fortfarande också. Men för den närmsta tiden så är det helt klart Ragnar Sigurdsson som jag tror kan bli en sensation i årets allsvenska. Kan han och Bjärsmyr stänga till ordentligt i mittförsvaret i år så har vi otroligt mycket vunnet. Det är ett måste om vi ska räcka hela vägen.

Skall vi hålla ögonen på någon speciell spelare i år? Kanske någon ung spelare som kan få sitt stora genombrott?
- Ja, som tidigare måste man väl svara Ragnar men visst hoppas man väl även att Mathias Ranegie gör en ”Mourad 2004” och chockar alla med att börja ösa in mål under hösten. Detta är också ett måste om vi skall räcka hela vägen till guld. Jakob får nog vänta nåt år med sitt genombrott, faktum är att som det ser ut nu så ligger Bastian ligger några steg före att få spela i allsvenskan i år, vilket han säkert kommer få göra också. Men att det blir något genombrott för Bastian, nej det tror jag inte. Annars hoppas man självklart att Vasquez och Wernbloom kan ta det där sista stora steget upp till allsvensk toppklass. Det känns som att det är i år det skall hända för båda dessa herrar.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?
- IFK Göteborg vinner allsvenskan i år. Vi kommer ha en centrallinje som är klasser bättre än förra året med ett stabilt mittlås i Ragnar och Bjärsa, ett stabilt, spelande och målfarligt mittfält med Alex och Wernbloom och ett anfall med en nytänd Selakovic och en hungrig Marcus Berg vid sidan. Dessutom har vi tre bollskickliga kantspelare som konkurrerar om två platser. I anfallet har vi många som vill ta plats, med George som en joker så småningom. Våra svaga sidor är att vi har dålig konkurrens på backsidan och är något svaga på mittfältet om några av våra nyckelspelare skulle gå sönder. Men trots det så måste jag säga att jag tror på guld i år, om inte annat är det väl hjärtat som talar.

________________________________________

Erlings tabell, tippad redan den sjunde mars, såg i sin helhet ut så här:

1. IFK Göteborg (1)
2. AIK (5)
3. Elfsborg (4)
4. Djurgården (3)
5. Helsingborg (8)
6. Malmö (9)
7. Kalmar (2)
8. Hammarby (6)
9. Gefle (10)
10. Halmstad (7)
11. BP (14)
12. Gais (11)
13. Örebro (12)
14. Trelleborg (13)

21 kommentarer:

  1. Bra analys!

    Tror och hoppas att du har rätt.
    Fan, tänk om vi kunde köpa in en riktigt, riktigt bra vänsterback, och en riktigt riktigt bra innermitt.
    Sicket år det hade blivit!

    SvaraRadera
  2. och en riktigt, riktigt bra målvakt? och en riktigt, riktigt bra ytter? och en riktigt riktigt bra anfallare?

    herrejöstanes sicket år det hade blivit då!

    SvaraRadera
  3. Detta skulel jag vilja se i sommar.

    Som ni kanske vet får Wendt sen knappt någon speltid i FCK längre då dom ahr värvat en dansklandslagsman på den platsen. Så varför inte låna honom?

    och självklart Kalle också. simsala bim så har vi stor chans på guldet.

    SvaraRadera
  4. Låna ihop en massa storstjärnor som sticker direkt efter säsongen, det e melodin som ska göra det för Gbg.....

    SvaraRadera
  5. Exakt. Vi köper hem Ozcar, Kalle och Anton samt förlänger med Mourad och köper in en bra central passningsspelare till mittfältet. En som inte "har en känning" varje vecka likt Rosen eller Känning.

    SvaraRadera
  6. Eldin skadad, TO skadad. Någon som är förvånad?

    SvaraRadera
  7. Vad ska vi med kalle OCH anton till? skulle kännas lite korkat och bänka 2 så lovande backar som Bjärsa och Ragz, skulle kunna hämma deras utveckling/få dem att vilja söka sig till en ny klubb, nej köp hem kalle så får ragz och bjärsa konkurera om platsen bredvid!

    SvaraRadera
  8. Ett stort tack för dina analyser Erling. Mycket av läsvärde

    SvaraRadera
  9. Vill gärna tro på dig Erling. Men något guld blir det inte. Inte i år heller skall kanske tilläggas? Och om det mot förmodan skulle bli det. Då borde det bli 2 guld. Bragdguldet borde man ligga bra till att få?

    SvaraRadera
  10. 5. Helsingborg (8)
    6. Malmö (9)
    7. Kalmar (2)

    Haha, bra analys ja..

    SvaraRadera
  11. 1 rätt i tabellen och det tippade du med hjärtat och var det viktiga!

    SvaraRadera
  12. Mycket underhållande läsning av dim reportageserie med motståndarsupportrarna. Kör gärna igen nästa säsong!

    Sedan undrar jag om någon har koll på var i London man kan se Sveriges match mot Spanien. Tacksam för tips.

    SvaraRadera
  13. cred trots allt, ingen dålig tippning.

    SvaraRadera
  14. till Anonym gällande SVE-SPA:
    Harcourt arms sänder matchen, gå av vid edgeware road. Bra ställe som även sände allsvenskan hela året.

    SvaraRadera
  15. Hehe Erling, sämre tips får man leta efter. 1/14 är ju bedrövligt. Att du sedan lyckades pricka in den enda som betyder något är en annan femma. Respekt. Men inför nästa säsong så behvöer du väl bara analysera IFK och strunta i de andra lagem haha.

    SvaraRadera
  16. Jaa BP som 11:a t.ex. men mkt bra av dig att tro på vårat kära Blåvitt så tidigt.

    SvaraRadera
  17. Bra tippat! 3 av 4 topplag fanns med bland topp-4 och Helsingborg, Malmö tippade som mittenlag trots att tipsen allmänt i våras pekade på dem som titelutmanare.
    De fyra sista fanns alla med i den tippade bottenkvartetten. Att man inte prickar i exakt placering betyder inte att tipset är uselt som många vill antyda! Missarna var väl AIK och Kalmar även om Gnaget länge var med i toppen.

    SvaraRadera
  18. Precis, är ganska nöjd med tabell-tipset trots allt. Sen var det väl mest texten jag åsyftade i rubriken...

    SvaraRadera
  19. Hade varit underbart!

    SvaraRadera
  20. Tackar varmast för tipset i London!
    Gott mos!

    SvaraRadera
  21. Bara för att man tippar rätt på de fyra bottenlagen behöver man inte direkt vara smart! Ganska klart vilka som skulle hamna där.. Jag tycker tabelltipset var bedrövligt, ett av dom sämsta jag har sett.. bara ett enda rätt! BP var la inte direkt svårtippade och kalmar där nere? Njaa.. bättre lycka nästa år!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.