2007/11/12

BaraBen:s chockartade fotbollsgala!

ALTERNATIVA BLOGG-GALAN TV4 brukar köra sin alternativa fotbollsgala. Vi driver vår Alternativa Shop. Därmed kallas vår fotbollsgala den "Chockartade fotbollsgalan", då vi har de chockartade nomineringarna och främst de chockartade vinnarna på vår blogg-gala. Svensk fotboll 2007, här är vinnarna!

Årets rövslickare
Nominerade: Christer Wallin (Gais ordförande och Gais lieman), Rikard Norling (Firman Boys arsle glänser lika fint som alltid) och Alltid Blåvitt (Hylla alla oavsett insats så man inte stöter sig med de egna spelarna...)
Vinnare: Christer Wallin (Gais), ville först avveckla den Allsvenska fotbollsklubben Gais för att i nästa vända spela oskyldig. I desperationens stund när supportrarna var vansinniga på honom så körde han SM i bortförklaringar och supportersmörande. Har fysiskt kysst samtliga årskortsinnehavare mellan skinkorna med sin inställsamma post-lägg ner Gais- stil.

Årets idiot(er)
Nominerade: Kleber Saarenpää (Psychokapningen av Alexandersson), Got Event (För Ullevigräsmattan efter Monster Jam) och Göteborgs-Postens sportredaktion.
Vinnare: GP-Sporten, i överlägsen stil. Istället för att som en ordentlig och seriös tidning skriva om de nyheter man får fram ingick man en pakt med Öis och Gais om att få lansera nyheten om den planerade sammanslagningen exklusivt. Man höll på nyheten i sin lilla onda pakt och fick sig en rejäl näsbränna när Öis-fansen istället kunde läcka ut nyheten flera dagar innan den planerade lanseringen. In your face GP. Läsaren förtjänade att höra om nyheten direkt när ni fick den, inte när Gais eller Öis ville att ni skulle släppa den, skämmes ta mej fan!

Årets näst bästa Blåvittsida
Nominerade: Änglarna.se, Ultrasgbg.se och Alltid Blåvitt
Vinnare: Änglarna.se, har sedan tillträdandet av nya styrelsen ryckt upp sig från total zombiestatus till hyffsat nyhetsflöde och en del officiella uttalanden. På väg uppåt, dock från ett fullständigt dödläge, vilket får sidan att hamna i en tillfällig handikappzon. Nu får vi se om de har ork och kraft att driva på utvecklingen utterligare ett steg och lämna rullstolen för att ta sina första stapplande steg som en vital supporterkraft i Göteborg.

Årets bäst bevarade hemlighet
Nominerade: Storheten med Dusan Djuric, George Mourads målfarlighet och Öis smeknamn "Lirarnas Lag".
Vinnare: De vinner även om de inte är Allsvenskar. Men man måste få med Öis på nåt sätt. Med hemlighet innebär att de säger sig förespråka "lir" men ingen har sett dem leva upp till det på många herrans år. Hela Öfverklassen i staden är i smärre upplösning, pengarna rinner rakt genom sällskapet, ledningen sjukanmäler sig, publiken sviker och spelarna kollappsar. Öis ligger idag riktigt nära en total upplösning. Men å andra sidan, bryr sig någon?

Årets sämst bevarade hemlighet
Nominerade: Hur man gör en pitch invasion på Ullevi, Berth Miltons porruppköp av AIK och Storheten med Borås Arena.
Vinnare: Pitch invasion liksom. Först tränade Brasilien på Ullevi inför en underlig PR-landskamp mot Chile och då var det regionsmästerskap i barnleken "jage" mellan småkids och ordningsvakter. Skräckblandad humor för alla åskådare till spektaklet. Sedan sprang cirka 5 000 personer in på plan i guldruset efter Trelleborg hemma. Hur vakterna utbildas låter jag vara osagt, men hoppas inte samma vakter jobbar inom kriminalvården bara...

Årets Maskot
Nominerade: Erkan Zengin (Solglaögonens divakung), Javier Vásquez (Mister "min son är världsbäst") och Bastian Rojas Dias (Någon som förstår varför killen har kontrakt med Blåvitt när han aldrig får chansen?).
Vinnare: Erkan Zengin. Killen är egentligen harmlös men så lätt för oss motståndarsupportrar att håna. En attityd som om han vore världens mest glänsande rockstjärna, kaxiga uttalanden á la Zlatan, solglasögon innomhus och så vidare. En kille som troligtvis aldrig haft fötterna på jorden och förhoppningsvis inte sätter ner dem heller, allt för att underhålla oss...

Årets Headshot
Nominerade: David Elm, Victor Elm och Rasmus Elm.
Vinnare: Tre bröder+ inavel+ Kalmar FF. Räcker så.

Årets Räddning
Nominerade: Supportrarna till Öis Gais och Häck...hahaha, Conny Johanssons parader under HBK-IFK och Stefan Selakovic advokat (Killen som för några månder sedan var nära bröd och vatten som daglig diet är idag en av guldhjältarna).
Vinnare: Supportrarna till Öis och Gais, som räddade kvar sina föreningar (om än tillfälligt) från pamparnas utplåningsagenda. Superklubben med gothiska förtecken blev bara en sponsordröm och nu kunde en och annan supporter andas ut. Häckens så kallade fans däremot jublade bägge två när planerna läckte ut,

Årets Mål
Nominerade: Andrés Vásquez (ÖSK borta), Skattemålet och Mattias Bjärsmyr (AIK borta)
Vinnare: Andrés Vásquez. Det går ju inte att skämta kring detta, för killens mål mot Örebro är något så "omöjligt" och sinnessjukt att det bara måste premieras. Galet bra gjort. Världssensation och borde ensamt vara en anledning för Blåvitt att inte sälja den här guldklimpen, det vore oerhört korkat.

Årets Sponsor
Nominerade: Riskkapitalbolaget, Grooningen och Continental.
Vinnare: Däckfirman Continental som försvann som storsponsor under mystiska former, enligt ryktet som ett resultat av den mediala långkörardokusåpan "Skattehärvan". Jävligt smart att hoppa av precis innan Blåvitt tar guldet och oändligt med gratisreklam sprids över alla sponsorer...

Årets brottsling
Nominerade: Mats Persson, Jan "Plånbok" Nilsson och Kent Carlzon
Vinnare: IFK Göteborg. Kommentarer överflödiga.

Årets fiasko
Nominerade: Blåvitts Mastercard-lansering, Svenska Cupen och Ali Gerba.
Vinnare: Blåvitts Mastercard-lansering, blev tidernas reklamfiasko när tiotusentals supportrar uppfattade GP-annonsen som en presentation av en ny spelare. När allt visade sig vara ett dåligt skämt iklätt en reklamkampanj så rasade människor i en dryg vecka och lovade högt att både klippa årskort och åka upp till Kamratgården för att säga sitt.

Årets praktskandal
Nominerade: Nöjesguidens mediepris 2007 (som gick till Sören Holmberg framför BaraBen.com), 0-0 hemma mot Brommapojkarna (Ett rejält hån mot Karisik, Vasquez med flera att spela med en liten pojke i startelvan) och Helsingborgs Sten-Inge Fredins (och hans vilja att göra HIF till en främlingslegion).
Vinnare:
Nöjesguidens mediepris 2007, självklart. Skandalen blev ett faktum när den uppenbart mutade juryn packade in Bollinger-champagne i GU-kartonger in i sina bilar efter Nöjesguidens gala på Trädgårn' i Januari. Holmberg skall senare ha spritt rykten på sitt jobb på Göteborgs Universitet att han slösat hela sin julbonus på att muta bort de uppenbara vinnarna BaraBen.com från medietronen i Göteborg.

Årets Gaisare
Nominerade: Dime Jankulovski (För sina festinsatser med Ölme, TO och gängen under Blåvitts guldfest-vecka...), De "huliganer" som snattade Stone Island-jackor på en butik i Vasastan och Taco-Andess.
Vinnare: Taco-Andess, armbågade ner sin lagkamrat på träning, gick tolv vändor med "tyck synd om mig"-retorik i medierna och blev hatad av svenska folket när han för åttonde vändan fick spela före Kongo-Kim i landslaget. Vi småbarnsgrinar med dig Andess.

Årets Michael Wagner:
Nominerade: DN-sporten (för namnlekarna med Anders Vasquez och David Vasquez), Trond Sefastsson (TV4 reportern både fifflar och tar mutor) och Anders Pihlblad (Bestickningsansvarig inom svensk press).
Vinnare: Trond Sefastsson som allt har en verklighet privat och en helt annan offentligt, mästare på att överföra illusion till medialt nyhetsvärde. Nästan lika bra som Wagner själv.

32 kommentarer:

  1. Fan, det här borde det göras tv av!

    SvaraRadera
  2. Bättre än fyrans alternativa jävla skämt igår iallafall...

    SvaraRadera
  3. Starkt jobbar Baraben. Humor på hög nivå.

    SvaraRadera
  4. Va faen, nu är det ingen idé se galan ikväll. Roligare än så här kan det inte bli
    Tack Bara Ben, mitt media i etern

    SvaraRadera
  5. Humor på hög nivå :) Den här artikeln håller mästerlig klass.

    Tack för trevlig läsning Frankie!

    Hoppas på blåvitt guldregn på galan ikväll!

    SvaraRadera
  6. Jävligt roligt, även om det brister lite i korr-läsningen :P

    SvaraRadera
  7. Tycker Alltid Blåvitt brukar vara väldigt rättvisa i sina spelarbetyg. Det har delats ut flitigt med tvåor och treor (och även en etta) i år. Det borde väl du veta Frankie som hänger där dygnet runt?

    SvaraRadera
  8. Det här är jävlar i mig klass.

    Bojkotta kvällens gala. Se Reading slå Arsenal i stället.

    SvaraRadera
  9. Det har delats ut flitigt med tvåor och treor (och även en etta) i år.

    Wow. En etta, bägge matcherna mot BP (mfl) fick inga betyg delas ut då eller?

    SvaraRadera
  10. Svenskafans med Alltid Blåvitt är klass. Baraben är bra.

    SvaraRadera
  11. Jag tycker alla e bra. Särskilt de som nåt göra med Blåvitt

    SvaraRadera
  12. hahahaha fy fan vilken skön lista, sånt här gör er värda att läsa varje dag! gööööööööööööt.

    bojkotta fotbollsgalan!

    SvaraRadera
  13. Upplys mig, snälla!

    Vem är Sören Holmberg? (förutom en vidrig mutkolv)

    SvaraRadera
  14. Grymt, saknar kategorin angående årets nyhet som "sportbladet avslöjat" först efter några dagar den publicerats på Baraben...

    Kötta som Wernbloom!

    SvaraRadera
  15. Årets blogg: Baraben.com

    SvaraRadera
  16. Anonym 19:33/ En medieprofessor på Göteborgs Universitet som alltid gör valanalyser och brukar sitta med på SVT på valvakor och liknande. (Valvakan 2006 på SVT fick han priset för framför bland annat Baraben...)

    SvaraRadera
  17. Mastercard-Leif är med lite distans en sann klassiker! Han borde hyras in som maskot till alla Blåvitts hemmamatcher 08!

    SvaraRadera
  18. Skön alternativ gala. Skrattade gott. Men jag saknade Göran Arnberg. Han är värd en egen nominering. Håller hög allsvensk klass än.

    SvaraRadera
  19. Rrrrrrrrassssaaaarrrr mot allt! Bra lista för övrigt, kul.

    SvaraRadera
  20. Elfsborg berör

    SvaraRadera
  21. Hata Taco Anders!!!!

    SvaraRadera
  22. Anonym 20:43 >>
    BaraBen är ingen blogg.
    Kallar du aftonbladet.se för blogg också?

    SvaraRadera
  23. anonym 8:56 >>Säg inte så. Frankie blir så kaxig när du jämför med Förebilden.

    SvaraRadera
  24. Jag ansöker om ett mastercard idag.

    SvaraRadera
  25. Anonym sa...

    Anonym 20:43 >>
    BaraBen är ingen blogg.


    Nej BaraBen är en samhällsinstitution, ett föredöme för de svenska barnen och framtidshoppet för den demokratiska världen.

    SvaraRadera
  26. Kanonbra och skojsigt mina herrar.
    Vill dock gör en ändring till årets Idoter: Där måste naturligtvis alla som var sååååå upprörda av mastercard lanseringen in!! varför....tja säga vad man vill men nog fan hade "alla de där arga" huvudet under armen då transferfönstret var......stängt.
    Snacka om att "myten" om att fotbollsfans är idioter fick vatten på sin kran!

    Skrattade så jag grät när alla dessa raljerande ljushuvuden gick loss på diverse forum och bloggar.
    Helt enkelt bäst i år efter guldet då förstås :D

    SvaraRadera
  27. Kvarn* ej kran, ska det naturligtvis vara.

    Blev fel.

    SvaraRadera
  28. http://barker.sportsblogg.se/ Polarens nya blogg, gör den till standard checkup, efter baraben då, min startsidan alltså

    SvaraRadera
  29. jag älskar folk med koll...
    var det ticnet som bokade och arrangerade monster jam-galan alltså?

    åfan...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.