2007/11/09

Vásquez utlåning förvandlas till försäljning?

SILLY SEASON Precis som vi på BaraBen.com kunde rapportera i förra veckan är U21-landslagsmannen Andrés Vásquez tyvärr på väg bort från IFK Göteborg. Diskussionen om en flytt har rasat under hösten när vårens succéman petats på grund av skada och att han är "ur form", uppgifter som Vásquez själv förnekat i intervju här på BaraBen.com.

Hela diskussionen om en flytt från Blåvitt startade när hans far och rådgivare Javier Vásquez i en intervju på Svenska Fans Fan-TV talade om sina enorma ambitioner för sin son. Först gick rykten om utländskt intresse efter hans sagolika rabona-mål i 4-0 segern mot Örebro i våras. Nu går istället rykten om en utlåning till Ljungskile i den västsvenska fotbollssfären. I dagens City berättar Mild att en försäljning till och med kan vara aktuell av den talangfulle mittfältaren:

Samtidigt verkar Gefle:s Hugosson på väg in i föreningen, något som faktiskt kan tolkas som att Blåvitt tänker satsa på sin egen unge målvaktstalang Erik Dahlin. Eller är Hugosson ett förstaval? Det som pekar på att man nu värvar en ny förstemålvakt är den rapporterade miljonbonus som Hugosson kan få vid en eventuell flytt till Kamratgården...

31 kommentarer:

  1. Klart att man värvar en förstemålvakt.

    Man kan ju inte lita enbart på en junior när det gäller målvaktsposten.

    Hoppas bara att man satsar på Dahlin på lång sikt och att man låter honom spela ibland.

    SvaraRadera
  2. Hoppas VERKLIGEN inte man säljer Vasquez. Han är fostrad i klubben och har ett stort hjärta. Om det nu skurit sig så se till att lösa problemet istället. Jag är helt övertygad om att Andres kommer bli en stor spelare i framtiden och det är ren idioti att låta en annan förening få den äran.

    SvaraRadera
  3. De kan inte göra sig av med Vasquez...hur fan tänker de egentligen?

    SvaraRadera
  4. Kan själva problemet bestå i Vasques sk. "Tokpappa".

    Finns det inga möjligheter att hindra honom från att ständigt lägga sina klåfingrar i blöt?

    Han förstör ju bara sonens möjligheter att utvecklas.

    Avvecklas lutar det mer åt om han får hålla på.

    SvaraRadera
  5. Tror inte att det skurit sig, Vasquez är för dålig helt enkelt. Som det är nu så platsar han ju inte, inte så konstigt, eller? Gillar också grabbens stil men det är nog risk för att han går ungefär samma väg som Smedberg.

    SvaraRadera
  6. Jag minns innan säsongen, och i början av den. Då snackades det som att Vasquez var vår mest värdefulla spelare och den näste att komma ut i europa. Är dessa tankar och ambitioner redan ur tiden? Jag tycker vasquez vart bra när han spelat och kan absolut inte förstå varför exempelvis Jakob Johansson hamnar före honom i truppen. Vasquez är 10 gånger bättre och det vet alla. konstigt att inte någon annan i truppen reagerat mer på att vasquez blivit utfrusen..

    SvaraRadera
  7. Sillstryparen har sagt att han ska gå till Ajax?!:)

    SvaraRadera
  8. Anonym 13:50:
    Jaså, ALLA vet att Vasquez är 10 ggr bättre än JJ. Det var nåt nytt.

    Om två år är JJ vår motor på mittplan och ingen gråter längre över Vasquez. Han var en stor talang, men förmådde inte ta steget upp bland de stora grabbarna tyvärr. Så är det ibland.

    SvaraRadera
  9. Håller med, Vasquez är 10 ggr bättre än JJ. Jag är helt övertygad om att Andres kommer bli proffs och klara sig bra i europa en dag. Jacob kommer säkert att bli en hyfsad tillgång också, men nog inte mer. Hugosson förövrigt tror jag är en kanonvärvning. Han har förutom Pa dembo varit allsvenskans bästa målvakt iår tycker jag.

    SvaraRadera
  10. HAN ÄR VÄL BARA SKADAD??

    SvaraRadera
  11. Vaskan har tagit till sig DIVAFASONER.

    Därför passar han inte in i BLÅVITT.

    Samma sak med Mourad, det är bra att bli av med dom.

    SvaraRadera
  12. Låna gärna ut Vasquez men ge honom en chans att ta sin plats åter om 2 år.

    SvaraRadera
  13. Vasques är bara 20 år och fortfarande väldigt talangfull. När TO var skadad förra säsongen var Andres och Alex våra mest passningssäkra spelare.
    Han var duktig fram till att han blev skadad. Att sen TO kom in och konkurrerade ut honom är ok, men att JJ gick före på bänken är en gåta.

    JJ kommer även han att bli väldigt duktig, men just nu väljer jag Andres alla dagar i veckan.

    Som någon skrev så får man ta och prata med honom och fixa problemet. Känner inte Andres, men intrycket man får av honom är ju inte som att han skulle vara en diva i alla fall. Han är ung och kan fortfarande formas även som person och människa av våra ledare.

    Skriv nytt kontrakt med honom nu! Han har ju typ bara 20-25000 i månaden.
    AIK, DIF, Bajen, MFF, Ellos och Helsingborg skulle absolut vilja ha honom i truppen. Det kan jag lova. Varför ska vi då bara ge bort honom.
    Man kan inte säga att en 20-åring har nått sin topp. Han kan fortfarande utvecklas.
    Perfekt ersättare till TO.

    SvaraRadera
  14. NEJ.NEJ.NEJ!

    SvaraRadera
  15. Det blir inte guld i år!
    9/11/07 16:22

    Haha din loser, det blev ju guld i år! Byt nick nu ;)

    SvaraRadera
  16. Anonym 13:50:
    Jaså, ALLA vet att Vasquez är 10 ggr bättre än JJ. Det var nåt nytt.

    Hallå vart har du varit de sensaste åren?!
    Vasques ska man fan i mej inte släppa iväg, låt han spela FÖR FAN!!!!
    /Vasques fanatiker

    SvaraRadera
  17. Danmark nästa?

    SvaraRadera
  18. Vasques ÄR GRYMT BRA!!!!
    Han borde peta Hysén ifall "Tobbe" fortsätter spela som han har gjort.
    /Landslaget nästa(Sverige?)(Peru?)

    SvaraRadera
  19. Jag kan inte se vem i kvarteten Hysén, TO, GS och Alex Vasques skulle peta. Som femma håller jag Sella, Vasques är eventuellt sjätte mittfältare. ÄR han beredd att ha den rollen under det kommande året? Om inte är det nog bättre för både honom och blåvitt om han lånas ut. Jag är inte övertygad om att han kommer bli proffs, veka tekniska spelare går det tretton på dussinet nere runt medelhavet. Och ärligt talat, det var ju när Vasquez blev petad som det började gå riktigt bra...

    SvaraRadera
  20. Martin/ Vasquez har ju störst utvecklingspotential av alla dem du nämner, han är ju framtiden, sådant kan man inte kasta bort. Killen spelar i U21-landslaget och har en star quality som få andra i allsvenskan. Vore jävligt klantigt att fippla bort honom.

    De som kallar Vasquez för diva är antigen helt utanför loopen eller rasister eller liknande, han är sanslöst ödmjuk och dessutom jävligt skön som person. Bara att kika på valfritt fan-tv med honom för att förstå det.

    SvaraRadera
  21. Har någon här verkligen sett Vasquez i matcherna med U21? Har ju varit småskadad men ändå, killen platsar ju nästan inte ens där..Kanske ett miljöombyte skulle göra gott ändå.

    SvaraRadera
  22. Om vi ska va ärliga så har ju inte andres gjort några direkt fantastiska matcher för oss när han har spelat. Visst Tobbe har vart sådär hittills men han kommer komma starkt nästa säsong. Inga tvivel.

    Vad gäller Hugosson är han ju solklar etta. Förstår inte riktigt hur du kan tro att han skulle komma hit som tvåa Frankie?

    SvaraRadera
  23. Jag tycker att han skall ska stanna kvar(om han skippar solglasögonen mitt i natten).
    Viktigt för mig.

    Kan nog bli riktigt bra en dag. Sedan får ni inte dömma JJ för hårt. Han är väl bara 18, eller?

    SvaraRadera
  24. Det som händer om han säljs till t.ex Ljungskile, är att våra konkurrenter i allsvenskan eller utomlands köper honom av ljungskile för pengar Ljungskile inte kan säga nej till. Nä tycker att det här är ren jävla idioti. Andres behöver speltid, men nytt kontrakt och en utlåning är mer ok än en försäljning av en sådan grym talang.

    SvaraRadera
  25. Vasquez hade en stor plats i våra hjärtan MEN. Han vill inte mogna och har för mycket problem vid sidan om fotbollen. Bla så var han med berg ute och festade i samband med match. Han fick tillsägelse men har fortsatt ses ute på krogen i samband med matcher, varit sen till samlingar och oinspirerad. Han har även brottats med brytningen från flickvän och en identitetskris rent allmänt. Nej vasques kommer inte att tillföra blåvitt vad vi vill ha. Min före detta favorit är idag inte mer värd en mourad. Tråkigt men han får skylla sig själv

    SvaraRadera
  26. Splitrad är ordet jag förknippar Vasques med nu förtiden, tyvärr verkar något gått/vara fel med honom. Potentialen finns där frågan är om karaktären som tex Pontus har finns hos vår egen lilla elegant. Personligen är jag inte villig att döma ut grabben riktigt än, men visst är det så att han är ganska långt ifrån en starter om alla är friska i truppen. I nuläget finns det faktiskt endast en sak som skulle kunna få in honom i laget och det är minst en skada TO (då kan iof Alex gå in i mitten och Sella ut på högern) så troligen krävs det mer än att TO blir borta. Nä det gäller för Vasques som för alla andra, nämligen knyt näven och fokusera all vilja på ett mål. Då kanske det finns en framtid, annars bara en i mängden av lovande talanger som inte klarar av det när det väl gäller att bli elitspelare på hög nivå.

    Kom igen nu Vasques, ge inte upp!

    SvaraRadera
  27. Här är inside scoopet:


    Vasques hölls av planen för att han hade övermod.
    Efter Örebromatchen ändrade han attityd och svävade bland molnen. Han behagade inte komma i tid till träningarna, agerade överlägset mot lagkamrater, hjälpte inte till att plocka undan saker efter träningarna osv.
    Under hösten, i samma veva som han också blev petad pga "skador"(vilket han själv förnekade då han egentligen inte var skadad, utan snarare hade småproblem) träffade han en personlig coach, som hjälpte att ta ned honom på jorden igen.
    Vad jag vet träffas de fortfarande, pratar ödmjukhet osv.
    Tror inte att Blåvitt kommer att släppa Vasques, han kan, med rätt inställning, bli hur bra som helst.
    Utlåning till Ljungkile under ett år, eller under våren, vore kanon. Ett extra års matchande i allsvenskan skulle göra honom gott.

    SvaraRadera
  28. Anonym 9/11/07 16:22:

    Jag vågar inte byta nick! Det gick ju så bra så jag hoppas det går lika bra nästa år.

    SvaraRadera
  29. Vi ska fan inte sälja en sån lovande ängel som Vasquez.. Bara utlåning!

    SvaraRadera
  30. Den mest oväntande värvningen i silly blir antagligen Henke Larsson, till Högaborg. Dock inte fotbollsföreningen utan innebandyföreningen. Kom ihåg vart ni läste det först ;)

    SvaraRadera
  31. Jag har hört rykten från Ifk spelare. Att det inte är många som tycker om honom i laget?
    Visst verkar han som en skön person på fan-tv. Men samma är det ju när Zlatan intervjuas (ibland).
    Och han kallas ju för diva!
    Men en utlåning av Vasquez hade nog varit bra för hans egen del om han nu inte får plats i startelvan.
    En såpass ung spelare bör få speltid för att utvecklas mer och det har han ju inte fått i Ifk det senaste? Men vad odm än gör så kan du INTE sälja honom.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.