2007/11/14

Kvällstidningsreporter i fylleskandal efter fotbollsgalan

FYLLECHOCK Källor till BaraBen.com berättar att Aftonbladets Robert Laul blev skitfull och utkastad från efterfesten som följde måndagens Fotbollsgala. Han ska ha svinat runt rejält och bland annat försökt kyssa alla som kom i hans väg. Tydligen något som är väldigt populärt bland en del kvällstidningsjournalister nuförtiden. Själv har Laul inte skrivit en rad om den spritchock och fylleskandal som han på egen hand skapade på fotbollskrogen Undici under måndagens småtimmar. Men främst- vart var paparazzi-fotograferna?

Efter att ha sett Aftonbladet och Expressen gjöra affären med kvällstidningsjournalisten Anders Pilbladh och Schenström till en jättegrej och sedan följa upp med förstasidor och hela uppslag med en full Bengt Andersson på fotbollsgalan så vore det väldigt välkommet med en upföljning kring hur en av landets mest uppmärksammade sportmurvlar svinar runt på krogen. Tillsammans med dem som han egentligen skall bevaka. Mediehyckleriet når helt nya nivåer.

Patrick Ekwall nämner dock inga namn i sin blogg:
Kvällstidningsprofil utslängd från gala-festen!
Bengan var inte precis ensam om att fira gårdagen.
En kollega på en kvällis...jag ska inte avslöja några namn, men personen har aldrig tvekat att skriva om efterfester på krogen...blev inatt handgripligen utslängd får Elvan, rätt ut på gatan.
Eftersom jag förstås kollar mina uppgifter så sitter jag både med bildbevis o vittnen som gärna berättar.
"Personen uppträdde berusat o var allmänt störig mot många av gästerna, till slut var vi tvingade att avhysa personen", berättar en på nattkubben centralt placerad källa.
Många fotbollskändisar o andra celebriteter såg med egna ögon hur skribenten på kvällstidningen fördes ut med hjälp av stadig vakt.
"Han åkte rätt ut", förklarar allsvensk mittfältare som satte en rätt snygg frispark under året.
Huruvida det blir konsekvenser vet jag ingenting om, men några feta rubriker om "skandalen" i kvällstidningen lär vi inte få se.
Själv beskrev Robert Laul på förhand att han skulle fira kvällen såhär:
"Fotbollsgala på måndag, plats nere på golvet bland Zlatan och de andra högdjuren, men det blir en tidig afton eftersom planet till Madrid lyfter strax efter 09.00 på tisdagmorgonen.

Tur det, kanske."
Nu förstår vi i alla fall varför han tyckte det hade varit tur med en tidig kvällsavrundning. Synd bara att det inte blev så. Själv älskar kvällstidningarna att granska den politiska makten men glömmer bort att granska sig självt, den tredje statmakten. Vart är alla artiklar kring hur en av landets ledande fotbollsjournalister försökt kyssa flera Blåvittspelare på krogen, precis så som TV4- Pilbladh kysste Schenström? Vart är paparazzibilderna på en stupfull Robert Laul som går över alla etiska och moraliska gränser på fyllan? Istället går Aftonbladets Anrell till attack mot Paolo Roberto och försöker hänga ut honom som berusad.

Det är dags att vända kamerorna även mot dina egna kollegor, Lasse. Tv4 är ju en bra startpunkt, de verkar ha en policy att deras medarbetare skall vara berusade både i sändning som på fritiden. BaraBen.com:s medarbetare har tidigare träffat på Robert Laul i ett flertal sammanhang när han varit jävligt "glad i hatten" , utan att vi hängt ut honom. Men när kvällstidningarna och specifikt hans egen tidning visar på en sådan enorm dubbelmoral får det vara nog.

Skall en fylleskandal bevakas så ska även nästa det.
_______________________________________________________
Henke Leman skrev häromdagen att:
"Fick höra en ny Blåvittlåt i går, hade jag jobbat på en annan tidning hade jag nog lagt till..."som förste journalist".
Nå, räcker med att säga det här.
1. Den är bra. 2. Mer än bara fotboll. 3. Leif Nilsson kommer älska den. 4. Den lär höras och sjungas med i på Ullevi nästa år; hög tralla med-faktor, utan att vara dansbandstramsig.
Men det är ju jag, nöjesjournalister kan säkert såga den."
Eftersom jag skriver på en annan blogg kan jag lägga till: jag hörde den före dig Leman. Det gjorde för övrigt även flera hundra blåvita som festade tillsammans med spelartruppen på Valand under de två magiska gulddagarna. Där fick vi inte bara se uppträdandet med den nya Blåvitt-låten utan se Håkan Mild greppa mikrofonen och sjunga med. Dessutom la Mild till att han tyckte den nya sången var "riktigt jävla skitbra".

"En stad- ett lag..."

39 kommentarer:

  1. Gjorde Aftonbladet förstasidor och hela uppslag av Bengan?
    Hur fan kunde jag missa det...

    SvaraRadera
  2. Pajasen Paolo Roberto borde alltid hängas ut, sågas och förnedras.

    SvaraRadera
  3. Var också på Valand o hörde låten. Finns den att ladda ner eller på CD ? Vad jag förstår har bandet inget namn, men låten bör väl heta "En stad, ett lag".

    SvaraRadera
  4. anonym 12:20/ Man hade feta rubriker med bland annat "Blåvitt rasar mot intervjun med Bengan" och skit...

    SvaraRadera
  5. Ge oss låten, vet inte vilken ni snackar om!

    SvaraRadera
  6. anonnym 12:29/ Nej det var Expressen det. I mitt ex var det bara ett "citatet" med vad Bengan sa.

    SvaraRadera
  7. Anonym 12:33/ Det står faktiskt: "Efter att ha sett Aftonbladet och Expressen..." i texten med...

    SvaraRadera
  8. Aftonbladet slår ständigt nya rekord. Expressen likaså.
    Bra jobbat. Någon borde verkligen granska "den tredje statsmakten".

    SvaraRadera
  9. http://www.sr.se/cgi-bin/vast/program/index.asp?programID=69

    07.30 - 08.00 onsdag 14 nov 2007

    onsdag 14 november 2007 07:30

    Längd: 30 minuter

    Format: Real Audio - Windows Media


    spola fram till ca 16:00

    Riktig skitlåt enligt mig...

    SvaraRadera
  10. Läser Framkie aftonbladet igen och även länkar till den. Blev det ingen bojkott?

    SvaraRadera
  11. anonym 13.58:
    Laul, skriv i din egen blogg istället!

    SvaraRadera
  12. bra, det behövs riktas fokus mot kvällspressens sviniga dubbelmoral!

    SvaraRadera
  13. Inget ont om texten i sig, men vad är beviset på att det var Laul som va dräggfull? Det är möjligt att jag missade det i texten. Men jag läste också Ekwalls blogg och visst, det kändes ju onekligen som det var Laul han skrev om. Men återigen, missade jag något?

    SvaraRadera
  14. Är det nån som bryr sig om vad en fjant som han gör?
    Vafan är det här för veckorevy-blogg?

    SvaraRadera
  15. Helt rätt. Aftonblaskan och Expressen har aldrig dragit sig för att publicera en celebritets namn ifall de har varit bra dragna på krogen.

    De får tåla att någon vänder på steken. Har man gett sig in i leken får man leken tåla.

    SvaraRadera
  16. Mattias/ 14:21, de skriver ju att "källor till BaraBen.com", vilket förmodligen betyder att de snackat med en eller ett par spelare i Blåvitts spelartrupp...

    SvaraRadera
  17. Jävlars, vilken usel låt den där En stad, ett lag!

    SvaraRadera
  18. Ja, harre javvlar vilken kass låt! Jag som hade såna förhoppningar... Dumt att ge gajsarna vatten på kvarnjävlen, blåvitt är inte disko och ska fan inte vara mes-schlager heller...

    SvaraRadera
  19. "Gjöra", "statmakt"?
    Har du feber frankie?

    SvaraRadera
  20. låten, jag som inte var på valand, hur går den finns den att lyssna på?

    SvaraRadera
  21. Ni hittar sången om ni klickar här, väljer att lyssna på programmet mellan 07.30-08.00 och sen buffrar fram till ca 16:10 i arkivspåret.

    SvaraRadera
  22. Ja vart e den låten, vill höra!!

    SvaraRadera
  23. "En stad ett lag"? Låter ju för fan som Tommy Nilsson, riktigt obehagligt.
    Skulle man hänga ut alla sportjournalister som super, fular runt och drar upp saker i näsan lär man få jobba hårt... det har supits och trakasserats en del i dom leden kan jag säga.

    SvaraRadera
  24. Inte nog med att den totalsuger, men att folk snackat upp den till max är beviset vilken pinsamt urusel smak folk har. Detta förknippar inte jag med mitt lag. Får fan se till att skapa en själv så man slipper skämmas över "vår" musik. All annan blåvit-musik är ju kass med... Bara ett par-tre stycken som nästan är acceptabla.

    /Roffe

    SvaraRadera
  25. Min spontana reaktion va att när man hänvisartill "säkra källor", ja då är det väl inte alltid fullt trovärdigt? I detta fall däremot så tror jag på uppgifterna.

    SvaraRadera
  26. Men vafan. Laul håller ju på blåvitt, han får göra vad han vill!

    SvaraRadera
  27. mattias/ 15:59, källor måste ju skyddas, annars berättar de aldrig något igen...

    SvaraRadera
  28. Ja den låten var ju jävligt bra... eller inte.

    SvaraRadera
  29. Skulle inte Ian från Soundtrack of our lives göra blåvitt-låtar. Vart har dom tagit vägen? Någon som vet? Kan ju bli jävligt bra.

    SvaraRadera
  30. Senaste anonym:
    Va?! Säg om det där!!! Jävlar va grymt det hade varit.

    TSOOL!


    /Ese

    SvaraRadera
  31. Vad hände med bojkotten?

    SvaraRadera
  32. 17:48:
    Jo, men även om det är en bra artist är det svårt att göra en bra supporterlåt.. Även om Nirvana skulle sjunga om blåvitt hade det nog blivit svårt att sjunga med... Tyvärr måste det ju på ett eller annat vis vara "klämkäckt". Frågan är hur man kan göra en supportersång som går att sjunga med i utan att man skäms öronen av sig? Ska fila lite på det iaf.

    /Roffe

    SvaraRadera
  33. En grej bara: Laul skriver om fyllor och gör nu samma sak, lite pinsamt kanske, men nu när baraben följt med innebär det med samma logik att vi får se skandalrubriker nästa gång någon skribent här blir dyngrak och gör bort sig? För det händer väl?

    SvaraRadera
  34. Anonym 19:01/ Tror du på fullt allvar att den skribent som slängs ut från ett fotbollsrelaterat evenemang och försöker kyssa våra spelare osv inte skulle få höra och läsa om det från oss andra skribenter? Oh jo, och inte så lite heller.

    SvaraRadera
  35. Klart Laul måste få vara full efter en sån aptrist tillställning som fotbollsgalan.

    Förövrigt var En stad, ett lag bland det absolut sämsta jag hört någonsin... Men, men, props för att iallafall försöka skriva en Blåvittlåt...

    SvaraRadera
  36. Jag vet att källor måste hållas hemliga. Men många journalister använder också "säkra källor" som en referens när dom inte har något annat att peka på när dom presenterar en skitnyhet som inte stämmer.

    SvaraRadera
  37. SLUTA LÄNKA TILL/BESÖK DEN BÖGTIDNINGEN.. Tills årsskiftet pågår bojkotten..MINST!

    SvaraRadera
  38. Boyahed.com hänvisar även till Lauls fylla i sin osexighetslista... http://boyahed.com/?485-Sveriges_69_Osexigaste_2007#63

    SvaraRadera
  39. den låter var riktigt kass

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.