2007/06/25

Träningsrapport: "Tjopp, tjingeling kom bara"

TRÄNINGSBETRAKTELSE Vad kan få en, till synes, vanlig ung man att en ledig måndagsmorgon gå upp klockan 08:18 till ljudet av en förinställd väckarklocka? Vad är det som kan få denna unga man att gnugga sömnen ur ögonen, slänga i sig en torftig frukost och bege sig ut i Göteborgs lokaltrafik? Jo ännu en i raden provspelare befinner sig på kamratgården. Denna gång en ung isländsk herre vid namn Kjartan Henry Finnbogason.

Träningen inleddes med att spelarna delades upp i smågrupper där de fick vandra runt på diverse stationer. Jag och min kompanjon följde stationen där vår underbart sympatiska tränare Stefan Rehn stod som huvudansvarig. Övningen gick ut på att en kille stod i mitten mellan två medspelare, dessa spelare skulle vägga med killen i mitten och därefter lobbchippa bollen över honom till mottagaren på andra sidan. Rehn var på gott humör och peppade på killarna att träna upp sin teknik

- Nu får ni sex minuter på er att träna upp er teknik och sen blir det troligtvis inget mer den här säsongen.

Rehn skrattade gott åt killarnas misslyckade försök och gick då och då in och visade var skåpet skull stå, hur en slipsten skulle dras och så vidare och så vidare. Rehn var med andra ord klasser bättre än de flesta andra på att få en fin båge på bollbanan. Efter att Hjalmar gång på gång misslyckades med att få bollen över till sin medspelare i form av en chip så levererade Rehn följande kommentar följt av ett nöjt flin:

- Den här övningen gillar inte Hjalmar!

Efter att Rehn instruerat Adam i konsten att chippa bollen och Adam därefter mycket fint lyckas med uppdraget så hör man Rehn säga:

- Tänk när yttermittfältaren kommer, tjopp tjingeling kom bara!

Så när ni på onsdag ser Adam chippa bollen över Hammarbys yttermittfältare- ha då Rehns ord i bakhuvudet.

Efter den här lätta uppvärmningen delades spelarna in i två lag. Övningen gick ut på att lagen skulle turas om att anfalla i högt, kontrollerat tempo där bollen med snabba spelkombinationer letade sig igenom laget och där anfallet allt som oftast avslutades med ett inläggsförsök. Försvarande lag gjorde i princip ingenting för att försöka få tag i bollen utan det var enbart en av backarna i det försvarande laget som hade tillåtelse att försöka avstyra anfallsförsöket. Här kan vi notera att Bjärsmyr var en jätte i försvaret och lyckades nicka undan de flesta bollar som kom i hans väg.

Vad vi kan notera från denna övning var att Ragnar tränade vid sidan om, Olsson fanns inte med överhuvudtaget och Karisik tog en central plats på ena mittfältet, Gustav Svensson hade även han en central roll på ett mittfält, José Shaffer som för övrigt hade lysande inlägg spelade vänster yttermittfältare och det gjorde även Selakovic. I ena mittförsvaret spelade Hjalmar Jonsson och till vänster om sig hade han Ölme. Ni får själva dra era slutsatser men jag skulle inte bli förvånad om backlinjen på onsdag ser ut såhär: Adam - Hjalle - Ragnar - Ölme.

Varför har jag då inte skrivit något om vår alldeles egen Henry ännu då? Jo för så långt in i träningen har han inte visat upp sig det minsta. Han har varit totalt anonym. Jag tror inte att han mäktade med att placera bollen i mål vid ett enda tillfälle. Någon som däremot var het var hans anfallspartner George Mourad. Säga vad man vill om George men skjuta det kan han. Hans avslut var riktigt fina, distinkta, hårda skott väl placerade vid stolproten.

Träningen avslutades med fritt spel och här börjar Henry utmärka sig en aning. Han visade prov på ett utmärkt defensivt spel där han agerade bollvinnare vid ett flertal tillfällen. Han bröt backarnas uppspel och skapade på så vis flera farliga chanser för sig och för sina medspelare. Betyget överlag är dock att han inte imponerade speciellt mycket sett till hela träningen men å andra sidan tar det väl ett tag att acklimatisera sig och förhoppningsvis imponerar han mer under resten av veckan.

Som avslut får ni ta del av Jonas Wallerstedts rappa munläder:

- Hörde du när spanjacken snackade svenska med islänningen?

19 kommentarer:

  1. To be continued?...

    Eller slocknade solen sen? ;)

    SvaraRadera
  2. Ah! Nu kom resten med. Strålande! Tackar så mycket.

    SvaraRadera
  3. färsk tv-intervju med Kjartan finns på fantv.se

    SvaraRadera
  4. Skön läsning!

    Hehe, fan, Walleskalle...

    SvaraRadera
  5. fan va gött jobbat gubbar! haha men han ser ju lite sömnig ut på bilden...

    SvaraRadera
  6. Jag var också där och tittade. Det ser inte ut som att Mourad och J Berg spelar för nya kontrakt direkt... Berg gjorde inte myckt med bollen, utn passade den snabbt ifrån sig bara.

    Shit vad slö Mourad var! När han blev av med bollen så bara stannade han tvärt och hängde med huvudet och surade.

    Ragnar snackar go göteborska redan. Närhan joggade förbi Mild och Teddy somstod och snackade vid sidlinjen så ropade han: De' känns môcke bättre redan, Håkan" (med hänvisning till sin skada)


    Walle var riktigt vass och rejält tänd. Han stänkte in ett par, och skällde ut Rehn under tvåmålsspelet när han blev bortdömd för offside.

    SvaraRadera
  7. majornas henke/ Mourad var ju den enda forwarden som gjorde lite mål på dagens träning, jag tyckte han var klart bäst av anfallarna själv jag.

    SvaraRadera
  8. Majornas Henke Larsson:

    Ja du såg inte samma träning som jag tydligen, Mourad var inte slöare än någon annan. Så kryddade han träningen med att göra en del fina mål också...

    SvaraRadera
  9. Att döma av fan-tv så är ju George ett par klasser bättre än islänningen. George håller i boll, spelar enkelt och gör mål. Islänningen ska väl få en fair chance i veckan men jag tror det är Selakovic plats som han kommer fylla till nästa år, OM han får kontrakt det vill säga...

    SvaraRadera
  10. GEORGE LÄR JU INTE SKRIVA PÅ NÅTT NYTT KONTRAKT!

    Vakna nu fö' fan.

    SvaraRadera
  11. Kul att Shaffer slog bra inlägg idag.
    Igår var dom nämligen usla.

    SvaraRadera
  12. "Burrito" Shaffer.. när går hans lånekontrakt ut igentligen? Skulle väl knappast tro att han köps loss

    SvaraRadera
  13. Kul träningsrapport!

    SvaraRadera
  14. Om det var nån som gjorde mål så var det väl Walle. Helvete, han var ju överallt.

    Visst, George dundrade in en tung pärla vid stolproten, men i övrigt så stannade han upp och hängde med huvudet så fort det gick emot.

    Sella verkade för övrigt trivas ganska fint ute på vänsterkanten också.

    Och nye, unge Seb Eriksson visade prov på talang när han smekte in sina vänsterinlägg mot M berg istället för att dundra på bortåt hörnflaggan.

    SvaraRadera
  15. Tack ska du ha för ett gött reportage. Du är allt en riktig supporter. Hoppas att få se mer sådana här reportage. Tack!

    SvaraRadera
  16. Fan va go engelska Henry har! Köp han!!!

    SvaraRadera
  17. Idag skulle man varit uppe och kikat. Kunde bli underhållande att kika på fotboll i detta ösregnet!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.