2007/06/12

Silly Season- sommaren 2007

SILLY SEASON I vanlig ordning är det full rulle på spelarmarknaden när transferfönstret står öppet. Med tanke på hur Stig Lundström i ett dussintal intervjuer lovat att det i flera år omtalade men aldrig lanserade "riskkapitalbolaget" skall vara i startgroparna så finns en större förväntan än på länge kring Blåvita nyförvärv av klass.

Senaste nytt i RÖTT.

På väg in till Blåvitt?

Emil Hallfredsson- Tidigare Tottenham och Malmö FF, har själv sagt sig vara intresserad av en återkomst till Allsvenskan. Efter en andra period i Tottenham vill han röra sig då han inte lyckats få speltid i London-klubben. IFK Göteborg har under våren sökt vänsterspelare med ljus och lykta i både Tyskland, Danmark, Norge och England. Halfredsson är en av många namn man håller koll på, dock är man enligt uppgifter till Baraben.com i första hand ute efter en långsiktig förstärkning till vänsterbackspositionen. Ölme ligger löst till och lär med all sannolikhet inte få förlängt kontrakt efter 2007.

Tobias Hysén- Efter att Tobias själv gett indikationer till pressen om att det skulle kunna bli svårt att ta en plats i Sunderland från och med i höst har en hemflytt nämnts allt flitigare. Hysén var nyligen hemma i Sverige och tränade med Djurgården under sin tid i Stockholm. Baraben.com erfar dock att Tobias Hysén i dagsläget inte planerar att vända hem till Sverige. Enligt vår högst trovärdiga källa i fallet har Hysén lagt upp målet att ge Premier League en chans- även om Sunderland väljer att förstärka laget på hans position. Samtidigt hade Hysén tankar om att vända hem till Sverige redan under hösten 2006 under en period då det gick extra trögt för Hisingsgrabben.
Precis som vi här på Baraben.com förutspådde så berättade Tobias Hysén nyligen att han inte planerar att återvända hem till Sverige i dagsläget och att det bara var ett worst case scenario som han spekulerade i.

Agbar Barsom- På grund av att Stefan Rehn tidigare tränat Djurgården blir per automatik hans tidigare spelare heta samtalsämnen vid Silly Season. Först Arneng, sedan Anderas Johansson och nu ryktas det om Barsom. Intenetspekulationer gör gällande att Rehn dessutom gillat Barsoms spelstil och inställning, vilken näsa för sanningen dessa spekulationer har låter vi dock vara osagt.
Baraben.com superchockmegaerfar att det är Håkan Mild som hittills stoppat en värvning av Agbar Barsom. Stefan Rehn har enligt egen utsago i City-GT gjort det klart för sina tränarkollegor och sportchef Mild att han ser Barsom som en bra värvning. Än så länge har han dock inte övertygat sin omgivning om att en sådan satsning vore rätt. Agbar Barsoms kontrakt är på väg att gå ut och därför skulle han komma som Bosmanspelare. Mild har som vi tidigare kunnat rapportera här på Baraben.com- varit på jakt efter en vänsterspelare och nu återstår att se om Rehn klarar av att övertyga Mild om att just Barsom bör få en chans i IFK...

Fler namn som det talar om är Oscar Wendt, då FCK har köpt in en landslagsman till hans position. Det talas om Anderas Johansson i Wigan men där ser Djurgården ut att kunna hålla sig framme som förstaalternativ när han vänder hem. Christian Järdler i MFF får dåligt med speltid och har ryktats vara missnöjd, självfallet kopplades han kvickt ihop med Blåvitt. Senaste dagarna har det även börjat ryktas kring en "okänd" vänsterbreddare i en nordisk nation. En Isländsk anfallare vid namn Kjartan Henry är även på väg in för provspel från Skottland. Kjartan har dock inte (som en del medier påstått) spelat för Queens Park Rangers utan för skotska Queens Park FC som är ett Skotskt Division tre lag. Han har även varit aktuell för utlån till Bristol City (inte redan utlånad som en del medier påstått...) så meritlistan imponerar inte direkt. Noteras skall även att samtliga provspelare som IFK Göteborg erbjudit kontrakt på den här sidan av milennieskiftet har floppat hårt: Kwedi, Christopher, Crossa och Diallo, vilket inte direkt talar för Kjartan...

På väg ut från Blåvitt?

George Mourad- Står fortfarande utan kontrakt efter 2007 års säsong. Samtidigt fick Stefan Selakovic inför 2007 förlängt med motivationen att det är "upp till bevis". Selakovic har än så länge inte rosat marknaden men gör en stark arbetsinsats som tränarstaben är nöjd med. Ranégie gick dessutom och långtidsskadade sig efter att ha fått en del speltid i början av säsongen. I skuggan av detta har Mourad återvänt från skada och gjorde mål i sin första B-lagsmatch. Detta innebär att han nu konkurrerar med ett förutom Marcus Berg- lite skadeskjutet anfall, vilket kan ge honom speltid trots att han inte valt att skriva på en förlängning med Blåvitt. Oavsett om han spelar för kontrakt i en annan klubb eller förlängning med IFK så står det mycket på spel för Frölundasonen.
IFK Göteborg står fast vid sitt bud och i dagsläget ser Frölundatalangen ut att försvinna från föreningen senast till efter säsongen, men kanske redan nu när transferfönstret öppnar i Juli. Det är en olycklig situation där föreningen nästan statuerar exempel av vår A-landslagsmeriterade anfallare i en bredare process för att sätta press på spelarna från föreningens sida. Mourad är i dagsläget den spelare med störst potential utanför startelvan. Mourad borde inte få gå som Bosman och speciellt inte till en Allsvensk konkurrent. Men om vi nödvändigtvis skall släppa honom vore det ju trevligt om han kunde lämna med ett målbombregn likt dem han presterade under 2004 och 2006. Mourad är nämligen tillbaka i laget mot Djurgården idag...

George i tisdagens (12/6) GP:

"George Mourad säger att i dagsläget finns det inte några anbud från andra klubbar och innerst inne hoppas han komma överens med Blåvitt.
- Det vore det bästa. Nu är vi inte det. Skall jag lämna Blåvitt skall jag göra det för något bättre sportsligt eftersom jag vill fortsätta utvecklas som fotbollsspelare."

Andres Vasquez- Baraben.com erfar att Vasquez idag bevakas av ett flertal Europeiska klubbar. Inte så till vida att de har folk på plats vid varje match, utan genom scouting och filmupptagningar. Ajax Amsterdam är en av de tre klubbar som visat störst intresse för Blåvitts mittfältstalang. Dock ansågs Vasquez i vintras inte vara klar för större uppdrag, detta enligt Ajax scout för Norden och Baltikum. Troligtvis aktuell för utlandsspel tidigast efter 2007. Har även ett utgående kontrakt som gör att viss nervositet kring hans framtida situation i IFK har uppstått i debatten. Lär dock ej gå som bosmanspelare, men har spelat till sig en väldigt bra förhandlingsposition gentemot IFK.

Marcus Berg- Förlängde sitt kontrakt till 2010 i våras, en situation som gör att han vid fortsatt målfabrikation under sommaren och hösten kan han enligt bedömare komma att bli värd uppemot 20-30 miljoner kronor vid eventuell försäljning.

Ragnar Sigurdsson- Ännu inte superaktuell, dock blir han logiskt sett aktuell då IFK är en erkänd mittbacksplantskola och har en gott rennomé på området ute i Europa. Är dessutom förmodligen ett förhållandevis billigt alternativ, även om man med IFK:s mått säkerligen vill ha väldigt bra betalt för honom. U21-landslagsmannen Gustav Svensson finns färdig som backup med ambitionen att ta över, så en försäljning skulle inte vara omöjlig om situationen uppstod.

13 kommentarer:

  1. Bra Håkan! Ingen jävla barsom i Blåvitt!

    SvaraRadera
  2. Säga va man vill om Barsom, han blandar och ger precis som Hjalmar. Dock är han en större profil än islänningen och det gör våran trupp ännu mer namnkunnig. Dock bör det sägas att Abgar aka Stelhams vän inte spelar för kaffépengar.
    Men i och med att AIK ännu inte gått ut med en övergång så lär vi vara en bra bit i från! *dulee*


    /Johannes11

    SvaraRadera
  3. Va många dock de blev

    D.S

    SvaraRadera
  4. självpropps så att säga, nämen jimmy svensson fick aldrig chansen

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Om Barsom med full erektion rusar in i en tegelmur, vad händer då?

    Han bryter näsan.

    SvaraRadera
  7. Sjöhage då?
    Anser själv att han skulle vara en klockren värvning. Framförallt har han speed, något som vi saknat i Blåvitt sedan 1995 ungefär.

    SvaraRadera
  8. Om man spelar i skotska division 3 ska man vara exceptionellt bra för att få kontrakt med oss!

    Värva en anfallare som kan göra några gubbar och sätta den. Vi har inte någon sådan spelare.

    Räknar bara Ragnar som snabb i vår trupp just nu.

    SvaraRadera
  9. Sjöhage skulle vara en klockren värvning, med tanke på Georges kontrakt och Walles kapacitet. Varför inte en en ny snabb vänsterytter också?

    SvaraRadera
  10. Crossa fick aldrig chansen! Big Mama var ok. Et par (tio?) kilo lättare så...

    /Markus H

    SvaraRadera
  11. PS. Crossa var lite som Sella är i år. Skapade grymt mkt, men satte bara sina chanser i träningsmatcher och cupen.

    Markus H

    SvaraRadera
  12. Jag vill fortfarande se en playmaker på Blåvitts mittfält. TO har stundtals gjort det mycket bra. Men hans ålder talar inte för honom. Vasques räcker inte till som det ser ut just nu. Han är för långsam. Det håller inte internationellt. Knappt i allsvenskan? Wernbloom har inte den bollkänslan. Men han har många andra goda egenskaper. Men vi saknar en playmaker. En Stefan Rehn när han var som bäst. Eller en Jonas Thern. Ni fattar vilken spelartyp jag vill ha. Och den typen ser jag inte i dagens trupp. Är det någon annan som på allvar gör det?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.