2007/06/07

Silly Season- sommaren 2007

SILLY SEASON I vanlig ordning är det full rulle på spelarmarknaden när transferfönstret står öppet. Med tanke på hur Stig Lundström i ett dussintal intervjuer lovat att det så länge omtalade men aldrig lanserade Riskkapitalbolaget skall vara i startgroparna så finns en större förväntan än på länge kring Blåvita nyförvärv av klass.

På väg in till Blåvitt?

Emil Hallfredsson- Tidigare Tottenham och Malmö FF, har själv sagt sig vara intresserad av en återkomst till Allsvenskan. Efter en andra period i Tottenham vill han röra sig då han inte lyckats få speltid i London-klubben. IFK Göteborg har under våren sökt vänsterspelare med ljus och lykta i både Tyskland, Danmark, Norge och England. Halfredsson är en av många namn man håller koll på, dock är man enligt uppgifter till Baraben.com i första hand ute efter en långsiktig förstärkning till vänsterbackspositionen. Ölme ligger löst till och lär med all sannolikhet inte få förlängt kontrakt efter 2007.

Tobias Hysén- Efter att Tobias själv gett indikationer till pressen om att det skulle kunna bli svårt att ta en plats i Sunderland från och med i höst har en hemflytt nämnts allt flitigare. Hysén var nyligen hemma i Sverige och tränade med Djurgården under sin tid i Stockholm. Baraben.com erfar dock att Tobias Hysén i dagsläget inte planerar att vända hem till Sverige. Enligt vår högst trovärdiga källa i fallet har Hysén lagt upp målet att ge Premier League en chans- även om Sunderland väljer att förstärka laget på hans position. Samtidigt hade Hysén tankar om att vända hem till Sverige redan under hösten 2006 under en period då det gick extra trögt för Hisingsgrabben.

Agbar Barsom- På grund av att Stefan Rehn tidigare tränat Djurgården blir per automatik hans tidigare spelare heta samtalsämnen vid Silly Season. Först Arneng, sedan Anderas Johansson och nu ryktas det om Barsom. Intenetspekulationer gör gällande att Rehn dessutom gillat Barsoms spelstil och inställning, vilken näsa för sanningen dessa spekulationer har låter vi dock vara osagt.

Fler namn som det talar om är Oscar Wendt, då FCK har köpt in en landslagsman till hans position. Det talas om Anderas Johansson i Wigan men där ser Djurgården ut att kunna hålla sig framme som förstaalternativ när han vänder hem. Christian Järdler i MFF får dåligt med speltid och har ryktats vara missnöjd, självfallet kopplades han kvickt ihop med Blåvitt. Senaste dagarna har det även börjat ryktas kring en "okänd" vänsterbreddare i en nordisk nation. En Isländsk anfallare vid namn Kjartan Henry verkar även vara på väg in för provspel från Skottland...

På väg ut från Blåvitt?

George Mourad- Står fortfarande utan kontrakt efter 2007 års säsong. Samtidigt fick Stefan Selakovic inför 2007 förlängt med motivationen att det är "upp till bevis". Selakovic har än så länge inte rosat marknaden men gör en stark arbetsinsats som tränarstaben är nöjd med. Ranégie gick dessutom och långtidsskadade sig efter att ha fått en del speltid i början av säsongen. I skuggan av detta har Mourad återvänt från skada och gjorde mål i sin första B-lagsmatch. Detta innebär att han nu konkurrerar med ett förutom Marcus Berg- lite skadeskjutet anfall, vilket kan ge honom speltid trots att han inte valt att skriva på en förlängning med Blåvitt. Oavsett om han spelar för kontrakt i en annan klubb eller förlängning med IFK så står det mycket på spel för Frölundasonen.

Andres Vasquez- Baraben.com erfar att Vasquez idag bevakas av ett flertal Europeiska klubbar. Inte så till vida att de har folk på plats vid varje match, utan genom scouting och filmupptagningar. Ajax Amsterdam är en av de tre klubbar som visat störst intresse för Blåvitts mittfältstalang. Dock ansågs Vasquez i vintras inte vara klar för större uppdrag, detta enligt Ajax scout för Norden och Baltikum. Troligtvis aktuell för utlandsspel tidigast efter 2007. Har även ett utgående kontrakt som gör att viss nervositet kring hans framtida situation i IFK har uppstått i debatten. Lär dock ej gå som bosmanspelare, men har spelat till sig en väldigt bra förhandlingsposition gentemot IFK.

Marcus Berg- Förlängde sitt kontrakt till 2010 i våras, en situation som gör att han vid fortsatt målfabrikation under sommaren och hösten kan han enligt bedömare komma att bli värd uppemot 20-30 miljoner kronor vid eventuell försäljning.

Ragnar Sigurdsson- Ännu inte superaktuell, dock blir han logiskt sett aktuell då IFK är en erkänd mittbacksplantskola och har en gott rennomé på området ute i Europa. Är dessutom förmodligen ett förhållandevis billigt alternativ, även om man med IFK:s mått säkerligen vill ha väldigt bra betalt för honom. U21-landslagsmannen Gustav Svensson finns färdig som backup med ambitionen att ta över, så en försäljning skulle inte vara omöjlig om situationen uppstod.

Det ryktas kring Silly Season...

att Anders Svensson, Niclas Alexandersson och Fredrik Risp umgås tätt tillsammans när trion har ledigt i Göteborg. Risp åkte hem till Västkusten i början av sin semester och sågs då fikandes med dessa två bofasta Göteborgare på Condeco vid Harry Hjörnes plats.

att Anders Svensson och Håkan Mild hamnade på samma plan som ett stort antal Blåvita supportrar som varit uppe och sett landskampen mot Island. De två mittfältarna fick "blandade recensioner" av sina blåvita medpassagerare...

20 kommentarer:

  1. Vasquez kontrakt går ut 2008.

    SvaraRadera
  2. kul med en liten sammanfattning av silly rykten. Hoppas bara inte abgar kommer till oss... Mit starkaste minne från honom är när Dif mötte oss på gamla ullevi, vann med 0-2 och den förbannadestor näsan hånade östra efter ett mål. Sånt försvinner inte direkt ur minnet!

    SvaraRadera
  3. Hallfredur skulle ju vara helt okej tills Tobias vänder hemåt om tre-fyra år..

    SvaraRadera
  4. Anonym sa...

    Vasquez kontrakt går ut 2008.

    7/6/07 17:51


    Det man är orolig för är ju att han inte har ett tillräckligt bra kontrakt just nu, han skrev ju på det när han inte hade slagit igenom alls. (betyder att han har väldigt dålig lön)

    SvaraRadera
  5. Jag såg några MFF-matcher förra året och blev mycket imponerad av Hallfredsson. Jag tycker att han är värd att satsa på. Perfekt med en spelskicklig vänsterdojja som kan spela både bak och på mitten.

    SvaraRadera
  6. " Anonym sa...

    Jag såg några MFF-matcher förra året och blev mycket imponerad av Hallfredsson. Jag tycker att han är värd att satsa på. Perfekt med en spelskicklig vänsterdojja som kan spela både bak och på mitten.

    7/6/07 18:36 "

    fast mot oss imponerade han fan inte. å andra sidan känns ju bänknötaren järdler sådär med...

    SvaraRadera
  7. "Senaste dagarna har det även börjat ryktas kring en ökänd vänsterbreddare i en nordisk nation..."

    Vem???

    SvaraRadera
  8. SKANDAL! Sluta mobba folk med stora näsor! Vilken klass ligger ni på baraben på? Buhuuuu, hade jag varit skribent så hade jag gått ur med detsamma! Nu jävlar ska det skrivas avgångsbrev och skickas hatmejl!

    Eller inte... Klockrent! :) "vilken näsa för sanningen dessa spekulationer har..." Haha! Hoppas bara han inte kommer hit, bättre han gör Pinocchio sällskap i Borås. Jag menar, passar han inte som spelare så kan dom ju alltid ha honom som utställningsobjekt bredvid Pinnochio och ordna dagliga tävlingar om vem som har störst näsa. Skulle säkerligen dra mer folk än vad "Änglaland" gör...

    SvaraRadera
  9. Det mesta drar nog i och för sig mer folk än änglaland.

    SvaraRadera
  10. Fan är så trött på dessa siffror om 20-40 millar. Fortsätter Berg och Ragnar som de gjort hittils så skall allt under 50 millar obönhörligen ignoreras.
    Följ KFFs mod och säg nej. Show some balls, blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Mmmm. En höna gör ingen fjäder. Marcus Berg är värd max 10 millar och får vi det tycker jag vi skall sälja. Annars inte, eftersom han troligen ändå kommer misslyckas utomlands och därför göra mer nytta här. Vi behöver en målskytt och han är det. So be it.

    SvaraRadera
  12. Snälla Anders kom till Blåvitt!
    Va skall du göra i Svenska mästarna?

    SvaraRadera
  13. Däremot är ju Hallis en bra värvning

    SvaraRadera
  14. Aldrig barsom i alla fall! räcker ju fan att läsa artikeln på "fotbollskanalen" http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/allsvenskan/554083.html

    SvaraRadera
  15. Who is da islänning?

    SvaraRadera
  16. Mackan är överskattade, han har gjort några grymt bra matcher nu och hyllas plötsligt till skyarna. Så var det absolut inte efter de första två mot TFF och AIK, då ville man skeppa killen på lån till VF. Håller med en tidigare talare med att 10, i absolut högsta falol, 20 millar får vi nöja oss med.

    // BrasseHasse

    SvaraRadera
  17. Dagen efter att Baraben säger att det blir så kommer Tobias och gör det med:

    Hysens tråkiga besked till Djurgården och IFK Göteborg
    07/08/06 14:17

    Tobias Hysén har placerats i både Djurgården och IFK Göteborg redan efter en säsong i Sunderland. Men Hysén har inga planer på att bryta kontraktet med den nyblivna Premier League-klubben.

    - Jag blir kvar. Det jag sagt tidigare har blivit för uppförstorat. Det jag har pratat om har mest handlat om ett ''worstcase-scenario'', resonerar Tobias Hysén för FotbollDirekt.com.

    Är det Glenn som läcker till dig Frankie?

    SvaraRadera
  18. snacka med kalmar-nanne, om Mourad,
    han sa direkt
    -jobbar allldeles för dåligt.

    SvaraRadera
  19. Såg Antonsson på spårvagnen idag, undra om det är mer än bara semester han är i Göteborg för?

    SvaraRadera
  20. Räkna inte med det. Känns som om Anton hellre kör utländskt än hemvävt. Åtminstone ett tag till.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.