2007/06/19

Gais mest imponerande insats...

MEDIA Baraben.com är för en gångs skull helt överens med GP-Sporten. Hela fotbollsgöteborg är ännu i chock över att Gais lyckades hålla nere siffrorna mot Blåvitt till bara uddamålsförlust med 1-0. Att spela resultatmässigt jämnt mot dubbla UEFA-cupmästarna och mesta svenska mästarna är en bragd för Gais värd årets Bragdguld.

Aldrig tidigare i Gais klubbhistoria finner vi någon så hjälteartad insats som att värja sig från den blåvita tsunamin till en hedersam förlust. Bragdguldsjuryn är enligt säker uppgift upptagna med att se om DVD-slinga på höjdpunkterna från Göteborgsderbyt och överväger att skicka priset till Gaisgården. Vi hoppas ni får det.

GP-Sporten fick dock nys om Bragdguldsjuryns funderingar och ville häromdagen lägga sig i beslutet genom en alldeles underbart avvägd rubrik som förstanyhet på sin web:


Om någon (förutom GP) mot förmodan missat det så blev Real Madrid spanska mästare...

27 kommentarer:

  1. Fast barcelona var ju liga mästare ett tag när Real låg under med 0-1....

    SvaraRadera
  2. Otroligt imponerande av gajs att ta en poäng mot Afrika IF, det är helt sanslöst!!! Bragdguldet nästa!

    SvaraRadera
  3. Ööööh... nej. Mästare blir man först när sista omgången är spelad. Man kan inte vara mästare litegrann i förtid.

    Det är ungefär som att säga "Just nu dör du, för det kommer du göra sen.".

    SvaraRadera
  4. Anonym sa...

    Fast barcelona var ju liga mästare ett tag när Real låg under med 0-1....

    19/6/07 11:37


    Man är mästare först när det är avgjort.

    SvaraRadera
  5. Det är dock inget nytt att tidningar, framför allt Aftonbladet, skriver rubriker i stil med "Just nu är Sverige i VM" osv osv.

    SvaraRadera
  6. Eller "Antonsson klar för Blåvitt"

    SvaraRadera
  7. Haha! Gamla goa GP.

    SvaraRadera
  8. GP har ju tappat det helt...

    SvaraRadera
  9. Tappat det? Borde man inte ha haft "det" först i så fall då? Har aldrig gillat den "tidningen"...

    SvaraRadera
  10. anonym 11.42, Ööööh... nej. Mästare blir man först när sista omgången är spelad.

    Man kan bli mästare med flera omgångar kvar. Det såg vi exempel på i England och inte minst Italien. Det hänger på poängdifferensen mellan ettan och tvåan.

    Sköt om dig
    Heja FCT

    SvaraRadera
  11. Det står "Just nu: Barcelona spanska mästare"
    Och de var det just då i och med att de ledde o Madrid låg under.
    Flera tidnignar hade samma rubrik.

    SvaraRadera
  12. Vad gäller GP:s rubrik "Just nu: Barcelona spanska mästare" kan jag bara säga att att det inte är något som helst fel med det. Felet är att Frankie inte kan kontrollera sitt GP-hat.

    Sköt om er
    Heja FCT

    SvaraRadera
  13. Öppna ditt sinne och gläds med GAIS.

    SvaraRadera
  14. Öjan/ Tack för ditt besök på Baraben.com herr Härd, hoppas du har lärt dig att alla i Göteborg inte är gaisare nu. Välkommen åter.

    SvaraRadera
  15. Faktum är att rubriken inte är felaktig eftersom det antagligen var under matchen och Madrid blev inte mästare förrän slutsignalen gick!

    Punkt?!

    SvaraRadera
  16. Frågan är väl om det i detta fall är GP det är fel på eller den som inte förstår "JUST NU: Barcelona mästare". Alla med någon form av förståelse borde ju rimligen kunna inse vad en sådan rubrik förmedlar för budskap. Och för de som då försöker var språkpoliser och säger att "mästare är man först när bla bla" så har ju Jjo helt rätt, Barca var helt korrekt mästare i skrivande stund. Nämligen regerande mästare.

    SvaraRadera
  17. "Man kan bli mästare med flera omgångar kvar. Det såg vi exempel på i England och inte minst Italien. Det hänger på poängdifferensen mellan ettan och tvåan."

    Nej, man är inte mästare förrän sista matchen är spelad. Man kan ha en ohotad ledning, men man är inte MÄSTARE förrän "the fat lady sings".

    Ordklyverier, kanske, men så är det ju. Man får inte bucklan och medaljer förrän efter sista matchen, innan det har man inte vunnit mästerskapet.

    SvaraRadera
  18. G-P

    GAIS-POSTEN.

    Nuff said.

    SvaraRadera
  19. Det är fan inte enough said här inte. Stängt brev till Tobias Jansson:
    GP:s Tobias Jansson hade mage att sätta en etta på Hjalmar Jonsson efter hans halvlek mot Djurgården. "Ja, byts man ut i halvtid så måste man ju varit jättedålig", resonerade Tobias. Nej Tobias, det är du som är en jättedålig journalist, dels för din betygsättning men också för att du fokuserar på en jävla snusdosa i 80 procent av artikeln. Om du försöker dig på en kreativ vinkling igen kommer jag att hitta dig på pressläktaren och vinkla upp en snusdosa i ögat på dig. Avskeda Härd och Stenberg NU! NU!

    SvaraRadera
  20. inte för att vara han som e den. men det som gp menar med gajs är ju att dom vann mot bönderna och det är ju ganska bra gjort...

    SvaraRadera
  21. för att vara gajs

    SvaraRadera
  22. efterbliven? det stod inte barca mästare utan just nu!

    SvaraRadera
  23. .... Stenberg är ju übercool!

    Ironiskt att Frankie kör Gais (som GP förespråkar) och inte GAIS som lejonparten av medier och fotbollsfans.

    SvaraRadera
  24. Fast som Gaisare vill jag ju se vinst.
    RS
    kulturbloggen.com

    SvaraRadera
  25. Anonym sa...

    inte för att vara han som e den. men det som gp menar med gajs är ju att dom vann mot bönderna och det är ju ganska bra gjort...

    19/6/07 19:28


    Näääähä? Är det sant? Vi trodde på fullt allvar att GP menade på att hylla hur Gais spelat jämnt med Blåvitt. Nu är vi verkligen förvånade.

    Larsa/
    "Ironiskt att Frankie kör Gais (som GP förespråkar) och inte GAIS som lejonparten av medier och fotbollsfans.

    19/6/07 19:58"


    Språkligt är GAIS felaktigt. Om man uttalar stavelserna som i A-I-K eller som i I-F-K skall de skrivas med versaler. Om man däremot uttalar det som ett homogent ord och inte separerar de förkortande bokstäverna skall det (bortsett från första bokstav) skrivas med gemener, tex: Gais och Öis. Detta är från TT:s språkregler och inte något som GP "hittat på". Sedan att en del tidningar, främst en del journalister skriver lite olika beror på att de inte följer de uppsatta språkliga reglerna utan istället går på känn för vad som känns bäst för dem själva...

    SvaraRadera
  26. Tack Frankie! Äntligen någon som står på min sida när det gäller stavning och uttal av Gais. Har försökt förklara detta för gaisare ett antal gånger men de förstår som vanligt ingenting

    SvaraRadera
  27. haha..."Just nu"..menas att precis då när du läste det var Barca mästare..de ledde samtidigt som Real låg under...så lite larvig atrikel tagen ur sitt sammanhang...lite aftonpost över bara ben

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.