2007/06/29

Framtidens modell: Blåvita sedelpressar?

Seppo Vaihela på Tisdag förmiddag (om mediestrategier och annat):
– Det handlar inte bara om att vi ska vinna allsvenskan. Vi ska bli bäst på media, på att ta hand om sponsorer, samarbetspartners och supportrar, säger Vaihela.
Stig Lundström på Onsdag förmiddag (om Investmentbolaget):
Investerarna har inget inflytande över vilka som ska köpas eller säljas. De går bara in med pengar. IFK Göteborg tar på sig att se till att spelarna står under kontrakt, så att de inte försvinner som bosmanfall.
Ordförande-Stig ger ungefär följande budskap till IFK Göteborgs spelare via Aftonbladet:

"Vi kommer tvingas att betala vad som helst i lön och bonusar till er spelare som delvis ägs av Investmentbolaget. Så när du Ragnar, Pontus eller Andrés närmar er kontraktsförhandling behöver ni bara insinuera risken att du lämnar föreningen som bosmanfall- så kommer vi tvingas trycka upp egna sedlar för att kunna betala din lön."

Ungefär. Inte direkt någon större höjdarstart på Seppo Vaihelas nygamla vision om att vara bäst i norden på media, direkt. Men å andra sidan har vi sedan den här bloggens tillkomst tvingats ondgöra oss över mer eller mindre galna medieuttalanden från bland annat Mats Persson, Arne Erlandsen och Bengt Halse med flera, så det kan väl bara bli bättre...

En intressant ordväxling uppstod mellan en Blåvit supporter och mittbacken Mattias Bjärsmyr på Score sportsbar i onsdags. Bjärsmyr var på plats tillsammans med Hjalmar och Tomas Olsson i en fullsatt lokal.
Vid ställningen 3-0 till Hammarby passerar Bjärsa från sitt bord, förbi "ståplats", mot toaletterna och en kille i keps säger:
– Du får ta och gå in och styra upp detta Bjärsa!
Bjärsmyr svarar:
– Det kan du väl fan göra själv.

21 kommentarer:

  1. Bjärsa Full?

    SvaraRadera
  2. Hade jag med vart om jag haft någe stark tillhands när jag såg matchen...

    SvaraRadera
  3. Helt otroligt det här med investmentbolaget. Låter ju som du säger grymt tryckt att Blåvitt ser till att dessa spelare står under kontrakt. Fullständigt vansinnigt. Är ju som gjort för att skapa problem med investerarna i framtiden. Nu är ju inte jag någon expert på detta området. Men någon bättre lösning borde väl finnas? Och varför sälja ut spelarna vi har? Låt investerarna köpa nya spelare. Och låt dom få vara med och påverka den spelarens kontrakt med mera. Sen skall dom självklart få tillbaka sina pengar vid en vidareförsäljning plus en stor del av vinsten. Detta kan ju få variera från fall till fall?

    Måste också säga att jag gillade Bjärsas kommentar. Hans humör var väl knappast på topp? Och det är ju helt förståligt. Kul var det i alla fall!

    SvaraRadera
  4. Grymt stavfel på tryggt av mig tidigare. (tryckt) Den bjuder jag på. Hahaha! Dags att gå och lägga sig!

    SvaraRadera
  5. Jag träffade Bjärsmyr och bröderna Berg i Kungshamn på midsommarafton. Det var tre riktigt trevliga killar. någon sådan kommentar kom han inte med mot mig.

    SvaraRadera
  6. youth crew >>> Bad du honom ta din nubbe eller?

    SvaraRadera
  7. youth crew/ Jag hörde att en del Blåvittgubbar, varav en viss "profil" på den här bloggen trackasserade Ishizaki och Jon Jönsson just i Kungshamn, eller ja Smögens brygga kanske det var... Samma gäng eller?

    SvaraRadera
  8. Helt rätt Frankie. Dissa nu och vänd kappan om det visar sig funka.
    Gillar även Hudds fyllekommentar där upplägget betecknas som vansinnigt (?!?). Vad grundar du det på? Om du sitter på papper som visar hela upplägget så visa gärna upp dom.
    Grundar du det på vad du läst i tidningen så somna om.

    SvaraRadera
  9. Är det inte dags att värva Capello nu så vi kan vinna en titel nu för fan?

    SvaraRadera
  10. Capello skulle vinna en titel med BP! Han är verkligen en vinnare.

    Bjärsa och bröderna Berg var på Lounge igår. Det var även Rehn och Mild.
    Spelarna tog det ganska lugnt, men Rehn så ut att festa till det lite. Det är väl långt till Arnes fester, men ändå.

    SvaraRadera
  11. Vad säga om attslänga in nästa supporterfond i investmentbolaget? Vem skulle förvalta pengarna bätre än Håkan Mild? Där har du din trygghet Hudds! :D

    SvaraRadera
  12. Frankie: I ett investment bolag så bör det ju finnas en försäkring hos investerarna som ger dem rätt till ersättning om en spelare går som bosman. Speciellt om bolaget ska betala av deras lön..Så jag förstår inte riktigt vad som gör vårat investmentbolag värre än andras.

    För utformingen på vårt bolag är väl såsom att investerare tillför kapital för övergången eller klumpsummor vid transferen för att i sin tur erhålla en andel av spelarens försäljningsvärde? och troligen även andra prestationsbaserade bonusar men det e bara jag som gissar.


    /Viking

    SvaraRadera
  13. Seppo tillträder den 1 sept. där efter kommer väl "hans" anda att sätta pregeln.

    SvaraRadera
  14. Finns det någon som helst substans i det här inlägget frankie?

    SvaraRadera
  15. Spontant känns det otroligt konstigt att redan IFK Göteborg ägda spelare ska ingå från start i bolaget, varför inte köpa nya spelare som riskbolaget sedan äger??

    Men jag är ju inte insatt så...

    SvaraRadera
  16. Anonym sa...
    Helt rätt Frankie. Dissa nu och vänd kappan om det visar sig funka.
    Gillar även Hudds fyllekommentar där upplägget betecknas som vansinnigt (?!?). Vad grundar du det på? Om du sitter på papper som visar hela upplägget så visa gärna upp dom.
    Grundar du det på vad du läst i tidningen så somna om.

    29/6/07 07:12

    Som sagt anonym. Jag är ingen expert på detta området. Och visst är det så att jag läst tidningar. Och visst är dom inte pålitliga i alla lägen. Men om det dom skriver är sant så var det inte så jag hade hoppats att det skulle gå till. Sälja våra talanger vi har idag till investerare? Det var inte så jag hade trott. Trodde mer på något likt Elfsborgs modell. Dom plockade ju hem Anders Svennson och Mattias Svensson genom att investerare löste övergången åt dom. Nu säljer dom Jon Jönsson som jag tror att dom löste helt själja för 2 mille ryktas det. Och så säljer man honom för 20 mille till Toulose. Där gör man en riktigt bra affär. Svensson gånger 2 vet att dom kostat investerarna en bra slant med pengar. Främst i sign on fee skulle jag tro utan att veta helt säkert. Dom vet ju att det krävs ett riktigt bra bud för att klubben och investerarna skall vara intresserade att sälja dom vidare. Känns som den modellen är bättre tycker jag personligen. Enligt Aftonbladet skulle Blåvitt sälja ut Marcus Berg, Ragnar Sigurdsson, Mattias Bjärsmyr, Andres Vasques, Pontus Wernbloom och Jakob Johansson för ca 10-15 miljoner. Dom pengarna skall i sin tur Blåvitt värva spelare för. Hade hellre sett att investerarna satsade på utomstående spelare. Men det är bara min åsikt. Kanske är bra att sälja alla våra talanger?

    SvaraRadera
  17. Hudds: Tvivlar skarpt på att blåvitt kommer sälja ut sina mest lovande spelare nu för att köpa andra :P

    SvaraRadera
  18. Anonym sa...

    Helt rätt Frankie. Dissa nu och vänd kappan om det visar sig funka.


    Är du idiot eller låtsas du bara? En del som inte kan läsa bör nog inte yttra sig, kritiken riktas ju mot den extremt usla mediehanteringen (som vanligt) och inte mot riskkapitalet. Men det kunde du bara ha läst till dig om du var läskunnig. Men du jobbar väl på IFK:s marknadsavdelning antar jag...

    SvaraRadera
  19. Laphroaig/ Debattera sådana snurrigheter med en anonym clown? Ge dajj.

    SvaraRadera
  20. Sluta snacka om 10-15 miljoner!!

    Det är vad E.Dahlin är värd.

    SvaraRadera
  21. Får väl se hur dom gör med allt. Helt säkert är att det är bättre att komma med åsikter här och nu. Senare kan det vara försent. Troligt att media är helt ute och cyklar? Men nu har ju Blåvitt chansen att rätta till de frågor som vi supportrar har. Kan väl inte vara så svårt att kalla till presskonferans och säga hur man tänkt sig detta? Om man nu är helt felciterade i pressen?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.