2007/06/29

DOMEN

Stefan Selakovic- Frikänd
Strafflängd: -
Frikänd från: Grovt penninghäleri, medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott, grovt intygande och skyddande av brottsling.

Mats Persson- Fängelse
Strafflängd: 1 år
Dömd för: Grovt skattebrott, trolöshet mot huvudman samt bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och osant intygande.

Jan Nilsson- Fängelse
Strafflängd: 1 år
Dömd för: Grovt skattebrott, trolöshet mot huvudman samt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Då Göteborgs Tingsrätt inte anser brotten Grovt skattebrott, trolöshet mot huvudman samt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll som grova blir straffsatsen mot de två dömda ganska låg. Detta i kombination med att man räknat med tidigare "lidande" som de åtalade drabbats av hela rättsprocessen och mediekarusellen.

Stefan Selakovic döms till att inte ha haft något uppsåt att begå brott medan Persson och Nilsson bedöms ha haft uppståt. Därför frikänns Stefan Selakovic helt från alla anklagelser. Baraben.com bedömder det som extremt osannolikt att åklagarsidan överklagar domen mot Stefan Selakovic. Dock lär fängelsedömda dynamiska skattefifflarduon Persson-Nilsson överklaga alltihop en vända ytterligare till hovrätten.


För att läsa hela dagens dom, ladda ner den som PDF här.

9 kommentarer:

  1. Skönt att "Sella" blir frikänd, synd om Plånbok som endast ville väl. Rätt åt MP som sabbade allt!

    SvaraRadera
  2. Hur påverkar detta klubben?

    Eftersom "Fifflarna" dömts för Trolöshet mot huvudman. Och klubben måste vara just huvudmannen så är man ju "Brottsoffer".

    Hur går det då med pengarna man betalt till skattemyndigheterna?

    SvaraRadera
  3. Sätter en liter på att det lossnar för Sella nu, kan tänka mig att koncentrationen lidit enormt av det här oavsett vad han säjer.

    SvaraRadera
  4. Den intressantaste att se nu är att se om Janne o Mats åker på en tvåårig avstängning nu? Eller är det bara vi på ståplats som kan kan drabbas utav det? Jävligt skönt att Sella blev frikänd, nu är det dags att det släpper på planen också!

    SvaraRadera
  5. jom - en liter av ditt piss eller? ;) Det kommer aldrig att lossna för sella på plan. Sälj av han medans han åtminstone är värd mer än kaffepengar.

    SvaraRadera
  6. Anser tingsrätten att det grova skattebrottet inte är grovt. Hur grovt kan det vara? Grovt grovt skattebrott eller 2 x grovt skattebrott? Mycket skattebrott blir det i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Döms Sella till att inte ha haft uppsåt, vad menas? "Härmed dömer vi dig till att inte ha haft uppsåt" För det får du inget. hahaha

    SvaraRadera
  8. Anonym sa...

    Döms Sella till att inte ha haft uppsåt, vad menas? "Härmed dömer vi dig till att inte ha haft uppsåt" För det får du inget. hahaha

    29/6/07 16:40


    Även en friande dom är en dom.

    SvaraRadera
  9. anonym 29/6/07 15:55>>
    Visst, vill du ha en liter piss så kom och hämta.

    För er med mer innanför pannbenet behöver jag ju inte förklara att det är en liter närande och god starksprit jag satsar vad gäller Sellas framtida spel i Blåvitt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.