2007/06/12

Djurgården borta- en helt omöjlig uppgift

DJURGÅRDEN BORTA Är det ingen som har reflekterat över att vi nu har en helt omöjlig match framför oss? Faktorer som gör att man bör ge upp matchen mot omöjliga Djurgården på förhand:

- Djurgården har totaltrevolutionerat internationell fotboll med sitt nytänkande på mer eller mindre alla områden.
-Djurgården har Sveriges mest svårspelade arena som inte ens Trelleborg kan mäta sig med och där de ofta spelar en sprudlande champagnefotboll som får motståndarna att se ut som passiva åskådare eller i bästa fall förvirrade följeslagare.
- Djurgården kan formera världsstjärnor som den landslagsmeriterade bullterriern Mattias Jonsson som brukar springa i cirklar kring landslagsförsvararna och mer än en gång har haft sanslös lekstuga med Niclas Alexandersson. Som om inte det var nog så har man den fruktade anfallsdobbermannen Qurinho som blev en internationell chocksensation när han värvades för världssummor från sin brasilianska stjäntillvaro.
- Djurgårdens 4-3-3 system är något som storklubbar som Ajax Amsterdam har tagit efter. Djurgårdens systemtänk är banbrytande för den Européiska fotbollens överlevnad i en allt mer konkurrensutsatt värld. Utan Djurgårdens nyskapande spelidé hade med all sannolikhet svensk och nordisk fotboll redan raderats från sin miserabla existens i gärsgårdsserien som heter Allsvenskan.
- Djurgården har ett så mäktigt riskkapitalbolag bakom sig att de har råd att inhandla spelare för tiotals miljoner utan att ens tveka. De behöver inte ens scouta eller fråga sig för kring spelare utan bara handlar in killar från hela världen för fantasisummor. Detta gör att Djurgårdens redan fruktade organisation nu sprider pengar omkring sig som en bankomat på uppåttjack. Ännu en faktor som får oss att darra inför bortamatchen mot det allsmäktiga DIF.
- Djurgården har Prins Carl Philip och Drottning Silvia som supportrar. Rojalistisk support. Ojojoj, hur ska vi förmå att gå emot konungahusets mäktiga vrede genom att stå upp mot delar av kungafamiljens favoritlag? Det går ju bara inte.
- Djurgården visar alla andra vägen. Djurgården är en samling övermänniskor, ett fotbollens avantgarde, de leder vägen för oss vanliga dödliga och därför känns det naturligt att de ska ge oss en ordentlig lektion i ämnet fotboll på tisdag kväll.

"Ingen har tidigare gjort det som Djurgården nu gör, nämligen revolutionerat hela spelsystemet från grunden och lagt exempel på hur en hel nation ska spela. Om de vill följa med i utvecklingen, vill säga. Ska ni andra också vara bra, måste ni spela som vi gör..."

"...jag menar att IFK Göteborgs framgångar aldrig varit frukten av en fotbollsrevolution på det sätt som Djurgårdens är i dag."
Läs hela Pablo Lizama Farias
Djurgårdskrönika från Svenskafans här

Vi kan lägga ner det här redan nu. Djurgården är fotboll på en nivå långt över den som spelas på vår planet. Djurgården är en omänsklig fotbollmaskin som går fram som ett gräsets slakthus och bara lämnar benrester av de motståndare man tuggat upp. Känn er varnade.

53 kommentarer:

  1. Död och förruttnelse till lilla Djurgården, varje dag och alltid. Här i Uppsala finns även gnagare. En bor nedanför mig och brukar träffa sina vänner och skrika aik från balkongen.

    SvaraRadera
  2. Det är inte Djurgården som revolutionerat fotbollen, det är vi i SÄLLSKAPET som gjort det.

    SvaraRadera
  3. Det roligaste med Djurgårdarens krönika är när han påstår att Blåvitts framgångar bara var för att man köpte upp alla bra spelare och inte för att man revolutionerade spelet så som Djurgården gjorde.

    Källström, Isaksson, Elmander, Stenman, Kuivasto, Arneng, m.fl., m.fl.

    Idel egna produkter där, hörru!

    SvaraRadera
  4. skratt åt djurgårn

    SvaraRadera
  5. Stenman var iofs ett dåligt exempel då han inte ens platsade i dåtidens sorgliga Ellos, men annars är jag med dig.

    SvaraRadera
  6. Detta kan ju vara värt att kolla på också, när vi endå är inne på Djurgårdens AB IF FF FC BK.
    http://www.svenskafans.com/fotboll/dif/artikel.asp?id=16210

    /Lundquist

    SvaraRadera
  7. Hahaha. KROSSA SKANSEN

    SvaraRadera
  8. Krönikan är från 2003. Då slutade IFK Göteborg 21 poäng efter Djurgården.

    SvaraRadera
  9. Marcus Hansson: Och hur många poäng efter var Gais?

    SvaraRadera
  10. Japp, helt korrekt uppfattat

    SvaraRadera
  11. Tippar 0-2, Marcus Berg nickar in första och, hör och häpna, Sella gör sitt första mål för säsongen.

    SvaraRadera
  12. Marcus Hansson sa...

    Krönikan är från 2003. Då slutade IFK Göteborg 21 poäng efter Djurgården.

    8/6/07 13:54


    Ja vi kan läsa vi med. Den är lika jävla idiotisk i varenda stavelse för det.

    SvaraRadera
  13. Haha, det var fanimej humor. För på Svennis tid så var vi ju absolut inte först med ett fullt fungerade "press med understöd" spelsystem som resulterade i två Europatitlar...

    SvaraRadera
  14. Djurgården uppfann väl sitt spelsystem själva?

    Det fanns väl inget lag i europa som spelade 4-3-3 innan "My name is Lucic" och Åkeby kom på genidraget?

    Blåvitt kopierade Bob Lindemans nummer till Lisa's massageinstitut.

    SvaraRadera
  15. Går han på knark eller? Skiter björnar i skogen? Har påven lustig hatt? Är Djurgården ett jävla bonnagäng?

    SvaraRadera
  16. Stor humor i artikeln, men det förbleknar mot det faktum att ni som ironiserar över artikeln hejar på ett lag som tagit sin tränare från just precis Djurgården. Djurgårdarna är övertygade om att de är bäst, ni tycker de är kass och inte värda vatten och att deras värvningar suger.... och så värvar ni själva deras assisterande tränare och gör honom till chefstränare. Det är humor på hög nivå!

    SvaraRadera
  17. Ja fan vilken humor...

    SvaraRadera
  18. ^^ Klockren humor..

    SvaraRadera
  19. Difflare i ett nötskal haha

    SvaraRadera
  20. Anonym sa...
    Stor humor i artikeln, men det förbleknar mot det faktum att ni som ironiserar över artikeln hejar på ett lag som tagit sin tränare från just precis Djurgården. Djurgårdarna är övertygade om att de är bäst, ni tycker de är kass och inte värda vatten och att deras värvningar suger.... och så värvar ni själva deras assisterande tränare och gör honom till chefstränare. Det är humor på hög nivå!

    8/6/07 17:02


    Stefan är vår gubbe. Han erövrade Europa med oss. Att sedan Difflarna inte fattade att dom hade en guldklimp kan ju inte vi bry oss om.

    SvaraRadera
  21. Samma jävla avundsjuka dynga senaste åren. Det var lite kul 2002, inte nu längre, fem år senare. Det får bara er att framstå som så jävla bittra över er egen kräftgång...

    SvaraRadera
  22. Era bittra jävlar.

    Samma jävla krönika, och görskoj GBG-ironi lär ni väl använda även nästa år.

    Ni är så jävla passé på alla plan så att er enda lycka i tillvoron är att försöka är på att vinna panikbilliga poäng på en blogg...

    Skjut er själva istället.

    DJURGÅR´N TILLS JAG DÖR!

    SvaraRadera
  23. He he he, underbara difflare! Dom kan inte ens garva åt krönikan som måste vara något slags rekord i hybris. Lite känsliga?

    Tvärtom tycker jag att det är bra för fotbollssverige att Djurgården har tagit ledningen och visar alla andra vägen. Inte för att vi pratar om mitt kära Djurgårdens IF, utan snarare på grund av det sätt som DIF gjort det på. Ingen har tidigare gjort det som Djurgården nu gör, nämligen revolutionerat hela spelsystemet från grunden och lagt exempel på hur en hel nation ska spela. Om de vill följa med i utvecklingen, vill säga. Ska ni andra också vara bra, måste ni spela som vi gör!

    Den är ju nästan för bra. Jag kan inte sluta garva!

    SvaraRadera
  24. Kan tillägga att krönikeförfattaren Pablo är ett skämt, såpass hatad av Djurgårdare att han fick sluta skriva på Svenska Fans pga att han upplevde sig mordhotad.

    Med andra ord inte representativ för oss Djurgårdare whatsoever.

    Men fattar verkligen inte visten, och det roliga, att dra upp krönikan fyra år sedan den skrevs?

    SvaraRadera
  25. Men fattar verkligen inte visten, och det roliga, att dra upp krönikan fyra år sedan den skrevs?

    För att den representerar djurgårdare rätt bra. Hybris, tror att man är bäst, men kan väldigt lite om fotboll. Satt på stadion på sittplats för två år sen och hörde killarna diskutera offside i målgården, och det är fan sant! Kolla även difs forum på Svenska fans, där dyker det upp helt otroligt dumma grejer. Visst finns det många djurgårdare som är insatta, men generellt, om vi drar ett snitt, så är tveklöst djurgårdare sveriges okunnigaste supportrar. Det kan jag ta gift på.

    SvaraRadera
  26. Senaste anonym: Den har dragits upp tidigare och kommer dras upp igen. Den är helt enkelt för bra för att låta glömmas bort.

    Krönikan är den optimala symbolen för den hockeyälskande djurgårdaren som helt plötsligt fick upp ögonen för fotboll när det började gå knackigt på isen. Hans kunskap om fotbollshistorien är därefter.

    Om ni nu avskyr snubben ifråga kan ju ni fotbollskunniga djurgårdare garva åt mästerverket lika mycket som vi! Det är skoj att ha skoj tillsammans! :)

    SvaraRadera
  27. Krönikan är patetisk, ja han lider av hybris. Därför blev också Pablo totalt sågad av Djurgårdare, såpass att han fick sluta skriva.

    Det är fullständig bullshit att vi Djurgårdare har överdriven hybris, jämför oss som åtminstone plockat ett gäng titlar senaste åren med tex Gnagare. De har två guld sen 1936, de tror varje år de ska vinna Allsvenskan. Det gör faktiskt inte vi...

    SvaraRadera
  28. Djurgårdare mest okunniga?


    Åfan, och det kommer från er som är änglar på sommaren och indianer på vintern.

    Drar 7000 på vanliga Allsvenska matcher, och sen 35 000 på något patetiskt jävla GBG-jippo, undrar om de har koll på viken sport de ser...

    SvaraRadera
  29. Men för helvete dra ut huvudet ur röven och visa lite självdistans.

    Det är skönt att inte vara totalt humorbefriad, ni borde prova på det nån gång.

    SvaraRadera
  30. Åfan, och det kommer från er som är änglar på sommaren och indianer på vintern.

    Det är ni som är hockeysupportrar också, inte vi. För oss är det fotboll som gäller. Fotboll sa jag, vet du vad det är?

    SvaraRadera
  31. animal farm!

    SvaraRadera
  32. Kungafamiljen är inte Djurgårdare.

    De är råttjävlar allihop...

    SvaraRadera
  33. Hehe, kul artikel!

    SvaraRadera
  34. Till 09.58

    Vad jag förstått det som så är den förlorade sonen och den inköpta polack-tysken Hönsgårdare medens glasögonormen till dotter är råtta.

    SvaraRadera
  35. Du har förstått fel.

    De är sorkar - allihop.

    SvaraRadera
  36. Hej skattefiflare Glenn, Glenn & Glenn. Jag håller bara på DIF. Inte Ifk, Rik, Indianer, Hisingen Bowling crew & Glenns korpengäng.

    Näe nu ska jag ut i Nordens Venedig och njuta av sommaren. Låt mig slippa några gööörgoa vilsna själar på tisdag så slipper ju jag samtidigt feskdoften.

    /Lite mer Öfre, lite drygare...

    SvaraRadera
  37. och så värvar ni själva deras assisterande tränare och gör honom till chefstränare. Det är humor på hög nivå!

    8/6/07 17:02

    Stefan Rehn är inte chefstränare, även om media säkert vill ha det så. Kanske är Rehn så mediakåt så det framstår så. Men det stämmer inte.

    Så släpp lite på remmen till din jofa-hjälm, så kanske det klarnar lite.

    SvaraRadera
  38. "De är sorkar - allihop."

    Nix, Silvia och Carl-Filip är skansare

    SvaraRadera
  39. Hans krönika är ju fullständigt absurd. Vet inte om jag har läst någonting mera onyanserat i mitt liv.

    SvaraRadera
  40. Klockren krönika!

    SvaraRadera
  41. Hur fan kan Silvia vara skansare? Bayern munchen möjligtvis. Eller är alltså hon en av de flera tusen gårdare som plötsligt blev gårdare när det blev inne i stockholm att gå på fotboll?

    SvaraRadera
  42. Idag gjorde våra grabbar vad de skulle! Hoppas det blir samma överkörning på tisdag!

    SvaraRadera
  43. Hockey är skit, känner inte någon av mina polare som följer Frölunda. Bara en myt (fråga mig inte vilka flanar som ser Indianerna. Kanske samma människor som ska njuta av trakorpulling eller vad fan det heter på Ullevi idag?!)

    SvaraRadera
  44. stryk känner där...

    SvaraRadera
  45. DFG fick tydligen vad de förtjänade. Bra jobbat wm! Mot guldet!

    SvaraRadera
  46. Haha fy fan va gott! Wisemen visar vägen!! Bara för Blåvitt att göra processen lika kort med jugårn.

    SvaraRadera
  47. Heja Gnaget!!!

    SvaraRadera
  48. Way to go WM!!!

    Krossa Djurg�r�n!

    SvaraRadera
  49. WM Gjorde det igen. Åker upp till Stockholm tom sopar DFG. Så jävla stiligt men även stiligt av Djurgårdarna och ta förlusten. Tror dom är lite i chock tillstånd då dom aldrig blivit överkörda så!

    WM/GYD/YCG!

    Nu vinner vi på Tisdag med! Kom igen Blåvitt!

    SvaraRadera
  50. 2006
    Djurgården - GAIS 1-2

    2007
    Djurgården - GAIS 0-1

    SvaraRadera
  51. Wisemen är mänskligt avskräde.

    Få bort dom från stan (och Ullevi) så vågar de riktiga männiksorna komma fram.

    SvaraRadera
  52. Anonym 9/6/07 18:56
    "Hockey är skit, känner inte någon av mina polare som följer Frölunda"

    Så du känner inte dina polare som följer Frölunda? Vad märkligt..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.