2007/06/12

(Bort)Förklaringar till fiaskot på Stockholms Stadion

Djurgårdens första mål är inget mål. Bollen är ej över linjen. Det "bästa" är att det inte ens går att se om hela bollen är i mål på slowmotionrepriserna. Hur fan kan linjemannen påstå sig se det då?

Wernbloom ansökte med sina 90 minuter till dokusåpan Expedition Robinsson. Sällan har en mittfältare befunnit sig i ingenmansland så mycket under så kort tid.

Thomas Olsson kan inte nicka. Oftast försöker han inte. Idag valde han att istället att gå upp på tå när bollen var i luften och ibland även sparka motståndarna i midjehöjd. Så vinner man inte mittfältet. Ut skadad- någon som är förvånad?

Stefan Selakovic tog hela "kan inte träffa vatten om han så är på botten av Älven" till nya nivåer. När Alexandersson äntligen fick på ett perfekt inlägg (det var inte många ikväll dock...) som Selakovic får huvudet på, precis framför mål, så lyckas han styra bollen långt ut mot hörnflaggan istället för på eller i mål. Marcus Berg är bäst på plan och osar stundtals av självförtroende. Stefan Selakovic är samtidigt uppenbart sönderpsykad av motståndarfansen och gör sitt största ingripande när han applåderar och kastar slängkyssar mot djurgårdarna. Kommer Selakovic att gå en hel säsong utan mål- och trots det få starta varje match?

George Mourad satt kvar på bänken.

Domaren hade fått en visselpipa i månsten av rymdfararen och Skansenmonstret Fugelsang.

Ölme fick hoppa in. Ölme blir bortspelad, skickar upp boll på boll mot ödemark och verkar ha glömt allt vad positionsspel heter. Om han nu någonsin vetat vad det var då...

För sena byten. Just nu imponerar verkligen inte tränarduon Rehn/Olsson med sin matchcoachning: Svagt agerat på bänken idag, inga taktiska förändringar när spelet går i baklås och bara in med Wallerstedt i ett läge när hela laget redan ser uppgivet ut.

Bjärsmyr är aktuell för Liverpool. Efter dagens match är han nog aktuell för Barcelona, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Inter och AC Milan med...

Vår bänk är vääääldigt tunn. I dagsläget saknar vår trupp bredd och när tränarna helst vill se förstärkning i form av Agbar Barsom börjar man undra om inte vi borde börja se neråt i tabellen med skräck. Nu när Mourad inte är aktuell känns det som att vi helt saknar anfallsspelare som kan komma in och vaska om våra offensiva positioner.

Alexandersson har inte många rätt idag.

Taffliga ingripanden i närkamperna. Stundtals stod 4-5 blåvita spelare i ring runt Djurgårdens Dahlberg. Ingen kraft och pondus uppvisades i de avgörande duellerna, här måste bättre skärpa visas.

Med lite flyt så kan Djurgården få ett par tre straffar ikväll. Vi står still och agerar åskådare vid flera tillfällen då motståndaren kommer rättvända med boll in i straffområdet, Ragnar vräker nästan omkull en gubbe, Bjärsa totalmissar i markering mot sin gubbe, Adam får bollen på handen och så vidare. En dålig domardag har vi ett par straffar mot oss.

Varningsorgien. Med avstängningar på ordinarie spelare håller man sig bara i toppen om man har en bred och jämn trupp. Det har inte vi i dagsläget.

När ska Bastian få chansen?

36 kommentarer:

  1. Wernblom var så kass idag! "Jag bara köttar" ja det är verkligen det enda du gör Pontus.

    SvaraRadera
  2. Det som var bra:
    Sigge ligger som en igel på djurgårdens anfallare, resoluta brytninger.
    Markus gör mål igen.
    Gustav visar att han är ett alternativ och kan speöa på flera positioner.

    SvaraRadera
  3. "Bollen är ej över linjen. Det "bästa" är att det inte ens går att se om hela bollen är i mål på slowmotionrepriserna. Hur fan kan linjemannen påstå sig se det då?"

    3 synpunkter.

    1) Om du inte kan se huruvida bollen är inne eller inte på reprisen, hur f-n kan du då påstå att bollen inte är inne?

    2) Linjedomaren ser situationen ur en mycket bättre vinkel än tittarna gör på den dåligt filmade reprisen.

    3) Bollen ser ut att vara inne.

    SvaraRadera
  4. Tycker iofs 2-1 målet inte borde få kommit till pga en hands på djurgårdaren i första rensnings läget. Sen får dom slå in bollen vi misslyckas med rensning igen och dom sätter 2-1.
    Den stora frågan är dock, när ska vi vända matcher och när i helvete ska Sella sätta 1 boll? dom kan ju inte mena allvar att resten av anfallarna är så sunkiga att sella är bäst.

    SvaraRadera
  5. Vadå fiasko? Ni är inte bättre, hallå eller.

    SvaraRadera
  6. Aa å va fan gjorde walle? Jävla sopa, in med George!

    SvaraRadera
  7. försvaret: 3
    mittfält: 1.5
    anfall: 2

    Rättvis förlust. Mittfältet var bedrövligt i andra. Wernbloom var..var han ens på plan?. Alex ska aldrig mer få åka på landslagsuppdrag.

    SvaraRadera
  8. Tomas Olsson och Wernbloom var ju stora skämt idag. Pinsamt, såg ni Olssons "agerande" vid Komacs mål? Pinsamt

    SvaraRadera
  9. Hur många Stockholmare finns det i Djurgården? eller ens Svenskar för den delen..jävla främlingslegion.

    SvaraRadera
  10. aldrig mer wernbloom o sella tack

    SvaraRadera
  11. Hmm Alex va bäst på plan, undrar om vi såg på samma match, berg va lika dålig som sella, 1 mål sedan va han borta ur bilden gick bara runt å gnällde, ragge, jag bara ÄLSKAR honom våran bästa spelare tillsammans med alex, resten kan vi skänka till GAIS och ge dom wernblom som bonus. Bottenträsket here we come!

    //Peter

    SvaraRadera
  12. Borde dock bli 3-0 till Blåvitt med tanke på den inkastade snusdosan..!

    SvaraRadera
  13. 1) Om du inte kan se huruvida bollen är inne eller inte på reprisen, hur f-n kan du då påstå att bollen inte är inne?

    Kan man inte se att bollen är inne ska den bedömas som "ute" och ej mål. Samma gäller för domarna. Domaren ser inte bättre än repriskameran för domaren lär förmodligen inte se alls då Vasquez kropp är i vägen för bollen från hans vinkel.

    SvaraRadera
  14. Din brud på bilden frank? :)

    //Peter

    SvaraRadera
  15. "Hmm Alex va bäst på plan, undrar om vi såg på samma match, berg va lika dålig som sella, 1 mål sedan va han borta ur bilden gick bara runt å gnällde,"

    Vad går fotboll ut på ? Att göra mål inte att missa så mycket som möjligt, inte att ha bollen så mycket som möjligt utan ATT GÖRA MÅL. Vakna nu för fan Peter

    SvaraRadera
  16. Timeeyy:
    Dom gjorde två mål och vi ett, berg gick bara runt å gnällde i andra tappa boll efter boll, hade han nu gjort två mål å vart lika dålig hade jag inte bryt mig ett skit, men nu gjorde han inte det.

    //Peter

    SvaraRadera
  17. Peter.. han tappade boll. Och det menar du att alex inte gjorde? Jag har aldrig sett Alex så kass i passningsspelet. Han slog bort säkert 7-8 passningar på raken i andra.
    Grattis till att du sett din första match.

    SvaraRadera
  18. "Kan man inte se att bollen är inne ska den bedömas som "ute" och ej mål. Samma gäller för domarna. Domaren ser inte bättre än repriskameran för domaren lär förmodligen inte se alls då Vasquez kropp är i vägen för bollen från hans vinkel."

    Ja, men vad säger att domaren inte har sett att bollen var inne? Vazques kropp är inte ivägen för domaren, titta på bilderna igen. Du kan inte säga att bollen inte är inne för att du inte kan avgöra om den är inne eller inte. Sluta va så jävla bitter och ta förlusten som en man, kommunistpajas.

    SvaraRadera
  19. tobbe: Har sätt varje match förutom ellos matchen. Jo han slog bort några st, men han jobbade å slet som ett djur iaf.

    SvaraRadera
  20. Äh, fan, det var en jävligt dålig insats rakt igenom. En dålig laginsats, helt enkelt. När hjalle framstår som bra, så ärdet nått ruttet i staten danmark...

    SvaraRadera
  21. selakovic missar med flit, han hämnas på klubben som sabbat för han.

    SvaraRadera
  22. Nu har jag studerat repriserna. 1-1-målet var aldrig inne. Domarskandal.

    SvaraRadera
  23. Wernblom har ju dykarskorna på sig.
    Varför spela med Sella när han inte levererar?
    IN med Mourad nu, så att Svarte-Marcus kan få understöd.

    Vem ska leverera bra bollar om TO försvinner? Det här ser inte bra ut..

    SvaraRadera
  24. Bollen var inne. Inget snack om den saken. Finns inga vettiga bortförklaringar till denna förlust. Bara inse att vi var totalt talanglösa idag. Och då snackar vi främst mittfältet! Försvaret och forwards gör väl vad dom skall? Det är ju mittfältet som är själva navet. Det är ju dom som skall hålla uppe spelet och se till så våra forwards kan komma till chanser. Men det är ju så grymt trögt. Det saknas snabbhet, teknik och väl avvägda pass. Det är ju ett totalt fiasko. Man har 4 avslut under hela matchen. 3 av dom på mål enligt statistiken på PPV. Det är ju alldeles för dåligt. Tyckte aldrig vi kändes nära att göra 2-2 under andra halvlek. Vi måste förstärka mittfältet. När skall man inse det? Om Blåvitt har de mesta och bästa talangerna i landet är det dags att börja bli orolig för landslagets framtid. Vasques och Wernbloom har varit med ett tag nu. Nu måste man ta nästa kliv. Man kan inte vara talang hur länge som helst. Nu kastar jag kanske lite väl mycket skit till höger och vänster och kommer väl troligtvis bli fullständigt idiotförklarad? Men jag är så grymt besviken. Och vårat mittfält lyckas inte att leverera mot andra tänkta topplag. Vi väger alldeles för lätt. Och jag var inte speciellt imponerad av vad DIF presterade.

    Som du skriver Frankie. Vi har en tunn trupp absolut. Men det saknas en hel del spets också! Vi behöver inte bredda truppen. Vi behöver spetsa till den. Det behövs spelare som går rakt in i startelvan och tar för sig i spelet. Spelare med karaktär som drar med sig övriga. Främst behövs en playmaker.

    Ju mer jag skriver dessto mer insyltad känner jag mig. Så jag bara lutar mig tillbaka och väntar på att vargarna skall slita mig i stycken!

    Ha D Gött!

    SvaraRadera
  25. Wernbloom måste ha spelat bort sig från startelvan ett tag framöver? Vann han en enda duell? Slog han ett enda korrekt pass? Var han någonsin på rätt plats?

    Med honom på planen är vi ordentligt underbemannade på mittfältet.

    Hellre Jonathan på vänster och Andres-Olsson i mitten, om nu Eldin skall vara skadad.

    Ge en sugen George chansen på söndag och sätt Pontus på bänken, så skall vi se att vi vänder på den här skutan.

    SvaraRadera
  26. Sluta va så jävla bitter och ta förlusten som en man, kommunistpajas.

    12/6/07 22:40


    Din jävla nazistpajas gå och dö med dig. Snacka om tröttsamt med folk som inte bara ska använda ordet pajas när de inte håller med andra om saker och ting utan dessutom värdera vad man har för politisk åsikt eller religion och annat?!?! Din jävla moderathora, din jävla krista fittansikte och din jävla nazistiska bögmorsa ringde och bad dig dö.

    Sen att till råga på allt komma in med den chauvinistiska "ta det som en man" visar ju på att man antigen är helt hjärndöd eller inte alls kan läsa. Hela artikeln går ju ut på att ge folk vettiga eller icke vettiga förklaringar till fiaskot. Nötkött är vad du är.

    SvaraRadera
  27. Old School:

    Varför ens svara på ett sådant inlägg? Du beter dig som om du är 14 år.

    ...Men det kanske du är å andra sidan.

    SvaraRadera
  28. Anonym "ta förlusten som en man, kommunistpajas" 22.40 är gajsare!

    SvaraRadera
  29. Skit samma om bollen var inne eller inte. Domaren dömde mål.
    Det överskuggande problemet är att Blåvitt inte vinner de stora och viktiga matcherna, att det är Komac och inte TO som får på ett kanonskott i ribban. Problemet är att Sella fortfarande spelar från start och Mourad sitter på bänken.
    Dessutom är spelarna för dåliga och ojämna överlag. Nu måste Rehn ta tag i situationen, peta Sella och sätta in någon som kan få in bollen. Jag är förbannad och orolig inför ännu en svajig säsong.
    VILL INTE HÖRA ORDET "MELLANÅR" ELLER "VI SKALL VARA MED DÄR UPPE" EN GÅNG TILL! JAG VILL VINNA SM-GULD OCH VINNA MATCHER MOT ANDRA TOPPLAG!!! ÄR DET FÖR MYCKET BEGÄRT?

    SvaraRadera
  30. anonym 13/6/07 14:25 :

    Ja.

    SvaraRadera
  31. In med Shaffer då ffs.

    SvaraRadera
  32. Lugna er med hetsandet, när folk "beter" sig illa åt i kommentarerna hjälper det inte att skrika dubbelt så högt i motsatt riktning...

    SvaraRadera
  33. Right on, Frankie!

    SvaraRadera
  34. Den sorgliga sanningen är att IFK inte kommer att vinna i år, så är det bara! Vi kommer att få stryk mot fler tänka topplag (tidigare: AIK, DIF, IFE) tyvärr. Som så många tidigare så korrekt påpekat; vi behöver förstärka truppen och även spetsa till den. Not good enough! Bort med Wernbloom och Sella, in med George och ja...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.