2007/06/11

Bjärsa inte aktuell för vare sig Liverpool eller Valencia

SILLY SEASON Under den gångna veckan har internetrykten kring Mattias Bjärsmyr kopplat honom till både skotska Glasgow Rangers som engelska Champions League-finalisterna Liverpool. Baraben.com erfar dock att vare sig Liverpool eller Rangers har varit och studerat den blåvite mittbacken. Hela karusellen har istället sin grund i en påhittad artikel hos en extremt oseriös engelsk fotbollssite...

Den 28 Maj publicerade GT- Sporten en artikel om Bjärsmyr där man fokuserade på hur IFK blivit en väg ut i Europa för många andra mittbackar. I den här artikeln så berättas det om 11 tidigare mittbackar i Blåvitt senare blivit utlandsproffs. Artikeln inleds så här:

EXPORT-SUCCÉN

GÖTEBORG. Mittbackar i Blåvitt går alla samma väg.Ut i den stora proffsvärlden.
Dit längtar självfallet även Mattias Bjärsmyr, 21.

GT visar honom listan på alla föregångare som hamnat i Ajax, Liverpool, Valencia och Glasgow Rangers.

GT listar i en kompletterande faktaruta alla de mittbackar, från Lucic till Björn Nordqvist, som gått via Blåvitt ut på den internationella proffsscenen. Här har man i början av texten fokus på Ajax, Liverpool, Valencia och Glasgow Rangers.
En vecka senare har Mattias Bjärsmyr av en "slump" kopplats samman med exakt samma fyra klubbar. Först Rangers, sedan Liverpool och till slut även Ajax och Valencia. Ett otäckt sammanträffande? Nej, inte direkt.

Den engelska fotbollssiten Tribalfootball körde en rövare. De läste GT-artikeln och utan tillräckliga svenskakunskaper så publicerade man en artikel med rubriken:

"Rangers battle Liverpool, Valencia for Bjarsmyr"
Här påstod Tribalfootball nu att Rangers, Liverpool, Valencia och Ajax alla slogs om att värva Bjärsmyr. Det är ingen slump att exakt samma klubbar förekommer i bägge artiklarna. Det är ingen slump att den ena låg bakom den andra och till sist är det verkligen ingen slump att engelska "medier" inte är särskilt pålitliga. Speciellt inte den här sidan som sedan länge är känd för sina egentillverkade nyheter och rykten. Ju spektakulärare- ju bättre.

Senare tog Tribalfootball ner sin artikel om Bjärsa, kanske nådde nyheten om "sammanträffandet" sidans ledning. Men då var redan hela cirkusen igång och flera storklubbar jagade febrilt Bjärsmyr. I alla fall om internetspekulanterna fick bestämma.

Bjärsmyr lär ha ögonen på sig från en del utländska intressenter sedan länge. Men det här ryktet om Liverpool är vad som kan kallas en internetanka i storleksordningen ostindiefararen...

14 kommentarer:

  1. Valencia och Pool ska ge fan i Bjärsa:)..

    SvaraRadera
  2. Att gå från Blåvitt till Champions League-final gör man bara inte. Så länge snacket bara handlade om Rangers blev man ju lite orolig, men sedan förstod man vart de fått in info ifrån dessa lallare på Tribalfootball.

    Om inte Kalle platsar i Rangers trupp kan man ju undra varför Tribalfootballs ansvarige skribent trodde att folk skulle köpa att hans "ersättare" Bjärsa skulle göra detsamma?

    SvaraRadera
  3. Old news... läser du alltid blåvitt så hårt Frankie? ;-)

    SvaraRadera
  4. Bjärsa hade iaf kickat Aggers röv ända till Mars.

    SvaraRadera
  5. Det var väl ingen som tog ryktet om Bjärsa till Pool på allvar? Hade det snackats om Esbjerg eller möjligtvis Twente hade jag kanske trott att det fanns någon sanning bakom det. Men Liverpool?

    SvaraRadera
  6. Anonym said...

    Old news... läser du alltid blåvitt så hårt Frankie? ;-)

    11/6/07 22:35


    Alltid BlåviTT har inte skrivit om detta. De har fullt upp med rapporter om oldboysmatcher och annat.

    SvaraRadera
  7. ambitionerna fick aldrig chansen..

    SvaraRadera
  8. bjärsa var riktigt under isen 2006 så liverpool? engelsmännen knarkar nog lite väl mkt.

    SvaraRadera
  9. sillstryparen
    Alltid Blåvitt har inte skrivit en artikel om det men det är snott rakt av från ABs forum, Cool-Hinken tror jag skrev det.
    /Petter

    SvaraRadera
  10. Men det är ju bra att alla får veta! No Bjärs to Pool!
    /Petter

    SvaraRadera
  11. "men det är snott rakt av från ABs forum"

    Jo för det kunde ju inte alla som läst bägge artiklarna se...

    Vi tydliggör ju detta för att mängder av folk i både trådarna och chatboxen har undrat kring varför vi inte skriver om Bjärsas proffsrykten. Detta är anledningen, de är fabricerade...

    SvaraRadera
  12. den stora frågan är ju hur vissa svenska "medier" kan gå på sånt här utan att för fem sekunder tänka efter kritiskt? tänker på en viss sk notisman bland annat och hans intervju på fan-tv...

    SvaraRadera
  13. Om någon ska spela i Liverpool så är det ju Ragnar.. Han och Agger kan bilda ett stenhårt mittförsvar där, men helst inte förrän om två år =)

    SvaraRadera
  14. bjärsa håller inte den klassen, tyvärr. som nån sa var han ju riktigt usel i fjol och det hade ju inte bara med lago att göra...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.