2006/03/13

Århundradets I-landsproblem...

FOTBOLLENS LIDANDE Hammarby har tydligen gjort ett dåligt ekonomiskt resultat i år. Den vanligtvis så nyanserade Bajenbloggen Grönvita sidan upp ger oss en viss hysterisk "Än går det vågor"-analys när man ger ut ett lite lagom pårökt rop på hjälp i form av en blogpost.

Bara för att understryka
Ge oss information. Ge oss en förklaring. Ge oss en anledning att se ljusare på framtiden. Inga jävla Sanny Åslund-floskler, utan förklara varför Hammarbys ekonomi ser ut som den gör. Pedagogiskt och lättfattligt och rakt och ärligt.Är sanningen svår - ge oss den.Vi är vana vid svåra sanningar. Vi är ju för fan Bajen.



Men sansa er nu kära gröna tomtar. Som jämförbara exempel på stängda föreningar och supporterlidande i Allsvenskan kan vi lyfta fram AIK och Blåvitt i år. AIK, som inte bara gör sjukt gigantisk förlust ekonomiskt (för Torbjörn vet vilket år i ordningen), de kombinerar dessutom denna ekonomiska Titanicsaga med att värva ligans överlägsna värsting och bad boy från Häcken. Dessa fans är det faktiskt synd om. Dessa fans borde reagera mot sin ledning.

Sedan måste vi åter påminna Bajentomtarna om oss själva här nere i "hålan" Göttelaborj. Enligt Univeristetsundersökningar är IFK Göteborg det lag som flest svenskar sympatiserar med. Med andra ord är det även det lag som under det senaste året skapat störst enskilda lidande för flest personer. Inte nog med att vi har en ekonomi som efter skattekravet och hot om inkassoverkställande där kronofogdar skulle löpa amok bland IFK Göteborgs Europapokaler och sönderklippta kalsonger- så har vi faktiskt genomgått ett smatterband av "inga kommentarer" sedan i somras. Sällan har så många fått höra så lite från en så månghövdad grupp Göteborgare.

Ge oss information.
Ge oss en förklaring.
Ge oss en anledning att se ljusare på framtiden.

Och då har vi inte ens börjat att dissikera vilket fysiskt och psykiskt lidande en tappad guldmedalj i hemmamatchen mot Djurgården på Ullevi var. Eller hur många av oss som hädanefter kommer att lida av kronisk hjärtsvikt som ett direkt resultat av 26, ja tjugosex stycken, straffar i finalen av Royal League mot Köpenhamn. År 2006 borde ingen annan än en Blåvittsupporter ges utrymme för att i ett ilsket brunstskrik förmedla sin ångest, frustration och panikartade ilska över fiolåret. Inte ens de sedan födseln självplågande och tour de France smittade självplågarna från Gårdatrakten. År 2006 är året av självterapi för hundratusentals Blåvita supportrar i det här landet.

Och doktorns enda recept mot denna kollektiva apati stavas: SM GULD.
Det är dags nu.

5 kommentarer:

  1. Mycket skön läsning! Det är fanemej dags nu.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte lätt att vara ängel idag:)
    RS
    kulturbloggen.com

    SvaraRadera
  3. Tack. Nu känns det lite bättre, faktiskt.

    Men nog fan är äkta glädje roligare än skadeglädje, oavsett vad flosklerna säger.

    SvaraRadera
  4. instämmer med feldgrau, det är på tiden nu!

    SvaraRadera
  5. Grönvita/ Jo och det är den där äkta glädjen vi inte smakat på 10 år. Fatta, 10 år. Er rekordtorka har ni ju sedan ert sm-guld glömt. Dels även för att ingen av dagens generation, eller i princip "ingen" i alla fall ens var påtänkt när ni tog förrförra guldet. Vi har vipps blivit det mest lidande folket bland fotbollssupportrarna i det här landet. Hur faaaan gick det till?

    feldgrau & kapten/ Att det är dags nu är nog årets understatement.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.