2006/03/06

Elfsborg nära "Anton" med ett mycket seriöst bud!

SILLY SEASON I veckan kunde Borås Tidning berätta att Elfsborgs Stefan Andreasson och Thomas Nyberg varit nere och besökt före detta IFK-stjärnan Mikael Antonsson i Wien.
Antonsson vars kontrakt löper ut till sommaren har varit hett ryktesmaterial i spekulationer om en återkomst till Blåvitt under hela vintern.

Tidigare har han nobbat Hammarby som under sin backkris ifjol försökte att locka hem Blekingesonen till Sverige igen. Men Antonsson var enligt källor till Baraben inte intresserad av att spela i någon annan svensk förening än IFK Göteborg. Nu kan tyvärr den saken snabbt förändras i spåren av skatteaffären som hänger över Blåvitt.

Enligt en uppgiftslämnare till Baraben så är Elfsborgs bud såpass mycket seriösare än den förfrågan som Hammarby gjorde till Austria Wien att "Anton" seriöst överväger att flytta till Borås i sommar. Han vill enligt en annan källa av olika anledningar inte stanna kvar i Österrike och har valt att inte skriva under ett kontraktsförslag som han fått av Austria Wien. Detta i samband med att IFK Göteborg har en del ekonomiska problem (av uppenbara anledningar) öppnar nu dörren för bland annat Elfsborg att komma med ekonomiskt sett väldigt lukrativa erbjudanden till den före detta landslagsbacken från Sillhövda.

IFK Göteborg har ju tidigare i vinter, bland annat i Marbella (där både Austria Wien och IFK låg på träningsläger samtidigt) kontaktat Mikael Antonsson för med eller mindre direkta samtal om framtiden. Och nu överväger Anton på fullt allvar att återvända till Sverige. Men den här gången blir det kanske inte Gamla Ullevis publik som får se hans magnifika glidtacklingar i utsatta lägen. Det verkar bli publiken i Sveriges regnigaste stad: Borås.

Som om vi Blåvita inte redan hade haft en tillräckligt rutten vecka eller?

42 kommentarer:

  1. Frankie - Grattis till att ha lyckats med årets hittills vidrigaste bildmontage.
    Fy Fan!!! Går han till bönderna så kräks jag!!!

    Finns det verkligen inte endaste blåvit miljonär som kan tänka sig att ställa upp med dom stora pengarna någon jävla gång???
    Det är ta mig fan helt sjukt att Sveriges populäraste lag inte kan skrapa fram några pengar, varken på tradionellt vis eller genom externt kapital.
    K*K!!!

    SvaraRadera
  2. Ohj/ Kan inte ta cred för det äckliga, det var B-araberna i kulisserna som fixade den, men att vi har miljonärer kan jag berätta att vi faktiskt har.

    Till exempel så har vi en avgående ordförande som tjänade över 10 mille på en aktieförsäljning av Comhem-aktier innan jul, bara som ett exempel. Sedan har vi även haft privata finansiärer uppe för samtal när bland annat Anders Svensson och Marcus Lantz var aktuella...

    Så de existerar, frågan är bara vad som hindrar dem från att lyfta Blåvitt med?

    SvaraRadera
  3. --- Frankie
    Väl medveten om att Halse & Plånbok personliga förmögenheter på mååånga millar tillsammans.
    Men det är väl uppenbart att dom inte är intresserade av satsa några större summor..?
    Anledningen är väl helt enkelt att dom vill behålla det mesta för sig själv och sin familj.

    Halse & Plånbok är väl trots allt "bara" goda för ca 50 mille i personliga förmögenheter om man slår ihop dom två. Vi skulle behöva en postordermiljonär ala Borås som inte märker om han drar iväg 15-20 mille.

    SvaraRadera
  4. hahahahha, grymt montage! Jag gråter leendes.

    SvaraRadera
  5. Ge Anton en bra lön samt en klausul där han får gå för en låg summa så ska vi väl kunna locka hem honom. Kan föreningen verkligen acceptera att ha blivit frånsprungen av bönderna från Borås? Dags att försöka gräva fram dessa riskkapitalister som sägs gömma sig i vassen eller är det upp till oss att vaska fram slantarna?

    SvaraRadera
  6. Ta väck bilden! Som att pissa i ett öppet sår.

    Vis av Jesper-till-Dif, bör man inte ta någonting för givet längre. Men samtidigt vet man också att man kommer över och lär sig leva med det mesta.

    SvaraRadera
  7. Varför ställer ingen frågan, behövs han i Blåvitt just nu?

    Om Kalle sticker till sommaren är det ju uppenbart, men som det ser ut nu, blir det inte för många mittbackar då?

    Naturligtvis kan det bli som i höstas att det tillfälligt är flera skadade. Men är det bra för lagmoralen att ständigt ha minst två bra mittbackar utanför laget?

    SvaraRadera
  8. användningsområde för supporterfonden?

    SvaraRadera
  9. walter sobchak

    Om han behövs? Han skulle ju gå rätt in i startelvan och göra vårat lag bättre, så visst behövs ha.

    SvaraRadera
  10. steiermark

    Stort! Jävligt bra jobbat! Du kanske vill bli en mer beständig del utav Supporterfonden? Maila!

    SvaraRadera
  11. walter sobchak:

    Så länge vi släpper in mål så behöver vi Anton... inte för att dom andra är dåliga utan för att han är bättre.

    SvaraRadera
  12. Behöver vi "Anton"? Allvarligt att ens överväga ATT INTE försöka värva han är rena rama idiotin. De andra alternativen är inte dålig, bara sämre än "Anton"....

    Ibland blir man inte riktigt klok på vissa....

    SvaraRadera
  13. Nu kommer våra nuvarande mittbackar att bli bättre än vad de var förra året, Antonsson kommer i bästa fall att bli lika bra.

    Vilken av de nuvarande skall skickas iväg? De kommer inte att acceptera att vara reserver utan den petade kommer att ge sig iväg.

    Är det rätt sätt att ge inspiration till lovande ungdomar att först låta dem bli ordinarie och sedan köpa en mittback utifrån?

    Och är det verkligen rätt att pantsätta kamratgården och värva "Ännu en" mittback.

    SvaraRadera
  14. Anton ska hem till Götet. o inte äckliga H*rås när han kommer till sverige, Tror nog inte Anton gör en J****r. Suporterfonden kanske =) jag tycker de inte e mer än rätt att de som gett blåvitt 10mille att betla (som de ser ut nu) betalar tillbaka lite.

    SvaraRadera
  15. om anton kommer så tycker jag bjärsa ska kliva åt sidan och dennis får acceptera en hård konkurrenssituation eller lämna, tyvärr. kalle och anton är ett grymt mittbackspar, avst. eller skada då går bjärsa in. 2 avst. el skador går dennis eller ölme in.
    ljuvligt.

    SvaraRadera
  16. håler med johannes, här finns större möjligheter att vinna guld och bli proffs igen. Jag hoppas och tror att elossbönnerna blir "snuvade" på ännu en back.
    lycka till med sandefjordsbacken ellos!

    SvaraRadera
  17. Anton verkar ha glömt hur mycket tid och pengar Blåvitt lade ned på hans hjärtproblem. Och detta lågnt innan han ens var nära en plats i a-laget. Går han till elfsborg saknar den jävlen hjärta, i dubbel bemärkelse.

    SvaraRadera
  18. Jag blir så j-vla trött på dessa dessa fotbollspelare som säljer sig gång på gång på gång...fan Anton, ta ditt ansvar och kom tillbaka till sverige och spela boll med den klubb som ligger dig varmast om hjärtat, inte där du får mest stålar, stålarna får du när du lämnar klubben med ett SM-Guld och ett UEFA-Guld runt halsen, tänk själv Anton, det är peanuts mellan de olika klubbarna i Sverige - det är ute i Europa du skall tjäna de stora pengarna och dit kommer du om du väljer vår förening!

    Måste också tilägga att en kille som Henke Larsson har maga att suga ut de stackars stålar som finns HIF är fanimej inte klokt - en lirare som han har tjänat åtskilliga miljoner (ett par hundra minst) ska komma hem till den förening han lämnat och inte ens överväga att spela för en annan om det inte finns familjesjäl, typ barnen ska växa upp nära mormor, morfar osv...och i Henkes fall med alla stålar han har ska han fan göra det GRATIS och det för att HIF en gång för länge sedan gav han chansen att tjäna dessa pengar!!!

    Nä Anton, bli inte en ny Jeppe - Jeppe hade varit kung i blåvitt, snäppet under Torbjörn - Gudaförklarad om han kommit (hem) men istället valde han helvetet och kom kommer bli ihågkommen som Judas för att han va så jävla pengakåt!!!

    SvaraRadera
  19. IFK Göteborg betalar skattekravet
    Skatteverkets beslut i fredags, att inte bevilja IFK Göteborg anstånd med verkets skattekrav, riskerar att äventyra IFK:s sportsliga verksamhet. Föreningen vill inte öka framtida kostnader och riskera verksamheten, utan betalar Skatteverkets krav. Finansieringen är klar, bland annat genom banklån.
    I sitt beslut bedömer Skatteverket att påtvingad försäljning av spelare inte ger upphov till sådana skador att hänsyn behöver tas till detta för att medge anstånd.
    IFK Göteborgs styrelse har en helt annan uppfattning.
    Spelarna och spelartruppen är den viktigaste komponenten i föreningen för att nå framgångar och därmed säkra föreningens framtid både sportsligt och ekonomiskt.
    Vid ett extra styrelsemöte i söndags (5/3) har därför IFK Göteborgs styrelse beslutat att betala det av Skatteverket påförda kravet på 9,9 miljoner kronor plus ränta.
    Ett annat skäl till att IFK Göteborg under veckan betalar till Skatteverket är att vi vill gardera oss mot ökade kostnader för föreningen till följd av den oskäligt höga ränta (17%) vi annars måste betala.
    Även i övrigt anser IFK Göteborgs styrelse att Skatteverkets beslut är synnerligen märkligt. Man har inte över huvud taget fäst avseende vid de skäl vi anfört i vår begäran om anstånd.
    Skatteverket har bland annat ur den pågående polisutredningen anfört vaga uppgifter från förhör med en person, som har med föreningen uppenbart motstridiga intressen, utan att ta hänsyn till alla de omständigheter och bevis ur samma utredning, som talar för föreningens ståndpunkt.
    Styrelsen står inte bakom Luxemburg-transaktionen, vilken är ogiltig vad gäller föreningen.
    Betalningen av skattekravet innebär inte på något sätt att föreningen erkänner riktigheten i Skatteverkets krav.
    Om föreningen dessutom ska överklaga Skatteverkets beslut, att inte lämna anstånd, till Länsrätten kommer att avgöras under veckan.
    IFK Göteborg har säkrat finansieringen av Skatteverkets krav genom ett redan beviljat banklån. Som säkerhet för lånet kommer pantbrev att tas ut på den fastighet, Kamratgården, som föreningen äger.
    Om IFK Göteborg senare vinner skattemålet, återbetalar Skatteverket de pengar föreningen betalat inklusive ränta.


    STYRELSEN

    SvaraRadera
  20. Ja jag kan inte säga annat än att det från IFK Göteborgs sida är helt rätt att betala nu istället för att låta räntan ticka på. Nu får man istället chansen att överklaga efter att man stoppat upp räntan.

    SvaraRadera
  21. Nej, det är inte ok att uppmana till att trackassera folks barn här.

    SvaraRadera
  22. Frankie:

    Att betala nu är att lägga sig platt på rygg för kräken.

    Om det är så att styrelsen känner att man begått felen vad gäller den sk gåvan, då kan man betala den delen av skulden.

    Men ingen "SKETEN DJÄVLA SKATTEJURIST" skall ha rätt att bestämma när någon flyttade hem till Sverige. Man visar klart vad man håller på med genom den affär man skapat genom att trakasera Anders Svensson. Han bodde och arbetade i Southhamton men ägde en lägenhet i Borås. Därmed anser man att han skall betala skatt i Borås.

    Men samma logik skall man skatta där man äger en sommarstuga etc.

    Man bor naturligtvis där man har sina prylar och inte där en "SKETEN DJÄVLA SKATTEJURIST" anser att man bor.

    SvaraRadera
  23. Konstigt är också att man tydligen inte får ens driva med en PUCKORELIGION, medan det verkar hara helt ok att attackera något (Blåvitt) som står milsvitt över samtliga existerande religioner.

    SvaraRadera
  24. näst sista anonymus<<

    jävel? Kallar du anton för jävel när det fortfarande bara är ett rykte? smart. Nä, ge honom en god sign bonus som Bengt Halse kan finansiera (han vann ju upp mot 50 mijoner på aktier i höstas). Sen kan han få en fast klausul för minimumbud. i övrigt e det la klart att p-bönnerna e ute och raggar mittbackar med tanke på deras backlinje. Nä som sagt detta är ren skit att han skulle gå dit. Kom hem te BLÅVITT anton!

    SvaraRadera
  25. Om Anton går till gulsvart så hoppas jag att han går i Pär Karlsson resp. Jonas Lundéns fotspår och stagnerar totalt. Min favorit i blåvitt de senaste åren i gulsvart äckeltröja, nej då vet jag inte var jag tar vägen

    SvaraRadera
  26. Alltså... Anton... gör inte detta... väl?

    SvaraRadera
  27. Hoppas Anton väljer med hjärtar och hjärnan istället för pengarna. UEFA cup spel är väl roligare än Elfsborg? Snälla Anton!

    SvaraRadera
  28. Vem kunde tro, för bara nåt år sen, att Anton skulle fundera på Ellos? Och han som säger sig ha ett blåvit hjärta. Fy fan!

    SvaraRadera
  29. Går Anton till Elfsborg vet jag fan inte vad jag gör! En anledning till att vi släpper alla våra unga bra spelare, (Tex Risp, Anton) är väll för att dom någon gång ska återvända till klubben?

    Men nu är ju ingenting klart, ellos är bara interesserade, tror faktiskt inte att han väljer Elfsborg före oss ändå, så det är inget att oroa sig för

    SvaraRadera
  30. Självklart väljer Mikael Antonsson att gå till Borås om de ger honom bättre finansiella möjligheter.

    SvaraRadera
  31. Tycker mig se lite nervositet här på bloggen, det är lovande. För ni hetsar inte upp er i onödan ;) Jag tror Anton har fallit för min charm helt enkelt :D

    SvaraRadera
  32. Om Anton går till Elfsborg tänker jag hata honom resten av mitt liv. Ja, jag vet att det är omoget, men jag kan inte hjälpa det.

    Jag kan någonstans långt inne acceptera att spelare väljer Djurgården framför Blåvitt, men Elfsborg! Fan heller, även om killen inte får något erbjudande från Blåvitt, kan han la för i helvete gå till en annan klubb än Elfsborg?

    Och Ellos-Linda; håll käft snälla.

    SvaraRadera
  33. Steiermark
    Nån mer än jag som har börjat sätta upp planschen "Stärk Blåvitt" på stan lr? Har hittills fått upp 42 st lite överallt!!

    Om du visat ett så intensivt engegemang så tror jag att du har en del att bidra med. Släng ett mail till kontakt@supporterfonden.se så tar jag hand om dig ;)

    SvaraRadera
  34. Nu är det eviga mörkret här!

    SvaraRadera
  35. Grejen är att för IFK som förening är det sjukt viktigt att "vinna" kampen om att få hem sånna som Anton. Kolla i sthlm hur många som inte går tillbaka till aik, dif eller hif när dom vänder tillbaka till Sverige.
    Jag är så sjukt trött på at behöva förlora ytterligare en toppspelare.
    K*ken!

    SvaraRadera
  36. http://www.angelfire.com/de3/gnagetbilder/VGSBUB.html

    haha

    SvaraRadera
  37. Skön bild på Anton,han är välkommen !

    Syllta

    SvaraRadera
  38. Har Anton någon email adress ?
    Kanske låter dumt att skicka till honom, men jag vill bara säga en sak. Inget otrevligt alltså. / J.E

    SvaraRadera
  39. Självklart är detta något som Elfsborg sprider ut för att få blåvita fans att spy galla över Anton, så att han ska börja tveka över om han är önskad hem.

    Ni som sitter och kräks över honom och hans pengahunger borde läsa en och annan artikel om och med honom här på BaraBen eller på Alltid Blåvitt innan ni börjar svära och peka finger och hata.

    Älska Anton! Om han skulle välja dem före oss, då kan klagolåten börja, men inte nu. Det är bara så korkat.

    SvaraRadera
  40. antonnsson har en mail adress, antonsson81@hotmail.com... Skriv var ni tycker direkt till han, Hälsningar En god vän

    SvaraRadera
  41. Fy fan vilken äcklig bild!!

    Klart Anton behövs i Blåvitt, kommer aldrig att glömma hans glidtacklingar... Förresten har han alldeles för stort blåvitt hjärta för att gå till nån annan klubb i sverige än blåvitt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.