2006/03/25

Borås reser staty som hyllning till Elfsborg...

STADSBYGGNAD Medan Göteborg planerar en ny arena och ytterligare en bro över älven så planerar Borås Stad att bygga ett hyllningsfundament till IF Elfsborg och deras fans. Det är en kärleksgåva av sällan skådat slag med ett tydligt budskap i grunden.

Statyn blir inte av en slump 11 miljoner kronor dyr då varje miljon representerar en av spelarna i Elfsborgs startelva. Anledningen till att Pinocchio valts som motiv för den gigantiska statyn är en sällan skådad självinsikt från Borås politiska styre. Man inser helt enkelt att det är dags att spräcka myten om att Elfsborg vore något annat än ett sorgligt bonnagäng från landet som inte klarar vare sig att vinna Allsvenskan eller att förgylla den. Men trots att man vet detta så har man även insett att de par tusen Elfsborgsfans som finns i och kring Borås (de flesta i Borås håller ju som bekant på Djurgårdens IF) lider av att ljuga om sig själva och sitt lag varje år i diskussioner med andra fotbollssupportrar. Därför har Borås stad valt denna nya symbol för Boråsarna- lögnens representant ska symbolisera propagandan kring IF Elfsborg.

- Det är bara gamla proggare och andra förvirrade som är emot statyn. Förhoppningsvis blir den ett landmärke som syns redan från motorvägen, säger Hasse Persson, chef för Borås konstmuseum i ett ögonblick av klarhet till GT. Mannen är ett kulturellt geni och årets Boråsare per automatik?

12 kommentarer:

  1. Vi ska fan inte ha någon Pinocchio-staty. Det är ett jävla liv kring den och jag hoppas att kritikerna vinner.

    SvaraRadera
  2. hahaha hysterisk bra

    SvaraRadera
  3. Det bästa var ju när Boråsarn menade att statyn skulle höja Borås till samma kulturella nivå som New York och Tokyo!!! Man kan väl lungt påstå att självdistanssen inte är lika lång som Pinocchios näsa...

    SvaraRadera
  4. HAHAHA..sicka dårar

    SvaraRadera
  5. Trodde det stod Pinochetstaty. Hehe.

    SvaraRadera
  6. Jag har skrivit ett litet upprop som ett led i debatten:

    http://rodguling.blogspot.com/2006/03/pinocchio-statyn.html

    SvaraRadera
  7. Som vanligt begriper inte Göteborgarna någonting. Pinocchiostatyn räcker lång näsa åt Göteborgare som inte har någon ny Arena utan, bara tjâtar om det och som inte kommer att ta några poäng mot Elfsborg i år. Varje gång en IFKare passerar Borås så står det där en staty och räcker lång näsa åt er.

    SvaraRadera
  8. Seriös fråga.
    Bryr ni som bor i Göteborg er om vad som händer i Borås?

    Ni verkar mer illa ute än jag trott.

    Kan ni inte dra ett till haschskämt snart? Lukten från ert knarktåg som avgick i höstas börjar vädras ut.

    SvaraRadera
  9. Anonymous:

    Varför skulle vi bry oss om pinocchiostatyn räcker lång näsa om oss?
    För att ni har en betong arena med platsgräs? För att ni varje år säger att ni skall vinna men sen kommer ni sjua?

    SvaraRadera
  10. Jag tycker statyn verkar passa bra in i hela Boråskonceptet. Gött! Ta den!

    SvaraRadera
  11. Ständigt detta Elfsborgskomplex. Dags för ICA bananerna att skaffa sig ett eget liv...

    SvaraRadera
  12. Nä, fy bubblan! Kallade du oss ICA bananer. Menar du verkligen att särskriva det? Vad betyder ICA bananer? Menar du inte ICA-bananer? I så fall kanske du är rasist!? Har du något emot att vi stäppnegrer och savannegrer faktiskt gillar att äta bananer? Åk hem till din bonnhåla och bo där med dina andra rasistpolare säger jag då. Hos oss är du inte välkommen. Ni kan ju sitta där i Borås och rasista er. Inte undra på att Garba Lawal vantrivdes.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.