2005/12/01

"Jag vill se åtgärder och det snart"

MARKNADSDEBATTEN Debatten kring Blåvitts marknadschef och hans uttalanden i GP (se artikeln här under) har reaktionerna redan börjat hagla på vilka förändringar som är nödvändiga inom föreningen. Här ger signaturen "Juan" sin syn på vad som bör förändras inom Blåvitts organisation:

"Läste intervjun med Lundberg igår och förfasades över vilka fruktansvärt osmarta uttalanden som kom fram där. Samtidigt är Lundberg omtyckt av de som jobbar med honom så det är nog inte hela sanningen i den där intervjun.

Jag hävdar fortfarande att Blåvitts problem inte har med enskilda personer att göra utan att det är en attitydsfråga inom föreningen. En attitydsfråga som kommit av att man konstant vägrar att ställa några konkreta mål (utöver vi skall bli bättre till nästa säsong). Man är nöjd med att det i alla fall inte går bakåt. Det räcker inte för mig - och där tycker jag att styrelsen har ett stort och tungt ansvar. Dom är ju uppenbarligen inte involverade i det rent fotbollsmässiga eftersom Mats Persson skött det själv.

Jag vill, precis som igår, se följande åtgärder. Och jag vill se dem inom kort.

* Låt en oberoende PR-firma titta över IFK Göteborgs profiliering, image och marknadsföring. BETALA dom och LYSSNA på dem. Det är ju tämligen uppenbart att de som just nu arbetar med det på Kamratgården inte är inne på rätt spår.

* Sätt upp tydliga mål. Mål som kan kommuniceras utåt och på det sättet skapa ett massmedialt intresse. Se difs (på Kamratgården bespottade) utspel om att dom skulle dramatiskt höja sponsorintäkterna. Visst kanske dom inte klarar det målet - men dom har satt upp det, presenterat det och fått synergieffekt både i massmedialt utrymme och med ökade sponsorintäkter. Sluta vara så fega Blåvitt - våga visa att ni vill!

* Satsa pengar på hemsidan. Det får inte bara ses som en kostnad till ingenting. Som en dyr anslagstavla och ett nödvändigt ont. Anställ minst två personer som arbetar heltid med hemsidans innehåll och utveckling. Ta hjälp av supporterkrafter för att fylla den med intressanta texter. Skapa ett mervärde med medlemskapet genom att öppna mer information för medlemar. Gör en översyn på hur det språk man använder återspeglar sig i läsarnas uppfattning av föreningen. Inga mer "blåvita grabbar", "lovande lirare" raljerande.

* Tilldela, eller anställ, någon tjänsten som presstalesman. Helst någon med informatörsvana. Detta för att dels likrikta den information föreningen ger ifrån sig och dels för att avlasta klubbdirektören med de massmediala kontakterna.

I grund och botten handlar det om att våga förändras, något vår förening har varit allt för mjäll med att göra. Det är dags nu innan det är försent!"

6 kommentarer:

  1. Attityden verkar präglas mycket av en rädsla inför "moderniteter" och annat som kan skada klubbens genuina och starka klubbkänsla. PR-oraklet Lundberg säger det själv, kamratandan skall på något magiskt vis få pengarna att strömma in helt utan påverkan. Att kamratandan inte får urvattnas eller att IFK:s image (som i dessa dagar dessvärre ifrågasätts) smutsas ned av kapitalistiska tankegångar. Detta är givetvis förlegat och heller inte förenligt med en klubbens bästa. Istället bör man ta fasta vid den profilering som redan finns, nämligen ett framgångsrikt, ärorikt klubblag och utveckla denna för att stärka klubben ekonomiskt, utan att för den skull avvika från den historiska vägen. Blåvitt är Sveriges mest omtyckta och framgångsrika fotbollslag. För många ÄR Göteborgs stad förknippat med fotboll. Bygg på detta och skräms inte penningarna eller nya ideér att tjäna pengar.

    SvaraRadera
  2. http://www.ifkgoteborg.se/modules/extras/publish/display.asp?id=2679&publicationid=2679&type=channel&locText=Klarg%F6rande+fr%E5n+marknadsavdelningen

    SvaraRadera
  3. IFK läser baraben, får panik, dementerar allting. Halleluja. Felciterad my ass.

    SvaraRadera
  4. Jäkligt bra artikel. Gôtt att se att folk inom blåvitt tar tills av kritiken från supportrar och försöker göra något åt det.

    SvaraRadera
  5. Strålande! Hör av dig till styrelsen.

    SvaraRadera
  6. Bra förslag!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.