2005/12/02

En kvinna i männens fotbollsvärld...

MEDIA I jantelagens förlovade hemland Sverige är det inte poppis att banka sig för bröstet, men Baraben tar åter tillfället i akt att glädjas åt att majoriteten av landets fotbollsjournalister verkar ägna lite tid åt att titta in här på Blåvittbloggen mellan varven.

Landets största fotbollsbloggare ger oss mycket cred mellan varven så därför glädjs vi lite extra åt att även journalister från huvudkonkurrenten Expressen börjat inse att det i blogosfären finns mycket intressanta nyheter, rykten och skämt som kan vara värda att belysa i den "riktiga" pressen.

En annan glädjande del i att Malin Roos uppmärksammar Baraben är det faktum att hon är kvinna i vår enormt mansdominerade fotbollssfär och får ta utrymme. Den skeva könsdebatt som Claes (Åkesson) Runheim försökte spotta igång i samband med att han petades från fotbollsgalan kan möjligtvis ha sina poänger, men likt förbannat är det så att det är alldeles för få kvinnor av kvalitét som får utrymme att yttra sig inom sportjournalistiken och där är vi på Baraben tyvärr lika goda kålsupare.

Av våra 26 skribenter och cirka 15 "hangarounds" är endast en enda person kvinna. Det innebär att Baraben för närvarande, av de skrivande medlemmarna har endast 2,43% kvinnor i våra led, en siffra som inte är representativ för de Blåvita supportrarna och verkligen inte en reflektion över hur de Göteborgska kvinnorna intresserar sig för Blåvitt eller för det skrivna ordet. Därför hoppas vi att du, om du är tjej, kvinna, dam, flicka eller tant med hjärta för Blåvitt hör av dig till oss på: kontakt@baraben.com för att fler starka kvinnor ska få en röst i en redan alldeles för mansdominerad värld!

Bild: Expressen.se

13 kommentarer:

  1. Just det Frankie! Det enda tråkiga är väl att jag isåfall tappar min drottningstatus;-)Nej seriöst tjejer, vi behöver bli fler! Häng på nu!

    SvaraRadera
  2. En idé vore väl om becka och någon till gjorde "en kul grej" och vek ut sig. Det skulle locka fler tjejer till Blåvittbloggeriet.

    Ovanstående bör läsas i sammanhanget att vi allt för ofta har en jargong som medför att exempelvis tjejer, inte känner sig helt välkomna i vårt "samhälle". Något vi bör ändra på.

    SvaraRadera
  3. Bruce Banner>>Bra skrivet. Precis som du säger är det ofta den rollen som tjejer får inom sporten. Inte ens för tjejerna I Damlandslaget räcker det med att vara bra på sin sport, de ska dessutom va snygga och vika ut sig i Slitz. Men tjejer: här på baraben handlar det om att kunna fotboll och brinna för det: så känn er inte bortskrämda, och tro fan inte att ni "inte kan"

    SvaraRadera
  4. På min sida är det många vackra kvinnor som skriver. Men, så är vi ju mycket mer jämlika och förstående mot alla Guds varelser än andra webbsidor.

    SvaraRadera
  5. bruce banner/ En direkt anledning till att även vår ganska provocerande nakenbanner byttes ut i samband med att jag la upp den här uppmaningen. Annars tycker jag det våre ett härligt självmål att bjuda in tjejer att delta samtidigt som man exploaterar kvinnor på sidan...

    SvaraRadera
  6. Frankie: Bra!!

    Ingbritt: ni jämlika? Sure..

    SvaraRadera
  7. becka:

    Du är alltid drottning No1 på den här bloggen! ;-)

    SvaraRadera
  8. Stellham>> Skönt att få det bekräftat;-)
    Hoppas nu det ramla5r in anmälningar från fotbollsintresserade, läs blåvita, tjejer i hela landet.

    SvaraRadera
  9. Ända sen den där nakenbilden kom upp har jag ansträngt mig för att låta bli att kommentera den. Jag kan i och för sig sakna den roliga kopplingen mellan bild och text, men det hade mycket riktigt varit väldigt konstigt att efterlysa kvinnliga skribenter under den bilden. Bra gjort att ni tog bort den.

    SvaraRadera
  10. malena/ Noteras ska att Glenn Hysén (den riktiga manliga varianten, inte "naken-Glennita") visar upp sina bara ben även på denna banner...

    SvaraRadera
  11. frankie: Ja, det är en fin bild. ;) På tiden att vi tjejer också kan få njuta av något..

    SvaraRadera
  12. Haha, jag såg knappt bilden innan jag skrev, bara konstaterade att det var folk som hade kläder på sig. Nu när jag tittat på den väljer jag att göra en välvillig tolkning och anta att den INTE är till för som anonym skrev ovan "att vi tjejer också kan få njuta av något..".

    SvaraRadera
  13. Oj. Frankie. Runheims krönika kom väl lite drygt en och en halv månad innan han missade fotbollsgalan...

    Och kom igen, oavsett hur "jämlika" och "politiskt korrekta" Baraben försöker vara, ni kan väl inte säga att han har fel? Vissa människor får inte kritiseras, för då kommer moralmaffian-depolitisktkorrekta-åsiktsmaskinerna med sina skruvade påhopp.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.