2005/12/19

Hammarbys banbrytande metoder!

BANBRYTANDE VERKSAMHET Det damp ner ett mail till Baraben från en av våra läsare:

"Jag lyckades hacka mig in på Hammarbys server och kom då över klubbenskommande nyhetsmail. Här är några godbitar:

1. Hammarby tar som första lag i Sverige buss till bortamatcherna iställetför att åka i separata bilar.
2. Söderstadion utrustas som första arena i sverige med vändkors vidingångarna. "Det går inte längre att sitta med kikare och räkna frampubliksiffran" säger söderstadions publikräknare.
3. Hammarby kommer som första lag i sverige att köra övningen kvadraten ibörjan av träningarna. Man har besökt träningar med Barcelona, Arsenal ochJuventus och efter ingående studier kommit fram detta upplägg.
4. Hammarby förbjuder som första svenska klubb krogbesök kvällen innanmatch. Det är dock helt tillåtet att köpa obegräsade mängder på bolagetoch dricka hemma.
5. Söderstadion kommer som första svenska arena att klippas medåkgräsklippare. Mål-micke har det senaste åren skött klippningen medputtgräsklippare efter tisdagsträningen, men nu när Micke valt att klippavidare på på annan arena så tvingades vi hitta andra alternativ. Efter att ha besökt Bauhaus, Hornbach och Coop Forum kom vi fram till att vi skallköpa en Stiga.

Mvh Joel"


Vill ni läsa mer om Hammarbys revolutionerande tankar och hur de är först i Sverige med en ungdomsakademi kan ni kika här och här.

Från Hammarbys officiella hemsida:

"Fotbollsakademier är standard bland de europeiska storklubbarna. Nu går Hammarby Fotboll i bräschen för den nordiska fotbolls- utvecklingen. Nästa höst startar klubben landets första fotbollsakademi."

18 kommentarer:

  1. Baraben blandar seriöst med oseriöst. Det här var dock inte ens nästan roligt.

    Eller så är jag bara uttråkad och på dåligt humör.

    Blåvitt SM-Guld 2006

    SvaraRadera
  2. Hahaha. Var bajen först med streching i norden med eller? (Bilden)

    SvaraRadera
  3. Först eller sist... vem bryr sig... det finns ingen värld utanför stockholm väl?

    SvaraRadera
  4. Det här va ju bara löjligt, men bilden va kul

    SvaraRadera
  5. Det var väl ganska kul? Känns inte som folk har fattat fotbollsakademivinklingen ...

    SvaraRadera
  6. Tycker abslout detta platsade. Absolut inget lågvattenmärke.

    SvaraRadera
  7. Oinsatta bajare sm gnäller. Inser ni inte vilket skämt ni är som talar om "nyskapande satsningar" när ni är i princip sist i landet med denna typ av satsning.

    Hach och kokain bajensvin.

    SvaraRadera
  8. *gäsp* Det här är nästan lika trist som Majlard. Det här inlägget kom ett antal timmar för sent, även om det mycket riktigt var en klumpig formulering från Hammarbys sida.

    Vilket vi påpekar här (om nu någon mot förmodan är intresserad av verkligheten).

    SvaraRadera
  9. Lite skillnad på "en klumpig formulering" och ett direkt felaktigt och totalt verklighetsfrämmande påstående.

    SvaraRadera
  10. Grönvita sidan upp/ Er efterhandskonstruerade bortförklaring är helt felaktig. Kommunen i Göteborg driver inte och sponsrar inte Blåvitt med pengar för ungdomsprojekten på Änglagården.

    Välkommen till verkligheten.

    SvaraRadera
  11. cobbs: Okej, ni har ett stort behov av att plocka billiga poäng på andras bekostnad idag. Det är fullt förståeligt.

    Här skulle vi, apropå billiga poänger, kunna fråga om ungdomsprojekten sponsras med svarta pengar, vita pengar eller grå pengar, men vi avstår för husfridens skull.

    anonym 11: Vi skulle också kunna fråga om ni menar som att inte kunna/vilja skilja på "en gåva" och "ett lån", men skitsamma där också.

    Godkväll.

    SvaraRadera
  12. grönvita pulvret upp/ Ja er idioti bir mycket mindre av att Persson och PLånbok skattefifflat.

    Logiskt tänk. Bara att acceptera att våra två föreningar har två av de mest inkompetenta ledningarna i världshistorien.

    SvaraRadera
  13. Jag tyckte det var kul - helt rätt. Fattar man inte skämtet har man nog inte förstått vad pinsamt Bajen har betett sig. Jämförelsen med "kvadraten" var skön:)

    SvaraRadera
  14. Vad ni inte verkar fatta är att Hammarby ÄR först i Sverige med en fotbollsakademi av den här typen. Det vill säga en riktig en, som sköts av klubben.

    Jag citerar Totte Nilsson från Hammarbys "officiella blog", det första vettiga den människan skrivit för övrigt:
    "ag är oförstående till hur alla kan vara så oförstående angående akademin. Det hela är väl ganska solklart.

    Medan andra klubbar samarbetar med skolor, och har fotbollsklasser i de skolorna, driver Bajen denna skola själv. De andra klasserna betalas alltså av kommunen, medan denna skola betalas av Bajen.

    Av vad jag förstått så kommer samarbetet med gymnasieskolan i fråga att handla om lärare. En fotbollsakademi kan ju omöjligt ha helt egna lärare för så få elever, det vore helt omöjligt. Så där måste lärare finnas.

    Andra fotbollsakademier har inte heller särskilda byggnader för sin skola, och inte heller fotbollsplaner eller sånt till skolorna. Sånt står gymnasiena själva för, förmodligen med viss sponsring av lagen som de hjälper.

    Hur som helst så är det stor skillnad på detta projekt, och på IFK:s, MFF:s och Difs. Förstår man inte det efter alla dessa förklaringar så kommer man nog aldrig förstå det. Och då behöver man ju inte sitta och fundera på det i sin blogg inför allmänheten, det ger ett ganska korkat intryck.

    Kort sagt: Hammarbys akademi drivs av Hammarby, men med visst stöd från en närliggande skola. De andra akademierna drivs av kommun och skola, med visst stöd från en närliggande klubb. Helt annan sak, och helt andra förutsättningar. Ett steg i helt rätt riktning, om du frågar mig. Förutsatt att det sköts på ett snyggt sätt."

    SvaraRadera
  15. Är inte Änglagården i Kviberg Blåvitts anläggning?

    Spelarna från akademien tränar ju dessutom på Kamratgården varje kväll - kan man säga att IFK Göteborg står för planerna då?

    Jag kan inte tänka mig att Hammarby kan gå in och styra särskilt mycket över innehållet i den läroplan som måste följas på fotbollsgymnasiet, så jag kan inte se vari den stora skillnaden på Bajens och Blåvitts satsningar ligger.

    Nån får gärna förklara.

    SvaraRadera
  16. Pinsamt BB ! ni är skyldiga 12 mille å i ren frustration skriver ni ett larvigt inlägg om Bajen. Inga pengar å inget hjärta kvar i laget (Mild). Bye bye IFK. "Hej kan vi få lämna tillbaka Gerba, Olsson och Wallerstedt?? vi har inga pengar" Jag tar bort mitt hotell på avenyn å intecknar den gatan". Var god passera gå och inkassera 12 mille.

    SvaraRadera
  17. Men fatta, detta är bara Skatteverkets syn på saken och ingen stor överraskning för den som har följt händelserna!
    Dessutom kommer denna tvist inte att vara avgjord på ett bra tag.

    Det enda som är pinsamt är alla mindre vetande som tycker att alla blåvita ska lägga sig ner och dö bara för att media har fått en smaskig siffra att vifta med i sina rubriker.

    SvaraRadera
  18. Kul att bajarna verkar tro att det är en positiv grej att man med egna medel driver skola, planer etc etc. Varför inte utnyttja samarbetspartner såsom gymnasieskolor och kommun och få allting billigare?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.