2005/12/12

Öis agerar som Blåvitt borde!

SILLY SEASON Efter att stjärnspelare som Alvbåge, Risp, Antonsson och Ijeh alla släppts från Blåvitt för kaffebrödspengar har kritiken stundtals varit hård gentemot IFK.

Mats Persson gav ständigt en uppgiven bild av hur Blåvitt stog i styrkeförhållandet gentemot spelarna och agenterna. Men genom att se hur Öis agerat i Ailton-affären kan nog Blåvitts ledning inte bara se lillebror som ett föredöme utan även se att man måste våga ta risker för att lyckas i post-Bosman fotbollen.

Den avvägning där långa kontrakt och nobbade proffsanbud bildar ett starkt och slagkraftigt lag på lång sikt, ett lag som har ett högt medialt och marknadsmässigt värde kontra den där man går spelare till mötes och skriver in proffsklausuler för småpengar är en svår men ack så nödvändig balansgång att bekanta sig med som klubbledare i Sverige.

När Ailtons bud på 12-13 miljoner nobbas av ekonomiska krislaget Öis borde nog Blåvitt fundera över om det inte var grovt tjänstefel att sälja kommande landslagsmålvakten Alvbåge och prestigevärvningen Ijeh till Danmark för pölseören?

Det behövs en tuffare mentalitet hos Kamratgårdsfolket för att vi ska stå i bräschen för fotbollen i Göteborg. Den mentaliteten saknas på alla plan just nu, styrelsen, marknadsavdelningen och folket runtomkring laget behöver mer självförtroende och kaxighet för att lyfta föreningen ytterligare en nivå.

21 kommentarer:

  1. Håller med. Känns som många (även jag själv) sveptes med och lät sig imponeras av MP på grund av hans rappa uttalanden, men så här i efterhand framstår han ju mer och mer bara som en halvskum småhandlare. Inget för ett lag med de ambitioner Blåvitt borde ha ...

    SvaraRadera
  2. TOTALLY AGREE!!!

    SvaraRadera
  3. Äh jämför inte oss med öis. Dom är inte och kommer heller aldrig bli något ekonomiskt krislag på riktigt. Sinar det lite, går några farbröder in med 10-15 miljoner för att säkra verksamheten i några år till. Att öis inte säljer Ailton för 12 mille till Dif, betyder inte att vi hade gjort det. Rent ekonomiskt för framtiden just nu är det dock jävligt viktigt att vi knyter upp Andres för lång tid framöver. Utan klausul.

    SvaraRadera
  4. Helt rätt Behåll spelarna och om dom måste säljas sälj dom då för allt i världen inte för Kaffepengar.

    SvaraRadera
  5. ÖIS tackar nej till pengarna? Kan det vara så att föreningen inte kan sälja honom för en sådan summa, då de inte skulle få några pengar till klubben. Att Ailton ägs av gubbarna i deras riskkapitalbolag och allt går dit isf. Att de måste sälja honom för ännu mer för att föreningen skall få några pengar.

    SvaraRadera
  6. Rättare sagt alla pengar går till riskkapitalbolaget OCH Atletico Miniero. Har för mig de fortfarande äger en rätt stor del av Ailton.

    SvaraRadera
  7. hade vi haft Ailton så hade vi sålt honom för länge sedan...för ca 2-3 miljoner till någon pissliga med citatet "vi ska inte stoppa någon"....fy fan va dåliga vi är på att släja!

    SvaraRadera
  8. Pinsamt att lillebror är SÅÅÅ mycket bättre än oss inom detta...Ett studiebesök på öisgården för blåvitt ledningen kanske kunde vara nått!

    SvaraRadera
  9. Kom ihåg att det är nya tider nu. Sir H. Mild lär knappast "skänka" bort spelare så som MP tyckts ha gjort.

    SvaraRadera
  10. Förra året ryktades Mourad vara på väg till Ajax för ca 19 miljoner. De höll ögonen på honom och Rosenberg (m fl), som köptes för 45 (=överpris). Idag värderas Mourad till 2-4 miljoner. Mourad kommer aldrig att vara outstanding som Ailton och vi behöver aldrig vara rädda för att sälja eftersom vi snabbt fostrar fram nya förmågor. Ergo sälj skiten innan den luktar illa. Vad skall man med en illa fokuserad spelare till?

    SvaraRadera
  11. Jag tror att anledningen till att ÖIS tackade nej till DIF's bud är just för att de har en utländsk klubb intresserade som bjudit mer. Hade DIF varit de enda intresserade så hade ÖIS förmodligen tackat ja.

    SvaraRadera
  12. m.../ Det där har du helt fel i eftersom de tackat nej även till det högre budet.

    SvaraRadera
  13. Jasså? Oj då. Då ber jag om ursäkt och ansluter mig till skaran som håller med inlägget...

    SvaraRadera
  14. Håller icke med, jag tror inte ví skulle säja en grym spelare till en konkurrent för kaffepengar, som dessutom trivs i klubben.

    SvaraRadera
  15. Jag har inget att säga om hur blåvitt agerar jämfört med ÖIS i spelaraffärer. IFK har lyckats förr och kommer göra det igen även om det ser skit ut just nu.
    Vad gäller att ÖIS nobbar DIF nu är för att de vill satsa långsiktigt för att därmed få bättre ekonomi och höja publiksnittet. För att lyckas och växa som förening, sportsligt och ekonomiskt, så behövs klasspelare som Ailton. Ailton är inte ensam. Riskkapitalet har köpt upp Ailton och äger i stort sett hela truppen utom ett fåtal namn. Att "gubbar" äger laget eller föreningen i sig spelare ingen roll. Kolla på Barca och andra klubbar... det är inget nytt att utomstående investerar i spelare. IFK borde följa med på den linjen, för enskilda "gubbar" som Plånboken m.fl för det visade ju sig inte vara speciellt säkert. Att ÖIS har investerare som går in med pengar är vår räddning, men de summor pengar som IFK har (har haft) har det aldrig handlat om. Hellre leva på ruinens brant och få allmosor än att trolla bort eget kapital p g a fusk. Se er inte blinda av avundsjuka nu utan se till att komma igen istället och visa var Gbg-fotbollsskåpet skall stå!!!

    /Rödblå

    SvaraRadera
  16. HÄR SKA INTE SÖRJAS JAVIER DE PEDRO ÄR KLAR FÖR BLÅVITT TJALLA LALA LA LAAAA=)

    SvaraRadera
  17. Hur fan skall man få självförtroende om precis allt dissas precis hela tiden?

    De osm tar uppdrag inom Blåvitt är idioter. Det är mycket enklare att sitta på läktaren och tycka och inte behöva ta ansvar eller ta skit från alla.

    SvaraRadera
  18. Kan det vara så att om ÖIS säljer honom nu så får Atletic Minero större delen av pengarna men säljs han om säg 3 år så går den större delen av pengarna istället till ÖIS.

    Det finns mycket pengar för ÖIS att tjäna på en senare affär.

    SvaraRadera
  19. Helt sannt Charles

    SvaraRadera
  20. Jag tycker att det är bara kul med klubbar som försöker behålla sina favoritspelare. ÖIS har enligt min mening blivit avsevärt sämre sedan Hamrén slutade och ett antal duktiga spelare försvann. Så jag upplever dem inte som något sportsligt hot.

    Vad gäller Blåvitt tror jag inte att våra unga kanonkillar stannar år ut och år in, oavsett ambitionerna ledningen har. Men ambitionerna måste vara att vinna SM-guld. Att ta sig vidare i Ch.League. Dessutom ska det märkas att man tycker så. Gör man inte det kanske Qviding kan vara något? Blåvitt är för bra för att bara sikta på att bli ett "etablerat mittenlag". Sådant kan Gaisare och Öisare hålla på med.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.