2005/12/08

Åskans torsdag!

NEDRÄKNINGEN TILL SÖNDAG TORSDAG är åskans gud Tors dag och den dag i veckan då det återstår 3 dagar till veckans och evighetens sista dag. På söndag spelar Håkan Mild sin sista A-lagsmatch för IFK Göteborg.

Idag kliver Håkan Mild ut på Nya Ullevis gräs för näst sista gången i karriären. Den imponerande Blåvita styrkemaskinen på mitten kan konstatera lugnt att hans fotbollsmässiga, aktiva meriter är minst sagt imponerande. Sedan Tjalle kom till Blåvitt från Trollhättan 1987 har han kunnit med:

250 Allsvenska matcher
74 landskamper
19 OS matcher
4 U21- matcher
11 Juniorlandslagsmatcher

Förutom att han etablerat sig från bespottad till hyllad innermittfältare i landslaget har han mäktat med att delta i 4 SM-guldsegrande Blåvita trupper, även om Håkans storhetstid på planen först började etablera sig ordentligt ett par år efter att våra Europa-äventyr började avta. Det är många av oss som identifierar oss med Håkan eftersom han är den spelare som varit längst i föreningen sett till dagens spelartrupp. Dessutom är den som haft mest rutin av Europaspel och störst deltagande i de framgångsrika upplagor av landslag och klubblag bland dagens aktiva Svenska spelare.

Det är med ett leende på läpparna men gråten i halsen vi idag ser Håkan Mild spela 50% av sina återstående minuter i Blåvitt. Men som alla goda ting tar även denna magnifika karriär förr eller senare slut, en ekvation som kan vara svår att acceptera och förstå för oss med stora Blåvita hjärtan. Den dagen den sorgen, men nu är sorgen snart här. Låt oss le tillsammans under dessa 180 minuter av nostalgi och hylla vår mittfältsgeneral en näst sista gång.

Biljetter till torsdagens och söndagens matcher köper du här.

12 kommentarer:

  1. Jag vill så gäran åka till Göteborg från Stockholm på Söndag men kan tyvär inte då
    1.tåget som åker till Göteborg från stockholm har bara dyrabiljetter kvar lägg sammtidigt ihop hemresan så...Fan jag kan inte för dyrt.

    2.Visst kan jag åka buss till Göteborg men den buss jag hittar kommer till Göteborg först 14.50 och matchen börjar 15.00. Fuck jävla skit asså.

    Mitt hoppstår nu till att någon här kan hitta ett billigt res alternativ till Göteborg från stockholm.

    SvaraRadera
  2. Sista minuten med tåget då? Kolla på www.sj.se där sista minuten alternativet finns. Man köper biljett via internet tidigast 24 timmar innan avgång och då är biljettpriserna alltid mycket billigare. Biljetterna betalar du med kort och hämtar ut i automat eller i biljettkassan på Stockholms central...

    SvaraRadera
  3. tack så mycket=)

    SvaraRadera
  4. hyllning ifråga, t-shirt med I was there tryck eller liknande? något sådant måste bara vara tillsalu på söndag!

    SvaraRadera
  5. anonym/ Vi får hoppas att Änglarna har någon typ av evenemang på Söndag. I vilket fall kommer vi på Baraben ställa i ordning en Håkan Mild-t shirt lagom till våren som ska vara till salu för alla...

    SvaraRadera
  6. Såg Kung Mild i sin feta xc90 ute på Delsjövägen. Wörd.

    SvaraRadera
  7. Håkan har till skillnad från sin egen schablonbild faktiskt en mycket bra teknik, fina passningar och mottagningar etcetera. Detta glöms ofta bort när man pratar om Håkan, som ofta bara framstår som en hårt jobbande benknäckare.

    SvaraRadera
  8. Håkan Mild t-shirtar i alla storlekar på söndag, hoppas jag!

    SvaraRadera
  9. jag skulle ju lätt köpa en när jag kommer ned iaf!

    SvaraRadera
  10. Det är ju klart att man skulle vilja köpa en Baraben tröja.

    Så här kan det stå på den.

    Bloggers choice Baraben på glenn Hysén.

    SvaraRadera
  11. " men den buss jag hittar kommer till Göteborg först 14.50 och matchen börjar 15.00 "

    Ser inte problemet.

    angelz.net sålde fina Mild tröjor igår för övrigt. Deras 50 ex tog slut på fem minuter.

    SvaraRadera
  12. Word. Vad kul att någon mer har fattat hur kul det är med word.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.