2005/12/02

Bloggkriget trappas upp

BLOGGAR I dagarna trappades "kriget" mellan supporterbloggarna upp, när Ellos-bloggen den Rödgula röran (nöjd nu, när du får gratisreklam av oss?) surnade till över att allas vår tjockis (tjock är väl att ta i, efter att ha sett femmans sändning från Royal League-matchen mellan Dif och IFK tycker jag snarare att man kan beskriva Ljungskilesonens kroppshydda som "lönnfet", ungefär som min, även om ni troligtvis inte sett mig på tv) Robert Laul blev imponerad över hur "Bara ben..." och "...grönvita sidan upp" numera konkurrerar med kvällstidningarna i fråga om snabb och korrekt (tidvis, från båda håll...) nyhetsrapportering och att dessa två bloggar dessutom har höga placeringar på Bloggtoppen.

Den socialistiske rödgule elfsborgaren tycker inte alls att det är imponerande, av mycket oklara skäl, som i grunden verkar bottna i en oerhörd avundsjuka. Stycket "Dessa bloggar produceras av stora redaktioner på runt 20 medlemmar vardera så vitt jag förstår" upprörde därtill bajenbloggen till den milda grad att man gick ut med en dementi angående medarbetarantalet, samt lade in en kommentar till den Rödgula bloggen om att vi, "Bara ben..." faktiskt består av inte bara 20, utan närmare 30 medarbetare. Som den socialist Röd Guling faktiskt är borde han snarare vara stolt över att se hur vi jobbar kollektivt, istället för att gå olika vägar.

Det är dags att avliva myten om att vår redaktion är av Aftonbladet-storlek. Visserligen består skribentlistan av närmare 30 personer, men rent krasst sett så är det en enda person som håller "Bara ben..." flytande, och han heter Frankie Breitner, eller kallar sig åtminstone så. Utan honom hade bloggen troligtvis befunnit sig nere i det stora träsket bland små bloggar, bloggar om lag som inte lyckas locka mer än en eller två skribenter, inga lag nämnda. Utöver mr Baraben himself har vi ytterligare ett par medarbetare som bidrar med artiklar och inlägg ett par gånger i månaden, och dessutom 20-25 medlemmar som visserligen inte skriver ofta, men som någon gång under bloggens levnadstid har bidragit med intressant läsning. "Bara ben...":s redaktion kan därmed sägas motsvaras av en skara, som likt "...grönvita sidan upp":s redaktion kan räknas på ena handens fingrar. Därmed är hela saken utagerad. Eller?

För att inte bli totalsågad av den röde gulingen i hans nästa blogg så får jag erkänna att det ofta är (mer eller mindre) intressant läsning som postas där. Lustigt förresten hur det kan komma sig att många mindre klubbar har åtminstone en engagerad supporter som har orken och viljan att driva en blogg om sin klubb, när t ex AIK, Helsingborg och Djurgården, vad jag vet, saknar läsvärda väluppdaterade bloggar ("Euro tycker till" är visserligen tidvis läsvärd, men ungefär lika väluppdaterad som Stefan "Hatten" Söderberg är vinterns värvarkung). Förhoppningsvis kan den här påminnelsen få liv i några trogna själar bland dessa lags supportrar (kan bli svårt hos djurgårdarna...), så att det inte bara är från blåvitt, grönvitt och gulsvart håll man kan få reda på det senaste supporterskvallret.

För att avsluta med något mer blåvittrelaterat kan jag lugna alla Kamrater som biter på naglarna inför det scenario att Kung Mild skulle missa sin avslutningsmatch utifall att han skulle få en varning i matchen mot Aalborg hemma. Trots att det skulle innebära Milds andra varning i turneringen så kan ni vara lugna, då man inte blir avstängd förrän efter tre varningar. Över och ut.

49 kommentarer:

  1. Jag tycker att kråkor är det snabbaste djuret i hela världen...

    SvaraRadera
  2. Tror våra bloggare har bloggat i den här ordningen (flest blogposts först):

    1. Stellham
    2. Becka
    3. Feldgrau
    4. Kid Congo Powers
    5. Uppström
    6. Kent Brockman
    7. Ekim
    8. Xperten
    9. Hoyas
    10. Söderman

    Kanske någon till. Sen ska man inte glömma att en jävla massa foton, banners, artikeltips, länkar, research och allmän hjälp görs av många av de "tysta" redaktionsmedlemmarna...

    För att inte glömma tex Baraben-laget som bara till 4 personer var skrivande på bloggen, resten är ju bara läsare och hangarounds.

    SvaraRadera
  3. Nänä, mer än Becka har jag faktiskt bloggat, rätt ska vara rätt! ;)

    SvaraRadera
  4. Feldgrau/ Hade faktiskt dig som tvåa men ändrade så inte Becka ska slå mig nästa gång vi ses, bor ju runt knuten från henne... haha.

    SvaraRadera
  5. Kul länkar förresten. Hade inte uppfattat att det var mongot röd guling som var i farten. Var inne och läste "grönvita sidan upp" och såg deras kommentar och antog att det var en pik mot oss. Men orkade inte bemöda mig att svara.

    Så visar det sig att det är rättshaveristen röd guling. Haha. "När revolutionen kommer, då jävlar..."

    SvaraRadera
  6. Undrar om Frankie själv ändå inte har bloggat någon gång mer än mig...

    SvaraRadera
  7. Jag tror jag har ett inlägg....

    Men jag var ju iaf stabil spelare i RÄ :)

    SvaraRadera
  8. Som "gammal" PR-snubbe med blåvitt hjärta njuter jag av denna blogg och dess framfart. Fortsätt så.
    Ni påverkar tingens ordnig mer än vad ni anar...

    SvaraRadera
  9. Kapten/ Ja det är ju du, Fredberg, Pavlo och Stellham som är reggade från blogglaget...

    SvaraRadera
  10. Det är inte mot er som kriget utkämpas. Jag krigar mot etablissemanget, i det här fallet Robert Laul. Jag har flera gånger "erkänt" att denna och grönvita sidan är bra bloggar. Däremot tycker jag inte att det är motiverat att Laul länkar hit och dit (grönvita) i var och varannat inlägg när han aldrig länkar till min blogg, trots att han är inne och läser den regelbundet. Dagens länkningar var dessutom ren provokation mot mig och därför ska jag nu skriva ett öppet brev till honom.

    SvaraRadera
  11. rödguling, jag förstår det, men jag kunde bara inte låta bli att vara lite elak. ;)

    ågren, jag antar att den bloggen kommer vara lika aktiv år 2007 som Gais kommer vara i Allsvenskan det året? :P

    SvaraRadera
  12. Feldgrau>>Är du säker? Sen i juli har jag skrivit ca 8 texter. Are we at war? Frankie kan va lugn, det är nog dig jag ska slå om jag får tag på dig;-)Förresten måste väl räkna från samma månad, annars blir det orättvist haha. Sen upplever jag en viss kvalitetsskillnad på våra texter. Men du gör ett gott om än inte så lyckat försök...*duckar för flygande föremål från okänd ort*

    SvaraRadera
  13. Haha, Becka, PREPARE FOR WAR! Jag har faktiskt skrivit 13 blogginlägg totalt. Inräknat den här har jag skrivit 9 från juli och framåt. Beat ya!

    SvaraRadera
  14. Däremot tycker jag inte att det är motiverat att Laul länkar hit och dit (grönvita) i var och varannat inlägg när han aldrig länkar till min blogg, trots att han är inne och läser den regelbundet.

    Säger du Röd Guling. Men du tror inte det är det faktum att vi leverar färska nyheter och rykten kring en av landets överlägset största föreningar som gör att han uppmärksammar oss, snarare än bara det faktum att han läser sidan? Jag har läst din sida säker 10-15 gånger sen den kom till, men ännu inte sett ett skvatt där intressant nog att länka till, annars hade jag gjort det.

    Det finns andra smålagsbloggare som gör ett mycket intressantare jobb som jag ser det, tex Zappa- Häckenbloggaren som jag flera gånger länkat till för att artiklar där varit spännande och kul. På din sida hittar jag ingenting av värde ännu.

    SvaraRadera
  15. ...men måste ändå erkänna att jag gillade den här texten som fan feldgrau

    SvaraRadera
  16. ..till skillnad från all annan smörja du häver ur dig haha, nu får jag nog ducka igen..

    SvaraRadera
  17. feldgrau, mer aktiv än jonsson i den blåvitatröjan ;)

    ärligt talat är det bara skönt med en gaisblogg, hoppas att den levererar lite...

    SvaraRadera
  18. Vad är detta! Smutskastning på ruskigt låg nivå! Nä, med min kvalitet på texterna hade jag kunnat jobba på Times Magazine om det inte vore för att jag hellre skrivit på Bara ben och pluggat på Chalmers samt levt på 2500 i månaden. ;)

    SvaraRadera
  19. Måste bara säga att det var jag som raderade länken till gaisbloggen. Bara för att jävlas lite.

    SvaraRadera
  20. Feldgrau, du är en ÄDEL man. Själv kombinerar jag mitt bloggande här med mittuppslag i Times herald, Illustrerad vetenskap, The Sun, Offside mfl

    SvaraRadera
  21. frankie: Det beror på att vi inte gör samma grej, du och jag. Kvalitetsmässigt, om man med kvalitet menar nyhetsvärde och matnyttig information, är min blogg naturligtvis skit. Det är jag den förste att erkänna. Jag gör en annan grej. Jag har heller aldrig räknat med att ni ska länka hit. Jag har inte länkat till er av samma anledning, jag är inte intresserad av det ni gör men jag kan se att ni håller kvalitet och jag skulle definitivt uppskatta en liknande blogg om Elfsborg. Återigen är det Laul som jag har angripit och med rätta. Nu är mitt öppna brev publicerat.

    SvaraRadera
  22. Censursaxen i högsta läge, men lugn, tar igen det i sommar...

    SvaraRadera
  23. ågren/ Nej här är allt välkommet så länge det inte är ren reklam för gais. Detta är en Blåvittblogg och du får gärna delta i debatten, men gais är gais och inget vi tar i här, ens med tång.

    SvaraRadera
  24. För övrigt, vad händer i sommar? Är gais bandys säsong över då?

    SvaraRadera
  25. röd guling/ Jag länkar inte till dig och jag länkar inte till ..grönvita sidan upp heller. Inte heller Zappa som jag nämnde, av en enkel anledning: ni är inte Blåvita, detta är en Blåvit blogg.

    Intressant att du ser att vår produkt här är något helt annat än din men ändå tycker det är konstigt att du inte får uppmärksamhet i meiderna. Först och främst undrar jag om det finns ett självändamål i att få uppmärksamhet i medierna? Och sen undrar jag vad i helvete det är du vill att de ska länka till om du själv till och med inser att din blogg inte håller måttet vad gäller nyheter och rykten, precis det som kvällstidningarna sysslar med...

    SvaraRadera
  26. frankie: Min glädjens mission är viktig och det borde ligga i allas intresse att min länk sprids till så många som möjligt.

    SvaraRadera
  27. röd guling/ Du är en parodi på dig själv.

    SvaraRadera
  28. fel av mig att länka... vill ju inte ha fel folk hängandes på stans framsida.

    SvaraRadera
  29. Röd Guling:

    Det ligger verkligen i allas intrezzzz.. att du stannar kvar i den anonymitet du kommer från. Dra nu inte nytta av andras uppmärksamhet för att sprida ditt simpla budskap.

    SvaraRadera
  30. En undran i all välmening: Har Glenn Hysén "man-boobs"? För det är väll han på bilden högst upp?

    SvaraRadera
  31. Jag är också sur på Laul. Men framför allt för att jag inte fattar hur man anmäler sig till bloggtoppen och det där. Innan jag tagit reda på det, lever jag gärna i villfarelsen att Grogg är störst av alla.

    SvaraRadera
  32. bruce, tryck på "Lägg till din blogg!" (oerhört svårtolkat), och följ instruktionerna, typ. ;)

    SvaraRadera
  33. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  34. anonym/ Nej det där är Glennita.

    SvaraRadera
  35. är det samma fledgrau som körde ur mig på ett wild wild west bord på b2b igår?

    SvaraRadera
  36. Mycket osannolikt, då jag varken vet vad wild wild west bord eller b2b är. Däremot är jag mycket bestört över att någon annan tydligen nyttjar mitt nick!

    SvaraRadera
  37. feldgrau/ Det luktar poker lång väg...

    SvaraRadera
  38. Appropå poker, hur går det med blåvittpokern? Jag är både för dålig på texas hold'em (även om jag har spelat litegranna) och för fattig i nuläget för att anmäla mig, men finns det platser kvar, och om turneringen kommer gå efter jul, så är det möjligt att jag ställer upp som slagpåse.

    SvaraRadera
  39. Också pank. Har försökt moona mig in i Blåvittpokern. Med blandat resultat.

    SvaraRadera
  40. Hör nu här, *så* upprörda är vi inte. ;)

    Vad gäller vår lilla "pungspark" på den Rödgula Rörans blogg stödjer vi oss på er egen beskrivning av Bara Ben på Bloggtoppen:

    "Sveriges största supporterblogg som drivs av ett 30-tal IFK Göteborg supportrar där nyckelorden är: humor, rykten och nyheter. Ger käftsmällar och pungsparkar åt höger och vänster... "

    För övrigt länkar vi till er sedan länge. Det är sådant som kallas open-mindedness. :) God helg!

    SvaraRadera
  41. Och Laul är från Jonsered, nu när rätt skall vara rätt.

    SvaraRadera
  42. Grogg-Banner!

    Jag är anmäld till Bloggtoppen och Blogrankers. Ta på dig läsglasögonen från Statoil och läs i vänsterspalten. Dra iväg ett mail till mig om hur annars:

    peter@kack.net

    Och apropå bloggar tänker jag inte besöka bakaou-bloggen. Inte än. Vill inte!

    SvaraRadera
  43. Allt handlar om vilja, old boy ;)

    SvaraRadera
  44. Kan ni ge ett enda exempel på att bloggen Grönvita levererat en enda nyhet?
    Bloggen ser aldrig några träningar/b-matcher/möten etc.
    Personen bakom grönvita surfar runt och sammanställer på ett fyndigt sätt, men nyheter?
    Stor skillnad på t. ex. Bara Ben och andra som ni tycker mindre bloggar och Grönvita.

    SvaraRadera
  45. - : Är det inte precis det som journalisterna gör? Surfar runt och stjäl och vinklar om, alltså. "Nyheter" överlämnar vi åt andra, vi tycker att analysen är roligare.

    SvaraRadera
  46. Det står så här i artikeln "Robert Laul blev imponerad över hur "Bara ben..." och "...grönvita sidan upp" numera konkurrerar med kvällstidningarna i fråga om snabb och korrekt (tidvis, från båda håll...) nyhetsrapportering och att dessa två bloggar dessutom har höga placeringar på Bloggtoppen."

    I Bara Bens fall rapporterar dom nyheter ibland, inte andras nyheter.

    SvaraRadera
  47. - : Okej, det är sant att det har varit tunt med rena "avslöjanden" från vårt håll. Men dels beror det på att vi inte har något intresse av att spräcka t ex eventuella värvningar, och sedan har det inte funnits så mycket att avslöja heller på den fronten.
    Vi tycker dock att vi har varit bra med i t ex arenafrågan.

    Men det är i första hand en semantisk fråga.

    Om "nyheter" bara är att vara först med något av mer eller mindre stort allmänintresse - ja, då suger vi.

    Om "nyheter" också är att sammanfatta, sammanställa och analysera händelser, sätta in dem i en kontext som kanske är lite mer rättvis än de rena kvällstidningsrubrikerna, då är vi ganska bra. Om vi får säga det själva. ;)

    SvaraRadera
  48. Då är vi överens, precis som jag skrev i mitt första inlägg;
    Personen bakom grönvita surfar runt och sammanställer på ett fyndigt sätt,

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.