2005/12/28

Just a perfect day.

ÅRETS BÄSTA DAG Så här när det är dags att summera året och ett nytt står på glänt så är det helt klart läge att plocka fram de bästa minnerna från 2005. När jag tänker tillbaka på året som gått så minns jag en dag starkare än andra, och jag glömmer den aldrig.

Det var måndagen den 8 augusti. Solen sken och bilen rullade söderut. Fylld med goda vänner och hög ljudvolym. Det var match mot Helsingborgs IF. Det var lekstuga. Karl Svensson var dominant i försvaret, Mild, Seb och Alex ägde mittfältet och på topp så stod den yngre brodern Berg för ett mål och en assist. Och kanske bäst alla var Oscar Wendt, helt lysande.


Som om inte detta vore nog så var detta kvällen då suveräna Kajsa Bergkvist tog Vm-Guld i höjdhopp, följd av Emma Green på en tredjeplats. Undertecknad hade nöjet att se detta vid hemkomsten till staden Göteborg. Även en som inte är frälst vid friidrott kan nog hålla med om att det var en fantastisk prestation som Kajsa utförde. Som hon hoppade.

Det var kort och gott en fantastisk dag och en underbar kväll. Just a perfect day.

12 kommentarer:

  1. En dag kan göra ett år och det var fan en underbar dag. Underbart "erling"!

    SvaraRadera
  2. Det här är en uppmaning till alla skribenter på här på BB och övriga läsare att även ni dela med er av era goda minnen från året. Nu får det vara slut med prat och skatter samt övriga pajkastningar!

    SvaraRadera
  3. ps. Vill även tillägga att denna text är tillägnad Jooey som var i USA vid tidpunkten. Gled på Highway 1, träffade Peter Stormare och hade allmänt "jättetråkigt"...

    SvaraRadera
  4. erling/ helt rätt! nu är vi trötta på patetiska interna käbbel och bullshit! framåt änglar!

    SvaraRadera
  5. erling: Hehe, det tackar vi för. Nästa år blir det dock inga såna långtråkiga utflykter. Jag menar, vem vill sitta i en bil hela dagarna och andas in den dåliga lukten i L.A. och spela bort sina slantar i Vegas.. Nä, utan nästa år då blir det Tyskland och Blåvitt för hela slanten! PS: Ge mig ett sms om dina nyårsplaner please

    SvaraRadera
  6. Utav någon märklig anledning så har är det lite enklare att lägga härliga bortavinster på minnet. Malmö i premiären och båda spöket Elfsborg plus Örjans Vall i Halmstad. Dessa tre var ohyggligt sköna segrar. Det var kamp, det var skönspel och det var högljutt. Med andra ord helkvällar. Måtte det bli 9 januari snart.

    SvaraRadera
  7. Årets minne är för mig vändningen i höstderbyt mot ÖIS... När dom tog ledningen kände jag bara tomhet, guldet kändes långt borta... Men sen kom vändningen och jag fick en stark tro på guldet... Obeskrivligt stark!! Som senare förstärktes med Sellas kvittering mot Dif, och sen slockna allt ihop när Hysén sänkte oss...
    Angående Kajsa plus Green:
    Alla Kajsas konkurrenter var ju borta... Sydafrikanskan och Ryskorna.

    Ingen av de två andra medaljörerna hade inte haft en chans mot ovan nämda plus Kajsa.

    Kajsa, ryskorna och sydafrikanskan är ju stadiga över två meter.
    Green var ju inte i närheten av två meter, amerikanskan klarade precis.

    Kajsa var ensam i toppskiktet den tävlingen, precis som Christian Olsson alltid varit sen den där britten la av.

    Bragdguldet till någon annan!!!
    Eller snarare... LÄGG NER Bragdguldet tills Blåvitt vinner CL.

    SvaraRadera
  8. jag minns oxå den dagen i Helsingborg
    1. missa precis bussen till malmö central
    2. detta gjorde jag missade tåget till helsingborg
    3.Snuten visiterade mej fäör man hade blåvit halsduk.. misssa bussen till olympia
    4. Springa Upp till olympia kom 2 min innan blåvitt tog ledningen sen var kvällen rädd all vreden för försening blev till sån lycka

    SvaraRadera
  9. Jag minns det i detalj. Stod mellan bänkarna och jobbade och hade jävligt svårt med pokerfejset. Dessutom fick jag se Sven A och Peter S bli röda i ansiktet av ilska på HIF-bänken. Och Graulund åkte ut...

    Lysande!

    SvaraRadera
  10. Minns den dagen mycket väl. Underbar match, en massa bärs och min födelsedag. Bättre present kan man inte få!

    SvaraRadera
  11. Kan knappast bli bättre än premiären borta mot Malmö. På en knagglig stadion se Elanga tappa ut bollen över sidlinjen gång efter gång och sedan se Mild dominera och Afonso ramla för minsta lilla till ingen nytta. Rättvisan segrade.

    SvaraRadera
  12. Va nere i Helsingborg...det va underbart! Mer folk till borta matcherna nästa år så blir det fler sådana underbara matcher!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.