2011/10/19

Kan Blåvitt välkomna miljonerna - var de än kommer i från?

PRIORITET FINANS-GRANSKNINGEN. Uppdrag Granskning hörde för några veckor sedan av sig till BaraBen.com för att komma i kontakt med Blåvitt-supportrar till ett kommande program. Orsaken sa de var att de granskade föreningens nya stjärnsponsor Prioritet Finans och därmed ville ha reaktioner från fansen på det som de fått fram i sitt arbete. Därmed vidarebefodrade jag dem ett femtontal namn och nummer till IFK-fans som jag bedömde som insatta och kunniga, som kunde ge ett bra intryck framför kameran. Något som Anders Almgren utelämnar i sin gästartikel hos Änglarna.

En del sa nej, andra ställde upp. Men eftersom UG inte kunde visa sitt reportage till dem som ställde upp, hänvisade supportergruppen i huvudsak till IFK Göteborg. De hade helt enkelt inte insikt i vad programmet hade att komma med och ville därmed inte uttala sig före det att de sett det. Precis som IFK Göteborg själva valt att göra. Men enligt Uppdrag Granskning har IFK Göteborg fått erbjudande att se reportaget, men ändå valt att avböja både förhandskoll som efterföljande kommentar. Att kritisera Blåvitt för det valet är en sak, men privatpersonerna som är fans hade naturligtvis inte bara all rätt i världen att göra det utan agerade med facit i hand troligen rätt klokt.

Men denna förfrågan om hjälp från SVT gav mig även en försmak av vad programmet skulle handla om. Efter lite egen utforskning på temat fick jag reda på fler detaljer. Teamet kring Uppdrag Granskning säger sig ha hittat kopplingar till namngivna kriminella bland de som Prioritet Finans gör affärer med. Som nyhetsjournalist insåg jag därmed att detta naturligtvis var en nyhet och skrev rakt ut i GT (och även Expressen) om vad Uppdrag Granskning sade sig ha på gång. I dagens tidning hade även jag fått se reportaget på förhand och skriver igen om dess innehåll, lite mer detaljerat den här gången.
En fotnot i detta är att jag tycker att modereditionen Expressen valde en redigering som var mer smaklig än vad GT gjorde i Västsverige i lördags. Oavsett vad Uppdrag Granskning eventuellt har att komma med på onsdag är det ett sjuhelvetes språng mellan att Prioritet anklagas för att ha samröre med kriminella - och därmed likställs dem på tidningssidorna - som att föreningen som de "råkar" storsponsra, har det. Och det säger jag inte som blåvit, utan som journalisten som skrev texten - men inte ritade sidorna eller valde upplägget på nätet. Det är många kockar i rörelse när en text blir till ett slutresultat, det vill jag påpeka som ett visst försvar av kritiken mot min person. I den mån det nu spelar någon roll.
Det finns de som sagt att "Svensson" bara såg Bandidos-loggan och en Blåvitt-tröja bredvid och därmed drog slutsatsen att Blåvitt gör affärer med kriminella eller är medveten om eventuella affärer hos sin sponsor. Eftersom jag fått extremt många reaktioner, mejl och frågor (eller "hatattacker") efter artikeln kan jag konstatera att den farhågan ej är besannad. Inte ens de inbitna Gais:are eller Öis:are jag talat med har valt att missförstå artikelns innehåll på ett sådant vis. Därmed ska man aldrig underskatta människors förmåga att ta till sig information och läsa sig till en egen uppfattning genom kritiskt granskande ögon. De enda som gått i taket över detta är de urblåvita och det har jag som sagt förståelse för med tanke på presentationen av artikeln i GT. Där naturligtvis dess utrymme och placering på förstasida och sport-etta spädde på "provokationsfaktorn".

Noteras skall återigen att IFK Göteborg inte granskas av Uppdrag Granskning. Men naturligtvis så vet Blåvitt precis vad det här gäller för så fort SVT hörde av sig till dem har de ju kontaktat Prioritet och ställt ett antal frågor till dem i ärendet. Allt annat är helt befängt att tro. Den tysta vägen (ja, Prioritet har svarat via flera dokument som deras advokater tagit fram) är således det enda bortsett från sponsoravtalet som Blåvitt och Prioritet har gemensamt i denna "härva".

Jag har fört en intern debatt med flera BaraBen-skribenter om ifall Blåvitt hade kunnat agera smartare och på ett mer förutsägande - läs strategiskt - sätt, för att därmed visa tydligt vilken ståndpunkt föreningen har. Personligen tycker jag att man ska ta tjuren vid hornen och ställa upp för att snacka, mest för att man då styr det man själv vill ha ut av sin egen inblandning. Visst, man kan argumentera för att de är fel av SVT att fokusera sin granskning av Prioritet på det faktum att de är Blåvitts sponsor nummer ett. Det går även att hävda att den vinkeln borde vara med, men som en slutkläm eller parantes, snarare än huvudvinkel. Men det är ju samtidigt det faktum att Prioritet Finans har skrivit ett jätteavtal med Blåvitt som gör företaget intressant för den stora breda massan. De är förknippade med oss efter ett medvetet val av IFK Göteborg att byta till dem som ny stjärnsponsor efter drygt 30 år med ICA.

Men oavsett om man tycker om detta så är det inte konstigt att Blåvitt hamnar i fokus. IFK Göteborg är ett storlag, Sveriges mest populära lag och en big business. Därför behandlar omgivningen föreningen precis som detta. Hade Prioritet inte haft IFK-avtalet skulle reportaget med all sannoliket presenterats som "storsponsorn av elithandbollen/RIK/Hammarby" i stället. Och hade deras största sponsordeal varit med ett division 3-lag hade sportvinkeln varit helt ointressant.

När Prioritet Finans presenterades som ny sponsor (23/3 -11) bloggade jag:
"Men dealen är minst sagt kontroversiell. Allt fler hamnar hos kronofogden i dag och inkassoföretag är de som gör stora pengar på svenskarnas växande skulder. Nu för tiden är det inte bara vuxna som hamnar hos inkasso eller kronofogden, utan över 80 000 svenska barn är skuldsatta. Faktum som gör att Blåvitts nya (in)kassako lär utsättas för kritik. Det är inte helt okomplicerat att byta från ett ICA – förvisso besudlat av köttskandalen som SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade – som säljer matvaror, till ett företag som tjänar pengar på människors problem och vardagsmisär. Det är ingen tvekan om vilken av parterna som vinner mest på affären rent PR-mässigt. Nu återstår att se om den ekonomiska kompensationen som Blåvitt faktiskt kan väga upp dessa nackdelar..."
Baksidan av att vara stor och stark är att man även blir en större måltavla. Och att de beslut som man tar som förening kommer få följdeffekter i många led. När ICA - som sponsrar allt möjligt, från himmel till jord och som alla människor har olika förhållanden till - avslöjades med sina skandaler kring köttompackning kopplades det inte till Blåvitt eller Djurgården. Eller något annat av de många lag som ICA sponsrar. Men till skillnad från dem är Prioritet Finans inte ett företag som de flesta människor redan har kännedom om och ett förhållande till, mer än som Blåvitts nya mångmiljonsponsor. Att man då undrar vad Blåvitt tycker om eventuella affärer som de är inblandade i är inget älgakliv från logikens värld, det är enkel lågstadiematematik. Speciellt med tanke på att IFK Göteborg gjort sig framgångsrik på en idé om "folkets lag" och därmed knutit sitt varumärke till en folkhemsromantik som inte gått ihop med en del av den senaste tidens affärer...

Jag har fått flera reflektioner utifrån den efterföljande debatten som haglat på olika håll sedan i lördags morse, då min artikel (som berättade vad Uppdrag Granskning säger sig ha fått fram) publicerades. Dels är många extremt snabba med att dra alla möjliga egna slutsatser i jakten. Jag fick information rätt snart om att reportern Ali Fegan gjort tabben att kalla sig Bajen-supporter i ett brev till folk han försökte få att ställa upp, men fick aldrig fram brevet för att kunna skriva om det. Bland annat frågade jag Prioritet Finans om de ville dela med sig av brevet för publicering i GT - men de valde att använda sin egen PR-firma och sprida den informationen till branschpressen.

SVT:s rejäla plump i protokollet...

I vilket fall är det en riktigt klantig formulering av reportern i fråga och detta skapar naturligtvis ett utrymme till diskussion kring vad motivet bakom reportaget egentligen har varit. Nu kommer många att ägna sig åt att diskutera hur en "bajare på SVT attackerar Blåvitt genom Prioritet Finans", oavsett vad det är reportaget kommer fram till på onsdag. Och det är självklart ett strategiskt motdrag av Prioritet Finans i deras försök att neutralisera vad som komma skall i kväll. Därför är det även väldigt klantigt att Uppdrag Gransknings reporter gett utrymme för det. Samtidigt har Fegan själv en poäng i dagens GT där han frågar vad som skulle skett om de lagt ner grävande reportage för att de haft egna sympatier för dem de granskade. Det hade självklart varit mycket värre. Och en annan sak som inte framgår av Fegans formulering är att det finns folk på Uppdrag Gransknings redaktion med tydliga Blåvitt-sympatier, personer jag själv är bekant med. Men det har ju inte med saken att göra.

Motivbilden är inte nyckeln i detta. Hur man än ser på det så är det sakfrågorna som är intressanta. Egentligen är det skitsamma om nu Ali Fegan tagit sig på det här knäcket delvis för att han är Bajare, även om jag personligen inte tror att det hade särskilt mycket - om något alls - med saken att göra, eftersom det intressanta de facto är vad de har fått fram. Men sägas skall att jag inte trodde att Uppdrag Gransknings reportage är ett luftslott, något Anders Almgren delvis har önskedrömmar om, vare sig före eller efter jag såg deras reportage.

I mina egna reportage om den undre världen i Göteborg har jag haft "nöjet" att läsa in mig på flertalet av de personer som SVT säger sig kunna koppla till Prioritet Finans. Här snackar vi inte om dussinbrottslingar utan delar av gräddan av det som är maffians bankgren i Sverige, delvis mer specifikt i Göteborg. Det är grova våldsbrottslingar som gjort direkta affärer med Prioritet Finans och Blåvittsponsorns enda försvar verkar vara "men vi kunde väl inte veta".

När man ser kopplingarna som både myndigheter och Uppdrag Granskning gör mellan Prioritet och illegal verksamhet blir det mer och mer som pekar på att företaget Prioritet inte talar sanning i sina efterhandskonstruktioner.
För att som bankverksamhet av typen Prioritet Finans inte ha koll på vilka som är grova ekobrottslingar - tidigare dömda i de flesta fall - och maffialedare (!) med grova våldsbrott på meritlistan så måste man antingen vara fullständigt inkompetent, helt otroligt naiv eller ljuga genom tänderna om att man inte är medveten om vem som är ens kunder. Och man är knappast naiv eller inkompetent när man klarat av att bygga upp sitt företag till branschledare under tre decenniers tid.

Branschen som Prioritet Finans arbetar inom är smutsig, riktigt jävla smutsig. Och därmed har IFK Göteborg en stjärnsponsor på spelarnas tröjor som är verksam i denna värld. Och får 12 miljoner kronor per år från denna bransch som drabbade företagare och myndihgetspersoner som förfinad maffiaverksamhet. Det är inte bra och har inte ett skit att göra med hur fanatisk bajare reportern bakom detta avslöjande "råkar" vara. IFK Göteborgs största inkomstkälla från sponsorsidan kan naturligtvis inte vara en organisation som bevisligen gör affärer med maffian. Eller jo, det kan den vara. Föreningen kan tycka att det inte spelar någon som helst roll - bara pengarna fortsätter att ticka in till IFK Göteborg. Men det vore naturligtvis inte bra för allmänhetens bild av Blåvitt eller för någons bild av det som föreningen säger sig stå för.

Så är allt kosher för rätt pengar? Gör IFK Göteborg affärer med vem som helst, bara priset är tillräckligt högt? Är allt till salu, även värderingar och självrespekt? Detta återstår att se. För jag är till skillnad från Uppdrag Gransknings reporter inte Bajare, utan blåvit sedan barnsben och därför anser många att jag är en "judas" och "ett svin" för att jag skrivit om det här. Men jag vet en hel del som inte allmänheten vet, bland annat hur polisen bandat samtal mellan Prioritet Finans vd och gangsters mitt i den tyngsta organiserade brottsligheten - med nära band till rena maffiagrupperingar. Och det är bara toppen av isberget. Sedan om dessa bevis anses väga tyngre än de 12 årliga miljoner som Prioritet pungar in i föreningen IFK Göteborg, det återstår att se. Prioritet Finans vd har sagt till mig i ett mejl att jag är med och smutskastar hans företag, något som jag skulle säga att de klarar av alldeles på egen hand i kvällens Uppdrag Granskning.
Noteras skall att det inte vore första gången som Blåvitt ingick mindre genomtänkta "superavtal" på sponsorsidan. Så sent som 2006 tecknades ett 13-årigt avtal med IMG. Det beskrev IFK Göteborg själva som "det största som hänt klubben". Alla spår av det samarbetsfiaskot är i dag raderade från föreningens officiella hemsida. Men dåvarande ordföranden Stig Lundström sa att avtalet skulle "trygga vår ekonomi för många år framöver". Mindre än ett år senare sprack drömavtalet. Det som skulle vara det största som hänt Blåvitt någonsin var bara ett luftslott. Och detta hände bara för fyra år sedan. Så det är inte första gången IFK Göteborg slänger sig in i stora sponsoraffärer med huvudet före och förhoppningen om att kamma in storvinsten under armen. Blåvitt står inte ansvarslöst, de måste naturligtvis krävas på ansvaret att skydda föreningens varumärke och långsiktighet på ett mycket bättre sätt än vad som gjorts de senaste fem åren.
När jag drev en stenhård linje (med hjälp av många andra bloggare på BaraBen) mot de som fuskade, fifflade och skämde ut Blåvitt under Skatteskandalen, Peter Ijeh-kaoset och rättegången, så befinner vi oss sett till vissa reaktioner i en liknande sits i dag. Oavsett alla tillhörigheter och "sympatier" hit och dit är naturligtvis granskningen i sig det som är nyckeln till vart den här debatten bör ta vägen och här är en mer balanserad diskussion och försök till självrannsakan av högsta möjliga vikt. Även om de två exemplen - skatteskandalen versus Prioritet Finans affärer med gangsters - är väldigt olika och icke direkt jämförbara, så är reaktionerna från en del högljudda blåvita fans på internet närmast identiska.

Där är resonemanget: Allt negativt som på något sätt kan kopplas till IFK Göteborg försöker vi skjuta i sank genom att svära, kasta skit och få rabiata spel. Men då blir dessa människor sin förenings värsta fiender, oavsett om de - ni - anser att supportrar som mig är precis detsamma.

Jag är av åsikten att de som alltid bör vara de mest fräna kritikerna till ens egen förening är dess supportrar. I England är exemplen många och det är med stor respekt för de gulgröna halsdukarna på Old Traffords läktare jag nämner detta sidospår. När fansen inte bara köper det som pengarna - makten inom dagens idrott - gör och tar för sig, så finns det en motvikt. Men när ett lags fans förvandlas från tänkande människor till råa fanatiker så påminner de mer om islamistiska sekter än vanliga Svenssons.

Fanatism av den typen, där inga argument, bevis eller fakta biter, är farliga inte bara för sig själva och sin omgivning, utan framför allt för den organisation som de säger sig älska eller stötta. Speciellt om den största plånboksintressenten i ens förening skulle avslöjas som finansiär av undre världen. Då är det dags att supportern drar upp huvudet i sanden och klarar av att ifrågasätta det som pågår. Trots att det inte är ekonomiskt fördelaktigt för den förening man stöttar. Den som tycker att föreningen IFK Göteborg i alla lägen ska ta emot pengar, var de än kommer i från, gör nog både sig själv och Blåvitt en fet otjänst.

Tänk på det när ni kikar på Uppdrag Granskning i kväll.

92 kommentarer:

 1. Det går inte att komma ifrån det faktum att jag sa redan samma dag som de tecknade detta hur jävla illa det är. Dagens pengakåta ledning säljer föreningens själ för 12 miljoner om året och INGEN kritiserade rejält eller ifrågasatte vad de håller på med.

  SvaraRadera
 2. Herre gud i himmelen vad mycket bättre journalistik kan bli när den inte bedrivs i gammelmedia utan som här, i en blog.

  SvaraRadera
 3. Levande Sittplats2011-10-19 12:20

  Frankie du glömmer att det finns en (rätt stor) grupp fotbollsfans kring varje lag som lever för sina lag på ett lika vanebildande sätt som Al Qaida lever för Islam. Dessa är kritiserade och i många fall hatade av den övriga massan inom Blåvitt(/islam tex) men finns ändå där och är de som fokus ofta hamnar på. Dessa går det aldrig att resonera med som du försöker göra, men kul exempel du tar upp!

  Mindre kul: Att IFK Göteborgs varumärke ska få sig ännu en smäll. För efter reportaget ikväll kommer ju alla tänka på "gangsterföretaget" när de ser sponsorloggan på Blåvitts tröja. Sen kan ju Prioritet spela dumma och naiva bäst de vill men det är ju som skrivs i bloggposten knappast trovärdigt att man har noll koll på sin egen marknad om man lyckats bli marknadsledare. Tro fan att Prioritet vet vilka de gör affärer med men ser mellan fingrarna...

  SvaraRadera
 4. Tips till en grävande journalist som vill nysta vidare i Ali Fegans bagage: Kolla upp killens tidigare kontakter med Hammarbys hulliganer i Kompis Gänget Bajen KGB!!!

  Är detta gjort Frankie?

  SvaraRadera
 5. Fd anställd hos Wiberg2011-10-19 12:23

  Jag har jobbat på Prioritet Finans och kan väl berätta att Nils Wiberg och företaget ljuger som bara fan. Vi hade till och med ett datasystem som sökte på domar, näringsförbud (fyra bokstävers förkortning på programmet) och liknande offentliga uppgifter som kopplade personer till ekobrott. Så de vet precis vad för skit folk har i bagaget men gör ofta bedömningen att de kan tjäna pengar på dem ändå.

  För övrigt så är facklig anslutning mer eller mindre bannlyst på Prioritet Finans, går man med i facket så kan man kallt räkna med att bli utfryst och få sparken. Och sparken det kan man få samma dag som det sker, pang bom - "du ska ut". Sådan är arbetsmiljön på kära PI och PF.

  SvaraRadera
 6. kat c 12:21/ Varför klipper du in det smutskastningspåståendet överallt? Det är inklippt i varje debatt om detta och att det är inklippt ser man på att du (den som skrev) felstavat "hulligan"...

  SvaraRadera
 7. Den dagen då Prioritet Finans döms i i domstol för något brott ska vi försöka säga upp avtalet. Inte innan dess. Moral kan inte styra vad vi sysslar med. Då är vi inne på i dikussion som det aldrig går att reda ut.

  Frankies inlägg är som vanligt präglat av hans ständiga behov av att sparka uppåt. "Ledningen gör aldrig nått rätt, de borde fattat" Jo tjenare. Om man blir erbjuden ett så bra avtal av ett företag som många säger är seriösa så är det väl klart att man inte granskar företaget lika noga som UG.

  Självklart måste styrelsen "hålla ihop" med PF så länge det går. De är väl rädda om avtalet. Tänk om de redan nu går ut och sågar PF och de visar sig att PF hade rätt hela tiden. Lite jobbigt att få ett nytt avtal då...

  SvaraRadera
 8. Dräpande blogginlägg som kanske nyanserar debatten som varit hittills.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte Andreas Almgren är ensam om att önska att PF var oskyldiga i den här härvan. Skulle snarare säg att alla blåvita nog helst ser att företaget som skjuter in 12 miljoner om året har rent mjöl i sin påse.

  Vidare så är min personliga uppfattning den att Blåvitt har allt och inget med detta att göra.

  Ali Fegans bajenhjärta kanske inte är katalysatorn, men jag har svårt att se att UG hade gjort ett reportage om ett okänt inkassobolag om inte de hade varit just IFK Göteborgs stjärn-sponsor.

  Samtidigt, vad kan man begära av Blåvitt i det här fallet? Att de skulle undersöka Prioritet Finans? När våra myndigheter uppenbarligen inte hittat något konkret fel de har gjort än (utgår från det, annars hade de ju rimligtvis varit dömda för något) så förstår jag inte hur man kan begära att Blåvitt ska göra det.

  Vidare så tror jag det är svårare för Blåvitt att dra sig ur än många tycks tro. När prioritet kom in så sade man att dessa 12 miljoner skulle gå till spelarinköp, sign on bonusar m.m.

  Sedan dess har Blåvitt storsatsat. Man har köpt hem Philip Haglund, det var ex antal miljoner till Herenveen och ex antal till Haglund i sign on också. Man har fixat Sobralense (troligen också en ganska stor sign on bonus) Alvbåge och Stahre också. Lägg på detta till att man fortfarande säger att man ska värva in en duktig mittback och mittfältare, där det ryktas om Viktor Elm.

  Sett till vad dessa spelare/tränare antagligen har fått i övergångspengar och sign on bonusar så undrar jag om inte de 12 miljonerna redan är förverkade. Eller snarare som så här. Man värvar en trupp för flera år framåt, och väljer därför att räkna på pengar från PF flera år framåt. Säg att man lade totalt 6 miljoner på Haglund, och skriver ett 4 års avtal.

  Då kan man lika gärna se det som 1,5 miljoner om året. Så istället för att dra 6 miljoner direkt från PF pengarna så drar man 1,5 miljoner om året i 4 år.

  Nu ska jag inte lova att man gjort så, eller att man ens kan göra så i sin fotbollsverksamhet, men jag har för mig att många företag gör så.

  Och av den anledningen tror jag inte att Blåvitt kan bara säga upp avtalet med PF hur som helst. Man har redan budgeterat bort pengarna för en tid framåt och behöver fortsätta få in dem.

  SvaraRadera
 10. Varför har jag sedan början av Baraben fått känslan av att frankie har en egen agenda och inte vad som är bäst för blåvitt?

  SvaraRadera
 11. Vilket storföretag som sponsrar Blåvitt har rent mjöl i påsen? ICA? SEFA-Bygg? KIA? Intersport? Renova?

  PF har kanske gått över gränsen för vad som är acceptabelt, men är det Blåvitts sak att bedömma det?

  SvaraRadera
 12. Glöm för allt i världen inte - Göteborg Energi - en mångårig sponsor med många lik i garderoben.

  SvaraRadera
 13. "Branschen som Prioritet Finans arbetar inom är smutsig, riktigt jävla smutsig".
  Hur f-n kan du utrycka dig på detta viset? Vad vet du om branchen, som inte vi vet, som arbetat i "den riktigt smutsiga" branchen under många år? Kan garantera dig att merparten av bolagen är mer än 100% seriösa. Om inte bolagen är det, så är tillsynsmyndigheterna det och då blir man kortvarig i branschen... Tro mig, du är fullständigt ute och cyklar.
  Vid varje samarbetsingång, så görs en noggran kreditkoll och finns minsta tillstymmelse till ekobrott el annan kriminalitet så blir det avslag. Fattar väl vem som helst att ett finansbolag inte vill bli av med tillståndet=nedläggning!

  SvaraRadera
 14. Frankie du är inget annat än smuts, du är lägre stående än vad gnagarna är.

  SvaraRadera
 15. Philbaoge:
  Jag tror inte det är så svårt att skiljas från Prioritet ekonomiskt - om man vill.

  De pengar som Prioritet har bidragit med har främst gått till sign-on under året (Hysén, Haglund, Sobra, Alvbåge). Sign-on bokförs som lön till sitt fulla värde under innevarande år.

  Så bryter vi med Prioritet borde inte vår långsiktiga driftekonomi skadas men vi förlorar möjligheten att göra fler prestigevärvningar under kommande år om vi inte hittar någon ny sponsor.

  SvaraRadera
 16. Inte svårt att se vilka skribenter på svenskafans som försörjer sig på den smutsiga ekonomibranchen. Ekonomer, vår tids heliga präster.

  SvaraRadera
 17. Egentligen behöver man bara skriva två bokstäver som svar på rubriken till detta blogginlägget:

  JA

  Ta pengarna, skit i var de kommer ifrån, det gör alla andra ändå, framåt Blåvitt, nu kör vi!

  SvaraRadera
 18. Martin G L32011-10-19 14:38

  När man läser detta känns det som ett försvarstal i ren Ljugholt anda.

  Man skall veta att ICA hade en önskan om att få ta ett kliv bakåt då man ansåg sig sponsra väldigt mycket till många klubbar. ICA var därför lika nöjda som PF när avtalet med PF tecknades. Blåvitt sålde sig inte utan gjorde en av klubbens äldsta sponrorer nöjda!
  Men som skirvits här i kommentarsfältet tidigare är ju att GBG Energi sponsrar flera evenmang och klubbar i stan. Jag tror att om man granskar de flesta bolagen och vrider det så kommer det alltid kunna komma fram något. Att tex ungdomar dricker Åbro på helgerna. Dvs Åbro tjänar pengar på minderåriga. Men som sagt vi får döma imorgon, hur allvarligt det är. Men Frankie denna artikel känns som Ljugholts försvarstal. Sparka uppåt och skyll ifrån dig.

  SvaraRadera
 19. Anonym 12:37

  Om vi inte kan diskutera moral så är vi nog jävligt illa ute. Tycker du blåvitt med samma självklarhet låta Naziguld AB eller Private få stå som huvudsponsor på tröjan? Självklart är det ytterst problematiskt för Blåvitt om storsponsorn visar sig göra affärer ens i gråzonen. Vari det skadar blåvitt på riktigt eller ej är omöjligt att säga på förhand. Den moraliska kompassen och att agera i linje med värderingar är det enda som håller i längden. Det utesluter inte goda affärer men värderar risken med det som verkar kortsiktigt gott.

  Hoppas detta är mest rök...

  SvaraRadera
 20. Martin G L3
  Pinsamt sammaträffande att ICA går in och storsponsrar MFF samtidigt som man vill minska sammanbetet med Blåvitt.

  SvaraRadera
 21. Martin L3/ dålig jämförelse, Frankie och när vi snarare har en situation med Prioritet-Wiberg som agerar som Lundin oli-Bildt...

  Prioritets rätt desperata agerande med att köpa google-annonser och skit visar ju att de är riktigt skalade av det UG fått fram... Skamligt. Men inte förvånande, det har varit en fadd smak i min blåvita mun sedan ett snabba cash-företag blev vår sponsor...

  SvaraRadera
 22. Pengarna behövs i föreningen, jag skiter fullständigt i vad de kommer ifrån så länge det är inom lagens ramar. Hade det varit samma sak om SAAB sponsrat blåvitt med 20 miljoner per år? De tillverkar ju vapensystem.

  Jävla hyckleri, så många företag finns det inte som vill pumpa in de pengarna i föreningen.

  Hade pengarna kommit ifrån ett företag som säljer knark och smugglar människor hade det varit illa men nu rör det sig om ett företag som har som affärsidé att köpa fakturor och driva in pengarna. Helt enligt svensk lagstiftning.

  SvaraRadera
 23. Det finns massvis på Nils Wibergs affärer på 80-talet med. Men Josefsson kanske är snäll och fokuserar enbart på nutid.

  SvaraRadera
 24. Håller med 14.38..

  ICA packar om köttfärs, PF packar om pengar...

  /Ljugholt

  SvaraRadera
 25. Nu är vi där igen, ledningen har lyckats splittra oss supportrar.

  Precis som med Stahre-gate så finns två utgångspunkter:
  1. Värna rykte och identitet.
  2. Strunt samma, bara Blåvitt vinner.

  Dessa två kommer aldrig kunna mötas i sansad debatt, så nu lägger i alla fall jag ner käftandet. Vill inte bidra till mer splittring.

  SvaraRadera
 26. Återigen gör Frankie vad som går för att synas. Det är inte Blåvitts uppgift att sköta sponsorers affärer, det är upp till revisorer och eventuellt polis/åklagare.

  SvaraRadera
 27. Intressant parallell till IMG-affären. Det är inte första gången Blåvitt sett en stor pengasäck och kastat sig in i ett samarbete som inte var speciellt smart.

  Svaret på rubrikens fråga är NEJ. Vi kan inte ta vilka pengar som helst och det är inte värt att sälja sin själ till djävulen. Men därmed inte sagt att Prioritet är djävulen, men kanske en liten avlägsen kusin till antikrist...

  SvaraRadera
 28. anonym 15:17/ Nej, Blåvitts jobb är att på ett väl genomvägt och analytiskt sätt komma fram till vilka vi ska göra affärer med och vilka som vi inte ska gå in i samarbeten med. Det är ingen (och inte Frankie i bloggposten heller) som sagt att det är Blåvitts ansvar att sköta Prioritets affärer, tvärtom så är det inte det. Men det är Blåvitts ansvar att se till vad som är bäst för Blåvitt i ett helhetsperspektiv.

  SvaraRadera
 29. ICA är ansvarigt för mördandet av miljarder djur. Få företag är goda.

  SvaraRadera
 30. Det är rätt skrämmande att folk gör vad som helst för att få det att framstå om Prioritet Finans är oskyldiga och en i mängden för att de sponsrar Blåvitt. Hade de inte sponsrat Blåvitt hade 90 procent av dessa människor sagt och tyckt att Prioritet borde skärpa till sig...

  SvaraRadera
 31. Detta känns ju inte alls bra. Folk snackar om att inget företag har gott uppsåt. det är ju bara skitsnack. en jävla skillnad mellan Ica och prio finans. Helt otroligt amatörmässigt att det inte görs några utredningar när en ny sponsor kommer till.

  SvaraRadera
 32. "Moral kan inte styra vad vi sysslar med"." Självklart måste styrelsen "hålla ihop" med PF så länge det går." DETTA SKRIVER EN HELDING ANONYM. Hoppas du är gaisare så fattar jag bättre. Blåvitt/kamraterna skall vara en finare förening än alla andra. Det vill jag tro, men dagens styrelse/ledning agerar gaisaktigt. FY SATAN.

  SvaraRadera
 33. Dags att ifrågasätta styrelse/ledning i Blåvitt. Vad sysslar dom med ? Hoppas UG går vidare med en sådan granskning.

  SvaraRadera
 34. Dags att ifrågasätta styrelse/ledning i Blåvitt. Vad sysslar dom med ? Hoppas UG går vidare med en sådan granskning.

  SvaraRadera
 35. Haha Prioritet köper annonser på google-sökningarna "Uppdrag granskning" och "Ali Fegan". Hade jag varit styrelseledamot i Blåvitt skulle jag anställt såna som Frankie på kansliet och satt dem på att kritisera och granska sönder allt föreningen gör innan det görs, så kanske vi skulle hamna i färre situationer där vi gör affärer med klåpare och som i detta fall dem som lever på svagas misär. If you can't beat them, join them!

  SvaraRadera
 36. Känslig fråga, och innan vi sett programmet är det svårt att uttala sig.

  För övrigt kan man ju konstatera att Frankie har en karriär han (självklart?)tänker på och ett namn han gärna vill göra sig, det är ganska uppenbart i denna historien...

  SvaraRadera
 37. Undrar hur många som är anställda hos IFK Göteborg som sitter och skriver anonymt på olika plank.

  SvaraRadera
 38. "förfinad maffiaverksamhet"
  frankie din kommunist du är ju helt slut i huvudet... Beklagar att du verkligen är en journalist och detta inte är skrivet av en 12åring.

  SvaraRadera
 39. Pengar luktar inte, som bekant. Om maffiamördare, narkotikakungar och porrsnuskar vill investera i Blåvitt är dom givetvis välkomna. Vi skiter i vilka som finansierar oss! Moral får dom andra lagen ha bäst dom vill!

  SvaraRadera
 40. Det finns nog många kriminella som handlar på ICA också..

  Garanterat kriminella som dricker Åbro..

  vart går gränsen för rätt och fel?

  SvaraRadera
 41. Sett till nivån på en del kommentarer som sjunker djupare än havsbotten så är det tragiskt att se vad vissa fotbollsfans är kapabla till.

  SvaraRadera
 42. Tompa 15:50- Frankie eller andra journalister gör sig knappast karriärer på att skriva om tv-program, men de gör det för att det finns ett stort allmänintresse i det som olika program på tv lägger fram. Han har ju skrivit om både "Veckans mord", "Efterlyst" och "Lyxfällan" i GT med (kan man se om man googlar) så det är väl snarare standardjobb för skrivande journalister. Den som eventuellt kan få ett scoop är ju inte ex Michael Wagner (som skriver i Aftonbladet om detta med Prioritet) utan i så fall Ali Fegan som är Uppdrag Gransknings reporter...

  SvaraRadera
 43. anonym 16:51/ Tänk efter lite nu. Tycker du din jämförelse var bra? Balanserad? Lik det som nu verkar framkomma om Prioritet? Tycker du det?

  Det gör inte jag.

  SvaraRadera
 44. Om en person inte doms for ett brott sa anses val den personen inte vara skyldig, om en person har blivit domd for ett brott sa har val den personen sonat sitt brott och saledes inte bli diskriminerad och nekad tjanster utan bli behandlad som en vanlig manniska. Jag har noll insyn i PI och branschen och deras kunskap om deras kunder, men vad skulle det vara for fel pa domda brottslingar? Det ska val vara myndigheternas ansvar att hantera de manniskor som gor "fel" i samhallet. Om PI medvetet hjalper manniskor med brott sa ar det givetvis inte bra eller ratt pa nagot satt och det gar ju inte rent moraliskt att skylla ifran sig pa nagot satt men att mala upp en bild att allting reflekteras mot PI kanns rent intuitivt som att det ar mer an lite overdrivet svartvitt.

  SvaraRadera
 45. *PF och inte PI.

  SvaraRadera
 46. Har för mig att redan den dagen som avtalet med PF blev offentligt så skrevs det här och där om att just finansbranschen är smutsig och att valet av partner kanske inte var klockrent.

  SvaraRadera
 47. Anonym 17:!2/ PI blir inte fel för de har väl ett underbolag som heter Prioritet INkasso?

  SvaraRadera
 48. Helt otroligt skönt att vi blåvita kan ha en debatt med olika åsikter utan att massa Gais-mongon kommit in här och kastat paj. Är de bakis sedan derbysegern fortfarande eller?

  SvaraRadera
 49. Anonym som spammar med en mindre genomtänkt sak. Här på BaraBens kommentarsfält följer vi följande enkla regelsystem som inte tillåter personangrepp av den typen:

  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

  Håll dig sansad så får dina inlägg vara kvar.

  SvaraRadera
 50. Jag väntar egentligen med att uttala mig till efter programmet, men hela ditt inlägg här andas ju Se & Hör-journalistik. Hela inlägget får ju en smak av din subjektiva åsikt om branschen och det känns som du tror att du sitter inne med alla svaren.

  Jag tycker det är ytterst märkligt att inte polisen och andra myndigheter agerat om det nu finns så konkreta bevis mot PF som det hävdas.

  Förövrigt gjorde väl IFK Göteborg helt rätt som inte uttalade sig oavsett om man sett programmet eller inte. De tjänar ingenting på det, men riskerar att UG klipper sönder en ev. intervju.

  SvaraRadera
 51. anonym 17:57- Du missar ju en huvudpoäng i detta, du kommenterar nu på en blogg och då är det inte journalistik som läggs fram utan ett subjektivt blogginlägg. Du kan ju inte jämföra ett blogginlägg som diskuterar alla möjliga vinklar och händelser kring detta med journalistiska artiklar på tv eller i en tidning. Det är som att jämföra en faktabok och en roman, två helt olika genrer av skrivande.

  SvaraRadera
 52. Oskyldig tills motsatsen besvisats... Fick ni inte lära er det på när du pluggade till journalist?

  SvaraRadera
 53. Prioritet Finans2011-10-19 18:14

  Allt är bögarnas fel.

  SvaraRadera
 54. För övrigt tycker jag du är patetiskt Hankings. Att du försöker föra ngn jävla moralpredikan här om vilka blåvitt kan få pengar av och inte är bara patetisk. Sådana som du är fan farliga för samhället.... Gissar på att du även har åsikter om vem som får handla på ica och vem som får åka på stenabåtarna? Har tusen ggr större förtroende för Janne Plånbok och Mats Persson än för dig och dina wannabefasoner.

  SvaraRadera
 55. Iggy Pop: Självklart, men han tappar en del i "trovärdighet" om han skriver sensationsstexter oavsett format. Även hur rätt han än har så är det ett jävligt löjligt inlägg och tydligt att han gärna framhäver sig själv. "När jag drev en stenhård linje mot de som fuskade, fifflade etc....." Sverige och Göteborg har fått sin egen Batman

  SvaraRadera
 56. Jag har sålt grejer på Intersport till folk som har grova kriminella kopplingar. Intersport tjänar alltså pengar på grovt kriminella men inte fan bryr sig folk om det!

  Det är väl självklart att PF gör affärer med folk med kriminell bakgrund, annars hade dom ju diskriminerat dessa personer. Det gör alla företag!

  Och ni som säger "buhu dom tjänar pengar på folks olycka, fy!" PF köper fakturor, alltså hjälper de företag att få in sina pengar även när de är osäkra på kundens betalningsförmåga, är inte det något som är bra för de som sköter sig?

  Nej,god natt alla sossar som ska ha moralpanik för att vi inte har konsum eller OK på bröstet. Vakna, sovjet har fallit!

  SvaraRadera
 57. anonym 18:14- Du verkar jobba för antingen Prioritet Finans eller inom IFK Göteborgs styrelse (se chatboxen, det verkar som en styrelseledamot just avslöjades med att sitta och skriva grejer i den...) eftersom du vill umgås med Plånbok och MP. Kriminella söker väl sig till andra...

  anonym 18:21- Det du tycker är "sensationstext" är ju bara en annan människas åsikt och resonemang. Gör inte det ditt inlägg till ett sensationsinlägg?

  SvaraRadera
 58. Om PF har gjort sig skyldiga till något olagligt och/eller omoraliskt i gråzoonen ska de hängas ut. Men att UG går ut och presenterar kvällens program med en vinkel som antyder att Blåvitt är inblandat ger det hela en bismak. UG om någon rider på Blåvitts varumärker och de försöker sälja in sitt program som antagligen inte berört så många genom att göra den vinklingen. Blåvitt ÄR Sveriges största förening och då gå ut på detta sätt för att få uppmärksamhet är billigt och andas kvällstidning.

  Vidare tycker jag att journalister i egenskap av att vara den tredje stadsmakten bör ta och vara j-vligt försiktiga med vilka de hänger ut. Den skadan som redan är gjord på Blåvitts varumärke är svår att uppskatta men antagligen betydande. Där ska UG såväl som GT/Expressen skämmas. Sen om du själv inte var inblandad i det helt uppåtväggarna sjuka bildvalet till din artikel hoppas jag att du ger dina kollegor som va det en rejäl avhyvling Frankie.

  Hur ska Blåvitt som trots allt är en idrottsförening som sysslar med i huvudsak fotboll kunna ta på sig ansvaret att granska sina sponsorers eventuellt tveksamma affärer? Någonstans går gränsen för vad man kan begära...

  SvaraRadera
 59. Underbar debatt. Intressant även att så många verkar fullständigt äääääälska Prioritet Finans. Kan en del av dessa kanske vara personer med kopplingar till företaget självt? Jag bara undrar. 1+1.

  SvaraRadera
 60. ckvbjmfe'åg'mefjw2011-10-19 18:29

  Skägget: Man behöver inte vara Ekobrottsmyndigheten för att få höra vilket rykte Nils Wiberg har i stan. Att Blåvitt inte ens klarade det (eller struntade i det) är för mig det mest anmärkningsvärda i allt detta. Blåvitt har tappat Volvo, SEB och ICA under de senaste fem åren och agerar allt mer desperat på sponsorsidan.

  Sedan får vi väl se i programmet i kväll hur mycket Blåvitt det egentligen är med i det.

  SvaraRadera
 61. Finner det oerhört lustigt att Prioritet Finans utmålas som ett företag som ombesörjer kriminella samt arbetar med penningtvätt när dem BEVISLIGEN är brottsoffer i just dessa fall. Visar ju bara hur djupt rotad kriminalitet är i dagens samhälle.. Men Frankie kanske tror att kriminella bara lever på nätterna? Och att Spindelmannen skall rädda oss?

  Skulle inte ens pissa på dig om du brann Frankie ..

  SvaraRadera
 62. Så vitt jag vet så har Sovjet Fallit....

  SvaraRadera
 63. Efter Guldet 2012 (?) så lottas vi mot ett Israeliskt lag i CL kval, skall vi bojkotta den matchen, med argumentet om hur "Israel sköter palestina frågan?"

  SvaraRadera
 64. Det går utför för Baraben i en rasande takt....

  SvaraRadera
 65. K: Återigen, man kan lägga fram sin åsikt på ett sakligt sätt eller man kan syssla med "sensationsjournalistik". Om nu Frankie sitter på mer information än alla andra och vill avslöja sanningen eller ge sin syn på saken hade det lämpat sig bättre om han varit mer nyanserad och därmed blivit tagen på mer allvar. De poänger som han kan tänkas ha förtas ju litegrann när de blandas med sånt som inte hör dit och som kanske främst används för att stärka hans argument, men som istället urholkar dem eftersom de är oseriösa.

  SvaraRadera
 66. Svarte Filip2011-10-19 18:48

  Stackars Prioritet Finans! Vi kanske ska starta en insamling åt dem?

  SvaraRadera
 67. "Svensson"2011-10-19 18:53

  anonym 18:48/ Vad är det som inte hör dit eller som är oseriöst med det här inlägget? Jag tycker det är det bästa och mest sakliga som skrivits om den här affären.

  Svarte Filip/ Kan man skänka fakturor till insamlingen?

  SvaraRadera
 68. I vanlig ordning kryllar det av direkta intressenter bland kommentarerna på baraben.

  Frankie, står på dig!

  SvaraRadera
 69. TomDickochHarry2011-10-19 19:34

  18:10
  "Oskyldig tills motsatsen besvisats... Fick ni inte lära er det på när du pluggade till journalist?"

  Tror du blandat ihop rättsväsendet och media här...

  SvaraRadera
 70. Fotboll är idag en bransch som alla andra cyniska branscher, det handlar om pengar o inget annat. Man önskar ju att seriösa företag vore intresserade av att sponsra idrott, men nu säljer fotbollen ut sin själ till ta mig fan allt. Kan man inte börja odla haschplantor i växthus utanför den nya Kamratgården för att finansiera nya spelarköp 2012? Det känns lika seriöst som att leka med inkassoföretag.

  SvaraRadera
 71. Svarte Filip 18:48:

  Tycker helt klart en läktarprotest känns som ett fräscht alternativ annars. Det var lite för längesen nu i mitt tycke. Sen en banderoll också.

  SvaraRadera
 72. När man inte har någon heder vad det gäller det sportsliga (som man tydligt visade med att ta in Stahre)

  Så borde man inte ha det när det gäller sponsring heller.

  Om nu Prioritet Finans skulle gör något olagligt så är det lagen som ska ta tag i det. Inte IFK.

  /J-T

  SvaraRadera
 73. Det är för i helvete en kapitalism vi lever i.

  SvaraRadera
 74. Roligt citat ur Aftonbladet:

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article13804406.ab

  "Bytet av tröjreklamen var ju en 360 graders helomvändning från folkhemsbilden av Blåvitt, säger Hans Lundberg, lektor i företagsekonomi."

  360graders helomvändning haha

  SvaraRadera
 75. @19:53: tycker du på fullaste allvar att företag som köper fakturor är likställda med folk som odlar hasch? Läs på och bli lite bildad människa! Vet du vad det innebär när PF köper en faktura och vet du varför det finns sådana företag?

  SvaraRadera
 76. @19:53: tycker du på fullaste allvar att företag som köper fakturor är likställda med folk som odlar hasch? Läs på och bli lite bildad människa! Vet du vad det innebär när PF köper en faktura och vet du varför det finns sådana företag?

  SvaraRadera
 77. Avgå alla vilken jävla soppa!

  SvaraRadera
 78. 19/10/11 20:44
  Han låter som en typisk ekonom. Inte ingenjörsmatte om man säger så.

  SvaraRadera
 79. Haha vilket jälva luftslott av UG.

  Vad har dom kommit fram med egentligen? Att kunders kunder är brottlsingar?

  Lägg ner för fan.

  SvaraRadera
 80. Att Blåvitt från början valde Prioritet Finans var kontroversiellt. Blåvitt gjorde dock inget brottsligt.
  Men hur skall styrelsen hantera problemet när det nu uppdagas? Pengarna är förmodligen delvis blockerade i investeringar. Att dra sig ur avtalet kommer kosta.

  Jag anser att det bara är att bita i det sura äpplet. Men det verkar inte vara den väg styrelsen valt. Känner inte igen mitt gamla Blåvitt... Gör du det Mild?

  SvaraRadera
 81. Prioritet finans påstår att de inte gör affärer med kriminella.
  - Polisen dokumenterar hur vd:n Nils Wiberg ringer upp Naserligans före detta vicepresidents närmaste man - en dömd ekobrottsling. Visst, ekobrottslingen och han som mördades i Vasastan blåser Wiberg på 600 000, men hur fan kan Prioritet fortsäta att påstå att de inte har koll på att dessa kunder är kriminella? De är ju för fan inte tio steg från maffian, vd:n själv snackar ju med tunga kriminella och säger till dem att Prioritet är deras möjlighet till (ekonomisk, antar jag) överlevnad.

  Prioritet finans påstår att de inte tar i svarta pengar med tång.
  - Polisen bedömer deras agerande i fallet med UG:s bluffbolag som "klockren penningtvätt". Prioritet försvarar sig med att deras anställde har rapporterat att något är mysko. Men till kunden så varnar han om att det kan bli problem men vill ändå göra en affär. Efter att reportern berättat att han vill ha pengar till svarta löner.

  Prioritet Finans säger att de inte har koll på vilka kunderna är eftersom de har så många och vissa kan göra affärer långt efteråt, vilket Prioritet sedan inte har insyn i.
  - Men polisförhör visar hur Prioritet-personal känner kriminella och dessutom hur Prioritet köper fakturor från en många gånger straffad och via både media och rättssystem känd brottsling. Brottslingen tar sedan med sig en torped (!) och vill driva in pengarna för ett bygge som aldrig gjorts, pengar han köpt till sig via Prioritet.

  Och då har jag inte ens kommit till Bandidos-kopplingen, till hur Prioritet försöker driva in pengar på bluff-faktoror (som i regel drabbar pensionärer), hur de konsekvent förklarar att de inte kan ha koll på folks brottsregister för att i nästa andetag göra affärer med folk som inte bara går att se som brottslingar genom ett enkelt telefonsamtal till en tingsrätt, men som i flera fall har näringsförbud och som dessutom är välkända i branschen som ekobrottslingar och i andra fall kända av polis och domstolar som våldsbrottslingar.

  Neeeeej, men hur kunde Prioritet ha vetat något. Hur kan en bank lära sig att ringa ett samtal eller två för att se så att man följer lagen när man ingår avtal med kunder för summor från ett par hundra tusen till tiotals miljoner? Neeeeej, det är ju befängt att tycka att sådana kontroller borde ske. Prioritet är duvungar som är jätteorättvist behandlade av de så eeeelaka journalisterna.

  Vad ska Prioritet finans göra nu? Köpa annonsplats under Google-sökningen "Ekobrottsmyndigheten"?

  SvaraRadera
 82. Sparven Strikes Back....hahahaha

  SvaraRadera
 83. så jävla klantigt blåvitt så man blir fan mörk rädd om man har gjort fel så får man fan stå för det ... sen är det en sak om om man inte har gjort fel men då säger man fan i tv att man bryter kontraktet med prioritet finans . för blåvitt är en sån stor klubb så man kan få en ny huvud sponsor hur lätt som helst men nu är risken jävligt stor att inte får nån överhuvudtaget och dom sponsorerna vi har kanske flyr .. Skärpning blåvitt en sak är säker jag vill fan inte bli förknippade med ett gäng kriminella .. Faaan vad klantigt blåvitt ...

  SvaraRadera
 84. KatC har en jävligt intressant notering här, kolla upp gangsterhuligan- Ali!!
  Prioritet finans kan dra åt helvete från vår anrika förening

  SvaraRadera
 85. Är dom dömda för någonting eller är det bara gott om moralkäringar i blåvitt?

  SvaraRadera
 86. Undrar om IFK gjort en rejäl Due diligence, alltså granskning, av Prioritet Finans innan avtal skrevs. Många här verkar bortse från det viktigaste och ropar"om de blir dömda etc. då kan vi snacka om att riva kontraktet". Det finns redan nu ett stort problem. IFK:s tröja kommer att bli förknippat med UG:s granskning, en negativ bild av klubben sprids. Detta lär ju ge eko till andra sponsorer som kanske inte gärna syns i connection med detta tvivelaktiga bolag.

  SvaraRadera
 87. Krister Karlsson2011-10-19 23:47

  Frankie skriver att PF befinner sig en smutsig bransch. Vilken då? Att bedriva inkassoverksamhet? En verksamhet som omfattas av rigorösa lagar och som hjälper företag att få betalt för varor de levererat och tjänster som presterats? Om företag inte får betalt går de i konkurs och anställda blir utan arbete. Är det smutsigt att begära att folk betalar för det de konsumerar? I så fall bedriver även facken en smutsig verksamhet som kräver att företagen ska betala rimliga löner till sina anställda.

  Eller är det factoring som är smutsigt? Factoring är också reglerat och till stora delar underställt Finansinspektionen kontroll. Alla stora banker bedriver factoring. Detta hjälper småföretag att få snabb likviditet så att de kan betala löner, leverantörer och skatter vilket går tillbaka till daghem, sjukvård etc. Är detta smutsigt? Verkligen?

  Nä, det är uppenbart att Frankies inlägg är en dåres försvarstal. Han inser att han gjorde ett ordentligt övertramp i den artikel där han kopplar Bandidos till IFK i ord och bild. Nu försöker han gömma sig bakom "ja men ja men, jag visste inte att den bilden skulle användas"....samtidigt som han kritiserar PF för att de ovetande har gjort affärer med bolag som SENARE har kunnat kopplas till ekonomisk brottslighet.

  SvaraRadera
 88. En annan anonym2011-10-19 23:59

  Krister Karlsson/ Du kan inte ha sett kvällens reportage va? En hel serie av personerna som Prioritet finans gjort affärer med var kända ekobrottslingar och våldsbrottslingar med flertalet domar på sig långt innan Prioritet började göra affärer med dem. I ett fall satt till och med huvudmannen i ett bolag som Prioritet köpte från i fängelse. I ett annat fall tecknar Nils Wiberg kontrakt med en bulvan han aldrig träffat i turkiet, i ett annat får Nils Wiberg kunder från en snubbe som tar med sig en torped för att driva in skulder, i ett fall så ringer Wiberg själv upp och kräver pengar från kända och dömda maffiosos i Göteborgs undre värld.

  Antingen är du ju anställd av Prioritet Finans/IFK Göteborg eller så har du inte sett reportaget. Jag gissar på nummer ett. En av våra styrelseledamöter verkar ju redan ha varit här inne på baraben.com och skrivit i chatboxen tidigare i dag. Märkligt att ni inte kan sköta föreningen på ett lite smartare sätt istället för att kasta paj här inne...

  SvaraRadera
 89. IFK Bandidos IFK = Inviter Från Kriminella jävla idiot styrelse

  SvaraRadera
 90. Kamratanda byggde vår förening.

  Äkta kamrater hjälper inte aktivt organiserad brottslighet.

  Ordet värdegrund är inte bara vackert att sätta på sin förening. Det har praktiska konsekvenser som man måste leva upp till också. Så enkelt är det.

  SvaraRadera
 91. @Krister Karlsson, äntligen någon som fattar vad PF gör för något, ligger inget smutsigt i det. Alldeles för mycket lågutbildade moraltanter som skriver här...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.