2011/10/01

Philip Haglund "Tungt att vi inte står upp för vår publik"

INTERVJU. IFK Göteborg fick noll poäng med sig efter matchen mot Mjällby på Gamla Ullevi. Philip Haglund började på bänken då han varit sjuk och sängliggande i veckan.
- Jag har haft en ganska jobbig vecka. Har legat i sängen i princip hela tiden. Inte tränat något alls faktiskt på grund av halsfluss. Jag fick ut det mesta jag kunde idag, kände redan efter tio minuter att jag hade problem, säger han till Baraben.com.

Philip Haglund byts in i den andra halvleken
Chansen att sluta topp fyra i den Allsvenska tabellen är borta efter poängförlusten mot Mjällby. IFK Göteborg stod för en väldigt svag insats. Jonas Olsson beskrev insatsen på presskonferensen som en av de sämsta under hans fem år i klubben.
- Det känns förjävligt! Vi gör ingen bra match idag, vad ska man säga? Det är ingen bra fotbollsmatch, vi slår mycket långt och får inte igång något eget spel. Det känns jäkligt tråkigt med tanke på att vi vunnit och spelat oavgjort många matcher i rad innan denna. Vi kunde ha tagit fjärdeplatsen men chanserna till det rann nog ut i sanden idag. Känns riktigt tungt just nu, fortsätter Philip.

Fjärdeplatsen borta, ni misslyckas med målsättningen, extra tungt?
- Det är klart att det är! Det är extra tungt att vi gör en så dålig insats då den publik som är här kämpar för oss men vi står inte upp för de. Vi varken kämpar eller spelar fotboll idag, de betalar för att komma på våra matcher vilket gör det ännu mer bittert.
- Hur känns det att höra supportrarnas buande efter matchen?
- Det känns! Det är inte kul men det är rätt att de buar när vi gör en skitmatch. Det är så det ska vara. Hade känts väldigt konstigt om de hade applåderat.

Vad beror det på att ni gör en så tam insats idag?
- Det brister någonstans i självförtroendet. Vi rullar inte alls bollen längs marken på mitten utan slår mest långt. Det sitter ganska mycket i självförtroendet att våga spela ut. Idag spelar vi ett väldigt ensidigt spel och blir väldigt lättlästa för Mjällby. Det som gör mig mest förbannad är att vi inte ger 100 %! Man måste ge 100 %! Tre matcher kvar sen kan vi vila i månader!
- Borde ni inte ha ett bra självförtroende efter de senaste tidens form?
- Jo, absolut! Självförtroendet kan ligga i hur man spelar fotboll. Känner man sig säker med att spela och rulla runt bollen under matchen, man vet hur man ska röra sig i uppspelen men det fungerar inte idag. Vi är ett bra lag och det är klart att vi kommer vinna mycket matcher om vi ger 100 % men jag skulle föredra att vi har bollen mer längs marken.

Hur ser du på målet ni släpper in idag?
- Grejen är att de rullar runt oss enkelt där på mitten. Vi är dåliga på att komma in i press under hela matchen. Sen att de får lossa skott utifrån det händer under en match. Det är klart att det inte är bra men det kommer alltid komma skott utifrån. Sen får han på en pangträff och det är inte mycket för Dahlin att göra.

Till sist vad vill du säga till de supportrar som tog sig till Gamla Ullevi idag?
- Alltså, jag är väldigt glad att de ställer upp för sitt lag! Vet inte riktigt vad jag ska säga idag...
- Jag vet bara att jag kommer att göra allt jag kan varje gång de kommer! Hoppas även att de tror på IFK i framtiden och nästa säsong får då ska vi vara mycket bättre!

7 kommentarer:

 1. gillar haglunds attityd!

  SvaraRadera
 2. Skönt och höra från Haglund. Nästa år - KÄMPA KÄMPA FÖR KÄMPA FÖR SM-GULD!!

  SvaraRadera
 3. Det finns detaljer i Haglunds spel som är väldigt intressanta: på något sätt förmedlar han pondus och inställning:
  1. Går in i dueller med ett kroppspråk som säger "jag vill verkligen åt den där j*vla bollen
  2. Slår passningarna hårt, gärna en bit framför spelare för att liksom visa sina medspelare
  3. Springer upprätt och med blicken ständigt sökande, inga slokande nackar lex Sella
  4. Gör sig spelbar "med hela kroppen", är noga att visa att spelare kan slå på honom

  Blev bättre när han kom in trots att man såg att orken inte fanns där fullt.

  SvaraRadera
 4. Undrar hur clownerna som stod och applåderade i klacken efter matchen tänkte? Jävla förlorarmentalitet är vad det är. Att inte hela arenan buar efter en sån här match är ett skämt

  SvaraRadera
 5. Anonym 2/10/11 07:41

  Om de finns två spelare i laget som visar hjärta och kämpar så är la fan de värda en applåd var?! Tror knappast applåderna va för lagets insats utan mer till de två spelarna som faktiskt kämpade! Men om du tycker det är rätt att bua ut Dahlin som räddade oss från en förlust på 10-0 och ALL vår heder så är det du som har en jävla förlorarmentalitet!

  SvaraRadera
 6. Haglund är en av väldigt få som inte behöver skämmas för sin insats igår. Som någon annan sa, att en spelare som inte tränat på hela veckan pga sjukdom är den som vill och kämpar mest är ju helt otroligt.

  SvaraRadera
 7. Haglund- Nya favoriten i blåvitt!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.