På gång


tisdag 22 mars 2011

Här är finansmannen som petar ICA från Blåvitt-tröjan

Nils Wiberg, Blåvitts nya storsponsor. Foto: HQ BANK
SPONSORCHOCKEN. Efter drygt 30 år byter IFK Göteborg ut sin stora tröjsponsor ICA. Enligt uppgifter till BaraBen blir det istället Prioritet Finans, en koncern som har ett eget kapital på över 800 miljoner kronor som kliver nu in i det absoluta rampljuset på den randiga dressen. Och vd:n Nils Wiberg är redan bekant i idrottsgöteborg efter att bara för en månad sedan ha räddat RIK, "handbollens motsvarighet till Blåvitt", från undergång.

Som många noterade spelade IFK Göteborg i förra veckan i sitt gamla (röda) bortastället under träningsmatcherna i Turkiet. Detta trots att föreningens souveniravdelning under pompa och ståt premiärlanserat sin nya rosa bortatröja, bara ett par veckor tidigare. En slump? Kanske. Men mer troligt är att det kan ses som en indikator på hur snabbt Blåvitt knutit det största sponsoravtalet i föreningens historia.
–Sveriges genom tiderna bästa handbollsklubb, som har fostrat spelare som bidrog till att vi under tio år kunde dominera världshandbollen –den klubben får inte gå under, sa Wiberg till G-P i samband med att han räddade den tidigare stor-, numer krisklubben, från ekonomisk undergång.

Men för Prioritets vd är engagemanget i idrotten mer än bara business kombinerat med hans idrottsliga passion. I samma veva som han steg in hos "De vita eleganterna" deklarerade Wiberg tydligt sina ambitioner att bli en aktiv och deltagande storsponsor. En förvaltare mer än en kassako eller i blåvita sammanhang en "Plånbok":
–Jag vill definitivt in i RIK:s styrelse och jag har ställt ett önskemål om att jag ska bli klubbdirektör. Jag vill absolut ha kontroll över pengaflödet och se till att det är ordning och reda och att pengarna går till rätt saker, sa Wiberg.

Ett slags krav som naturligtvis väcker frågor kring om han även har liknande ambitioner med sitt engagemang i Blåvitt? Om det inte varit så att IFK Göteborgs årsmöte visat fortsatt tydlig skepsis mot ett avskaffande av "51-procentsregeln" skulle vassa tungor direkt börjat spekulera i om det här var ett försök till att köpa (idrotts)Sveriges mest värdefulla varumärke, Blåvitt.
”En glad gäldenär är en bra gäldenär” är lyder det motto som grundaren och ägaren Nils Wiberg formulerat. Företagen i hans koncern, Prioritet Inkasso, Prioritet Finans och Euro Finans arbetar inom inkassoverksamhet med så kallad efterbevakning där de bevakar avskrivna fordringar och köper fordringsstockar men köper även fakturor för över 3 miljarder kronor från ungefär 2500 småföretagare
på finansområdet. Det gör dem störst i branschen i Sverige. Nils Wiberg har en bakgrund som inkassochef hos Nordea (dåvarande Nordbanken) och äger företagen till 100 procent i vilka han även basar som verkställande direktör. Hans son Niklas är marknadschef och styrelseledamot, vilket gör imperiet till ett familjeföretag.

I kommentarerna om sitt engagemang i RIK visade han även ambitioner på att förbättra en hel del kring matcharrangemangen, en detaljstyrning som kan knappast kan räkna med att få tillgång till i och med engagemanget i Blåvitt.
– De kan förbättras. Jag hoppas vi kan få till lite mer happenings, mer fest kring matcherna. Men nu ska vi först till slutspel, sa Wiberg.
Samtidigt påstår G-P att Ica inte lämnar Blåvitt utan ska lägga in lika mycket pengar som tidigare och även i fortsättningen synas på IFK:s kläder, men istället för att vara stjärnsponsor bli ensam hederssponsor. Därmed blir företaget inte längre den största sponsorn av IFK Göteborg. Fram tills nuvarande avtal har Ica pyntat drygt åtta miljoner kronor årligen för sitt sponsorskap, vilket gör att det ligger nära till hands att spekulera i att det nya avtalet lägger sig på någonstans runt tio miljoner kronor om året. Men detta är ännu bara spekulationer.

Men dealen är minst sagt kontroversiell. Allt fler hamnar hos kronofogden i dag och inkassoföretag är de som gör stora pengar på svenskarnas växande skulder. Nu för tiden är det inte bara vuxna som hamnar hos inkasso eller kronofogden, utan över 80 000 svenska barn är skuldsatta. Faktum som gör att Blåvitts nya (in)kassako lär utsättas för kritik. Det är inte helt okomplicerat att byta från ett ICA – förvisso besudlat av köttskandalen som SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade – som säljer matvaror, till ett företag som tjänar pengar på människors problem och vardagsmisär. Det är ingen tvekan om vilken av parterna som vinner mest på affären rent PR-mässigt. Nu återstår att se om den ekonomiska kompensationen som Blåvitt faktiskt kan väga upp dessa nackdelar...

Update 14.41: Läs mer om affären i GT och Bladet.

285 kommentarer:

 1. Ful logga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God dag alla, jag är Robert Johnson lag med namn, jag är från Johannesburg SA, har jag sett fram emot en verklig lån företag under de senaste 2 månaderna och allt jag fick var grupp av bedrägerier som gjorde mig att lita på dem och i slutet av dagen, lurade de mig om $ 5000 utan att ge något i gengäld, var mitt hopp förlorat, jag blev förvirrad och frustrerad, jag tycker att det är mycket svårt att försörja min familj, jag ville aldrig ha något att göra med lån företag på nätet igen, eftersom jag aldrig betrodda lån företag igen eftersom jag lurad, så jag gick för att låna pengar från en vän, jag sa till honom allt som hänt och han sa att han kan hjälpa mig, att han vet ett lån företag som kan hjälpa mig, att han bara fick ett lån från dem, riktade han mig på hur
   att ansöka om lånet, jag gjorde som han sa till mig, jag tillämpas, även om jag aldrig trott, men jag försökte och till min största förvåning min lånet beviljades till mig inom 24 timmar, jag kunde inte tro, jag är glad och rik igen och jag är att tacka Gud att på denna bedrägerier över de platser ett genuint företag som detta fortfarande existerar, vänligen jag råda alla där ute som är i behov av lån och kan vara tillförlitliga, pålitliga och kan betala tillbaka på tid av medel till kontakt (diamondloancompany01@yahoo.com) och vara fri från bedrägerier på internet. de kommer aldrig att svika dig.

   Radera
 2. gött, gaisarnas pengar(skulder) går till oss nu då:)

  SvaraRadera
 3. "– De kan förbättras. Jag hoppas vi kan få till lite mer happenings, mer fest kring matcherna. Men nu ska vi först till slutspel, sa Wiberg."
  Slutspel?

  SvaraRadera
 4. Undra om detta är bra ! Undra hur långsiktigt denna sponsor tänker ???

  SvaraRadera
 5. Rehn/ Ja, de har slutspel i handboll du vet. Kommentaren kom ju om engagemanget i RIK, läs artikeln innan du kommenterar!

  SvaraRadera
 6. Ta hem Wendt, Antonsson, Wernbloom, Berg och Bjärsa, ge gubbarna en fin sign-on bonus och en rejäl lön så de stannar si sådär 3-4 år, sen kan vi börja snacka...

  SvaraRadera
 7. Helvete, den är ju värre än Standard Chartered. Helgerån!

  SvaraRadera
 8. Jag förstår inte kritiken? För det första, om man har köpt en vara är det väl rimligt att man betalar för den. Förstår inte det negativa i att företag vill ha betalt för sina tjänster och produkter.

  För det andra har jag fattat det som att fakturaköpen är såna här bolags största intänkt. Dvs, man köper företags fakturor mot en avgift på typ 1-3% och företagen kan därmed direkt få tillgång till pengarna. Dvs inkassodelen är ingen stor del av företaget.

  Sedan står det ganska bra beskrivet hur deras inkassodel går till. Man tar över ärendet, den betalningsskyldige får ett brev och tolv dagar på sig att betala/komma till en uppgörelse. Sedan lämnar man en anmälan till Kronofogden. Kan inte kunden betala inleder man en bevakning och håller löpande koll på den betalningsskyldiges ekonomi tills en uppgörelse är nådd.

  Jag kan förstå att de slår mot många som har det svårt, men samtidigt har de själva satt sig i den situationen genom att leva över sina tillgångar. Bara att titta på Lyxfällan.

  Om det är fult/fel av företagen att ta betalt för det de gör så kan de lika gärna lägga ner.

  Jag tycker faktiskt att man har en överdriven politisk uppfattning om man tycker Prioritets verksamhet inte är OK.

  Trist att ICA försvinner från bröstet då det känns som en permanent del av vår tröja. Samtidigt är det kanon att vi fått in en ny riktigt tung sponsor. Sefa har bevisat att de är en engagerad sponsor och Prioritet verkar ha samma ambitioner. Perfekt!

  SvaraRadera
 9. hållundan22/3/11 10:07

  @Anonym 02:10.
  Ord! +1

  Jävla PK-hysteri. Business är business.

  SvaraRadera
 10. Optimus Prime22/3/11 10:11

  Jag tycker det är tragiskt att Blåvitt inte inser den enorma förlusten för vårt varumärke. Nej, business är inte business, i så fall kan man lika gärna låta Hells Angels sponsra oss om de kan lattja fram 15 miljoner om året, eller varför inte ha Bofors som sponsor för dubbla det. Skitsamma att deras vapen mördar barn. Nej, det här är ett dumt strategiskt beslut som borde ifrågasättas skarpt från supporterhåll och inte bara jamsas med som pengakåta små barn. Tänk lite längre än näsan räcker. Inkasso? Sicket jävla skämt.

  SvaraRadera
 11. Varför tog ni ner den här artikeln i natt mellan typ 02.15 (när jag läste den men inte hann kommentera) och nu vid 10-tiden när den dök upp igen???

  SvaraRadera
 12. Sportbladet spekulerar i att det kan vara så mycket som 12 miljoner årligen över 3 års tid. Och om det stämmer som står i GP att ICA fortfarande skall bidra med samma summa så bör ju rimligen de nya sponsorpengarna kunna användas till diverse spelarköp? Oavsett så känns detta väldigt bra och tryggt för Blåvitts framtid. Kontroversiellt eller inte så är det ändå de här stegen man behöver ta för att trygga framtiden!

  SvaraRadera
 13. hållundan22/3/11 10:16

  Hells Angels? Nu får vi väl ändå lugna oss med konstiga liknelser?

  SvaraRadera
 14. Frågan är om ICA verkligen försvinner från magen? På lång eller kort sikt?

  Jag har inga problem med att detta företag går in som huvudsponsor. Men försvinner ICA från våra matchtröjor så tycker jag att en stor del av den blåvita själen går upp i rök. Jag har inget emot modernisering annars, men tycker inte att man ska förändra den legendariska och oerhört vackra matchtröjan så radikalt!

  SvaraRadera
 15. Levande Sittplats22/3/11 10:23

  hållundan/ Du har ju inga argument förutom att pengar är pengar vart de än kommer ifrån? Inkassobolag är ockrare som tvingar fram enorma vinster genom att kreditera människor som inte har nog med pengar kvar att betala en räkning, vilket är utnyttjande av tragik i 99 fall av 100. Jag tycker det är rent ut sagt äckligt att Blåvitts varumärke nu ska genomsyras av ett skitföretag rent ut sagt.

  SvaraRadera
 16. Direktören22/3/11 10:24

  Först SEFA, sedan Prioritet Finans. Två företag och två ägare som har en minst sagt brokig bakgrund och som vill ta stor plats. Har man pratat med Nils Wiberg är balanserad inte det första ordet man förknippar med honom.

  Gillette och Hicks. Googla de namnen.

  SvaraRadera
 17. Hur kan man vara så otroligt korkad att man jämför ett företag som är inom finansbranchen med Hells Angels och Bofors? AVGÅ!

  SvaraRadera
 18. @anonym 10:16, så ICA betalar lika mkt trots att de blir nedpetade från den "bästa" sponsorplatsen på tröjan? Märkligt i så fall kan man tycka..

  SvaraRadera
 19. hållundan22/3/11 10:27

  @Levande sittplats. Klart att det finns argument, dock anser jag inte att åsikten om en helt legal, normal finansverksamhet faller under normen som "ockrare" är helt legitim.

  "äckligt", "skitföretag"... Hårda bud...

  SvaraRadera
 20. Hela finanssystemet bygger på att en näringsidkare kan förvänta sig att få betalt för sin varor/tjänster de levererar.

  SvaraRadera
 21. @ Direktören 10:24: Gillette och Hicks var väl ändå ägare av Liverpool? Detta är ju en helt annan sak då det är en huvudsponsor med sitt namn på vår tröja.

  @ Levande Sittplats: Har man köpt en vara eller inte kan betala en räkning är det väl ändå förståeligt att den personen/företaget som inte får sina pengar måste vända sig till någon för att få hjälp med det? Inget fult i det alls.

  SvaraRadera
 22. Optimus Prime/ Du tänkte alltså kritisera att Blåvitt får en stor slant pengar här inne? Det är som att kritisera att Tyskland är en stor nation på ett SS-möte anno 1938. Självkritik är inte direkt i fokus. Om ryska Kalashnikov erbjöd Blåvitt 15 mille för samma sponsorutrymme skulle det inte vara kommentatörernas moral - utan svensk lag - som stoppade en sådan sponsoraffär.

  SvaraRadera
 23. Nils Wiberg, ojoj. Nu kommer det bli intressant kring Blåvitt. Han är något av en galning i branschen i Göteborg och det finns en väldigt tydlig orsak till att Nordbanken faktiskt sparkade ut honom, ska ni veta. Men ni är väl upptagna med att hitta på förklaringar till varför inkassobranschen är nödvändig och bra framför att ägna er åt kritiskt granskande, fan Svensson är så korkad att man kan lura i honom vad som helst.

  SvaraRadera
 24. Massor av tankar som snurrar just nu. Om han drar sig ur om ett par år, kan vi då få tillbaka ICA som tröjsponsor? Känns vanskligt att göra sig av med en så trogen sponsor som ICa

  SvaraRadera
 25. @ Anonym 10:26: Jo det kan ju förefalla märkligt att ICA fortfarande skulle sponsra med samma summa, men det är ju inte bekräftat heller, jag skrev ju att "om det stämmer som GP skriver". Dock så kan det ju vara så att ICA kommer figurera på en annan plats på tröjan och kanske får mer reklamplats i övrig marknadsföring, allt är ju spekulationer och det är väl bara och vänta på presskonferensen..

  SvaraRadera
 26. Tja... vi vet ju hur bra det gått när andra finansbolag sponsrat svensk idrott. Minns Obol....

  SvaraRadera
 27. Creditsafe22/3/11 10:39

  anonym 10:28/ Näringsidkare? Haha, du kanske tror att alla företag säljer sina produkter på kredit med enorma räntor? Lallare. Det är absolut ingen rätt att syssla med inkasso och indrivning, tvärtom är det extremt tveksamt med privat inkasso med tanke på att kunderna betalat mycket mer än marknadsvärdet för produkterna i princip alla fall där de hamnar hos inkasso. Det är en räntespiral i samhället som förstör liv och är i högsta grad en politisk fråga men det förstår inte konsumenterna för de är upptagna med att heja på en utveckling där vi får betala mer och mer för varje produkt men luras att "ni tjänar mer" på jobbskatteavdrag från regeringen.

  Faktum är att balansen mellan finanssektorns inflytande på handeln gör att produkterna i dag är dyrare än någonsin och att fler och fler så kallade förvärvsarbetande hamnar i skuldfällor på grund av företagens medvetna taktik att suga ut dem på räntor och extra avgifter. Utöver det har en bransch utvecklats och exploderat som driver in de räkningar som inte kunnat betalas av medborgarna. Jävligt märkligt att detta inte behövdes för 20 år sedan? Nej, för då hade vi inte släppt loss företagen att göra precis som de ville på medborgarnas bekostnad.

  Högst tveksamt både etiskt, moraliskt och taktiskt att ta ett inkassobolags pengar. Visar på desperation hos Blåvitt som inte lyckas hitta andra vägar till framgång. De som jämför med Hells Angels är inte fel ute, skillnaden är att Prioritet Inkasso gör sin indrivning den lagliga vägen och utpressar med räkningar och pengar (oftast) medan HA skjuter en i knät. Men annars är det exakt samma bransch och verksamhet.

  SvaraRadera
 28. Tack för du räddade RIK och NU KÖR VI MOT GULDET ! ! !

  SvaraRadera
 29. @ Anonym 10:37: Löjligt att jämföra med Obol-affären då Obol var ett fondbolag som inte ens var svenskregistrerat. Prioritet Finans verkar ju vara ett seriöst företag, dock i en bransch som ju anses vara lite "ful".

  SvaraRadera
 30. 95% av de som hamnar hos inkasso och kronofogden få skylla sig själva. Är själv företagare och ser hur folk struntar i att betala för att de hellre vill lägga pengar på något annat tex dyra kläder...

  SvaraRadera
 31. anonym 10:49/ Vilket korkat uttalande. 95 procent av dem som hamnar hos inkasso är de som inte får pengarna att räcka till, mammor som köper på krita när deras barn behöver kläder eller pappor som känner ångest över att "alla andra" barn får någon speciell leksak men hans barn står utan. Det är vanliga människor som drabbas och inte några arroganta shoppingfreaks, samhället är inte TV3, så sluta va så jävla arrogant.

  Jag har inget problem med att Prioritet Finans sponsrar Blåvitt, men att komma och påstå att "folk får skylla sig själva" och liknande för att legitimera en bransch som inte är särskilt uppskattad eller populär, det är ju rent ut sagt löjeväckande. Ha lite jävla medkänsla och empati, bland de skojare som fifflar bort sina pengar med jättelån finns det tiotusentals vanliga familjer och människor som hamnar hos inkasso och kronofogden för att deras pengar inte räcker till det basala i vardagen, för tro det eller så har vi fattigdom, desperation och arbetslöshet i vårt samhälle.

  Men hindrar det ockrarna att låna ut pengar med extrema räntesatser till dessa desperata människor i allt högre takt, medan samhället frånsäger sig sitt ansvar för medborgarna allt mer? Nejdå. Låna ni på, vi vet att ni inte kommer kunna betala tillbaka, men det skiter vi i för så länge tjänar vi lite mer på er misär.

  Världen är inte svart eller vit och inkassobranschen är inte sockersöt och rosa som Blåvitts tröjor. Men nu kommer de köpa sig en plats på Blåvitts tröjor. Det är viss skillnad mellan dessa ting.

  SvaraRadera
 32. Första tanken för min del var:
  Hur kommer det se ut på tröjan?
  Helvete, hoppas dom inte får ha andra färger! Har för mig att alla sponsorer måste vara i vitt (så att det passar tröjan).

  Trist dock att ICA försvinner, kommer inte ihåg nån tröja utan deras logga sen jag var liten.

  /P

  SvaraRadera
 33. Nice. Nu kör vi! Blir nog inget guld i år men kul ska vi ha det ;)

  SvaraRadera
 34. Oftast så är det väl de som sköter sin ekonomi taskigt, som har ett ont öga till inkassobolagen.
  De som sköter sig, blir aldrig inblandade i deras affärer, och har därför heller inget ont att säga om dem.

  För om vi skall vara helt ärliga. Hur hade det sett ut om det inte funnits någon som hade drivit in skulder? Hade man då kunnat skita i att betala alla sina räkningar, och ändå komma undan?

  Njae, sköt er ekonomi så slipper ni ju ha att göra med inkasso.
  Svårare än så är det inte.

  (Och NEJ, det har inte med den sittande regeringen att göra. Och NEJ, det är inte endast överklassen som kan sköta sin ekonomi. Det klarar de flesta, bara man tänker till!)

  SvaraRadera
 35. Är väl egentligen inte mer kontroversiellt än te x AIK som har ÅBRO på sina tröjor, tänk på alla som dör av alkoholen varje år.

  Man kan INTE tänka så!

  SvaraRadera
 36. Nu är "årets" tröjor prissänkta hos blåvittshopen också. 120 spänn billigare. Med andra ord kommer det en ny tröja.

  SvaraRadera
 37. Det är väl egentligen bara Barcelona med sin Unicef som kommer undan om man skall dra det väldigt långt.
  De flesta andra sponsorer kan man ju alltid hitta något negativt om.

  SvaraRadera
 38. Nu kommer vi kallas för:

  IFK Kronofogden istället för ICA Göteborg

  SvaraRadera
 39. anonym 10:57/ Det har inte med regeringen att göra? Bara korkade som inte "tänker till" hamnar hos inkasso? Inkasso behövs? Haha, nej du är väl rolig. Så Sverige existerade inte för ett par decennier sedan då eller? För då hade vi precis den situation som du nu beskriver som en hittepåvärld. Ingen privat inkassosfär utan bankerna skötte sin egen inkasso alternativt samhället via kronofogden och vi hade inga snabblån, ockerräntor och annat skit som folk matas med för att hamna hos inkasso över huvud taget.

  SvaraRadera
 40. anonym 10:58/ Framför allt så är det pissäcklig öl. Och nu har vi skiten på Gamla Ullevi med. Skandal att inte Carlsberg och därmed Pripps Blå sponsrar oss på vår arena. För fan vi är i Göteborg!!!

  SvaraRadera
 41. @anonym 11:05: Nu är ju inte kronofogden och ett företag i finansbranschen som har en inkassoavdelning riktigt samma sak eller hur? Men visst, kan hålla med om att våra motståndares supportrar säkert kommer lista ut något mindre smart att kalla oss. Men låt de göra det då, låt de lägga ner den tiden på oss istället för deras eget lag. Vi är Blåvitt!

  SvaraRadera
 42. 22/3/11 10:57

  Grejen med inkassoföretag är ju att de i princip låter kronofogden göra jobbet.

  SvaraRadera
 43. Varje gång en Gaisare på nyo hamnar i skuldfällan så går pengarna bla till den blåvita kassan. Tack för allt stöd GAIS. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Till dig som jmf bolaget med Hells Angels säger jag bara AVGÅ!!!!

  SvaraRadera
 44. Direktören22/3/11 11:17

  Oavsett inkassobranchens berättigande eller ej. Ägaren till Prioritet Finans är tom i den branschen känd som en instabil person.

  Hans inträdande i den inre kretsen i Blåvitt känns inte bra.

  Att den här satsningen på RIK och IFK kommer efter granskningen av branschen och företaget i media är naturligtvis ingen slump.

  Det här kommer att sluta illa.

  SvaraRadera
 45. Det surras om att ICA-loggan nu kommer flyttas till baksidan av shortsen. Någon som kan bekräfta/dementera?

  SvaraRadera
 46. @ Direktören: Hur skall detta sluta illa tycker du? Han kan inte, med nuvarande regler ta över klubben om det är vad du sitter och oroar dig för. Det finns något som heter 51% regeln och den beslutade IFK Göteborg på senaste årsmötet att inte ändra på utan snarare verka för att den skall bestå.

  SvaraRadera
 47. Optimus Prime:
  Det hade ju varit UNDERBART att ha Bofors som sponsor! Ett seriöst företag som är välkänt i världen.

  Så kunde ju blåvitt få massa nya slogans typ;

  -Blåvitt är KANON

  För att inte tala om vilka schyssta hejarramsor man kunde tåta ihop!!

  SvaraRadera
 48. @ 11:18: Känns som att det väl kommer se rätt dumt ut, är inte ICA redan på framsidan av shortsen?

  SvaraRadera
 49. KANOOOOOOOOOON/ Eller varför inte "BLÅVITT MÖRDAR" eller ett "IFK SLAKTAR DIG" etc. Njaaa, kanske inte vad som helst för pengar?

  SvaraRadera
 50. Tjatas om inkasso hit och folk som får skylla sig själva dit!

  Det centrala här är väl ändå hur detta kommer påverka Blåvitt om sponsorn ställer krav på plats i styrelsen.

  Att han ställer kravet är inget konstigt. Klart han vill ha koll på sina pengar, men tänk vilken makt han får om hans sponsorskap grundas på inflytande i styrelsen. Vad vet vi om honom egentligen?

  SvaraRadera
 51. Många kloka inlägg här - och många mindre kloka.

  Nej, ingen BEHÖVER ta SMS-lån i Sverige för att köpa kläder eller mat till sina barn. Vi har fortfarande ett välfungerande skyddsnät för sådana situationer.

  Som redan konstaterats här är det (i princip) endast personer med bristande ansvarskänsla och konsekvenstänkande som drabbas av det här. Men visst, det är alltid bekvämare att skylla ifrån sig, det vet vi ju sedan gammalt.

  SvaraRadera
 52. Fy fan vad skönt att slippa ICA - matskojarna!

  SvaraRadera
 53. Frankie.

  Om du inte ser det som ett problem att blåvitt har ett inkassobolag som sponsor. Vad är det då för debatt som du vill skall föras?
  Skall vi diskutera samhället i stort och vad utlåning kan ha för effekter för den enskilda individen?

  Det är självklart att det finns många tragedier bland de som hamnar hos Inkassoföretag och kronofogden men jag förstår inte på vilket sätt inkassföretagen skall hållas ansvarig för detta. Nu är jag inte särskilt insatt i deras verksamhet men skulle de på olika sätt missköta sitt uppdrag hamnar det här i ett annat ljus.

  SvaraRadera
 54. Jayo/ INGEN pratar om SMS-lån här, Prioritet sysslar inte med sms-lån, så nu snurrar du in dig på något lika förvirrat som de som snackar om Hells Angels gör.

  SvaraRadera
 55. 11.24: Än vet vi ju inte om han ställer sådana krav eller inte. Det är lite skillnad i RIK där han räddade klubben från att gå under. Klart han inte vill se hela investeringen gå till spillo. IFK är ju redan innan deras pengar en ekonomiskt välmående och välfungerande klubb och har en bättre befintlig förmåga att hantera detta extra kapital. Diskussionen om styrelseplats får nog vänta till det önskemålet verkligen rests.

  SvaraRadera
 56. Fantastiskt bra! Skiter i om loggan är ful och företaget inte lika tungt förankrat i folksjälen som ICA. Detta är framtiden, inte bara för Blåvitt, utan för svensk fotboll. Stora starka företag måste lockas till klubbarna och detta är ett styrkebesked av blåvitt.
  Vem vet, kanske kan en lyckad resa med detta företag på sikt generera ett samarbete runt en egen arena!
  /Daniel

  SvaraRadera
 57. Anonym 11:27/ Blåvitt och fotbollen är en stor del av samhället och därför förtjänar debatten att breddas och inbegripa mer än det akut aktuella i att ett finans/inkasso-bolag sponsrar Blåvitt. Det är ju följdeffekterna av den här rörelsen som i sin tur kan skada IFK Göteborgs varumärke och därför anser jag att debatten kring vild utlåning till vansinnesräntor är i högsta grad relevant. Det påverkar ju faktiskt synen på IFK Göteborg långsiktigt, eftersom de som inte klarar av densamma kan hamna hos bolag av den typen som nu kommer dominera Blåvitt sponsormässigt. Man ska inte begränsa sig till någon mindre pajkastning, utan debattera frågorna på ett större samhällsplan.

  De som säger att det är rakt igenom skit gör det alldeles för enkelt för sig, precis som att de som påstår att "folk får skylla sig själva när de inte betalar" gör det extremt enkelt för sig från andra hållet. Livet och samhället är sällan svart och vitt utan har hela gråskalans nyanser att erbjuda och där måste breda och resonerande debatter till om man faktiskt har som mål att bli klokare av diskussion med andra människor.

  Att kasta skit fram och tillbaka klarar nog branschen alldeles utmärkt på egen hand. Det man bör fråga sig är hur den här profiten påverkar Blåvitt och om det finns en risk att vårt koncept, vårt varumärke, våra andra sponsorers inställning till oss etcetera etcetera - är sådant som kan och kommer förändras av den här nyheten.

  SvaraRadera
 58. Det inkassoföretagen gör är ju att ta ut saftiga förseningsavgifter och påläggsräntor. Kontentan blir att människor hamnar i en skuldspiral och tvingas betala belopp som vida överstiger de grundkravet avser. Problemet är ju inte att bedriva en verksamhet som går ut på att få folk att betala det man är skyldig utan att de stora intäkterna kommer från saftiga kostnadspålägg kunden inte kunde känna till på förhand. Det är knappast så ett likvärdigt ärende hanteras av kronofogdemyndigheten.

  Om det är ett problem stort nog för att man skall neka dem som sponsor eller ej är en annan fråga.

  SvaraRadera
 59. Mycket intressant utveckling må man säga.

  Men ni som pratar om ev. krav på styrelseplats. Glömt av att vi har föreningsdemokrati? Det är vi medlemmar som röstar om vem/vilka som ska ta plats i styrelsen. Givetvis kan styrelsen föreslå honom, men inte besluta om det på något sätt. Tror inte heller att detta blir aktuellt hos oss.

  SvaraRadera
 60. Eftersom det nu kommer en ny matchtröja med nya huvudsponsorn, borde då inte Blåvittshopen och IFK Göteborg sänka priset REJÄLT på de tröjor som finns kvar, en sänkning med 120 spänn är ju bara löjligt. Dessutom borde alla som köpt den nya rosa tröjan när den presenterades med buller och bång att få pengarna tillbaka eller iallafall få möjligheten att byta in den mot den nya.

  SvaraRadera
 61. Jag har i alla fall inget problem med att det är ett inkassoföretag i sig.

  Sen vet jag ju av egen erfarenhet att många av dessa företagen "spelar väldigt fult" om man säger så. De har ju en tendens att överdriva personers betalningsskyldihget till och från. (Bara för att någon skickar en fatkura så behöver du ju faktistk inte betala den, om du inte köpt tjänsten t ex, eller om du bestrider den m.m.)

  Men för att gå till det moraliska i det hela eller vad man nu ska kalla det.

  Det är fullt möjligt att leva ett liv utan att skuldsätta sig. Har man dålig ekonomi så kanske det inte är rätt tillfälle att skaffa barn som kostar pengar. Har man inge pengar så är inte det rätt tillfälle att låna pengar för att köpa leksaker.

  Man kan inte titta på orättvisor och tro att man ska få det likadant. Man måste ta hänsyn till sin egen situation och då är det ofta en väldigt dålig idé att ta lån för att köpa saker som man inte har råd med.

  Betyder det att det inte är synd om folk som hamnat i situationer där de inte har råd med hyran/mat eller liknande? NEJ. Men man kan inte låna pengar när man inte vet att man kan betala tillbaka.

  Och att låna pengar för att köpa leksaker till sitt barn är bara korkat. Det är så jävla dumt så det finns fan inte. Jobbig situation, javisst, men gör fan inte saken värre.


  Vidare så ligger väl det stora moraliska ansvaret/felet hos de som lånar ut pengar? Framför allt bolagen som medvetet lånar ut till låg säkerhet med hög ränta.

  På tal om roliga skämt man kan dra med den nya sponsorn. Är det inte på tiden att skicka inkasso till Malmö och kräva tillabaka vårt guld som de lånat? Med ränta givetvis!

  SvaraRadera
 62. Hade alla skygglappar tänkt annorlunda om det varit ett parkeringsbolag som pyntat in pengar? P-böter drabbar ju inte bara andra, såna där som inte sköter sig, utan även vanligt skötsamt folk som råkat vara inne i en affär 10 minuter för länge.

  Skulle vi vilja se en tröja med tex. Carpark:s logga på bröstet?

  SvaraRadera
 63. "På tal om roliga skämt man kan dra med den nya sponsorn. Är det inte på tiden att skicka inkasso till Malmö och kräva tillabaka vårt guld som de lånat? Med ränta givetvis!"

  Haha! Ser redan helsidesannons i G-P framför mig.

  SvaraRadera
 64. Kosher as christmas22/3/11 11:49

  Jag blev extremt negativ till hela affären av att forum-dåren Pihlbaoge är positiv till den. Alltså helt på riktigt, han är en sådan man aldrig vill stå på samma sida som, helst hade jag sett att den flöjten höll på AIK.

  SvaraRadera
 65. forts...
  Carpark, dvs ett företag och en logga som jävligt många får jävligt negativa associationer av. Frågan är om det är bra PR för IFK att klä sig i en logga som får folk att reagera negativt?

  SvaraRadera
 66. Sandlådenivå på debatten.
  Hade inkassoföretag INTE haft saftiga räntor och kraftiga förseningsavgifter... Hade färre eller fler hamnat där? Fler såklart. Fler hade tagit tvivelaktiga lån. Osv, osv. Inkassobolag är ett nödvändigt ont, och agerar inom de lagar och ramar vi som medborgare satt upp.

  Att de sponsrar blåvitt kan man ha åsikter om, men att försöka vrida det till att de är "onda företag" som du gör Frankie, det är inte grått som du säger utan just det är Svart/vitt.

  Det jag inte förstår dock är hur ett sådant här företag kan tjäna på exponeringen från ett idrottslag.

  Jag kan se att ICA ökar sin kundkrets då fler ser deras varumärke. Men kommer fler hamna i skuldfällor då de ser namnet på denna grupp? Tveksamt. Men betalar dom 12 mille per år är det bara att tacka och ta emot.


  PS; Jämförelsen med Bofors som någon anonym gjorde är direkt pinsam.

  SvaraRadera
 67. någon som vet hur länge blåvitt har haft ICA på bröstet? googlade lite och det senaste jag hittade vart nån gång på 80 talet.

  Man får ju lätt känslan av att den funnits på bröstet sen tidigt 1900 tal. En del av blåvitt.

  SvaraRadera
 68. Sålänge Carpark hade matchat Prioritet Finans sponsorpengar så hade jag absolut inte haft något problem med att ha de på min tröja. Är ju egentligen samma sak där, betalar man inte sin parkering så riskerar man givetvis en böteslapp och betalar man inte sin räkning så riskerar man ett inkassokrav. Cause and effect...

  SvaraRadera
 69. Läsaren: Det var en hårddragning av en princip. Sluta misstolka mig med flit, det är bara tjatigt.

  SvaraRadera
 70. IFK Göteborg har haft ICA på tröjan sedan 1982...

  SvaraRadera
 71. Lägg av för fan gnällspikar. Vad vore Chelsea utan ryssens pengar och Man City utan arabstålarna. Vad fan är då ett inkassoföretag mot dem? Ska vi be Frälsis eller Stadsmissionen om sponsorhjälp eller? Nu kanske Blåvitt kan satsa igen!

  SvaraRadera
 72. nya tider nu... gnäll inte över ICA, de får pynta mera för att åter synas på bröstet... svårare än så är det inte!

  SvaraRadera
 73. välkommen nya sponsorn! hoppas alla barnungar lugnar ner sig lite. blåvitt får en ny tung sponsor och vad händer då, jo kidsen får panik för att de tycker att matvarukjedjan ica är en "bättre" sponsor. känns liksom jobbigt att den jättefina ica loggan försvinner från tröjan....

  all cred till mild & co för detta initiativ. alla försök att expandera blåvitts finansiella tillgångar och därmed våra möjlighet till framtida sportsliga framgångar skall premieras, inte ifrågasättas på fel grunder.

  ps. inkasso kan du hamna i om du inte betalar dina icakortsräkninar.

  SvaraRadera
 74. Min rädsla är hur tröjan kommer att se ut framöver.

  Hitintills så har vi haft den i särklass snyggaste och ”renaste” tröjan i allsvenskan, med sponsor-loggorna väl integrerade, så att vi fortfarande har en blåvit-randig tröja.

  Om vi nu ska knö in ”Prioritet finans”, ”ICA”, ”SEFA” och ”KIA” med stora loggor på tröjan och krydda detta med ”Addidas”, ”SKF” och ”InterSport”
  Hur tusan kommer tröjan då att de ut?
  Finns det ens plats över till våra blå-vita ränder?

  Var jävligt försiktiga med tröjan, den är en stor del av vår själ!

  Det finns gott om hemska exempel i allsvenskan, kolla in ellos, BK Röva och gajs tröjor, ett patetiskt mish-mash av klisterlappar från allsköns sponsorer som hystat in några kronor i respektive förening.

  Jag ställer mig skeptisk och är livrädd att marknadsavdelningen på kamratgården sabbar/mördar vår klassiska tröja för att dra in lite snabba cash…

  (Prove me wrong, please!)

  SvaraRadera
 75. "Det jag inte förstår dock är hur ett sådant här företag kan tjäna på exponeringen från ett idrottslag."

  Det är väl bara att läsa denna tråd så ser du att inkassoföretag har ett väldigt dåligt rykte. Genom att sponsra Sveriges populäraste idrottsklubb(!) hoppas man naturligtvis bli sedda som vilket bolag som helst istället för som samhällsparia. Snacka om mycket att vinna i termer av varumärkesbyggande. Inkassobraschen är hårt granskad och det finns många skojarföretag så att bli ansedda som seriösa gynnar ett bolag kanske mer i denna bransch än i andra där samtliga aktörer ses som "schyssta".

  SvaraRadera
 76. Så länge det endast handlar om pengar in till klubben utan motkrav, så känns detta som en OK deal.
  Men däremot så dyker det upp några frågetecken direkt.
  Vad sker om Prioritet eller IFK efter 3 år inte vill fortsätta samarbeta? Då blir det till att jaga ny stjärnsponsor, och hur lätt är det idag?
  Vad har herr Wiberg satt för motkrav på IFK Göteborg.
  Han är ju som sagt känd för att vara väldigt speciell (milt sagt), och inte helt omtyckt i företagsgöteborg.

  SvaraRadera
 77. Inkassobolag är ockrare, ockrare är parasiter. Styr man detta är man en äcklig jävel. Men, jag är glad att vi tar hans pengar...

  SvaraRadera
 78. blir mörkrädd av alla: "de får skylla sig själv" inlägg här.

  Om man skriver så har man väldigt dålig kontakt med verkligheten eller så är man empatilös. Det finns många människor som har svårt att fåihop vardagsräkningarna varje månad och då pratar vi hyra, mat och kläder. Inte sällan finns det sjukdomsbakgrund vilket gör att man har nedsatt arbetsförmåga. DET är ingen politisk fråga det är ett faktum.

  Med det sagt vill jag säga att det känns lite olustigt med ett inkassoföretag som huvudsponsor. å andra sidan skulle man ju kunna anklaga ICA för att höja priset på produkter som vi alla behöver(föda) vilket kanske blir att dra det långt. Jag vet inte hur långt man kan dra den typen av resonemang. Man kan säkert också fundera kring hur det är med en del ägare i Engelska klubbar och hur de har tjänat sina pengar. Svår fråga var man ska dra gränsen. Bra med diskussion dock sen får man väll gå efter sin egen magkänsla. Min magkänsla är att det är lite olustigt.

  SvaraRadera
 79. HURRA! Bort med den fula, blaffiga jävla ICA-loggan! Det här var den bästa nyheten på länge!

  SvaraRadera
 80. "Så länge det endast handlar om pengar in till klubben utan motkrav"

  Ett redan rest motkrav är ju att IFK, en förening med ett gott anseende för sitt sociala ansvarstagande, spelar matcher med deras företagslogga med bröstet och därmed skänker legitimitet åt deras verksamhet. Jag vet inte heller om detta enbart omfattar A-laget, men jag antar att det gäller för samtliga blåvita lag från ungdomsleden och uppåt. Redan det är ganska mycket att göra i motprestation för pengarna.

  SvaraRadera
 81. det var ett jävla tjafs, håller med vad som i början på kommentars fältet "gött, gaisarnas pengar(skulder) går till oss nu då:)"

  SvaraRadera
 82. Kosher as christmas//

  Det är ju fritt fram för dig att byta?

  För övrigt är det trevligt att folk märker en i alla fall. All PR är bra PR eller vad är det de säger?

  SvaraRadera
 83. (Samma anonym som 12.15) Nåväl, snart är det presskonferens då får vi veta lite mer om detaljerna. Kanske läge att avvakta lite i debatten fram till dess.

  SvaraRadera
 84. Det är inte svårt att förstå varför svensk fotboll ser ut som den gör....

  SvaraRadera
 85. Gött me nåt nytt!

  SvaraRadera
 86. Positivt med nya sponsorer. Negativt att företaget är moraliskt tvivelaktigt med en skitful hemsida.

  SvaraRadera
 87. "Fy fan vad skönt att slippa ICA - matskojarna!"

  Det var roligt skrivet!
  ICA tillhandahåller dessutom kött som ju är muskler från mördade djur.

  SvaraRadera
 88. Varför är plötsligt inkassobolag skit? Dem bedriver sin verksamhet lagligt och så länge människan tar krediter och hanterar inte det rätt så får man stå sitt kast. Sen kan man diskutera regelverket kring kreditgivning som de olika kreditföretagen går efter men det är en annan debatt.

  Vi kan väl hårdra det. Om inte inkasso bolag får sponsra Blåvitt så skulle ex inte heller SAS få sponsra Blåvitt då deras verksamhet sabbar miljön och ger oss växthuseffekt.

  Swedbank bör inte sponsra något då dem lekt med privatpersoners pengar i utlåning borta i Baltikum. SAAB borde väl inte sponsra något för en del av deras verksamhet är kopplat till vapenhandel

  Jag tror läsarna kan lista ännu flera ex än detta. Jag tror mycket bottnar i rädslan att vi faktiskt "petar" en lojal sponsor till ICA och jag tycker inte det skall vara något knepigt med detta. IFK Göteborg är ett företag som behöver få ihop debet och kredit och jag tror vi behöver ha förtroende att styrelsen har gjort en god bedömning kring detta bolags intentioner i Blåvitt. Därför sitter dem i styrelsen, vi medlemmar har valt dem.

  ICA ville i det här fallet inte pröjsa tillräckligt, ja då tar man ett annat bud. Ställ er frågan istället om ni hade tyckt att det är ok att IFK hade haft ICA som sponsor med vetskap att andra bolag vill betala mer.

  Forza!

  SvaraRadera
 89. http://www.allabolag.se/5562014208

  SvaraRadera
 90. Jackpot för ICA, man har länge velat komma ur detta med hedern i behåll. Nu kan man smyga ut på ett bra sätt

  SvaraRadera
 91. 12:52 Kunde inte sagt det bättre Själv

  SvaraRadera
 92. Har inte Frölunda Hockey något slags "SMSA Låna"-företag som huvudspånsor?
  Är ju kanon att Blåvitt nu kan tjäna pengar på alla "Hockeyidioter" som tar dessa lån!
  Skämt o sido.

  Att Blåvitt nu tar detta företag som huvudsponsor är lite tvivelaktigt, JA.
  Men hade det varit bättre att göra som Frölunda Hockey?

  Det är ju inte inkassoföretagen som gör folk skuldsatta.
  Att folk blir skuldsatta kan det finnas många skäl till, enskild skuld eller inte.

  En liten historia som är några år gammal nu:
  En bekant till mig fick lite problem med sin ekonomi.
  Han blev av med jobbet och hade tagit på sig för mycket skulder helt enkelt.
  Givetvis så vill alla de företag han köpt saker av ha betalt och snart så hade han div. inkassoföretag över sig.
  Det som min vän gjorde var att han tog kontakt med de berörda parterna.
  Som tur(?) var så ställde de alla upp med en betalningsplan.
  Min vän fick senare ett jobb igen och nu några år senare är allt det gamla avbetalt men han har ju nu tagit nya lån!? Så långt som till "fogden" hann det inte gå i alla fall.

  Visst det är faan inte kul att hamna hos "fogden" men tar man min väns fall så gick det att komma överens med inkassobolagen.
  Alla inkassobolag kanske inte har samma syn som de min vän hade konatkt med.

  SvaraRadera
 93. Fattar dock inte vad de ser för fördelar med att vara på vår tröja? Känns ju som att ett företag som riktar sig till konsumenter och inte andra företag hade tjänat betydligt mer på det.

  SvaraRadera
 94. Bygg en egen arena nu då för helvete!!!

  SvaraRadera
 95. Ok. Nya tröjan på http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Mars/Prioritet-Finans-ny-stjarnsponsor-till-IFK-Goteborg-/

  Vad sägs?

  SvaraRadera
 96. Själv undrar jag varför de skall ha namnet på två ställen på framsidan. Lite plottrigt minst sagt.

  SvaraRadera
 97. Riktigt fult!

  Kunde man inte kört deras bild logga istället för all text i vit färg förslagsvis.
  http://www.bni-forsgarden.se/medlemmar/Prioritet_Finans.jpg

  Känns som vi börjar se ut som Frölundas tröja där det knappt finns en rand kvar utan enbart reklam text

  Schyssta pengar men fy fan va fult det blev!

  SvaraRadera
 98. Då va det klart!

  http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Mars/Prioritet-Finans-ny-stjarnsponsor-till-IFK-Goteborg-/

  SvaraRadera
 99. Loggan på två ställen på bröstet OCH i nacken.
  Känns lite väl mycket. Men det kanske är vad man får när man betalar över 40 mille ;)

  SvaraRadera
 100. förtränger man att ICA "alltid" har funnits på tröjan, så ser det ändå ganska bra och proffsigt ut.

  SvaraRadera
 101. Sammla in pengarna nu och bygg oss en arena värdig IFK Göteborg! Döp den till prioritet finans arena om så måste vara! Hoppa sönder gamla fulevi nu den 4:april!!

  // Darko

  SvaraRadera
 102. Direktören22/3/11 13:33

  Anonym 11.20

  Jag tror att det kommer att sluta illa på det sättet att någon av Blåvitts senaste storsponsorer SEFA eller Prioritet kommer göra bort sig på ett eller annat sätt som kommer att påverka IFK negativt. Bägge individerna bakom företagen är "speciella".

  Var jag inte för 51% regeln förut så är jag det nu...

  Sedan kan vi ju konstatera att banydlooken på den nya tröjan inte var så kul.

  SvaraRadera
 103. Har vi de gnälligaste supportrarna i världen?
  Det spelar fan inte hur man gör det blir ju alltid fel ändå.

  SvaraRadera
 104. precis...hade blåvitt tackat nej till 4 mille extra per år o behållt ica så skulle de gnällas över det i stället!

  SvaraRadera
 105. Till Anonym 13:57
  Nja jag tror smålläningar (för att allt är dyrt) och norrköpingsbor ( mest pga dialekt)är i topp men därefter nafsar vi nog lätt på en medaljplats. Fortsätter vi dock inslagen väg är vi nog fan på väg mot SM - Guld i gnäll.

  SM-Guld SM-Guld SM-Guld SM-Guld

  Föresten de som kör SMS-Guld är kanske kunder i Prioritet Inkasso. Lite humot får man bjuda på i gnälleriet.

  Avgå alla utan anledning!

  SvaraRadera
 106. att detta kan betyda att det inte blir en kass säsong trots allt

  SvaraRadera
 107. Nettoomsättning ~134''. Vinst ~80''.

  Sjukt!

  Tro fan han har råd med lite sponsring :)

  SvaraRadera
 108. Är tröjan lika snygg som tidigare? Nej, definitivt inte. Men man lär väl vänja sig.
  Kommer inte ihåg var (kanske i offside) men där fanns en genomgång av olika allsvenska lags intäkter, matchdag, souvenirer etc för ett tag sedan. IFK var i hyfsad nivå med Malmö på alla delar utom sponsorintäkter. Om det här verkligen bidrar till att de väsentligt ökar är det väl i huvudsak bra.
  Är denna sponsor potentiellt skadlig för vårt varumärke? Möjligen, men hur många av oss - generellt sett fotbollsintresserade - har fått en förändrad bild av Manchester United och det som hände med AIG?
  AIG köpte sig en annonsplats baserat på en värdering av exponering, de ville associeras med Man Utd. Och visst, när de gick i konkurs så fick United leta en ny tröjsponsor, men jag tänker inte först misskötta/svindlande amerikanska försäkringsbolag när jag tänkter United.
  Det är sponsorn som associeras med den sponsrade. Och i oerhört mycket mindre mån den sponsrade som associeras med sponsorn.
  Och som sagt, styrelsemedlemmar är det årsmötet - vi - som väljer. Jag ser snarare än sponsor som en kund till IFK.

  SvaraRadera
 109. Mahsa Krjohnor22/3/11 14:41

  Vi får väl vara glada att detta inte är vår nya sponsor:
  http://www.kuk.com/KUK.wsc/Page.p?HTMLPageIdent=16&SpracheIdent=2

  Då hade nog motstånd(!)arklacken haft julafton.

  SvaraRadera
 110. De som pratar om att inkassoföretag sysslar med ocker vet inte vad de pratar om.

  Avbetalningar och kortfristiga lån kan ha ockerräntor, men inkasso har ingenting med saken att göra. Inkassobolag kan endast ta ut lagstadgade avgifter, men de avgifterna tar man inte ut någon ränta på.

  Inkassobolag träder in i handlingarna när fordringsägare har sålt en tjänst eller produkt till en kund som ingått avtal och inte fullgjort sin del av avtalet.

  Sedan hur deras finansbit ser ut har jag ingen aning om. Men inkassoverksamheter är hårt reglerade och för den som är nyfiken kan titta in på www.datainspektionen.se för att få en inblick i hur systemet fungerar.

  SvaraRadera
 111. Skönt att fotbollsvärldens fulaste logga äntligen försvann. Synd bara att en liknande ful logga dök upp. Men av två onda ting så håller jag pengarna högst. 36 mill på tre år är sköna pengar som bara ska göra skillnad på plan. Nu kan vi köpa korsband, ledband och baksidor lår för pengarna och hur gött är inte det? ICA Göteborg är äntligen ett minne blott och vilken människa vid sina sunda vätskor sörjer det? Cash is king och ICA är lättmjölk.

  SvaraRadera
 112. Nej, jag förstår inte heller detta. Det är ingen skillnad på om företagen själva driver in skulden eller tar inkassobolaget till hjälp. Fördelen med inkassobolaget är att de förmodligen är mer effektiva på att driva in skulden. När jag googlade på Prioritet Inkasso fann jag endast negativa kommentarer från typ forumet på "Riksförbundet för överskuldsatta".


  De som är så jävla negativa kanske själva hamnat i fejder med inkassobolagen? Jag ser överhuvudtaget inte något fel med deras verksamheter sålänge de inte befattar sig mig smutsiga delar. Har man köpt något är det klart att man ska betala för sig och kan man inte det så är det oftast inga problem att fixa en avbetalningsplan tsm med inkassobolaget.

  Vidare vore det kul om ni som är så negativa mot Nils Wiberg kunde säga vad felet är med honom? Ni kan ju inte bara säga att han är "dum i huvet" utan att ge några belägg för det.

  SvaraRadera
 113. Vilket gnäll det var här då. Kan inte riktigt förstå hur vissa kan tycka att ica är blåvit själ.

  Har aldrig gillat det stora märket rakt över magen, eller ingen reklam alls för den delen. Nu drar ju reklam in pengar så tycker det är helt befogat att den som pröjsar mest för ha sin logo där.

  Kan avsluta min oförståelse till dem som tyckte att den nya loggan var ful. Själv tycker jag den blev så diskret det bara går att få. Hade ni hellre haft en logo i färg á la dif eller rakt över vapnet á la mff. Se nedan!

  dif

  mff

  SvaraRadera
 114. Inkasso i sig är inte fel, det är ju en del av samhället precis som bankerna. Det beror snarare på hur de sköter sin verksamhet. Sköter de sig på ett sjysst sätt har jag inga invändningar.

  SvaraRadera
 115. Väldigt va folk letar efter negativa sidor i allt. Varför är det moraliskt fel att ha prioritet finans som sponsor? Ett factoringbolag el dyl som ger likviditet till små/medelstora företag som drabbas av rötägg som inte betalar sina skulder. De är mer moraliskt fel att släppa in personer med förfallna skulder på matcherna....

  SvaraRadera
 116. IFK INKASSO

  SvaraRadera
 117. Prisvärd Lån Erbjudandet

  Dear Sir / Madam, Letar du efter en pålitlig lån långivare som kan
  låna dig från 1.000 till 10.000.000 USD, EURO, GBP etc. Att betala tillbaka
  din avd eller att fixa att din ekonomiska stress som du har varit
  vänd länge, är Quicken lån för dig här med en lämplig plan för återbetalning och ränta på 3% (billån, personliga lån, hypotekslån, företags lån etc). Om du är intresserad kontakta oss via e-post; d.gquickenloan1@aol.com vilket är lägre,
    (Rivafinanceloanlimited@gmail.com)
  Tack Management.

  SvaraRadera
 118. Behöver du en akut lån? är du i skuld? gör du behöver akut lån för att finansiera ditt företag ?, har du nekats av din bank, oroa dig inte mer, Våra tjänster är snabb, enkel och säker lån nu oavsett omständigheter. Låna upp till $ 2000 - $ 1,000.000 I DAG! Kontakta oss med lån informationen på denna e-post: noramildred.loans@hotmail.com

  Obs: Du kommer att förvänta sig en preliminär svar och finansiering inom 24 timmar

  Hälsningar.
  Fru Nora

  SvaraRadera
 119. Behöver du ett lån ??

  Vill du letar efter finansiellt stöd, Är du i desperat behov av ekonomisk hjälp? Hammers Finance Charter är här för att ge dig din begärda lånebeloppet förutsatt att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Vi ger ut lån till en kurs av 3% ränta, att tillämpa maila oss på ptlenders@yahoo.com Du kan kontakta oss för alla typer av lån som skolan lån, billån, bostadslån, företagslån, hälsa / sjukvård lån, etc För mer information eller för att ansöka, maila oss på ptlenders@yahoo.com
  Mrs Nancy Leonard

  SvaraRadera
 120. Amanda Lån Firm, Som en del av den pågående marknadsföring, Vi erbjuder för närvarande privata, kommersiella och personliga lån till potentiella kunder i behov av brådskande pengar på 2% ränta, Varför vänta, behöver du pengar snabbt? vi har pengar att låna dig. Vår finansiella lån tjänsten är 100% garanterad.
  Ansök nu och gå med tusentals nöjda kunder.
  E-post: amandarichardson686@gmail.com eller amandaloan@qualityservice.com eller amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera

 121. Are you seeking for a legitimate lender from the internet? My name is Kathie Smith, United State.please i want to advice you to beware of loan from the China and any part of Malaysia because they are all scammers. I have been scammed over 6 times until i came across a loan company from United State. They are so wonderful and serious minded company. I would advice you contact them if you are in need of loan of any kind(personal or business) because i got a loan from them without any stress after meeting their requirement. Their contact info is: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william

  SvaraRadera

 122. Are you seeking for a legitimate lender from the internet? My name is Kathie Smith, United State.please i want to advice you to beware of loan from the China and any part of Malaysia because they are all scammers. I have been scammed over 6 times until i came across a loan company from United State. They are so wonderful and serious minded company. I would advice you contact them if you are in need of loan of any kind(personal or business) because i got a loan from them without any stress after meeting their requirement. Their contact info is: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william

  SvaraRadera
 123. Hej Kära värdefulla kunder,

  Välkommen till Cooperative World Loan Company plc, Letar du efter ett lån för att betala dina räkningar eller för investeringar finansiering av projektet? vi ger ut internationella lån till företag och privatpersoner, som har vända ned av banker och andra finansiella myndigheter oroa dig inte mer eftersom du kontakta oss idag.

  Vi erbjuder följande lån till privatpersoner eller företag som är:

  * Personliga lån
  * Kommersiella lån
  * Investeringar Lån
  * Utvecklings Lån
  * Konsolidering Lån
  *Studentlån
  * Billån
  * Hypotekslån
  * Förvärv Lån
  * Bygg lån
  * Xmas lån

  Business lån och många fler: Om du är mycket intresserad av vårt lån erbjudande, vänligen kontakta oss via vår e-post-id nedan: cooperativeworld.org@gmail.com
  E-post: cooperativeworld.org@gmail.com

  Tack för din tid som du kontaktar oss tillbaka, med olika typer Hälsningar, herr Diego Carlos VD

  SvaraRadera

 124. Hello everyone my name is Michelle Forbes, am here to testify how i was scammed by various loan lender from this site.I was in need of a loan and i applied from various loan lenders from this very site.They asked me to pay some amount of money at different basis but i never get my loan.This was how i lost the sum of 35000USD .I was now in debt because i borrowed the money from a friend.One day a friend of mine introduce me to Dennis Hopkins.He told me how he has helped him with loan at several cases without any delay.I was scared and never believe him.He urge me to trust him,this was how i was introduce to him through his email dennishopkins_financehome@live.com .He told me he will offer me the loan that i only need to comply with them.I did as he told me and without any delay,i received my loan as he earlier promise. Am here to tell you that most of the loan lenders in this site are scammers. If you truly need a genuine loan please meet Dennis Hopkins through his Website:http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com Skype ID:roger.n.william Tel: USA +12404374240 .He is a registered reliable loan lender.

  SvaraRadera

 125. Hello everyone my name is Michelle Forbes, am here to testify how i was scammed by various loan lender from this site.I was in need of a loan and i applied from various loan lenders from this very site.They asked me to pay some amount of money at different basis but i never get my loan.This was how i lost the sum of 35000USD .I was now in debt because i borrowed the money from a friend.One day a friend of mine introduce me to Dennis Hopkins.He told me how he has helped him with loan at several cases without any delay.I was scared and never believe him.He urge me to trust him,this was how i was introduce to him through his email dennishopkins_financehome@live.com .He told me he will offer me the loan that i only need to comply with them.I did as he told me and without any delay,i received my loan as he earlier promise. Am here to tell you that most of the loan lenders in this site are scammers. If you truly need a genuine loan please meet Dennis Hopkins through his Website:http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ or dennishopkins_financehome@live.com Skype ID:roger.n.william Tel: USA +12404374240 .He is a registered reliable loan lender.

  SvaraRadera

 126. MY TESTIMONY FROM A LEGITIMATE MONEY LENDER
  My name is Dorene Zeller, I am from United State. Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Dennis Hopkins Finance Home he help me with a loan of $300.000 some days ago after been scammed of $2500 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $300.000.Feel free to contact the company for a genuine financial service.Website: http://www.dennishopkinsfinancehome.com/ Email:dennishopkins_financehome@live.com or dennishopkins69@yahoo.com or Tel: USA +12404374240 Skype ID:roger.n.william .He is a trust worthy man.

  SvaraRadera
 127. Här kommer en prisvärd Xmas lån erbjudande som kommer att förändra ditt liv för
  någonsin,
  Jag är James packa en certifierad lån långivare, jag erbjuda lån till
  individuell och den offentliga sektorn som är i behov av ekonomiskt bistånd
  i en låg ränta på 2%. Dålig kredit acceptabelt, Villkoren och
  Förutsättningarna är mycket enkel och considerate.You kommer aldrig att ångra
  något i denna lånetransaktion eftersom jag kommer att göra dig att le.

  I James pack, kommer att göra det bästa av mina tjänster till alla
  legitima borrowers.You kommer aldrig att bli besviken av mig i detta
  transaktion eftersom du inte var född att vara en förlorare, alla intresserade
  kunder bör kontakta mig Asap via e-post (jamespacklonfirm@gmail.com)
  för ytterligare intäkter.

  Fyll i formuläret nedan ansökan och komma tillbaka om intresse och
  du kommer vara glad att veta ett lån långivare som James pack

  Låntagarens DATA

  1) fullständiga namn:
  2) Land:
  3) adress:
  4) State:
  5) Kön:
  6) Äktenskapligt Status:
  7) Yrke:
  8) Telefonnummer:
  10) Månadsinkomst:
  11) närmast anhöriga:
  12) Lånebelopp behövs:
  13) Lån Varaktighet:
  14) Syftet med lån:

  Så snart du fylla i formuläret ovan, kommer jag att skicka dig min lånevillkor och
  Villkor ASAP för att vi ska gå vidare.

  Jag kommer att ser fram emot att höra från dig så att fortsätta.
   Hälsningar,

  SvaraRadera
 128. God eftermiddag,

  Är du en affärsman eller kvinna? Är du i någon finansiell oreda eller göra
  Du behöver pengar för att starta ett eget företag? Du behöver ett lån
  betalning av skulder eller betala räkningar eller starta en trevlig företag? göra
  du har en låg kredit värdering och du är svårare att få
  kapitallån från lokala banker / andra finansinstitut? Du behöver
  Lån eller finansiering av någon anledning, vänligen kontakta oss med konstant företag lån.

  Vi erbjuder dessa typer av lån:
  personliga lån ..
  Kredit ..
  Företagets lån ..
  co.operate kredit ..

  Med mycket minimal årlig ränta så låg som 3% ränta ..

  Jag väntar på ditt snabbt svar så att vi kan gå vidare till affären.
  Vårt företag utskick kontakt box med:
  -post E: constantloanfirm@gmail.com

  Med vänliga hälsningar

  Sergey.

  SvaraRadera

 129. Do not use all of these Private Money Lender here.They are located in Nigeria, Ghana ,Turkey, France and Israel.My name is Margret Buchan, I am from United State. Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Morris And Company Trust Fund Limited he help me with a loan of $800.000 some days ago after been scammed of $12000 from a woman claiming to be a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $800.000.Feel free to contact the company for a genuine financial service.Website: www.morristrustfundlimited.com Email:morristrustfundlimited@hotmail.com USA Florida +18503666201

  SvaraRadera
 130. Är du i behov av akut lån för att betala av räkningar, expansion av verksamheten, juridiska personer eller personliga lån? Kontakta oss idag för din snabb och effektiv och pålitlig lån idag på via e-post: elenanino07@gmail.com

  Hälsningar
  Fru Elena

  SvaraRadera
 131. Ansök om en snabb och bekväm lån för att betala räkningar och att starta en ny finansiering dina projekt på en billigaste ränta på 2%. Inte att kontakta oss idag via: elijahloanfirm@outlook.com

  SvaraRadera
 132. God dag,
  Jag är Daniel Steve med namn och jag bor i USA, jag kommer att vilja prata om Guds godhet i mitt liv efter så många månader för att försöka få ett lån på internet och blivit lurad så jag blev desperat i att få ett lån från en legit långivare på nätet. Men eftersom Gud skulle ha det, såg jag en kommentar från en vän som heter William Ken och han talade om detta legit lån företag där han fick sitt lån snabbt och enkelt utan stress så han introducerade mig till en man som heter fru Sarah Tsinajine som styr en firma heter Coleman Loan Company, så jag ansökt om ett lån summa ($ 170,000.00USD) med låg ränta på 3%, så lånet godkändes och insatta på mitt bankkonto på mindre än 48 timmar, det var så jag kunde få mina lån för att hålla min brutna verksamheten igång och även att betala mina räkningar så jag råda alla er som är intresserad av att få ett lån snabbt och enkelt att vänligen kontakta dem via e-post: {colemanloancompany@gmail.com} att få någon form av lån du behöver i dag, tack när du läser den största vittnesbörd i mitt liv.

  information som krävs
  Fullständiga namn :
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Telefonnummer och land os bostad:

  Alla svar via e-post: {colemanloancompany@gmail.com}

  SvaraRadera
 133. God dag, jag är ett registrerat privata pengar långivare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella ställning över hela världen, med mycket minimal årlig Räntor så låg som 2% inom ett år till 30 år återbetalning varaktighet tid för att någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5000 € till € 100.000.000. Våra lån är väl försäkrad för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserade bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Har du fått avslag av så många banker
  behöver du finansiering för utbyggnaden av er verksamhet,
  behöver du ett personligt lån

  Ansöka om ett lån, skicka ner i detaljerna nedan:
  1. Fullständigt namn
  2. Adress
  3. Mängd
  4. Varaktighet Period
  5.Phone Antal
  6. yrke

  Fru Farida Stephen

  SvaraRadera
 134. Hallå,
  Alla är så glad att ge ut min stora vittnesbörd om hur jag fick min
  önskan lånebeloppet från Mr Abraham som är meneger av david smarta
  lån företag, vill jag snabbt använda denna möjlighet att låta hela
  världen veta av detta, Am fru Maira lukas från Sverige, var jag på jakt
  av ett lån för att starta eget företag för att stödja min make
  om barnen kostnader så jag gick ut på nätet söker lån när jag
  kom över vissa långivare som fuskar och lurad bort min lilla pengar
  vid denna process tid jag blev förvirrad jag inte ens vet vad de ska göra
  längre eftersom lite pengar jag hade med mig togs bort
  av de bedrägliga jävlarna som kallar sig verkliga långivare,
  Så på en trogen dag som jag surfar via internet
  söker jobb jag kom över några vittnesmål kommenterade
  forum med ett Mr nugyenven och fru idohdo välsignelse på hur de
  få sina lån från David smarta lån Company
  E-post: davidsmartloancompany@gmail.com Så jag sa till mig själv att jag måste ge
  detta ett försök eftersom jag var så rädd om vad de andra långivare
  gjorde till mig, så jag gick framåt tog sin personliga e-postadress som var
  i dessa synpunkter på forumet så jag kontaktade honom att informera honom om att jag
  var referee till honom av vissa kunder som fått sina lån från
  hans företag, herr nugyenven och fru idohdo välsignelse, så när han hörde
  att han var mycket glad över det, så han försäkrade mig att är i
  rätt företag där jag kan få min önskan lånebeloppet, de gav mig
  låntagaren låneansökan formulär att fylla och tillbaka, jag gjorde allt detta,
  gett dem alla mina nödvändig information finns om mig, så jag fick
  termer och villkor för deras företag allt gick smidigt utan
  eventuella förseningar, i inte mindre än 24 timmar fick jag veta att min lån giltig
  summan av $ 6.000.000 USD har registrerats och godkänts av deras
  utlåning styrelse förvaltare, så vid denna process av tiden jag var så glad
  när de sa att jag skulle skicka dem via bankuppgifter, men jag var
  lite skeptisk till att göra det så jag sa att jag har förtroende och tro för
  denna långivare samtal Mr Abraham, jag gav dem mitt bankkonto så
  förvånansvärt jag mottar och larm från min bank att mitt konto har varit
  krediteras med summan av $ 5.000.000 USD David smarta lån företag. Så jag snarast
  e-post till honom att jag har emot mina lån framgångsrikt, så min kära
  bröder och systrar ute fortfarande letar efter äkta lån företag
  Jag kommer råd du vänligen kontakta Mr Abraham med samma
  E-post: davidsmartloancompany@gmail.com och jag vet att han kommer också att hjälpa dig med
  din önskan lånebeloppet okej, E-post dem idag och du kommer att vara glad
  du gjorde.
  Mrs, maira lukas

  SvaraRadera
 135. Hallå,
  Alla är så glad att ge ut min stora vittnesbörd om hur jag fick min
  önskan lånebeloppet från Mr Abraham som är meneger av david smarta
  lån företag, vill jag snabbt använda denna möjlighet att låta hela
  världen veta av detta, Am fru Maira lukas från Sverige, var jag på jakt
  av ett lån för att starta eget företag för att stödja min make
  om barnen kostnader så jag gick ut på nätet söker lån när jag
  kom över vissa långivare som fuskar och lurad bort min lilla pengar
  vid denna process tid jag blev förvirrad jag inte ens vet vad de ska göra
  längre eftersom lite pengar jag hade med mig togs bort
  av de bedrägliga jävlarna som kallar sig verkliga långivare,
  Så på en trogen dag som jag surfar via internet
  söker jobb jag kom över några vittnesmål kommenterade
  forum med ett Mr nugyenven och fru idohdo välsignelse på hur de
  få sina lån från David smarta lån Company
  E-post: davidsmartloancompany@gmail.com Så jag sa till mig själv att jag måste ge
  detta ett försök eftersom jag var så rädd om vad de andra långivare
  gjorde till mig, så jag gick framåt tog sin personliga e-postadress som var
  i dessa synpunkter på forumet så jag kontaktade honom att informera honom om att jag
  var referee till honom av vissa kunder som fått sina lån från
  hans företag, herr nugyenven och fru idohdo välsignelse, så när han hörde
  att han var mycket glad över det, så han försäkrade mig att är i
  rätt företag där jag kan få min önskan lånebeloppet, de gav mig
  låntagaren låneansökan formulär att fylla och tillbaka, jag gjorde allt detta,
  gett dem alla mina nödvändig information finns om mig, så jag fick
  termer och villkor för deras företag allt gick smidigt utan
  eventuella förseningar, i inte mindre än 24 timmar fick jag veta att min lån giltig
  summan av $ 6.000.000 USD har registrerats och godkänts av deras
  utlåning styrelse förvaltare, så vid denna process av tiden jag var så glad
  när de sa att jag skulle skicka dem via bankuppgifter, men jag var
  lite skeptisk till att göra det så jag sa att jag har förtroende och tro för
  denna långivare samtal Mr Abraham, jag gav dem mitt bankkonto så
  förvånansvärt jag mottar och larm från min bank att mitt konto har varit
  krediteras med summan av $ 5.000.000 USD David smarta lån företag. Så jag snarast
  e-post till honom att jag har emot mina lån framgångsrikt, så min kära
  bröder och systrar ute fortfarande letar efter äkta lån företag
  Jag kommer råd du vänligen kontakta Mr Abraham med samma
  E-post: davidsmartloancompany@gmail.com och jag vet att han kommer också att hjälpa dig med
  din önskan lånebeloppet okej, E-post dem idag och du kommer att vara glad
  du gjorde.
  Mrs, maira lukas

  SvaraRadera
 136. God dag, jag är en privat investerare. Ge garantier för säkrade lån och utan säkerhet män och affärskvinnor i affärstransaktioner , bilköp, lån köpa bostäder och andra personliga lån etc ger långfristigt lån från maximalt fem till 50 år, med ränta på 2% i det här fallet, kan du också ta reda på hur mycket du behöver för att skicka villkor, om du verkligen är intresserad av att få ett lån oss, kontakta oss via e-post; Davisloanfirm10@gmail.com

  SvaraRadera
 137. God dag, jag är en privat investerare. Ge garantier för säkrade lån och utan säkerhet män och affärskvinnor i affärstransaktioner , bilköp, lån köpa bostäder och andra personliga lån etc ger långfristigt lån från maximalt fem till 50 år, med ränta på 2% i det här fallet, kan du också ta reda på hur mycket du behöver för att skicka villkor, om du verkligen är intresserad av att få ett lån oss, kontakta oss via e-post; Davisloanfirm10@gmail.com

  SvaraRadera
 138. Passports (passportquality@gmail.com) Visas, License, ID Cards, SSN

  We produce fake and real passports, driver's licenses, birth certificates, ID card for all countries of the world. we are professionals and we have been doing this for more than seven ten years today. We offer only original high-quality fake passports, driver's licenses, ID cards, stamps and other products for following countries: Australia, Belgium, Mexico, Spain, Brazil, Canada, Finland, France, Ireland, Portugal, Sweden, Germany, Italy, Netherlands, UK, USA, and so many other countries. We are the best producers of quality documents, With over 1 million of our documents circulating over the world. Contact":passportquality@gmail.com
  Keywords: Passports, Drivers License, ID Cards, Visas, SSN, Diplomas

  SvaraRadera

 139. Hallå,

  Jag är en certifierad, ansedd, legitim och ackrediterade investerare mäklare och ett privat lån långivare. Vi gör finansiellt stöd, som sträcker sig från en period av minst ett år med och med en maximal löptid på 30 år. Våra lån utförda tjänster är följande.


  * Fastigheter / Låne lån

  * Home Improvement lån

  * Automobile / Medicin / Studielån

  * skuldkonsolidering lån

  * Business lån / personliga lån.

  Vänligen kontakta oss via e-post för mer information om våra lån tjänster. (argylefoxfinanceltd1@outlook.com). Tack för din tid och beskydd.

  Hälsningar,
  herr, Michael Fox.

  SvaraRadera
 140. Hej Mary Larry, det är namnet. Jag är glad att leva i Colorado fram till maj dyrbara familj och hans fru igen, och II är nu en stor kvinna som jag använder detta medium för att vittna om mig och min familj var säker skuld när allt mitt företag brändes och lägga sina händer och blev dålig situation, jag trodde kommer att hänvisa till någon som frågar om kredit, som gav mig lycka till mig och min familj. 390,000.00Eur gudfruktiga människor som lånar lån till mig för investeringar för att börja mitt liv igen uppfyllda. kontakta dem och berätta för dem är Mrs. Mary Larry att de gav lån för två månader sedan Reefer dig till de. E-post: goodnewsloaninvestment001@gmail.com Gud välsigna människor i stora hjälpare, tack Mrs Celena Gomez och företag.

  SvaraRadera
 141. Hur mår du idag? I habat Hyresvärd och jag måste säga är glada att meddela Hur Att vi nu har jag att ta ut ett lån på "mycket låg ränta på 2%. Detta ger kontakt Hyresvärd Company via orbitfinanceloancompany@gmail.com.comwe utlandslåne habat liv MÖJLIGHET tid för individer, företag, försäkring, etc. Är du i ekonomiska svårigheter eller Verity Alla behöver låna att investera eller om du behöver ett lån för att betala dina räkningar Alla sökandet Eftersom vi gör här för att göra dina ekonomiska problem ett minne blott. Maila oss: orbitfinanceloancompany@gmail.com

  SvaraRadera
 142. Letar du efter en mycket äkta lån? Till ett överkomligt ränta? Behandlas inom 24 timmar. Har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner? Maurice finansiering är att erbjuda lån som sträcker sig från 1,000.00 Min. till 50,000,000.00 Max. Vid 2% ränta. Kontakta honom via (mauricefinance@hotmail.com)

  SvaraRadera
 143. Jag är Mrs ROSMARIN MARIA KVALITET lån tjänst, är ett allmänt lån utlåning företag, men ge ut lån till enskilda, oavsett din religiösa tro. Vårt mål är att CUB fattigdom bort från planeten jorden.

  Är du i behov av lån för att betala din skuld, starta ett företag, eller om du behöver lån för att betala räkningar, sök inte mer som vi ger ut lån till en kurs av 1% till de första 100 personer som får lån från oss, utan vara vår kund som vi fira vår 100 år att vara ett lån långivande bolaget. Nå oss via företagets e-post: rosemarymariaqualityloanservice@yahoo.com eller
  rosemarymariaqualityloanservic@gmail.com,


  Gud välsigne dig.

  SvaraRadera
 144. Behöver du en brådskande lån eller annat ekonomiskt stöd?
  Vi erbjuder alla typer av lån på två procent (2%) ränta. Maila oss nu
  genom elinablakefinance@gmail.com med följande information
  fullständigt namn
  födelsedatum ::
  land:
  permanenta adress:
  yrke:
  lånebeloppet :
  Lån Varaktighet:
  Lån syfte:
  månadsinkomst:

  SvaraRadera
 145. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  SvaraRadera
 146. Behöver du in Lan , eller om du vill refinansiera ditt hem , räkningar Betala , utöka din verksamhet ? TITTA LANGRE Vi erbjuder alla typer av lån så som låg 3 % Ranta per år om intresse Kontakta oss via e-post : JAMESMOORELOANFIRM@GMAIL.COM

  SvaraRadera


 147. Hej allihopa, jag Michell Bartman en ensamstående mamma från Dudelange i Luxemburg, jag kommer att vilja dela denna stora vittnesbörd om hur jag fick mina lån från Larsson Investment Company när vi drevs ut ur vårt hem när jag inte kunde betala mina räkningar mer , efter blivit lurad av olika företag på nätet och har nekats ett lån från min bank och några andra Credit union jag besökte. mina barn togs av fosterhem, jag var helt ensam på gatan. Tills en dag jag gick skamligt i en gammal skolkamrat som introducerade mig till Larsson Investment Company Först jag berättade för henne att jag inte redo att ta risken att begära ett lån på linje längre, men hon försäkrade mig att jag kommer fått min lån från dem. På andra tankar, på grund av min hemlöshet tog jag en rättegång och ansökte om lånet, lyckligtvis för mig jag fick ett lån på $ 50,000.00 från {larsson_investment@outlook.com}. Är glad att jag tog risken och ansökte om lånet. mina barn har fått tillbaka till mig och nu jag äger ett hem och en verksamhet i min egen. All tacksamhet går till LARSSON Investment Company för att ge en mening åt mitt liv när jag hade förlorat allt hopp.
  NAMN: Larsson Investment Company
  E-POST: larsson_investment@outlook.com

  SvaraRadera
 148. Hallå,
  Söker du efter Business, Företag eller personliga lån? Vi erbjuder alla typer av lån med ränta på 3% per år, maila oss med dina uppgifter på taylorsmithloanfirm@gmail.com för mer info.

  SvaraRadera
 149. Jag fick min redan programmerad och stansas ATM-kort till
  återkalla maximalt $ 50.000 per dag under högst 20
  dagar. Jag är så glad över detta eftersom jag fick min förra veckan
  och jag har använt den för att få $ 100.000. Mark wesley ger ut kortet bara för att hjälpa de fattiga och behövande även om det är olagligt, men det
  är något fint och han är inte som andra bluff låtsas
  att ha de tomma ATM-kort. Och ingen fastnar när
  använda kortet. få din från honom. Bara skicka honom ett e-postmeddelande
  på wesleymarkhackers@gmail.com

  SvaraRadera
 150. behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera
 151. Hej, jag heter John, ett privat lån långivare som ger lån möjlighet liv.
  Du behöver en akut lån för att rensa dina skulder eller behöver ett hem kapital lån för att förbättra ditt företag? Har du fått avslag av banker och andra finansiella institutioner? Behöver en konsolidering lån eller en inteckning? Vart vi är här för att göra alla dina ekonomiska bekymmer ett minne blott. Vi betalar pengar för människor som behöver ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller behöver pengar för att betala räkningar, att investera i verksamheten i en takt av 2% .I vill använda detta medium för att informera om att vi ge tillförlitlig och förmånstagare assistans och de kommer att vara villiga att erbjuda dig ett loan.So maila oss idag mrjohnrobertloanfirm@gmail.com

  SvaraRadera
 152. Hallå,
   
        Ansök nu för alla typer av lån och få pengarna omgående!
  $ 5000 * Utnämningar lånebeloppet från $ 5,000000.00
  * Räntan är 3%
  * Välj mellan 1 till 20 år att betala tillbaka.
  * Välj mellan månatliga och årliga betalningsplaner .
  * Villkor för kredit flexibilitet.
  Om du behöver ett lån kan du ansöka via denna e-postadress: Laurenloanhome@hotmail.com

  SvaraRadera
 153. Hallå,

  Är du trött på att söka lån och inteckningar, har du fått avslag hela tiden av din banker och andra finansiella institutioner, Vi erbjuder någon form av lån till privatpersoner och juridiska personer till låg ränta på 3% .Om du är intresserad av att ta ett lån , välkommen att kontakta oss i dag, lovar vi att erbjuda dig de bästa tjänsterna ever.Just ger oss ett försök, eftersom en rättegång kommer att övertyga dig. Vilka är dina finansiella behov?

  Behöver du ett företag lån?
  Behöver du ett personligt lån?
  Vill du köpa en bil?
  Vill du att refinansiera?
  Behöver du ett hypotekslån?
  Behöver du Xmas lån?

  Behöver du en stor kapital för att börja din affärsförslag eller expansion? Har du förlorat hoppet och du tror att det finns ingen väg ut, och din ekonomiska bördor kvarstår ?

  Tveka inte att kontakta oss för eventuella företagssamarbete Kontakta oss via e-post: (exprssloanway@gmail.com) eller ring en 408 641 4877

  SvaraRadera
 154. Vad en otrolig historia i mitt liv, jag är fru Wilecia Berbana, för närvarande bor i New York City, USA. Jag är en änka för närvarande med tre barn och jag var fast i en ekonomisk situation. Senaste två månaderna jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar och några andra allvarliga skuld. Jag letade efter ett lån på $ 650,000.00 USD då jag ansöka om ett lån i en av on-line lån företag där jag var bluff ca $ 3,800,00 dollar i lån i Storbritannien, men när jag satte klagar min gode vän berättade mig att det enda stället att få ett lån på nätet är GOLD lÅN FIRM bolaget är 100% garanti att om jag ansöka i ett företag lån jag att få lånet utan dröjsmål i transaktionen, så jag gjorde, med en stor rädsla i mitt hjärta att inte förlora pengar för andra gången. Mina bröder och syster jag vill låta dig veta att det fortfarande finns goda människor i världen som vi kan lita på och ha förtroende för. Med inrådan av min vän som jag ber företaget om ett lån förra veckan och till min stora förvåning fick jag bara min lån igår. Min förhoppning och förtroende var alla borta, men nu jag nya det är verkliga lån fast vi kan lita på. Jag använder detta tillfälle att informera dig allt om du är i behov av ett lån, inte gå annat där så sjuk för ett lån. Jag har hittat en verklig lån långivare som kan hjälpa dig eftersom hes berättade att framgången för samhällena är hans stolthet jag vill att du sjuk för ett lån i GOLD LÅNE FAST. Här är företagets e-post: goldloancompany1234@gmail.com Och jag lovar dig att ditt liv kommer aldrig att förbli densamma igen,
  Jag kommer att väntar på att höra ditt eget vittnesbörd.

  Mrs Wilecia Berbana

  SvaraRadera
 155. Är du i behov av ekonomisk hjälp, och du vet inte vart man ska gå eller vem kan man lita Kontakta oss idag för din dröm lån via e-post: FINANCIALSERVICESS@hotmail.com

  SvaraRadera
 156. Hej, allihop,

  Behöver någon behöver en brådskande lån till fri från sina skulder eller räkningar, eller för de ekonomiska skäl alls, om ja då e-post Legi ANTONIO LÅN FIRM på (legiantonioloanfirm@hotmail.com) mannen och hes bolaget mycket vänliga, de gav mig en lån förra veckan, varför inte du prova lyckan.

  Fru Ann Sandra.

  SvaraRadera
 157. Mitt namn är fru Michelle Mills. Jag bor i svenska och jag är en mycket lycklig kvinna i dag? Jag sa till min själv att varje lån långivare som skulle kunna förändra mitt liv och min familj, jag kommer se varje person som söker lån till them.They gav mig och min familj lycka, jag var i behov av ett lån på $ 30,000.00 till börja mitt liv hela som en änka med 4 barn jag innebar detta ärlig och gudfruktiga utlåning lån företag på nätet som hjälpte mig med ett lån på $ 180,000.00 US dollar, De är verkligen gudfruktiga människor, en ansedd lån företag.

  Jag är mycket glad att jag fick mitt lån från dem förra veckan. Om du är i behov av lån och du är 100% säker på att betala tillbaka lånet kontakta dem och tala om för dem att Mrs Michelle Mills hänvisa dig till dem. kontakt via e_mail: juliajohnson88@outlook.com

    Mrs Michelle Mills

  Vittnesbörd om hur jag fick mitt lån

  SvaraRadera
 158. Är du i några ekonomiska svårigheter? Behöver du
  ett lån för att starta ett företag eller att betala dina räkningar?
  Vi erbjuder lån till människor som behöver hjälp och vi lånar ut till lokala företag, internationella och också på en mycket låg ränta på 2%.
  Ansök nu via e-post: victoriamichaelloanfirm@gmail.com
  Tack
  Tack och Gud välsigne
  Mrs Victoria

  SvaraRadera
 159. Hej Mr / Mrs
  Vi erbjuder privata lån, kommersiella och personliga lån med mycket låga årliga räntor så låga som 2% på ett år till 30 år återbetalningstid som helst i världen. Vi erbjuder lån som sträcker sig från 1000 till ett belopp som du begär för, kontakta oss idag E; paydayloancompany9@gmail.com

  SvaraRadera
 160. behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera
 161. behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera
 162. Är du en affärsman eller en kvinna? Behöver du pengar för att starta ett eget företag? Behöver du lån för att betala din skuld eller betala dina räkningar eller starta en trevlig företag? Behöver du pengar för ditt projekt? Vi erbjuder säkrade lån av något belopp och var som helst i världen (privatpersoner , företag, fastigheter och juridiska personer) i vår hastighet av 2% utmärkt. För applicering svaren och att skicka mer information till följande e-postadress: ( khalifafinancialcompanies@gmail.com )

  http://khalifafinancialcompany.weebly.com

  SvaraRadera
 163. Är du en affärsman eller en kvinna? Behöver du pengar för att starta ett eget företag? Behöver du lån för att betala din skuld eller betala dina räkningar eller starta en trevlig företag? Behöver du pengar för ditt projekt? Vi erbjuder säkrade lån av något belopp och var som helst i världen (privatpersoner , företag, fastigheter och juridiska personer) i vår hastighet av 2% utmärkt. För applicering svaren och att skicka mer information till följande e-postadress: ( khalifafinancialcompanies@gmail.com )

  http://khalifafinancialcompany.weebly.com

  SvaraRadera
 164. Vad en otrolig historia i mitt liv, jag är Anita smed, för närvarande bor i New York City, USA. Jag är en änka för närvarande med tre barn och jag var fast i en ekonomisk situation. Senaste två månaderna jag behövde för att refinansiera och betala mina räkningar och några andra allvarliga skuld. Jag letade efter ett lån på $ 650,000.00 USD då jag ansöka om ett lån i en av on-line lån företag där jag var bluff ca $ 3,800,00 dollar i lån i Storbritannien, men när jag satte klagar min gode vän berättade mig att det enda stället att få ett lån på nätet är diamondloancompany01@yahoo.com bolaget är 100% garanti att om jag ansöka i ett företag lån jag att få lånet utan dröjsmål i transaktionen, så jag gjorde, med en stor rädsla i mitt hjärta att inte förlora pengar för andra gången. Mina bröder och syster jag vill låta dig veta att det fortfarande finns goda människor i världen som vi kan lita på och ha förtroende för. Med inrådan av min vän som jag ber företaget om ett lån förra veckan och till min stora förvåning fick jag bara min lån igår. Min förhoppning och förtroende var alla borta, men nu jag nya det är verkliga lån fast vi kan lita på. Jag använder detta tillfälle att informera dig allt om du är i behov av ett lån, inte gå annat där så sjuk för ett lån. Jag har hittat en verklig lån långivare som kan hjälpa dig eftersom hes berättade att framgången för samhällena är hans stolthet jag vill att du sjuk för ett lån i diamant lån företag. Här är företagets e-post: diamondloancompany01@yahoo.com Och jag lovar dig att ditt liv kommer aldrig att förbli densamma igen,
  Jag kommer att väntar på att höra ditt eget vittnesbörd.

  Anita smith

  SvaraRadera
 165. Behöver du ekonomiskt stöd? Vi ger ut lån 2% med ränta
  ränta, om du är intresserad kontakta oss via e-post:
  (cartercreditunionoffer.link@gmail.com) for~~number=plural mer information.

  * Kommersiella lån.
  * personliga lån.
  * Business lån.
  * Investeringar lån.
  * Utveckling lån.
  * Förvärv lån.
  * Konstruktion lån.
  * Business lån och många fler:

  SvaraRadera
 166. VÄLKOMMEN TILL SERGEY Shikunov FINANCE

  Registrerade och licensierade företag under Finansdepartementet . VI ERBJUDER LÅN legitimiteten av något slag. De är snabba och finns på en ränta bara 3%

  Våra paket inkluderar;

  * Bostadslån
  * Auto Loan
  * Inteckningslån
  * Business lån
  * Internationell kredit
  * Personligt lån
  *Och mycket mer

  Tveka inte att kontakta oss via: mr.shikunov89@list.ru~~pobj om du är intresserad, kommer du omedelbart hänskjutas vår kredit Comptroller MOM. Och din kredit kommer att behandlas inom 3 arbetsdagar.

  (KONTAKT ekonomiavdelning )
  Namn: Sergey Shikunov
  E-post: mr.shikunov89@list.ru
  Hemsida: https: //sergeyshikunovfinance.wordpress.com
  Sergey Shikunov Finance.

  SvaraRadera
 167. erbjuda lån mellan synnerhet Boden
  Jag är en person som ger ett lån på € 2000 till € 950,000 för en andel på 2% i vårt intresse och är i mycket enkla termer. Vi vill att rätt personer , på allvar att vi kan sätta vår tillit . Vi gör också investeringar och lån mellan i synnerhet alla slag. Vi erbjuder korta och långa lån . Vi vet att din användning och våra överföringar är en bank för säkerheten i transaktionen. För alla dina önskemål om förslag , hastigheten och antalet betalningar vi kommer att hjälpa. För mer information kontakta mig på " följande adress :mariagabriellamazzefaro@gmail.com

  SvaraRadera
 168. behöver du en äkta lån i affärssyfte eller för att betala din skuld kontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

  SvaraRadera
 169. Hallå

  Har du nekats av din bank eller någon annan finansiell institution?, Oroa dig inte mer eftersom detta företag är här för att hjälpa dig ur din ekonomiska svårigheter som vi ger ut lån på 3% för våra kunder som är villiga att betala mer under de närmaste år .. Är du intresserad av att söka lån, som anges nedan, vänligen skicka ett e-postmeddelande till: Barrybushloanfirm@gmail.com

  Vi erbjuder följande typer av lån:

  * Kredit ..
  * personliga lån ..
  * Företagslån ..
  * Investeringslån ..
  * Utveckling lån ..
  * Inköps lån ..
  * Konstruktion lån ..
  * Lån för att köpa en bil ..
  * Skuldkonsolidering lån ..
  * Internationella lån ..
  * Studielån och mycket mer utan dröjsmål ....

  Ansöka om och få lånet inom 48 timmar .. Missa inte !!
  Vi väntar på din post ......

  Notera alla svar på: Barrybushloanfirm@gmail.com

  SvaraRadera


 170. En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp tillgängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningar

  SvaraRadera

 171. En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp till

  En möjlighet lån allvarlig och ärlig.

  Hallå
  Vi har möjlighet att ge dig lån det belopp du behöver och med villkor som gör ditt liv enklare.
  Vi erbjuder korta och långa krediter med mycket prisvärd återbetalningstiden .
  Också vi skulle vilja säga att vi är också involverade i finansieringen
  projekt (Reliable ). Du har fastnat, förbjudna bank och du inte har nytta av banker eller du bättre har ett projekt och behöver

  finansiering,
  en dålig kredit eller behöver silver för att betala räkningar, pengar att investera i affärer.
    Så tveka inte att kontakta oss.

  Mail: faure_patricia@outlook.fr
  Samtal och WhatsApp tillgängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningargängliga: +33 6 44 67 80 99

  få våra hälsningar

  SvaraRadera
 172. Behöver du ett genuint lån för affärsändamål eller att betala din skuldkontakt Mr Max nu för riktiga lån via e-post: oceanfinance459@outlook.com

  SvaraRadera
 173. erbjuder lån till alla

  För alla dina finansiella behov ta kontakt med mig. Jag är en ärlig och pålitlig långivare. Mitt erbjudande varierar från 3600 € till 620.000 €.

  e-post: stephannefillon@gmail.com

  SvaraRadera
 174. Att få ett internetlån är väldigt enkelt, snabbt och snabbt,
  Du kan få ett bra internetlån på 48 timmar,
  Jag fick mitt lån på 48 timmar bara igår här,
  Internet lån är bra när du ansöker om lån från ett bra företag,
  Ett bra företag som älskar kunderna,
  Ett bra företag som hjälper låntagarna,
  Om du vill få lån från ett bra företag kontaktar du det här e-postmeddelandet: jackballard396@gmail.com
  Jag fick mitt lån från dem och jag är väldigt glad.

  Kontakta om du behöver ekonomisk hjälp: jackballard396@gmail.com

  Hälsningar

  SvaraRadera
 175. VITTNESBÖRD OM HUR JAG FICK MITT LÅN FRÅN EN ÄKTA LÅN LÅNGIVARE 2017

  Hej alla
  Detta är hur jag fick mitt lån från en genius lån långivare
  Utmärkt erfarenhet med detta lån-byrå online men jag känner att dess
  bra att du vet var och hur jag fick min finansiella genombrott

  Jag är Mrs Jennifer, tidigare i år, jag var fasadbeklädnad
  finanskrisen som mitt företag var att jag var tvungen att sälja min bil så jag kunde
  betala min arbetare och off set mina räkningar tills en dag, jag var upptagen kontroll
  annonser online och jag hittade ett företag och jag bestämde mig att ge ett försök, jag bestämde mig att ta
  ett djärvt steg och jag fick höra av företaget att jag kommer få mitt lån i 24
  timmar med 2% låg ränta, det var som en dröm för mig som i nästa 12-24 timmar, jag fick
  mitt lån från herr PATRICK idag jag är en lycklig kvinna eftersom min dröm äntligen kom igenom, jag betalade min
  räkningar, ökade min gård och mitt huvud hölls ovanför vattenytan är jag så glad och
  jag råd av er som är ekonomiskt drunkna för att kontakta Mr Patrick på den här email
  (PATRICKLOANS15@GMAIL.COM)
  eftersom Mr Patrick är en bra och pålitliga man
  alla där ute lån nu är ett bra tillfälle för dig att ansöka och bli framgångsrik.
  snabbt Applicera med dem idag och få ditt lån utan någon förlora
  Patrick lån Ltd, är certifierade och pålitliga lån och du kommer att vittna om honom
  Allt tack vare Mr Patrick
  återigen kontakta via denna e-post (patrickloans15@gmail.com)

  SvaraRadera
 176. Jag är en potentiell långivare och jag ger lån till de fattiga och behövande, om du behöver brådskande lån kontakta mig nu på min email adress jackballard396@gmail.com
    Mitt jobb är att hjälpa de fattiga och behövande, så kontakta mig nu om du behöver någon typ av ekonomiskt stöd och ge mig din information nedan

  namn:
  land:
  lånebelopp:
  Lånets längd:
  telefonnummer:

  jag älskar dig

  SvaraRadera

 177. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 178. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 179. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 180. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 181. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera


 182. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera


 183. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 184. Hej, alla, skriver detta vittnesbörd för att jag är verkligen tacksam för vad chillen gjorde bra för mig och min familj när jag trodde att det inte fanns något hopp han kom och få min familj att känna sig levande igen genom att låna oss lån till en mycket låg ränta på 3%. Tja, jag har letat efter ett lån för att lösa min skuld för de senaste tre månaderna, allt jag träffade scammed och tog mina pengar tills jag äntligen träffade en gud skickad långivare. Jag trodde aldrig att det fortfarande finns äkta lån långivare på internet men till min största överraskning fick jag mitt lån utan att slösa mycket tid ,,,, Så är du en affärsman eller kvinna? Behöver du pengar för att starta ditt eget företag? Behöver du lån för att lösa din skuld eller betala dina räkningar eller starta ett bra företag? Behöver du pengar för att finansiera ditt projekt? snabbt e-post ,, chillwellfinancialhome @ gmail.com, för ett snabbt och enkelt lån idag .....

  SvaraRadera

 185. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 186. Jag är redo för dem som är i nöd. Jag har ett kapital som kommer att användas för att bevilja lån individ på kort och lång sikt, som sträcker sig från 150.000 kr 60.000.000 kr till alla seriösa människor, ärlig och god moral vilja av detta lån 3 % ränta år enligt det belopp, eftersom de är särskilt vänligen kontakta mig via mail för mer information.

  Min e-post:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 187. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 188. förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer

  Kom dina finansiella problemen
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com
  Du behöver en akut lån? utan långdragen process? Du vill köpa en bil? renovera din lägenhet? av ett projekt? att förändra livet? Vi erbjuder lån till 750.000 kr 20 000.000 kr personer som är i behov med en ränta på tre procent 3% återbetalas under 35 år gammal. Kontakta mig luciana.salvatore147@gmail.com
  E-post: luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 189. Sky World Loan Company, vi ger ut lån till en ränta 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  God dag sir / ma am.

  Vi är ett privat företag och vi erbjuder lån till låga räntor vid fastställandet av lånets belopp är mellan 100 miljoner låneavsättningar på $ 1 000 dollar lån för affärsutveckling: kant- / affärsutvecklingskonkurrens.

  Vi erbjuder en mängd olika lån

  * Personliga lån (säkrade och osäkrade)
  * Business Loans (säkrade och osäkrade)
  * Konsolideringslån
    
  Inga förskottsavgifter.

  Vi tackar dig för att du har tagit dig tid att läsa den här annonsen.
  För mer information och förfrågningar, skicka e-post till oss idag
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  SvaraRadera
 190. behöver du ett genuint lån för affärsändamål eller att betala din skuldkontakt Mr Kellie Wilson nu för äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com eller +1(267)725-7570

  SvaraRadera
 191. Hallå,

  Ansök om ett snabbt och bekvämt lån för att betala av räkningar och att starta en ny finansiering dina projekt till en billigaste ränta på 2%. Kontakta oss idag via: lionelbrownloanfirm@gmail.com med lånebelopp som behövs eftersom vårt lägsta lånbjudande är $ 1,000.00 till valfri lånebelopp. Vi är certifierade långivare som erbjuder lån till personer som behöver lån. Har du behov av ett lån av något syfte? Vill du betala dina räkningar? Är du i ett ekonomiskt problem? Behöver du en ekonomisk lösning? Här är lösningen på alla dina ekonomiska problem. Vi ger ut lån till projekt, affärer, skatter, räkningar och så många andra skäl, vårt lån är enkelt, billigt och snabbt godkänt. Kontakta oss idag för det lånet du önskar, vi kan ordna något lån som passar din budget till låg ränta på 2,00%.

  Se våra tjänster under

  * Personliga lån (Säkra och osäkrade)
  * Business Loans (Secure and Unsecured)
  * Renovering
  * Inventor Lån
  * Auto lån
  * Bröllopslån
  * Hälsolån, etc.

  Så, om du är intresserad eller behöver mer information, vänligen kom tillbaka till oss via vår email lionelbrownloanfirm@gmail.com

  Med gud är allt möjligt

  Tack och vänliga hälsningar
  Lionel Brown

  SvaraRadera
 192. Jag är en privat långivare och Investor, Behöver du ett legitimt, ärligt, ansett och snabbt lån? Jag kan hjälpa dig med 100% garanti lån, jag erbjuder affärer och individuellt lån, Mer också vi finansierar alla slags projekt. För mer information kontakta oss på: percivalhessloanfinance@gmail.com

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 193. Har du behov av lån? Är det svårt att få ett lån från banken omkring dig? eller letar du efter ett brådskande lån för att betala din faktura? behöver du ekonomisk hjälp? letar du efter korta eller långfristiga lån för att starta ett företag? Vi erbjuder lån av olika slag. få snabba lån och lösa dina brådskande ekonomiska problem nu med intresse så låg som 3%. För mer information och ansökan kontakta oss idag via e-post: clamsiinloan@gmail.com

  SvaraRadera


 194. God dag,

  Vi erbjuder lån till personer som behöver låg ekonomisk rådgivning
  2% ränta. För att få ett lån med detta
  Nu kan du styra den exakta summan av lånet du behöver, och
  Det ögonblick när du pratar om att betala lånet. Om så är intresserad,
  Vänligen ange en detaljerad information är giltig, tack
  Kontakta oss med våra föremål, så vi kan fortsätta skicka
  Våra kreditvillkor.

  Företagets e-postadress: instantloanservice60@yahoo.com

  SvaraRadera

 195. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för
  flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag
  en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral,
  ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare
  Vi bestämde o ss för att göra lån från 750.000 euro
  upp till 150.00000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr
  har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här
  Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera

 196. Jag är privat, aktieägare i banken och direktör för
  flera företag på platsen. Jag är en mamma i affärer. jag
  en mycket viktig huvudstad. Du är också en bra privat moral,
  ärlig och pålitlig, Efter en intervju med en av mina rådgivare
  Vi bestämde o ss för att göra lån från 750.000 euro
  upp till 150.00000 euro för att hjälpa människor som har tyvärr
  har inte tillgång till bankerna sina svåra förhållanden att uppfylla, så här
  Min email för mer information:luciana.salvatore147@gmail.com

  SvaraRadera
 197. Hej jag är herr Leon Derek borgenär för privata lån, och jag är här för att få dina drömmar att bli riktiga för att få ett lån. Behöver du ett lån snabbt? Behöver du ett lån för att betala dina skulder? Behöver du ett lån för expansion av ditt företag eller starta ditt eget företag, Vi är här för dig med en låg ränta på 2% och du kan få en lånskredit på €3000 till €100,000,000.00 det maximala lånebeloppet och upp till 40 år lån varaktighet. vänligen kontakta oss på vår email adress derekfastloan@gmail.com

  SvaraRadera
 198. Behöver du ett lån med en mycket låg andel av 2%? Vi erbjuder hypotekslån, lån från bolaget och alla typer av lån. Om du är intresserad, kontakta oss via e-post (MORISLOANCOMPANY1@GMAIL.COM) för mer information.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.