2011/10/18

Här misslyckas Gais igen med derbyarrangemanget

DERBY. Att Gais vann gårdagens kamp rättvist är väl inget att säga något om. Skapar man inga målchanser så är det svårt att vinna matcher.

När det däremot gäller att arrangera matcher med så mycket publik som det var igår har gaisarna en del att lära. Var det någon som undrade varför det såg tomt ut på den Blåvita kortsidan vid matchstart igår? Här är svaret:

Utanför Gamla Ullevi 18:51 igår

Bilden är alltså tagen bara nio minuter innan matchen ska starta. Vid den tidpunkten hade jag precis kommit in efter att ha stått i en massiv kö sedan cirka 18:30. Av bilden att döma, och dessutom hur det såg ut inne på läktaren och nere på ståplats, så kan man anta att hundratals personer missade inledningen av matchen.

Nu hände det ju inte så mycket rent spelmässigt de första minuterna, men tänk om det hade blivit en inledning likt AIK-matchen i somras?

Det är pinsamt att konstatera att det fortfarande är väldigt mycket "Gais" över sättet att arrangera dessa matcher. Tre år har gått sedan arenan invigdes. Det hjälper inte. Gais har fortfarande inte lärt sig arrangera en derbymatch.

39 kommentarer:

 1. Erling, självkritik är inte heller fel. Vad är skillnaden på agerandet på igår och det vi "erbjöd" AIK när dom inte kom in?

  Tycker i så fall vi är precis lika dåliga som gais, när det var ca 400 AIKare utanför vid matchstart.

  SvaraRadera
 2. Ursäkta svenska i kommentaren ovan, men hoppas att du lyckas tolka :)

  SvaraRadera
 3. Va fan. Jag lägger ner. "SVENSKAN"

  Sorry för Spam.

  SvaraRadera
 4. Pengarna tillbaka!!

  SvaraRadera
 5. Som anonym säger innan så är det inte Gais fel i detta fall. Det är GU som är värdelöst när arenan ska fyllas...

  SvaraRadera
 6. Det är polisens fel eftersom att marshen blev försenad av två anledningar. Den ena är att de inte lät oss gå den rutt vi hade bestämt sedan länge och höll kvar oss vid flera tillfällen, inte konstigt att det samlas flera hundra de sista minutrarna..

  SvaraRadera
 7. Är man så jävla dum och amatörmässig så man kommer strax före avspark skall man fanimej stå i kö!

  SvaraRadera
 8. Samma sak när jag kolla på bajen igår. Var väl runt 300 pers utanför när matchen startade.

  SvaraRadera
 9. Att komma 30 min innan matchstart bör väl vara tillräckligt på en arena som tar ca 18 000. Ändå missade jag inledningen..

  SvaraRadera
 10. Som Gaisare kan jag informera om att det har varit på precis samma sätt på era hemmaderbyn mot GAIS både i år och förra året. Vems fel det är vet jag inte men det är tämligen värdelöst.

  SvaraRadera
 11. Anonym 20:52
  Anledningen till att alla råttor inte kom in i tid berodde ju på att polisen beslutade att stänga ner insläppet tillfälligt pga ordningstörningar, men visst blåvitt är även dom röttna på att hantera stora folksamlingar vid insläppen.

  SvaraRadera
 12. Som GAISare håller jag givetvis med om att det är förjävligt. Men du måste se hela perspektivet. Det är alltid samma sak för oss när vi ska in på den jäkla läktaren mot er.

  Dock gött att tvåla till er både planen och på läktaren.

  SvaraRadera
 13. Anonym 22:17:

  Nog för att ni tvålade dit oss på plan, där var det inget snack om att gajs var bäst, men på läktaren? Inte en chans. Hörde knappt en enda gajsare på hela matchen, jävlar va gajsklacken e lam

  SvaraRadera
 14. Precis som alla andra så fullkomligt älskar jag vår nya arena. Men det faktum att man varje gång det är över 15000 på läktaren måste stå i 40minuters kö är för dåligt. Det skapar enbart frustration och ökar alla möjliga typer av risker. Förbättra till nästa år när vi tar guld igen!!!!

  SvaraRadera
 15. Riv och bygg om... Skandalöst hur dåligt det funkar på GU..

  SvaraRadera
 16. Det är inte Polisens eller Gais fel att man är helt talanglös i Gbg när det gäller att bygga arenor.

  GU är ju en exakt kopia av nya Ullevi, riktigt pinsamt faktiskt!!

  SvaraRadera
 17. Skojar ni? Det var ju precis samma sak under vårderbyt. Missade inledningen på grund av långsamt insläpp vid bortaklacken. Köade hur länge som helst. Vilket bittert och oseriöst inlägg.

  SvaraRadera
 18. Jag kom snabbt in på läktaren men var ju på plats innan tåget kom, planering är A och O här i livet bara att lära sig förr eller senare.

  SvaraRadera
 19. Har det inte bara med visitationen att göra då? Insläppet är jävligt trångt och man kan självklart ifrågasätta hur fan de tänkte från början. I vart fall så får man väl tänka lite själv och komma i tid. Kanske bör marschen till arenan avgå lite tidigare för att inte helt stoppa upp systemet när man anländer "relativt" sent. Går man inte med marschen är det väl ytterst lämpligt att försöka vara vid arenan innan de har anlänt.

  22.33: Skämtar du eller? Jag satt mitt på långsidan och jag kan säga att Gaisklacken var mkt bättre. Ljudmässigt blev vi totalt ägda (fördel för GAIS med taket såklart) förutom när vi ibland lyckades synca övre och nedre klacken. Kärnan av vår klack höll igång HELA matchen, men eftersom de var så få hördes bara trumman. Bortaläktaren är verkligen usel, men det känns ändå segt att få pisk av GAIS även på läktaren. Nästa år borde vi flytta upp till övre etaget så att vi slaktar dem på läktaren både under hemma och bortaderbyt.

  SvaraRadera
 20. Samma visa varje gång, det är en jävla överraskning för dom varje år att det kommer över 10 000 antagligen. Katastrof

  SvaraRadera
 21. Då får man ha fler som visiterar eller nåt. Tror det var hela 3 (!) personer i måndags. 3 personer på hela kortsidan på typ 4000 pers.

  SvaraRadera
 22. Så här är det alltid när det kommer fler än 10000 åskader.

  Problemet är dels att det är för få insläpp, dels att det tar en jäkla tid med mass visiteringar men framförallt att vi svenskar/göteborgare fortfarande tror att man kan komma en kvart tjugo min innan och tro att man skall komma in direkt.

  SvaraRadera
 23. Så här är det alltid när det kommer fler än 10000 åskader.

  Problemet är dels att det är för få insläpp, dels att det tar en jäkla tid med mass visiteringar men framförallt att vi svenskar/göteborgare fortfarande tror att man kan komma en kvart tjugo min innan och tro att man skall komma in direkt.

  SvaraRadera
 24. Tja. Vill man nödvändigtvis packa ihop sig i en 1000-manna klump på stan och anlända samtidigt i bästa "hunden, katten,glassen"-stil och sen kräva att alla blir insläppta med en gång då kan det bli problem.

  Jag har aldrig haft problem att ta mig in.

  SvaraRadera
 25. Som redan skrivits så är det ju så att folk inte lärt sig att man inte kan komma tajt inpå och tro sig gå rakt in...

  Själv är jag mest fundersam över varför det var så jävla viktigt vilken gång man skulle gå in i, när vi anlände och var tre gick vi varsin gång trots att de tjötade om att man var tvungen att gå i den gången man hade biljett till sedan tre meter ifrån visiteringen var vi ändå på samar vi ändå på samma ställe alla tre igen...

  Sedan att det gnälldes på att vi hade vinterjackor "fan vad alla ska ha tjocka kläder på sig då, det tar sån jävla tid att visitera" tja, är det typ 10plus och man ska vara ute i 2-3timmar föredrar jag annat än sommarkläder...

  SvaraRadera
 26. The Observer2011-10-19 09:35

  Det är samma visa på alla matcher med över 10 000.....det går otroligt segt..det är skit samma vilken klubb som är hemmalag...dåligt..tycker även att Supporterklubben,Ultras, LS med flera skall köpa på övre till nästa bortaderby..oavsett pris..nu är det för blandat med folk som vill sitta och dricka kaffe....tyvärr vann gais rättvist men dt händer ju som väl inte så ofta....54 år 54 år 54 år

  SvaraRadera
 27. Ur led är tiden2011-10-19 09:54

  Eftersom de inte lyckas lösa problemet kanske det är läge att anpassa sig efter det? Vad är det för fel med att vara på arenan från 18-18.15 och värma upp stämbanden? Jag är väl bror duktig men jag chansar aldrig på att vara ute i sista minuten, och i det här fallet är "sista minuten" uppenbarligen efter 18.20.

  SvaraRadera
 28. Ha ha ha nu är vi lite småsura eller?
  Om det är någon som misslyckats är det väl klubben IFK Göteborg både med tränare, spelet och stjärnsponsorn men visst kan vi klaga på kön till GBG-derbyt det var ju det allra värsta för oss alla 2011 gonatt Prio Finnans ICA kom tillbaka nuuuuuuuuu.

  SvaraRadera
 29. Gör om gör rätt Erling, detta var ett billigt påhopp. Visst skall vi skylla på gajs för det mesta skit som händer här i världen men detta kan de inte beskyllas för tyvärr.

  SvaraRadera
 30. Det var väl synd om er som missade delar av matchen. Men vänta nu, missade? Noll skott på mål ! Worth waiting for !

  SvaraRadera
 31. Tyvärr är det samma på vårderbyt. Tog hundra år att komma in. Ändå försöker man vara där i tid. Så det är varken ifks eller GAIS fel......

  SvaraRadera
 32. Hela arenan är ett skämt. Varför kollade vi inte bara på en holländsk eller tysk dito som funkar och byggde en likadan?

  I blame you Göran J!!

  SvaraRadera
 33. Frankies mamma2011-10-19 14:53

  Ah, det är så jävla skönt att ni verkligen inte kan ta en förlust mot GAIS. Ni gör nu allt för att hitta ogräs i den så välgrodda GAIS-trädgården. Det ni inte fattar är att ni är mördarsniglarna, och vi har saltat er så det står härliga till.

  Ta förlusten som män, eller nä, gör inte det. Det är roligare såhär.

  SvaraRadera
 34. Likadant i våras när ifk var arrangör.

  SvaraRadera
 35. Men det är ju inte samma problematik när Gais besöker då 15 personer går ganska snabbt att slussa in..

  SvaraRadera
 36. Ni flanar ska la va glada att ni missade halva matchen (läs: "Gruppvåldtäkten"),och det är såååå typiskt blowit att skriva sån här bitter dynga, då det är det enda ni kan klaga på efter en GAIS-vinst.. men, men man hade ju inte direkt förväntat sig något annant av sveriges mest kvalificerade kalle-anka blogg. AVGÅ PAJASAR

  SvaraRadera
 37. Jag gick som vanligt in i entre nr 8 och dröm om min förvåning då det inte var någon visitation. Det har aldrig gått så snabbt att komma in så där har blåvitt något att lära!

  Ja,jag är IFKare född 1955 och blåvit sedan dess

  SvaraRadera
 38. Kom i tid nästa gång....men jag förstår dom som inte har lust att gå in på GU en timme före avspark med en kall nordan i fejset. SVFF kan konsten att planera in de största folkfesterna i den värsta av svenska årstider. Avgå L-Å din småländska fjant!

  SvaraRadera
 39. Hoho, den här sidan har blivit en dyngspridare av rang! Väx upp för fan. :)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.