2011/10/31

Summering av tabelltipset

ALLSVENSKT TIPS. Säsongen är över. Ängelholms självmål på tilläggstid räddade kvar Syrianska och det är nu dags för summering.
Den andra april tippade BaraBen den allsvenska sluttabellen, den placeringen står inom parentes. Innan jag går in på varje lag kan man konstatera att det blev två rätta placeringstips: Helsingborg och Häcken. Och tipsmässigt så känns det ändå rätt bra att just ettan, Helsingborg, var en av fullträffarna.
Mindre bra finns det mer av: AIK, Gais och Örebro är väl de grövsta missarna.


01 Helsingborg (1)
02 AIK (11)
03 Elfsborg (2)
04 Malmö FF (3)

05 Gais (12)
06 Häcken (6)
07 IFK Göteborg (4)
08 Kalmar FF (7)
09 Gefle (15)
10 Mjällby (8)
11 Djurgården (10)

12 Örebro (5)
13 Norrköping (16)
-----
14 Syrianska (9)
-----
15 Trelleborg (13)
16 Halmstad (14)


1. Helsingborg (1)
Att sätta seriesegraren är väl fem av fem Glenn, om inte sex Glenn till och med? Conny Karlssons lag kan tappa vilken spelare som helst och ändå vinna sina matcher. Cred till Helsingborg som knappt gjorde det spännande.
Citat från 2 april: "Blev grymma när Conny Karlsson kom och ”Henke” Larsson la av. Blir man ännu bättre när Marcus Lantz nu inte är kvar?"

2. AIK (11)
Den fetaste feltippningen av alla. Fett underkänd. Andreas Alm fick ihop ett solitt LAG som visade att de klarade sig även utan the Banguras.
Citat från 2 april: "Förutom Bangura känns det som ett rätt mediokert lag"

3. Elfsborg (2)
Låg tvåa väldigt länge, men trots att Haglund tyckte att man spelade bra så blev det inte mycket poängtagande mot slutet. Till skillnad mot väldigt många så tippade BaraBen inte Ellos som etta, däremot som tvåa och blev sedermera trea. Ett VG i den tippningen.
Citat från 2 april: "nu har man även fått tillbaka ärkesvinet Andreas Augustsson i backlinjen"

4. Malmö (3)
Tippade trea men blev fyra. Ett VG även här. Med tanke på Elfsborgs prejudicerande tipsfall ovan, där en positions fel gav VG så blir det detsamma här. Kanske med ett plus?
Citat från 2 april: "det ska satsas på Allsvenskan och Champions League samtidigt. Både ock brukar bli skit rent ut sagt."

5 Gais (12)
Ja vad ska man säga här. Bra gjort kanske, till Gais, och mindre bra tippat. Men vem hade i ärlighetens namn tippat Gggaaaiiisss som högst upp bland 031-lagen?
Citat från 2 april: "Utan ”Prison-Mats” tre drömvärvningar till Gais-anfallet hade det varit frestande att tippa Västarna på nedflyttningsplats."

6 Häcken (6)
Det andra korrekta tipset. Får tacka Rosenborg och Malmö FF för det då de handlade loss på Hisingen. Ett spännande lag på en osexig arena, en bra säsong allt som allt.
Citat 2 april: "Ranégie på topp har stor målpotential och skulle kunna stänka in 15 mål"

7 IFK Göteborg (4)
En okej tippning. Andemeningen var att det inte skulle bli någon guldstrid och där blev det - tyvärr - rätt.
Citat från 2 april: "För att guldchansen ska leva längre än sju omgångar behöver man bli jämnare" + "En Karl Svensson i gammal god form kan bli guld värd, men petas? Får Elmar sin rättmätiga plats på innermittfältet? Låter Olsson få Söder tid att spela in sig?"

8 Kalmar FF (7)
En placering skiljde mellan vårens tips och höstens utfall. En rätt trevlig ny arena har värpts fram men till några större framgångar i tabellen hjälpte det inte.
Citat från den 2 april: "Hajpen och auran kring Kalmar FF ebbade ut i fjol."

9 Gefle (15)
Tippade att åka ut men klarade sig kvar på ett säkert vis. Ingen bra tippning helt enkelt då botten i allsvenskan var riktigt usel.
Citat från den 2 april: "Gefle har varit tippade att åka ut i snart tio år men har klarat sig varje gång. I år gör jag ett nytt försök."

10 Mjällby (8)
Fyra poäng ifrån den tippade åttondeplatsen. Såg lite svajigt ut ett tag i Blekinge men när en blåvit värmlänning kom till hjälp så stabiliserade det sig. Frågan är vad som händer med "Pärlan" nästa säsong?
Citat från den 2 april: "Tränaren Peter Swärdh förfogar över ett bra och rutinerat lag med spetsar som gör att de nu etablerar sig i serien."

11 Djurgården (10)
En plats hit eller dit är inte mycket att säga om i de här regionerna. Nygamle Magnus Pehrsson fick tillfällig ordning, men nog behövs det förstärkningar här. Och på spelarsidan den här gången.
Citat från den 2 april: "Att tippa lagen mellan 6-12 känns som att slänga ner allt i en äcklig sörja och se vad man plockar upp."

12 Örebro (5)
En rejäl plump i tipsprotokollet. Men skyller ifrån mig och ställer frågan till Örebro vad som hände? Säkre Almebäck försvann visserligen, men det här laget ska inte kunna sluta tolva.
Citat från den 2 april: "Blir intressant att följa före detta IFK-anfallaren William Atashkadehs framfart i Örebros tremannaanfall. Lite lättare att få speltid när man konkurrerar om tre platser i stället för en…"
(BaraBens anm. - ett mål på fyra starter och åtta inhopp för WA)

13 Norrköping (16)
Tippade som jumbo, men klarade sig och därmed så blir det hatten av för seriens andra kamratlag. Hade till och med hyfsad marginal ner till kvalplatsen.
Citat från den 2 april: "Kan nyförvärvet och ex-skyttekungen Thorvaldsson skjuta IFK kvar i Allsvenskan?"
(BaraBens anm. - åtta mål av Thorvaldsson)

14 Syrianska (9)
Utsågs här som ett hopp om att bli årets överraskning. Flera kända namn fanns på pappret och till slut räckte det i alla fall till förnyat kontrakt, vilket lär firats rejält i Södertälje i går.
Citat från den 2 april: "Mittfältet med Barsom/Arneng/Touma samt ”Ijeh P” i anfallet kan få Syrianska att dansa sig till framgångarna. "

15 Trelleborg (13)
Den halvsovande Tom Prahl har för ovanlighetens skull misslyckats. Blev femma i fjol och allt rasade när "Drugba" försvann? Införtipset trodde visserligen inte på degradering, men väl ett tungt TFF-år.
Citat från den 2 april: "I år blir det gamla vanliga bottenharvande Trelleborg igen."

16 Halmstad (14)
Inget stämde i Halmstad, möjligtvis bara för Emil Salomonsson som av förklarliga skäl tog chansen direkt när tillfälle gavs att lämna skeppet. Tippade av BaraBen på kvalplats men åkte ut. Och känslan kring laget fanns där redan tidigt i våras.
Citat från den 2 april: "Fem spanska spelare är inhämtade och nyckeln är att de gör ett bra jobb och snabbt anpassar sig till Sverige, annars riskerar det att bli ”Halmstad la vista, baby” i Superettan 2012."

17 kommentarer:

 1. snälla Baraben, Lägg in erat VETO så att Allsvenskan bantas till minst 12 lag, de är la de minsta man kan begära av er? ;)

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! "Halmstad la vista, baby"
  Fyndigt! ^^

  SvaraRadera
 3. Öhö, heja Gajs...

  SvaraRadera
 4. Ja!! 12 eller 10 lag i Allsvenskan.

  SvaraRadera
 5. Vaddå 10 eller 12 lag? Jag vill ha 18!

  SvaraRadera
 6. Om man minskar får man färre lag men bättre lag. Man spelar fler matcher mot de bra lagen och får då en bättre liga. Med arton lag får man även med de sämre lagen och alltså dåliga matcher.

  SvaraRadera
 7. 21:02
  håller med, + att de blir mycket mer pengar till dom lagen som spelar i allsvenska istället för utspritt.

  SvaraRadera
 8. Älska GAIS.

  SvaraRadera
 9. Jag har länge förespråkat 12-lags serie.

  En vårsäsong där alla möter alla och en höst säsong där 8 topplag tar med sig poängen från vårsäsongen och möts i en höst serie.

  4 sämsta lagen får möta superettans 4 bästa under höstsäsongen.

  Hade höjt kvaliten på allsvenskan enormt.

  Eftersom superettanlagen måste "kvala mot 4 allsvenska lag under hela hösten så kommer inga skruttlag upp från superettan som inte orkar mer än en halv säsong.

  Blir flera omgångar. 11x2 omgångar på vårsäsongen och 7x2 på höstsäsongen. Större intäkter, flera stormatcher då går fler icke-årskort på matcherna.

  I ett sådant seriesystem hade vår-höst eller höst-vår spel inte spelat någon roll. När allsvenskan får så pass hög kvalite att man vill satsa på europa (säger att man vill det just nu men ingen som gör det) så är det lätt att flytta höst till vår och vår till höst mha ett halvårs intensiv SV-cupen.

  SvaraRadera
 10. Ursäkta felstavningar och liknande här ovan, är lite tröt :)

  SvaraRadera
 11. Men gå på hockey då istället om du vill ha det så.

  SvaraRadera
 12. Allt utanför topp- 3 är än dålig säsong för blåvitt. Så är det bara.

  SvaraRadera
 13. Anonym 11.06

  Jaa tack :)

  SvaraRadera
 14. Petter Andersson har skådats i Göteborg, hmm....

  SvaraRadera
 15. Anonym 1/11/11 12:35

  Det är inte som att jag vill utöka antalet omgångar till 5 st.

  Jag vill inte heller att det skall bli sudden death vid kryss-matcher och därefter straffläggning.

  Jag vill inte heller att vi skall ha ett slutspelssystem med kvarts-, semifinaler och final varav varje match avgörs på bäst av 7 matcher.

  Hade jag velat det, DÅÅÅ HADE JAG GÅTT PÅ HOCKEY!

  Nu vill jag bara ha det som jag beskrev i min lilla kommentar här tidigare (1/11/11 11:06). Man behöver inte vara bakåtsträvande bara för att man gillar fotboll.

  Nånting behövs göras om allsvenskan ska hänga med i Europa där de super-kommersielliserade ligorna/lagen stormar fram.

  Jag vill inte att alla våra föreningar skall bli aktiebolag som köps upp av rika olje-miljardärer, jag vill behålla det som det är just nu. Men då måste man göra nått för att få in mer ekonomi i svensk fotboll.

  SvaraRadera
 16. http://www.facebook.com/fotbollsbiljetter

  Nu har du chans att få se just ditt lag live på arenan genom att tagga dig på det klubbmärke ditt hjärta bultar lite extra för. 1 000 kr i presentkort för två personer står på spel för att resa med oss på OLKA Sportresor.

  Delta genom att tagga dig på klubbmärket för din klubb samt motivera vid kommentarsfältet för fotot varför just Du ska vinna!

  Tävlingen avslutas 1 december och meddelas via vår Facebook-sida, så du gör helt rätt i att "gilla" oss här på Facebook.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.