2011/10/29

Seger mot Gais med 3-0 i DM

U-TRUPP Det blev en titel till slut. JDM bärgades återigen till IFK Göteborg efter seger idag med 3-0 mot Gais.

Segern blev till slut ganska klar men det var grönsvart som började bäst i första halvlek. Efter det böljade det fram och tillbaka i första halvlek men det skapades inga större chanser. I andra är det de Blåvita ungdomarna som börjar bäst och tar kommandot direkt i halvlekens inledning. Man skapar flertalet bra chanser men utan att det resulterar i mål. Blåvitt startar med följande killar:

Strömberg
Brandt-Iskander-Bratt-Andersén
Efe-Azulay-Bragi-Petersson
Sam-Chris

Någon kvart in i andra halvlek åker Gais på en utvisning efter att en av deras spelare onödigt dragit på sig två gula kort. Det Blåvita spelövertaget blir nu ännu större och ett par minuter efter kommer också ledningsmålet. Det är ett väldigt fint mål signerat Chris Mbamba som får en längre boll i djupet och kommer i duell med en försvarare. Han chippar över denne och drar sedan till ett mäktigt halvvolleyskott i målvaktens högra kryss. Ett klassmål.

Utvisad - då får man se matchen med mamma.

Chris lägger sig ner i "böneställning" efter målet och när han till slut reser sig ser han nästan lite rörd ut. Kanske var det lite känslor som spelade in, det här är trots allt sista matchen tillsammans för några av killarna i gänget, bland annat Chris själv.


Ett desperat Gais med en man mindre skapar nu bara farligheter på fasta situationer när man får möjlighet att flytta upp några av sina större killar. Men inte ens det blir egentligen till jättefarliga lägen. Istället går den Blåvita lekstugan igång ordentligt och som ofta förr är det Sam Larsson som är lekledare. Det bjuds på en del fina klacksparkar, tunnlar och dribblingar. Kul att titta på och oftast effektivt också.

Hampus Zachrisson fick komma in och var riktigt bra.

Det skall komma två mål till och dessa är snarlika. Och båda två är signerade Efe Yildrim. Efter spel i mitten och till vänster så öppnas jätteytor till höger där Efe två gånger om enkelt kan ta emot bollen och få ganska fritt läge mot mål. Ena gången ett behärskat avslut mellan målvaktens ben och andra gången ett skott till höger om keepern. Efe gjorde för övrigt en väldigt bra andra halvlek, precis som många andra i Blåvitt.


Det här var avslutningen på en väldigt bra säsong för de Blåvita grabbarna. Många matcher har det blivit för många spelare i och med dagens final, samt avancemangen till semifinal i både U21 och JSM. Man har i stort sett alltid bjudit på ett fartfyllt och underhållande spel, och man har också varit effektiva vilket de många segrarna visar.

Nästa år väntar förändringar när Tomas Olsson kommer in och ska leda laget tillsammans med Jens Wålemark. Man pratar om ett närmre samarbete med a-trupp men hur det skall se ut är ännu oklart. Man vill även stärka upp organisation i den egna akademien och där har Eilert Björkman fått ett erbjudande att ingå.


Hur det blir återstår att se i framtiden men jag vill personligen tacka Eilert Björkman för hans insatser i u-truppen genom åren. Vad jag vet så har han varit med i organisationen i 29 år! Det har alltid varit ett nöje att prata med Eilert men framförallt har det varit roligt att se grabbarna spela genom åren. Och med alla spelare som tagit klivet upp i a-truppen kan man knappast klaga på den produktionen heller.

Det händer mycket med hela föreningen just nu. Minst sagt. Flera delar av den sportsliga verksamheten vänds upp och ner och det är nyheter hela tiden. Oavsett hur det blir ska det bli kul att fortsätta följa u-truppen även nästa år också för det finns väldigt mycket talang i den här gängen. Årets säsong fick iallafall ett lyckligt slut.


8 kommentarer:

 1. Grattis! Ni lyckades med två saker Blåvitt misslyckats totalt med, vinna mot Gais och ta ett guld. Well played!

  SvaraRadera
 2. Det vill säga A-laget, men det kändes ganska glasklart för mig själv...

  SvaraRadera
 3. Vad menar du med sista matchen i gänget för vissa? kommer några ulags spelare lämna blåvitt eller vad menar du?

  SvaraRadera
 4. Bra sammanfattning av match, säsong, liksom ditt fokus på Eijlert - Respekt!

  Sen är fotot på Chris redan blåvit historia:)

  SvaraRadera
 5. Ja, några av spelarna är födda 92 vilket innebär att det är sista året de kan vara med i U så antingen måste de få ett A-kontrakt eller vara en väldigt speciell anledning till att de ska behålla spelaren.

  SvaraRadera
 6. Robin: ah kom på det sen, dem kommer antagligen få spela u21 helt enkelt nästa år :)

  SvaraRadera
 7. Grattis till er grabbar ;) !!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.