2011/10/01

Liverapport: IFK Göteborg - Mjällby

LIVERAPPORT. Baraben.com liverapporterar dagens match mellan IFK Göteborg och Mjällby. Solen skiner och det är perfekt väder för fotboll. Svårt att tro att det är den 1:e oktober idag.

93: Slut! En stor visselorkan möter de blåvita spelarna när Strömbergsson blåser av matchen som slutar 0-1 till Mjällby. Det värsta med dagens insats är att resultatet är helt rättvist. Mjällby är det bättre laget, vågar hålla i bollen och spela efter marken. Skapar klart bäst målchanser och avgör på ett drömmål!

90: Tre minuter återstår av matchen.

87: Mål! David Löfquist får vända upp helt ohotad centralt, 25 meter från mål. Klipper till och bollen letar sig in i Dahlins kryss. Otagbart för Dahlin som inte har en chans att ta det skottet.

84: Sana hittar Hysén i djupled, Tobbe klipper till direkt med vänstern men tyvärr letar sig hans stenhårda skott utanför Aspers stolpar.

80: Farlig IFK-hörna som är nära att resultera i mål!

78: 7 407 är dagens publiksiffra!

77: Sana pigg på kanten och hittar Drugge som direkt söker Söder i djupled men passningen lite för brant. Jonas Olsson väljer att spela Söder/Hysén på topp och placerar Hannes Stiller på högerkanten...

75: Sana fixar en frispark för Blåvitt, samtidigt plockar Jonas Olsson av Stefan Selakovic och plockar in Robin Söder!

73: BYTE! Robin Söder tar av sig västen och är på väg in på plan!

72: Peter Swärdh väljer att plocka av sin hetlevrade mittfältare Tobias Grahn och ersätter han med Daniel Nicklasson.
Jonas Olsson pratar med fjärdedomaren och verkar planera sitt tredje byte!

70: Tobias Grahn blir varnad efter att ha gått in tufft i en duell.

69: En Mjällby-hörna är väldigt nära att gå direkt in i mål då Dahlin blir inknuffad i sitt egna mål.
Den efterföljande hörnan är även den nära att resultera i ett Mjällby-mål.

65: En rensning för Asper ställer till det för Hjalmar Jonsson och Fejzullahu får ett jätteläge, men Dahlin står för en mycket bra räddning och håller fortsatt nollan.

61: Omställning för Blåvitt där Hysén sätter fart och rivs ner en bit in på Mjällbys planhalva. Solklar varning på William Leandersson.

60: Hörna för Mjällby efter att Fejzullahu med viss tur och skicklighet sågat sig igenom de blåvita försvaret.

58: Erik Lund i het diskussion med Martin Strömbergsson efter en blåst frispark!

55: Philip Haglund in och ut går Elmar Bjarnason!

54: Haglund på väg in!

53: Mjällby i en kontring där Zavadil avslutar med ett tungt skott utanför. Erik Dahlin skäller ut sina försvarare och kräver bättre markeringar och inställning.

50: Grahn sätter fart på kanten i en omställning men Selakovic jobbar ikapp och trycker ut han längs sidlinjen. Ett sådant hemjobb från den gode Selakovic har vi inte sett på väldigt länge!

49: Sana kombinerar fart och finess på sin kant och får med sig en frispark, samt varning på Pavel Zavadil.

48: Haglund och Söder värmer upp längs sidlinjen!

47: Knappt två spelade minutrar så börjar redan de blåvita spelarna klaga på varandra...

45: Andra halvlek igång, Ekenberg och Fejzullahu står för avsparken.
Inga byten av Jonas Olsson, men vänta och se till den 65:e matchminuten...

Halvleksfakta:
Avslut på mål: 1-2
Avslut totalt: 2-3
Bollinnehav: 51-49
Frisparkar: 5-6
Varningar: 2-0

46: Halvleken slutar 0-0 där Mjällby skapat klart farligaste chanser. IFK Göteborg har knappt hotat Asper i Mjällby målet.
IFK Göteborg måste få mer fart i sitt anfallsspel, ett inhopp från Robin Söder lär inte vara allt för långt bort. Mjällby håller bollen längs marken och Blåvitt slår långt, supportrarna visar sitt missnöje i paus då de buar ut spelarna.

44: IFK-kontring där man är fyra mot fyra. Elmar väljer att gå på eget avslut och slänger iväg ett tamt avslut. Selakovic visar tydligt sin frustration över att han inte fick bollen.

41: Löpduell mellan Rosengren och Hysén där den betydligt snabbare anfallaren får med sig en frispark efter ett antal knuffar.
Frisparken från Selakovic fastnar på första stolpen där en Mjällby-försvarare enkelt kan rensa undan.

39: Bra IFK-period där ett avslut från Drugge håller på att ställa till det för Asper då en försvarare släpper bollen precis framför sin målvakt.

37: Ännu en långboll! Denna gången från Dahlin riktad mot Tobias Hysén i duell med Patrik Rosengren. Den duellen lär inte Hysén vinna särskilt många gånger i luften.

35: Bra frisparksläge för hemmalaget men Hjalmar Jonsson slår en enkel lyra för Mattias Asper.

33: Ny Mjällbychans efter en hörna där Fejzullahu står helt ensam vid bortre stolpen. Men ännu ett tamt avslut rakt i famnen på Dahlin. Tur för IFK Göteborg, Jonas Olsson måste få fart på sina spelare annars sitter det snart ett baklängesmål.

32: David Löfquist rinner även han igenom men Emil Salomonsson står för en jättelöpning och kan rensa undan i sista stund. Klar fördel Mjällby nu!

30: Marcus Ekenberg kommer helt fri efter passning från Fejzullahu men ett tamt avslut i kombination med bra målvaktsspel från Dahlin innebär att det är alltjämt mållöst på Gamla Ullevi.

29: Stefan Selakovic blir avblåst efter en 50/50 duell och får frispel på linjedomaren samtidigt som Stefan Rehn delar ut en rejäl utskällning till sina anfallsspelare!

28: Håkan Mild zoomas in på storbildsskärmen och ser inte allt för nöjd ut...

26: Elmar Bjarnason varnad!

26: IFK Göteborg får ett perfekt kontringsläge där Sana får bollen, Hysén sticker i djupet men passningen är på tok för dålig.

22: Elmar med en vansinnig passning inåt plan där Daniel Nilsson kommer i bra läge men får en riktigt dålig träff på bollen.

20: Hannes Stiller varnad!

20: Drugge har börjat bra! En av få som spelar bollen framför sin medspelare istället för bakom. Försöker hitta sin svåger Hysén på topp med en fin boll, tyvärr lite för lång.

17: Uppemot 20 spelade minuter utan en enda riktig målchans för något av lagen. Det är ingen sprudlande fotbollsunderhållning vi bjuds på här på Gamla Ullevi idag...

14: IFK Göteborg får en hörna som Hjalmar Jonsson slår, bollen letar sig mot bortre stolpen där Drugge försöker slå till på volley men bollen rensas undan i sista stund av en Mjällby-försvarare.13: Adam Johansson tvingas lämna planen och in går Emil Salomonsson!

10:e Räknar att Blåvitt slagit fem långbollar hittills i matchen men inte haft ett enda anfall där bollen gått längs marken...

9:e Adam Johansson ligger skadad och får behandling. Han reser sig ganska snabbt upp och kommer spela vidare.

7:e Nu vaknar även klacken till och hörs allt bättre. Blåvitt fortsätter slå långt och söka Stiller i första läget för att sedan flytta upp laget. Mjällby håller bollen längs marken och spelar klart bättre fotboll inledningsvis. Hysén känns pigg för de blåvita men har inte fått många bollar att jobba på.

5:e Inget ordnat spel från IFK så här långt. Mjällby håller i bollen inledningsvis och är de laget som försöker skapa något offensivt. Blåvitt slår mest långt inledningsvis.

Matchstart: Håller på Änglarna hör man ifrån klacken samtidigt som IFK-spelarna samlas i en ring för ett sista snack innan matchen drar igång.
Mattias Asper står i mjukisbyxor som vanligt, finns det fler än Asper och Gabor Kiraly av målvakterna som står i mjukisbyxor?
Avsparken står Tobias Hysén och Stefan Selakovic för!
Där är matchen igång!

Matchen snart igång: Snart Skiner Poseidon ekar ut över arenan, ganska bra tryck på klacken trots att det är under 10 000 på plats idag. IFK Göteborg väljer att peta Haglund till förmån för Drugge. Anledningen är att Jonas och Stefan anser att Drugges insats senast var tillräckligt bra för att starta igen. Man ändrar sällan på ett vinnande lag...

Startelvan: 


7 kommentarer:

 1. 44min. Elmar slår lamt skott. Sella sur. Ja om sella orkat springa sig till läge ja. Skall han slå passning bakåt eller. Helt rätt att skjuta där. Elmar & Emil ända spelarna som är ok än. Drugge & sella usla

  SvaraRadera
 2. Tjock-Sella2011-10-01 15:49

  Man måste ändå förstå att spelarna inte orkar jobba en dag som den här. Det är ju varmt för årstiden som JO nämnde i pausintervjun och då är det klart att det lätt kan se ut som 11 gravstenar som rör sig lite lätt runt på gräset.

  A-V-G-Å FÖR HELVETE! JÄVLA DILETTANTER!

  SvaraRadera
 3. Var en bra match, kul fotboll.

  SvaraRadera
 4. Fy fan att de ens får lön. Borde vara 2 månader utan lön efter denna match. Bara Haglund & Elmar som kämpa lite. Hoppas JO får jobb som matrialare i div 2 klubb, lär inte få något annat anbud precis.

  SvaraRadera
 5. Odugliga apor fyfaaaaaaan

  SvaraRadera
 6. Kan någon berätta hur spelare kan visa noll hjärta & kämparglöd. Jag spelar i högsta divisionen i en sport & jag kan ibland fokusera så mycket så jag inte peppar medspelarna men att inte göra sitt bästa har aldrig funnits i min värld. Sen för mig är det inte där jag tjänar min inkomst. Utan en bisyssla. Skäms IFK och JO.

  SvaraRadera
 7. Cred till Janlind. Du gör ett mycket bra jobb!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.