2011/10/17

Tobias Hysén "Jag vill gräva ner mig i en djup jävla håla"

På en brits i Göteborgs omklädningsrum sitter Tobias Hysén. Flankerad av två lokala kvällstidningsjournalister berättar han om sin syn på derbyt. Efter ett bra tag är han färdig. 

Tjena Tobbe. Orkar du med en till, eller?
– Visst fan, kör på.

Tankar efter derbyt?
– Ja, vad ska man säga? Jag är sjukt besviken över att vi inte ens är nära att vinna matchen. Det kändes inte alls bra på planen. Sen handlar det inte om att vi inte kämpar – för det gör vi.

Taktiken. Långa bollar där du och Stiller ska stångas mot Angus och Lundgren?
– Det är så vi spelar. Klart att det inte är optimalt för mig som är liten. Det ser ju ut som att man står stilla, när man i själva verket ligger och försöker lurpassa på en möjlig djupledsboll. Sen är det inte själva långbollarna som gör att det går dåligt, utan att vi inte lyckas vinna andrabollarna.

Hysén har en kylpåse fastvirad runt sin högra vrist. En av många skador som gäckat nummer sju i år. 
– När det går bra känner man inte av skadorna så mycket. Men när det börjar gå dåligt och målen inte sitter som de ska så gör det genast jävligt mycket ondare. Det är inget försvar på något sätt, det är jag har valt själv att kämpa på med knäet och fötterna, säger Hysén och fortsätter:
– Sen känner jag givetvis med fansen. Tro fan att vi kommer att må dåligt tills vi kan revanschera oss på GAIS. Att spela fotboll är mer än ett jobb för oss, och vi försöker med allt vi har för att vinna. Hur det än låter och ser ut är det många av oss som är sjukt besvikna.
– Jag har vart supporter själv, jag stod i klacken tills jag var 17-18 år. Jag har också blivit så sjukt jävla förbannad, speciellt på spelarna. Det är okej att bli förbannad på oss, men man ska veta att vi försökt allt vi kan.

Vad är din största önskan just nu?
–  Jadu. Jag önskar att vi kan få spela om den här matchen på söndag, därefter säga upp kontrakten med alla TV-bolag och sedan få gräva ner mig själv i en djup jävla håla tills det drar igång igen.

"Bergman

44 kommentarer:

  1. bättre att träna än att gräva ner sig!!!

    SvaraRadera
  2. bättre att träna än att gräva ner sig!!!

    SvaraRadera
  3. Gräva ner sig? VI SKA VINNA GULD NÄSTA ÅR?????!!!! KÄMPA

    SvaraRadera
  4. Vad menar hajsen om tv-kontraktet?

    SvaraRadera
  5. 22:26: Han vill inte kunna se bra fotboll från europa tolkar jag det som.

    Bara kunna följa damallsvenskan på tv4 (är ju rätt intressant nu med Rehn i Jitex).

    SvaraRadera
  6. Tack för den här hösten Hysén...... Blåvitt verkar inte vars lika upphetsande som landslaget.

    SvaraRadera
  7. Alla ni som gnäller på oss "medgångssupportrar" som inte gillar Mild och Stahre är väl nöjda nu?

    En förlust mot GAIS gör väl inget vi kommer igen, precis som Blåvitt-supportern som intervjuades på TV4 nyss sa och sedan log och ändå såg ganska nöjd ut...

    Men kanske är han en riktig supporter och vi andra haters och medgångare.

    /Det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga (Blåvitts nya motto)

    SvaraRadera
  8. vi saknade dig sella!!!

    SvaraRadera
  9. 17/10/11 22:42

    Det brukar vara ett ganska vanligt sätt att hantera motgång, att bara skratta åt eländet. För jag vet fan inte vad man ska göra längre...

    Det som är grejen med medgångare som du nu nämner, eller tja medgångarna har man inte märkt av nu, men många av dem som gnäller på Mild och Stahre är till stora del samma personer som kommer hylla dem när eventuell framgång kommit. Det är så enkelt att det är personerna som låter mest.

    SvaraRadera
  10. 17/10/11 23:33

    Märk mina ord: Nästa år är Blåvitt bäst i stan. Du kan få götta dig åt en derbyvinst per decenium. Grattis.

    SvaraRadera
  11. Blåvitt har dött. Länge leve vårat nya AIK Göteborg!

    SvaraRadera
  12. Hej, kom just tillbaka från ett par månaders vandring på Kungsleden, helt befriad från yttervärlden! Härligt!

    Trist med derbyförlusten - har inte JO avgått än? Lagerbäck är väl fortfarande ledig?

    SvaraRadera
  13. Det blir skönt nästa säsong, när Stahre kommer hit med sina nya visioner och sitt glänsande tränarskap!

    SvaraRadera
  14. Hur fan kan man ens säga till sina spelare att slå långt är vår taktik. Finns inte en fotbollstränare i världen som har den ambitionen längre, ne sparka idiotjäveln!

    SvaraRadera
  15. Tobbe, 0 jävla skott på mål..
    Det är inte barcelona vi möter..

    Ni blev just historiska iallafall, alltid ngt.

    Senast gais blev bättre än oss var 89, men ni lyckades med något alldeles extra!

    JO, den bästa anfallsfotbollen ifk haft på de 2 senaste åren måste vara någon försäsongsmatch när ni koncentrerade er på försvarsspelet och lät anfallet göra som dom ville.
    Säger en del.
    Nästa år då jävlar!

    SvaraRadera
  16. Spelarna har lagt av. Det syntes redan mot Mjällby. Man väntar in nye tränaren och vill vara hel och frisk för att kunna imponera på honom.

    23:33 många av dem som gnäller på JO och Mild är samma personer som välkomnar Stahre. Går det dåligt för Stahre kommer man ropa även på hans avgång.

    SvaraRadera
  17. Bara att hoppas att Stahre inte är lika sugen på spelidén med långbollar.

    Hur kan man vara professionell fotbollsspelare och inte ha någon som helst teknik eller kreativitet som så många i laget? Kan inte fatta det. Det är ju inte ett kompisgäng som spelar en gång i veckan utan män som har det som sitt arbete

    SvaraRadera
  18. erikbe

    Mycket märkligt med yrkesmän som inte presterar bättre. Är det viljan det handlar om eller är de helt enkelt inte bättre än så här? Är vi bara ett "varannan match gäng". Jobbigt isåfall att man har gått och överskattat kvalitén på laget.

    Stahre är ju originell nog att vilja spela genom mittfältet:) Långbollarna slipper vi, men, som sagt, har vi kvalitet nog att kunna rulla boll?

    SvaraRadera
  19. Jag tyckte att man såg i början av säsongen att spelarna kunde spela efter marken.

    I Örebromatchen försökte man spela fotboll. Men det röda kortet på Kalle blev slutet på den matchen, och kanske hela säsongen.

    SvaraRadera
  20. Håkan Mild har inte gjort någon bra scooting på flera år. Alltför många spelara som kommit har blivit utfyllnadsspelare och de har inte på något sätt höjt kvaliten i laget. Olsson svarar inte för någon som helst kontinutiet. Spelare åker in och ut i starelvan och spelarna tillåts inte att göra dåliga matcher. Mittförsvaret är för långsamt. Spelare som Adam och Kalle har inte tagit ansvar och är inte så tongivande som de borde vara. Söder, Sana och Logis utveckling har varit obefintlig. Många spelare som Jakob, Eimar, Lund drar ner tempot när de vistat på planen. I dagens fotboll handlar det om att transportera bollen snabbt samt att man ska vara jävligt vass på kontringar.
    //

    SvaraRadera
  21. Håkan Mild har inte gjort någon bra scooting på flera år. Alltför många spelara som kommit har blivit utfyllnadsspelare och de har inte på något sätt höjt kvaliten i laget. Olsson svarar inte för någon som helst kontinutiet. Spelare åker in och ut i starelvan och spelarna tillåts inte att göra dåliga matcher. Mittförsvaret är för långsamt. Spelare som Adam och Kalle har inte tagit ansvar och är inte så tongivande som de borde vara. Söder, Sana och Logis utveckling har varit obefintlig. Många spelare som Jakob, Eimar, Lund drar ner tempot när de vistat på planen. I dagens fotboll handlar det om att transportera bollen snabbt samt att man ska vara jävligt vass på kontringar.
    //

    SvaraRadera
  22. @06:03 Jaa för Stahre är gud ... eller?
    Sluta att måla upp Stahre som nån frälsare finns inget som talar för att han är en bra tränare

    SvaraRadera
  23. Alltså.. hur kan en klubb som ifk göteborg vara så jäävla själlösa i sitt spel som dom har varit dessa 2år.. Horribelt. Sparka dom gamla bakåtsträvarna från kamratgården som har varit där i 20 år. Det är nya tider nu.. bort med träben in med brassar eller vad som helst som kan trixa till 3 .. nästa år blir också ett mellan år för man kan inte köpa 10 nya spelare och det krävs verkligen om man vill ta ett sm-guld..fy faan ..tycker synd om alla som håller på blåvitt

    SvaraRadera
  24. Det som låter mest konstigt är att Hamrén tog med Tobbe i landslaget fast han enligt sig själv spelar halvskadad. Bättre vore om han erkände att han är ur form och står över resten av säsongen. Det här måste vara Tobbes sämsta match i Blåvitt tröja.

    SvaraRadera
  25. Vackra Gais, nu ska du ta det lugnt med råttsnacket med tanke på er egen tränare.

    SvaraRadera
  26. 09:31

    Jag tror vi kan ana en viss ironi i inlägget från 06:03.

    Anti Stahre i med- och motgång!

    SvaraRadera
  27. Att förlora en match är väl inte hela världen,men på det sättet vi gör det på mot både Mjällby och Gais för mig att må illa. Jag satt och skämdes hur vissa spelare viker ner sig i dessa matcherna, vart fan finns karaktären ? Varför spelar Erik Lund vänsterback? Varför spelar Hjalmar Jonsson mittback ?

    SvaraRadera
  28. Hoppas innerligt att WM gör ett besök till KG snarast...

    Jag vet att detta är AJK fasoner och av 364 dagar av 365 så är jag jävligt anti sådana "pubertets fasoner", men Blåvitt har svikit mig/oss på ett sätt som sätter allt logiskt tänkande heter på "Syntax Error"...

    SvaraRadera
  29. Och vad fan skulle töntarna i WM göra på KG? Grattis till årets mest puckade inlägg.

    SvaraRadera
  30. Lasse i Götet2011-10-18 11:20

    Ja då kan vi snart lägga den här säsongen till historien och det ska bli skönt,spelet igår var lika blekt som höstsolen lite synd när vi var 15000 på läktaren.Men nu knyter vi näven i fickan och tar nya tag 2012.

    SvaraRadera
  31. Hysén: noll skott på mål mot Mjällby och Gais. Ni kämpar fan inte, ni har gått på semester. Era lata överbetalda jävlar. Och du tycker du ska ha kaptensbindeln som viker ner dig så här? Patetiskt. En jävla skärpning till nästa säsong tack.

    SvaraRadera
  32. Tobias Hysén har sagt saker som "man kan inte vinna varje år" och samtidigt skiter han i om man kommer "femma eller sjua".

    Jag får inte ihop det. Har spelarna varit på semester sedan i juli och bara såsat sig igenom den här säsongen eftersom det ändå inte spelar någon roll?

    Och hur kan man säga att man "skiter i om man kommer femma eller sjua" om man DAGEN INNAN sagt att vi minsann ska spöa Gais?

    Obegripligt.

    SvaraRadera
  33. Är så jävla trött på Hysens "supportersnack" om du vill ha kärlek så leverera på plan. Det finns en anledning till att du inte fick kaptensbindeln... Noll inställning igår från Hysens sida men att lipa i pressen efteråt det är han bra på.

    SvaraRadera
  34. Kom ihåg, om ni vinner guld nästa år så är det tack vare mannen som knullade era liv 2009. Bara så ni vet.

    SvaraRadera
  35. Hur kan GAIS vara "Kungar av Götet" när dem gör en av sina bästa säsonger på decenier och ändå inte lyckas ta sig förbi häcken?

    SvaraRadera
  36. GAIS var vassare igår så enkelt är det. Vi är inte bättre i år och så enkelt är det också. Är det ok? Nej såklart inte. Tror att spelarna kämpar på, men är tyvärr inte är bättre än så här nu och under nuvarande ledning.
    Om Stahre hjälper oss att vinna nästa år så gör han det som blåvit, inte som ajkare.
    Blir det ytterligare ett skitår så borde nog hela organisationen ta sig en funderare på vem som ska få bestämma i klubben i framtiden.

    SvaraRadera
  37. Om jag hade fått välja att se JO's bedrövliga taktik i repris i den här matchen, eller sett oss vinna med en stahre classico "1-0" igår, är alternativet enkelt. Det finns inget som säger att så hade blivit fallet men för helvette, JO är ju sedan länge utdömd..
    Att ha en spelare som Tobbe i laget är ovärderligt, hans varande i blåvitt ska inte kritiseras men hans insatts i matchen igår bör dömmas ut helt och hållet, han höll inte landslagsklass, ens superettan klass igår. Han syntes knappt. Igår förtjänade han INTE sin lön.
    Nu får den här tunga mörka hösten gärna dra förbi fort som fan, hoppas att indianerna kan bjuda på lite mera spänning och att blåvitts yngre tar dubbla guld och så ser jag mycket framemot en ny fräsch säsong med nya tag, och va fan? Stahre eller inte? JO har gjort valet enkelt och satt ribban rekord lågt för Stahre.

    SvaraRadera
  38. Hur fan kan tränarna vara kvar efter denna jävla taktik. Spelarna går ut och säger att långa bollar och vinna andrabollar? Då får man väl köpa en lång spelare på topp som vinner några nickdueller (eller hoppas vi att deras mittbackar skall få hjärskakning efer 60 min och behöva byta) och ha spelare som grisar på mitten. Allansson är en underbar fotbollsspelare men knappast någon bollvinnare på mitten (hoppas nackspärren går över)utan mer spelfördelare. Vilken form är Logi i, när Lund spelar vänsterback!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vem har Kalle legat med för att sitta fast på bänken, Olsson fru eller trekant med Rhens, eller var kanske Teddys fru också med.
    Sen att stå helt stilla vid bänken med armar i kors och titta på eländet och inget göra borde fan ge Jonas Olsson löneavdrag!!!!!!!
    Så arg som jag var igår har jag inte varit sedan Mjällby matchen och hoppas och tror inte jag kommer vara under 2012.
    Välkomme Micke Stahre som jag hoppas vill att vi skall spela boll nästa år.
    Jag vet det är en match kvar i år, men den tänker jag bojkotta (skita i).
    Faaaaaaaaaaaan

    SvaraRadera
  39. Jag har all respekt för Hysén. En sak som jag dock inte håller med om är att alla försökte allt de kunde. Jag kan tyvärr inte hålal med om det.

    På många håll lös desperationen och "jävlaranammat" med sin frånvaro. Samma sak i matchen mot Mjällby.

    Blåvitt har (enligt mig) alltid varit känt för sina tjuriga vinnarskallar. Magkänslan säger att detta inte stämmer längre. Tyvärr.

    Det bästa som skulle kunna hända enligt mig vore om Bjärsmyr kom tillbaks. Han är ruskigt saknad med sina egenskaper och humör.

    SvaraRadera
  40. 14:50. Häcken är inte Götet. Bk Stjärt är Hisingen!

    SvaraRadera
  41. Avgå Hysén.

    SvaraRadera
  42. va fan har hysen gjort sen efter sommaruppehållet. skäms på dig med den lönen du har. är man skadad ska man inte spela. så enkelt är det.

    SvaraRadera
  43. Första matcherna med nye tränarn kommer bli bra. Det är så förbannat klassiskt att man sparar sig som spelare när man vet att nuvarande coach ska bort. Allt för att ge gärnet och försöka impa när nye tränarn kommer. Allt snack om att man vill avsluta värdigt för att visa nuvarande tränare respekt är just bara det - snack.

    SvaraRadera
  44. Stahre kommer att begrava tjongande långbollar och bygga nytt från grunden gubbar, då blir det nog guldpytt igen, Gais var alldeles för bra för oss vi hade inte minsta lilla chans vi var ägda tur att Bassombeng sprang offside 10-talet gånger

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.