2011/10/23

Avtackning undanbedes eller undviks?

SISTA MATCHEN MED GÄNGET. En blåvit katastrofvecka såväl sportsligt som kommunikationsmässigt lider mot sitt slut. Ikväll är allsvenskan över. Serien har varit avgjort i flera veckor när det nu är dags för sista allsvenska matchen och det finns ingen spänning någonstans. Inte ens någon anagonist riskerar åka ur och bjuda på lite skadeglädje. Officiella hemsidan eller blåvitt för den delen bjuder inte på någon extra krydda som lockar dit mig. Eller jo, hoppborgen hade lockat om jag vart 8 år. Men jag kommer självklart ta mig mig till Ullevi i eftermiddag.

Det verkar alltså inte bli någon officiell avtackning. Jag hade velat att Thomas Olsson fick en "avtackning" så jag får väl göra det här själv. -Tack Thomas för allt du gjort i blåvit tjänst! Sista säsongen blev inte för någon vad man hoppats. Du är nog inte så missnöjd ändå som slapp genomlida en röten höst i Göteborg och på köpet var och istället drog upp Åtvid till Allsvenskan igen.

Jag förstår annars blåvitt som verkar vilja hoppa över avtackning av de ledare och spelare som föses bort eller glider iväg á la Adam. Men jag vill ge ett stort tack Stefan Rehn, jag kommer aldrig glömma hur jag tryckte din hand och hur glad jag blev att se dig på Nefertitis konsert med Peps Perssons några veckor efter det blev klart att du skulle återvända som tränare.

Tack även Teddy och stort tack Jonas Olsson för de första framgångsrika åren.

Jag hoppas sista matchen ändå kan bjuda på bra fotboll, stämning och lite blåvita mål mot Peking så höstmörkret lyses upp och man cyklar hem med längtan i bröstet. Och vem vet, om blåvitt vinner kanske ändå Jonas Olsson & Co får en liten blomkvast efter matchen inför läktarna? För det vore ju konstigt om den enda klubb som avtackat honom på Ullevi var gais med den ironiska buketten de gav honom efter måndagens plattmatch.

Vid torsk ikväll är det nog definitivt uteslutet med eventuell avtackning. Busvisslingsorkanerna skulle inte vara nådiga så jag förstår att blåvitt avstått från att gå ut officiellt med att en avtackning skall äga rum.

----------------

Skall bli intressant inom kort annars att se hur en oberoende granskare kan komma fram till andra slutsatser än vad alla de offentliga dokument som Uppdrag Granskning byggt sitt grävande pekar på. Med tanke på hur stenrik Nils Wiberg är så är jag överraskad över att PF inte gått ut med att de tänkt stämma röven av SVT på amerikanskt manér om felaktigheter framkommit.

Det är en märklig situation man som supporter sitter i. Vanligtvis i allsvenskan så vädjar klubbarna till supportrar att sköta sig så föreningarna inte riskerar tappa sponsorer pga negativ publicitet, men för första gången ser man nu ett omvänt förhållande.

Inför det största negativa PR-ärendet sen skatteskandalen valde föreningens företrädare skygglappar och ville se programmet först när det sändes och man låg efter från start. Möjligheten till att förväg kunna planera och bidra till damage control valde man ledningen bort utan rimlig förklaring. Men med tanke på hur serien inleddes av de sportsliga företrädarna så ville kanske de affärsmässiga visa att de var på samma nivå. Kolla upp vissa saker i förhand verkar ju inte vara ledningens grej direkt. Blir ett intressant årsmöte att bevista framöver.

Intressant i eftermiddag skall annars bli att se hur många fans som har på sig årets matchtröja med Prioritet Finans på magen. Eller rättare sagt, det jag tycker skall bli mest intressant är hur många som dyker upp med PF bortklippt så som fans surrat om på nätet som en tyst (?) protest mot hur de snabba pengarna smutsat ner föreningen och som grädde på moset delat supporterleden ännu mer.

Angående Stahre så satt han förresten på N3 mot Gais och höll låg profil. Han fick alltså ingen biljett av blåvitt till kortsidan men det är förståeligt av en mängd anledning. Min far satt med några vänner på raden under, på sina vanliga platser som de köpt, och när det önskades lycka till framöver efter derbymatchen så tackade den kommande guldtränaren så mycket och hälsade att det bara kan bli bättre!
28 kommentarer:

 1. Stahre är inte välkommen

  SvaraRadera
 2. Tycker alltid man ska tacka av spelare och ledare som lämnar. Jag gillar inte heller Jonas Olsson men han + övriga fixade åtminstone ett guld som vi inte är bortskämda med på senare år!  Jonny

  SvaraRadera
 3. Fattar inte. Jonas borde hyllas som en hjälte efter sina otroligt framgångsrika år i klubben som spelare och tränare.

  SvaraRadera
 4. AVGÅ DIN IDIOT2011-10-23 11:27

  Stahre är Välkommen!

  SvaraRadera
 5. Klart Jonas ska hyllas!!!

  Jonny: "vadå gillar inte heller Jonas Olsson"??? Han är blåvitt och har gjort allt han kunnat för laget/föreningen, sen att han inte nått önskvärda resultat de två senaste åren behöver väl inte betyda att man inte gillar han, eller!?

  Jag tycker Jonas har stått upp för klubben. När det var som tyngst och många andra i hans position hade lämnat, så stannade han kvar för klubbens skull då de inte hade någon ersättare, beundransvärt enligt mig..

  Jonas förtjänar att hyllas tillsammans med Rehn och Teddy

  SvaraRadera
 6. STAHRE STAHRE PF PÅ MAGE!

  SvaraRadera
 7. Tycker själv att blåvitt borde spela i helt reklamfria tröjor idag.
  SÅsom i bilden här: http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/History/01/44/55/37/1445537_w2.jpg

  SvaraRadera
 8. 11:50

  Varför det?

  Bara för att du har svalt ett vinklat repotage från SVT med hull och hår?

  /J-T

  SvaraRadera
 9. Hopas verkligen på en respektfull inställning mot tränarna idag...

  SvaraRadera
 10. Självklart måste vi till Gamla idag. Självklart ska vi tacka av Jonas Olsson.

  Hur många hjärntvättade fans finns det? Alla riktiga fans stannar hemma i protest idag.

  Tacka av Jonas Olsson. Bland det värsta jag någonsin hört!

  SvaraRadera
 11. Idag stänger vi en säsong som inte direkt går till historien som den mest positiva...
  Hoppas dock alla uppträder värdigt idag när våra tränare går vidare mot nya utmaningar.
  Trots allt så gav de oss faktiskt det första guldet på bra länge!
  Ser nu alltmer fram emot nästa år som känns som en total omstart.
  Tips till Stahre: Använd gärna spelarna på deras rätta positioner och premiera snabbhet så kan det bli trevligt. (Bollen på marken är fräckt!)
  Tips till spelarna: Kom igen och avsluta snyggt idag.

  Krossa Peking!

  Vi är BLÅVITT - BÄST i Sverige!!!!

  //Don Matteo

  SvaraRadera
 12. Jonas Olsson valde att stanna ett extra år i klubben av ren egoism. Både vi supportrar och han själv visste att han inte skulle lyckas i år.

  Trots det stannade han av ekonomiska skäl. Det är inte att stå upp för klubben. Det är att utnyttja klubben!

  Ni som vill får gärna tacka av honom. Men efter det kommer ni för evigt vara stämplade som Gaisare.

  SvaraRadera
 13. Ni som tycker att man inte ska till Ullevi idag för att det har varit en dålig säsong och inte vill tacka av Olsson, NI är inga riktiga supportrar! Hur fan kan ni kalla er för riktiga supportrar när ni buar ut ert lag och skiter i att stötta dem i motgång, är man riktig supporter så stöttar man dem i medgång OCH motgång. "Ni som vill får gärna tacka av honom. Men efter det kommer ni för evigt vara stämplade som Gaisare." What?! Det är vi som är riktiga supportrar, det är du som är Gaisare. Gör IFK och oss supportrar en tjänst, gå aldrig mer på nån IFK match igen för du är en skam för oss supportrar och för IFK.

  Jag tyckte det var rätt av IFK att inte förlänga med Olsson MEN glöm inte det han har åstadkommit för IFK, första säsongen blev det guld när nästan ingen trodde på dem. Stahre är välkommen tycker jag, jag skiter i om han har tränat AIK, det är i det förflutna nu.

  //En riktig supporter

  SvaraRadera
 14. Nej det är inte att vara en riktig supporter att alltid och förutsättningslöst stötta i med- och motgång.

  Enligt dig ska vi alla vara som nordkoreaner och bocka och buga för övermakten. Man måste väl få vara kritisk om något är uppenbart fel som det nu är på många plan inom IFK. Supportrar som dig är bara naiva och bryr er egentligen inte. Ni bara stöttar även om klubben pissar på er - det är inte lojalitet, det är naivitet.

  /En riktig riktig supporter

  SvaraRadera
 15. Folk som snackar om vad "JO gjort för blåvitt".. han var 10ggr bättre som spelare än tränare.

  Kass matchcoach. Konstiga byten. konstiga spelarval. konstanta positionsbyten. Köp in en "anfallare och sätt honom som def mitt".

  REHN är den som skall taackas av. Utan honom hade vi inte fått guld 07.

  SvaraRadera
 16. En riktig supporter stöttar väl i medgång och motgång? Det är det jag och många andra gör, jag blir bara så irriterad när folk säger att dem vägrar att gå idag tack vare den här säsongen och då stöttar man ju inte i motgång. En supporter ska ju stötta sitt lag och pusha dem och inte säga "nä jag stannar nog hemma för dem är så jävla kassa så jag skiter i detta nu" eller nåt liknande. Jag går för jag älskar fotboll och jag älskar Blåvitt och för att tacka av Olsson, Rehn och Olausson för dem har gjort mer bra år än sämre år och om man ska sammanfatta det dem har gjort i klubben som tränare så har dem gjort det bra. 1:a första året, 3:a andra och cup-guld och 2:a tredje året och nu har det varit dåliga år dem två senaste.

  Självklart får man vara kritisk, var jag inte det förut? Sa ju att dem inte har gjort det bra dem senaste två åren och det var rätt av IFK att inte förlänga med Olsson och då är man ju kritisk mot tränaren också. Spelarna har inte heller gjort det bra denna säsongen men i vissa matcher har det sett väldigt bra ut. Jag har varit väldigt kritisk mot blåvitt den här säsongen men man får inte glömma att dem också har det tufft och då måste man ju hjälpa till som sagt att stötta dem och pusha dem så dem blir peppade och får den kämparglöden som dem har saknat i flera matcher. Du måste ha missuppfattat mig bara.

  //En riktig supporter

  SvaraRadera
 17. När fan har klubben pissat på dig?

  Det måste vara det dummaste jag har läst i hela mitt liv och då sitter jag ibland och läser insändare i AB när jag har tråkigt.
  Tror du på fullaste allvar att ALLA inte har gjort sitt bästa för att det ska gå så bra som möjligt??
  Tror du att JO/Mild/Rehn och alla dom andra inte är lika missnöjda som vi fans är oxo??

  Nej min vän du är ingen IFK supporter, du är ett djävla troll...

  SvaraRadera
 18. Stefans Rhens blue-white army! Jonas Olssons blue-white army!


  Länge leve Starhe...

  SvaraRadera
 19. Älskar man Blåvitt kan man inte älska Jonas Olsson eller Mild...

  /Går inte ihop

  SvaraRadera
 20. Vi hade tur som vann sm-guld

  SvaraRadera
 21. oj oj oj, vilket tjöt, gå på matchen gå på matchen, tacka jonas !

  har vart inne på alla hemma matcher i år, men nej idag ska jag inte gå,

  Har även köpt kanalerna så att jag kan se alla borta matcherna.

  men JO får inte mitt stöd under den sista matchen, han har gett mej för mycket lidande dom 2 sista säsongerna!

  SvaraRadera
 22. @15:02 Om du säger att du gillar Blåvitt men inte Mild är du antingen troll, gajsare eller 4 år!
  Större Blåvitt hjärta får du leta efter!
  Stick!

  SvaraRadera
 23. Vem fan betalar pengar för att se Lund och Stiller spela fotboll?
  Har inget förtroende för ledningen som ger dem kontrakt och låter dem spela.

  SvaraRadera
 24. Krister Karlsson2011-10-23 16:19

  Klippa bort PFs logga vore att spela UG och Hammarby rätt i händerna. Vilken IFK fientlig idé detta var.

  AIK sponsras av Svea Ekonomi som befinner sig i exakt samma bransch som PF. Inte f-n snackas det där om att klippa bort loggor. Istället är AIK stolta över det företag som brinner för deras lag. Men vissa hos IFK spottar på det företag som hostar upp 12 miljoner per år och ropar efter ICA (ruttet kött) alternativt NIKE/Adidas (barnarbete). Man tar sig för pannan!

  SvaraRadera
 25. Även om ingen av de stora antagonisterna åker ut tycker jag att det ska bli jävligt skönt att slippa Trelleborg.
  Visst ska vi vinna mot alla, men med några undantag, så har ju IFK alltid såna jäkla problem mot just Trelleborg. Särskilt på Vångavallen, har IFK slagit TFF där en enda gång sen dom kom tillbaka till allsvernskan? Nej, skönt ska det bli!

  SvaraRadera
 26. De som säger att man inte kan gilla Jonas Olsson, Håkan Mild och Blåvitt är ju förmodligen såpass unga att de inte ens upplevt de dagar då Håkan var aktiv spelare.
  Tänk längre än vad näsan räcker.. troll.
  Tack Jonas,Stefan och Teddy för den här tiden. Och lycka till Stahre! Du lär behöva det =)

  SvaraRadera
 27. Lasse i Götet2011-10-23 19:16

  Tack!

  Jag vill önska våra tre fd tränare lycka till med sina kommande arbetsuppgifter!!
  Ps:Guldet kan ingen ta ifrån er....

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.