torsdag 20 oktober 2011

Medias kopplingar och slutsatser är helt befängda

PRIORITET FINANS-GRANSKNINGEN. Det kanske finns de som tycker att jag går ledningens ärende nu, att jag stödjer Prioritet Finans och den bransch man verkar i eller att jag agerar med strutsbeteende. Men jag skiter i det, för jag måste bara ge min syn på det totalt onyanserade drev som just nu går mot min förening, IFK Göteborg. Ett drev där medias vinklingar och kopplingar är helt sjuka, och där man gör allt för att skapa rubriker och sensationer.

Jag såg Uppdrag Gransknings reportage igår och tycker det är helt sjukt att vissa sväljer allt med hull och hår, utan att ens öppna det kritiska ögat. Trots att UG är kända för att alltid vinkla saker något extremt åt det håll de själva önskar. Låt mig först kommentera tre punkter kring själva tillvägagångssättet för reportaget.

1. Man granskar alltså inte IFK Göteborg. Ändå vävs bilder på laget in under hela sändningen, ungefär som att det är föreningen man vill komma åt och ge skuld. I chatten efter programmet erkänner också företrädare för programmet på en rak fråga, att hade inte PF varit stjärsponsor till IFK Göteborg, då hade det inte blivit något program.

Detta säger väl allt egentligen. Man är egentligen inte ute efter att granska PF och deras affärer ordentligt, man vill göra kopplingen till IFK Göteborg för att göra sensation av det. För det är så Uppdrag Granskning jobbar. Man angriper det som är omtyckt av många, men även ogillat av lika många. Då får man starka åsikter och folk som blir upprörda. Då får man den uppmärksamhet man vill åt.

Men tydligen var inte den falang man hade bjudit in från Baraben.com tillräckligt åsiktsstarka eller upprörda för att få komma med i TV. Istället fick Räven uttala sig och hans lite starkare åsikter passade tydligen bättre. Jag respekterar Räven och hans åsikter men i det läget känns det inte som att han tittat på ärendet från båda håll, tex läst på PFs hemsida.

2. Tydligen kan man inte heller respektera folks önskemål från Uppdrag Granskning om att inte ställa upp på intervju. IFK Göteborg hade svarat i mail och samtal och varit väldigt tydliga om att man inte ville ställa upp i intervju i ärendet. Ändå dyker UGs programledare upp med en kamera i handen på deras kontor, i ett desperat försök att få sensationella kommentarer att kunna ställa emot Prioritet Finans.

3. Sen har vi Ali Fegans brev. Visst förstår man att det var skrivet med glimten i ögat, men jävlar vad klantigt. Trovärdigheten sjunker som en sten och detta innan ens själva reportaget har sänts.

För att nu komma till själva innehållet i reportaget, och hur hemska grejer det egentligen var man presenterade. Eller rättare sagt, vilka extrema "kopplingar" man gör som i det långa loppet leder till att kvällstidningarna sätter helt sjuka rubriker på artiklar som inte innehåller någonting. Här är ett exempel:


I GT såg det för ett par dagar sedan likadant ut. Men en bild på en Blåvit matchtröja på ena sidan och en bild på en Bandidos-väst på andra. Emellertid är den bilden nu borttagen. Man insåg väl hur sjuk den kopplingen var och tog sitt förnuft till fånga.

Men Aftonbladet breder på i vanlig ordning. Låt oss nu titta på den här "kopplingen" och hur i hela världen det blev så här galet.

I programmet framkommer alltså att PF har köpt fakturor av ett företag som heter Sicura i Europa AB. Innan vi går vidare skall man tänka på en sak här. Aktiebolag i Sverige är egna juridiska personer. Alltså, när man gör business-to-business som PF gör, så undersöker man själva aktiebolaget som man skall göra affärer med, och inte personerna bakom det. Så, vågar jag påstå, gör för nog varje övrigt företag i det här landet också.

Det är med andra ord ganska starkt att kräva att PF skall börja gräva kring de befattningshavare företaget har. Men det tycker inte Uppdrag Granskning. De tycker till och med man skall ta det längre än så.

För i företaget Sicura i Europa AB, som PF köper fakturor av i 40 dagar, så sitter en VD som skriver på sin Facebook (!) en förkortning som kan knytas till Bandidos. Det har även framkommit i polisförhör att ledande personer i det här företaget har anknytning till personer som i sin tur har anknytning till Bandidos. Denna research tycker tydligen UG att PF skall göra med alla sina tusentals kunder.

Så man skall alltså undersöka företagens befattningshavare, gå in och läsa på deras Facebook där man skall tyda förkortningar, och man skall även lyssna på polisförhör där företagets befattningshavare kopplas till personer som har med Bandidos att göra. Då skall alltså PF också göra undersökningar på dessa personer som nämns i polisförhören, och kolla upp dessa så att inte de kan ha kopplingar till några kriminella grupper. Ni hör ju själva hur befängt det låter.

Så här skriver PF själva om företaget på sin hemsida:

"SICURA I EUROPA AB
Första fakturaköpen: 2010-08-13
Sista fakturaköpen: 2010-09-23

Prioritet Finans genomförde innan avtal tecknades en granskning av bolagets legala företrädares, dess identitet samt dokumenterade underlaget för granskningen. Allt enligt den vid Finansinspektionen registrerade policyn till förebyggande av penningtvätt och annan ekonomisk brottslighet. Motsvarande granskning har ägt rum avseende den borgensman som har påtecknat avtalet mellan Prioritet Finans och Sicura i Europa AB. Granskningen innehöll ingen information som gav Prioritet Finans anledning till att misstänka att företrädarna inte skulle vara seriösa.

Härutöver gjordes en kreditutvärdering och kontroll avseende bolaget. Inte heller denna granskning innehöll någon information som gav Prioritet Finans anledning att misstänka att bolaget inte var seriöst.

Under den löpande affärsrelationen framkom dock information som gav Prioritet Finans anledning till misstanke att verksamheten inte var seriös. Prioritet Finans avbröt då avtalet.

Härefter har en polisutredning inletts och Prioritet Finans samverkar med berörda myndigheter.

Sicura i Europa AB har föranlett Prioritet Finans väsentliga kreditförluster.
UG påstår att Prioriet Finans skulle ha skickat ut fakturor till Sicuras kunder trots att bolaget inte fanns kvar och att konkursförvaltare är inkopplad.
UGs påståenden är osanna. Vårt avtal med Sicura upphörde under september 2010. Bolaget försattes i konkurs först den 9 februari 2011, dvs närmare ett halvår efter att avtalsrelationen hade upphörts.

UG påstår vidare att Sicura skulle ha kopplingar till Bandidos. Uppgiften är helt ny och okänd för Prioriet Finans. Vilken grund UG har för sin uppgift är okänd och kan därför inte kommenteras. Dock kan konstateras att medlem i UGs redaktion har kopplingar till personer som har verkat inom Sicura.

Prioritet Finans har ingen information om att företrädare eller borgensman för bolaget skulle vara dömda för ekonomisk eller annan brottslighet."
Och det är detta som leder till att kvällstidningarnas redigerare går i spinn och på ett "enkelt" sätt kan koppla ihop IFK Göteborg och Bandidos i samma mening. Det är så sensationsmedia fungerar.

Det är lätt att gå ut direkt efter ett sånt här program och säga "IFK skall inte ha med de här skurkarna att göra! Det är en smutsig bransch och IFK måste säga upp avtalet" osv. Men då gör man misstaget att inte se saken från båda sidor. Nu menar inte jag att allt UG säger var påhittat. Visst kan det vara så att PF gör tvivelaktiga affärer. MEN om så är fallet så är det nu upp till polisen och ekobrottsmyndigheten att utreda, och så vitt jag vet är ännu inte PF dömda i något mål för saker som UG påstår i sitt hopkok från igår.

Jag förstår om folk är upprörda men för guds skull. Sitt ner i båten och låt berörda parter sköta sitt. Om Prioritet ägnar sig åt olagligheter får man väl ställas inför rätt och det är klart att då hamnar saken i nytt ljus. IFK Göteborg har gjort helt rätt hittills och skall bara avvakta till det här drevet lägger sig på sansad nivå igen. Ali Fegan får försöka fortsätta trolla ihop reportage för den här gången gick han bet. Och kanske lugnar till och med Peeman ner sig inom ett par dagar...


100 kommentarer:

 1. Strålande samanfattning av ett sjukt repotag hoppas folk som skriker högt kan läsa detta och försöka tänka innan man skriker om att riva sponsoravtal osv, Fan det är ju Brajarens huvudsyfte med det hela. Hasse

  SvaraRadera
 2. bra skrivit!
  tror dock att om det i det fulla materialet funnits fog för en förundersökning om penningtvätt så har väl berörd utredare på EBM begått tjänstefel när han i så fall inte agerade när UG la fram bevis mot PF.

  tycker hela historian bottnar i en dold agenda något som jag också påtalade när jag anmälde inslaget till granskningsnämnden igår kväll

  SvaraRadera
 3. Mkt bra sammanfattat Erling.

  SvaraRadera
 4. http://en.wikipedia.org/wiki/Six_degrees_of_separation

  Varför inte gräva fram lite långsökta kopplingar t.ex mellan AIK och Nazi-tyskland och tipsa redaktionen om detta? Det är ju helt sjukt att något AIK-fans kusins farfars bror stred för HITLER i kriget?!???

  SvaraRadera
 5. Kung Erling levererar igen!

  SvaraRadera
 6. Passar på att dra ett göteborgskämt.

  Repotaget var precis som IFK's spelide

  Bara massa långbollar hela tiden

  HE HE HE HE HE

  SvaraRadera
 7. Kom igen nu... MC-västar till våren att spela i ;) Pengar, pengar, pengar o ingen moral

  SvaraRadera
 8. Jag tycker ni har fel. Fråga alla som har ett aktiebolag som jag och många andra. Inget seriöst bolag skulle någonsin betala ut pengar med check till fel person eller privata bankkonton. Det är enbart för att fuska och gynna kriminella. Finns inget försvar för det, inte på något sätt.

  Jag tycker dessutom vi måste kunna kräva mer av Blåvitt än att folk/företag ska vara dömda innan klubben reagerar som många pratar om. Finns det ingen moral kvar i Blåvitt längre?

  Uppenbarligen inte då vi spelar i rosa tröjor, Mild sitter kvar som sportchef och vi har en AIK-tränare. Snart borde vi spela matcherna i Scandinavium som den hockeyklubb vi blivit.

  /Alla jobbar svart i Göteborg

  SvaraRadera
 9. blåvita flingor20/10/11 10:52

  men grundpremissen är ju att prioritet finans, ett bolag ingen känner till, dyker upp och med en helvetes hög pengar köper finaste platsen på sveriges vackraste tröja, hos sveriges mest älskade fotbollslag.
  hur kan man inte då förstå att det är det som gör prioritet finans intressanta att granska? självklart är det det som är den utlösande faktorn.
  PF försöker köpa sig legitimitet och en plats i finrummet. blåvitt ger dom den platsen. den journalist eller normalt kritiskt tänkande människa som inte tycker det är spännande behöver syresätta hjärnan.

  SvaraRadera
 10. Jag håller med dig ang kopplingen och vinklingen till Blåvitt, den är osmaklig och sensationslysten. Däremot tycker jag att du ger dig in i grumligt vatten när du skall försvara PF, orkade inte ens läsa klart skiten. Det är inte vårt jobb som supportrar att hålla ett fifflande inkassobolag om ryggen. Nej ut med skiten från våra tröjor snabbt som fan. Sen håller jag som sagt helt och hållet med dig om UG, jävla sopredaktion.

  SvaraRadera
 11. Vill gärna se bilden med Janne skjutjärn och VD:n för Sicura tillsammans, att dom har umgåts privat är ingen hemlighet, därav ingen J.J i repotaget.

  SvaraRadera
 12. TACK ERLING!

  Har gjort samma analys, men har inte orkat skriva ner det bara.

  Har bara varit djävligt irriterad på att UG bara fokuserade på Blåvitt och till slut i chatten erkände att det var drivkraften bakom

  /Franz

  SvaraRadera
 13. Snacka om att köpa allt Prioritet säger och förkasta alla bevis som lagts fram som nonsens. Du är en duktig idiot (ursäkta uttrycket), Erling.

  SvaraRadera
 14. Blåvita flingor, det finns en väldigt massa bolag som tjänar otroliga pengar som "inte syns". Det betyder inte att de gör olagliga affärer eller?

  SvaraRadera
 15. Optimus Prime20/10/11 11:01

  anonym 10:52/ Säg inte "ni". Kolla på Frankies och Peemans tidigare blogginlägg i ämnet, är nog inte alla på baraben.com som håller med om den här förvirrade medlöparens bloggpost.

  SvaraRadera
 16. Anonym 20/10/11 10:52

  Har du verkligen ett företag? Eget?
  Gör du verkligen kontroll av din kunds kunds kund?

  Har du bra lönsamhet?

  Isf, jobbar du säkert bara med svarta affärer ...

  /Franz

  SvaraRadera
 17. Johan Spiik20/10/11 11:10

  Men bevisbördan är väl i slutändan ändå relativt stark i detta inslag. Det är ju tydligt att Prioritet Finans är inblandade i tveksamma affärer, som enkelt går att kolla upp via skattekontoret och andra myndigheter. Då känns det väl som att med tanke på IFK Göteborgs oerhört starka varumärke (enda idrottsklubb på topp 100 listan över Sveriges starkaste varumärke)att granskiningen av dem eller det bolag som ska pryda framsidan av tröjan borde väl vara lite mer omfattande från ledningens sida i IFK Göteborg? Sen visst inget åtal finns ännu så man får väl undersöka detta nu innan man förhastar sig om vilken handling som kommer att utföras.

  SvaraRadera
 18. Att försöka hålla PF om ryggen och låtsas som detta bolag skulle vara seriöst, bara för bolagets företrädare inte är dömda. Är ni på riktigt ? En sämre text än den som Erling levererat är svår att finna. Hur många seriösa bolag har kopplingar till kriminella MC gäng ? OK göm huvudet i sanden, ta emot fulpengar och fortsätt med långbollarna. Skit i varifrån pengarna kommer. Blir nog bra.

  SvaraRadera
 19. blåvita flingor.20/10/11 11:11

  anonym 11:01
  ja det är klart det finns, men vad har du för föreställningar om hur journalistik bedrivs egentligen?
  när blåvitt upplåter frontplåten på tröjan till ett bolag som kommer från ingenstans väcker det ju uppmärksamhet och nyfikenhet.
  sveriges populäraste fotbollslag + relativt okänd sponsor från inkasso/finansvärlden = klockren granskning.
  sveriges populäraste fotbollslag + stjärnsponsor med skumraskaffärer = publicerad granskning.
  helt klockrent även om det svider.

  sen om du någon gång sett UG så borde du rimligen också veta att det genom åren är rätt många andra bolag/organisationer/myndigheter som granskats. alla antydningar om konspiration mot blåvitt känns ovärdiga.

  SvaraRadera
 20. Anonym 11:11 har du ens läst texten?

  De kopplingar till MC-gäng du pratar om är mer långsökta än Hjalles längsta långboll!

  SvaraRadera
 21. Verkar lite fishy visst. Men så tror jag det skulle vara om man granskade vilket bolag som helst i den där branschen. De drar ju till sig kriminella såklart. Inslaget va rätt kasst hur som helst. Och så länge de inte är dömda så tycker jag inte Blåvitt ska bryta något kontrakt. Om de ens kan det. Tror faktiskt inte det. 

  SvaraRadera
 22. Bra skrivet Erling! Skönt att du vågar stå för vad du tycker.

  Så länge inte PF döms för brott mot svensk lag så finns det ingen anledning att bryta samarbeten eller liknande. Skulle PF vara så smutsigt som UG gör gällande så skulle ju ekobrott satt dit dom för längesen. UH har gjort så många svaga reportage att jag har tappat allt förtroende för dem, riktigt usel journalistik emellanåt. PF har dessutom bemött många av UG:s påståenden på ett övertygande sätt, och i dagsläget är det endast ord mot ord. Återigen, bra skrivet!

  SvaraRadera
 23. bra skrivet. UG är inte objektiva utan har ett sjukt vinklat program...

  SvaraRadera
 24. Vill tacka janne ovan för att han anmält. Har mailat UG och påtalat vad jag tyckte om deras progranm.

  SvaraRadera
 25. blåvita flingor20/10/11 11:21

  anonym 11:18

  vad menar du när du hasplar ur dig "vinklat"? att tesen som drivs inte ligger i linje med hur du tänker? utveckla gärna.

  SvaraRadera
 26. Men för helvete killar, tänk lite! Vad var det för siffror som nämndes i reportaget? PF omsätter omkring 4200 miljoner kronor. De här beloppen handlade om vaddå, 40 miljoner kronor max? Tror ni seriöst att PF har en agenda där dom riskerar att förlora ALLT för att öka sin omsättning med mindre än 1%?

  Skitbra skrivet Erling. Vänta tills någon blir dömd innan ni hoppar ur skinnet. Jag tycker det lät som extremt lite substans i vad UG hade att komma med, likaså de icke fotbollsintresserade som jag såg programmet med. (Och jag höll en extremt neutral ställning)

  Jädrar vad lätt det verkar vara att lura massorna. "Lite mystisk musik i bakgrunden, aha, här är det något som är lurt! Han den där verkar vara boven!"  @10:52:
  Det var ett jävla tjat om dom rosa tröjorna. Herregud. Mellanstadiet?

  SvaraRadera
 27. bra skrivet. UG är inte objektiva utan har ett sjukt vinklat program...

  SvaraRadera
 28. 11.03 Franz:

  Jag har ett eget bolag. Jag gör endast kontroller av mina kunder i eget syfte så jag inte ska bli lurad, inte vad gäller penningtvätt mm.

  Skillnaden är att jag i min verksamhet inte har den skyldigheten enligt lag. Det har PF. Jag jobbar inte heller i en sådan bransch så det behövs.

  Jag hotar och gör heller inte business med Bandidos, Naserligan och andra grovt kriminella vilket du uppenbarligen tycker är ok...

  Jag gör något så osexigt som tjänar pengar på helt laglig väg. Kanske är det inte så tufft i nuvarande macho-Göteborg.

  SvaraRadera
 29. Riktigt bra skrivet! Sen önskar jag allmänt att vi slapp ha ett vidrigt inkasso bolag som stjärnsponsor oavsett om dom gör skumma affärer eller inte.

  SvaraRadera
 30. Silar mygg och sväljer kameler allt för 12 millar om året?

  SvaraRadera
 31. Erling riktigt bra skrivet. Du håller för hög klass för att kunna bli en journalist och få betalt.

  SvaraRadera
 32. Vad fan är det för fel med rosa tröjor föressten? Otrygga i er manlighet? Skärpning!

  SvaraRadera
 33. Jag vet inte om jag håller med Erling i det här inlägget. Visst lyfter du fram fakta som talar till viss del mot UG's granskning men du utelämnar också en hel del väsentlig information som man bör ha i åtanke vad det gäller det här. Uppdrag Granskning är inte vilket program som helst, det brukar finnas viss substans i det dom säger och dom har inte råd att göra bort sig. Varför i helafriden skulle Ali sätta sitt och UG's rykte på spel för löst sammansatta idér?

  Dom erkände att dom gjorde reportaget tack vare att det var IFK's nya stjärnsponsor. TACK UG, FÖR ATT NI GJORDE DET VI BORDE GJORT FÖR LÄNGE SEN!

  Att det ens finns halmstrån för UG att greppa i det här reportaget tycker jag är tillräckligt för att man överhuvud taget ska reagera mot klubbledningen. Pengar i all sin ära men IFK har sitt varumärke att tänka på!! Den här verksamheten är som sagt laglig men den är också jävligt smutsig, de facto, säger folk annat så är det nog att det överhuvudtaget finns en diskussion huruvida det är en smutsig bransch eller inte.

  Om inte annat, efter det här reportaget är PF's rykte redan förstört, jag köper det UG kom fram till, helt klart.
  Att man inte ställer upp i intervju vare sig från blåvitts eller PF's sida tycker jag bara tyder på osäkerhet, istället väljer man att skriva pressmeddelanden på sin hemsida?
  Nej det ligger minst sagt en hundbegravd här.
  Sen att folk är fruktansvärt naiva och inte vill se sanningen för vad den är, Frankie har redan i sitt senaste inlägg varnat för rabiata inlägg.

  Så vad är då slutsatsen i UG's (inte medias dock) reportage, för att ge ett svar till Erling?
  - Man visar bilder på UEFA cups guldet, man intervjuar en go gubbe som räven, man gör allt för att blåvitt ska framställas som "Hela folkets lag" (för dom som redan inte visste det.) Sedan understryker man gång på gång vilken stark symbol framsidan på våran matchtröja är, hur stark förknippad den är med godhet och fin historia. "Den finaste platsen ett företag kan få synas på" säger dom. Sen visar dom vad dom kommit fram till i sin reaserch på PF och det visar sig att dom har gjort TVIVELAKTIGA affärer. Vad är befängt? Blåvitt är ett starkt varumärke, har (hade?) starka ideal och nu får en förfinad gangsterverksamhet synas där?

  Oavsett vad för skumrusk affärer ICA hade så är det en MATBUTIK.
  Prioritet finans är ett Inkasso företag. Inkasso företag rimmar illa med andra varumärken så som blåvitts.

  Tillsisst, stå på dig peeman! ;)

  SvaraRadera
 34. Erling fortsätter sina försök att fjäska in sig hos Blåvitt för att få ett jobb där en dag. Patetiskt är min analys.

  SvaraRadera
 35. Hela grejen är att IFK Göteborg är ett så starkt varumärke. Blåvitt är inte som alla andra, det är därför "vi" granskas.

  Det kan tyckas orättvist för de mindre vetande här men vi granskas för att vi är stora och populära. Vi är några som man bryr sig om. Därför blir det viktigt vilket företags logga vi har på tröjan.

  Vi är inte GAIS eller ÖIS. Tänk på det. Vi är Blåvitt - Sveriges starkaste varumärke inom idrott. Vi är viktiga!!

  SvaraRadera
 36. Mössan, du skriver:

  "Uppdrag Granskning är inte vilket program som helst, det brukar finnas viss substans i det dom säger och dom har inte råd att göra bort sig. Varför i helafriden skulle Ali sätta sitt och UG's rykte på spel för löst sammansatta idér?"

  Vet inte om jag håller med dig där. UG har gjort bort sig väldigt många gånger förut och kommer göra det igen. Det tror jag ALLA i viss mån kan hålla med om. Till och med SVTs chef Eva Hamilton. Hon var ju tex inte var helt nöjd med UGs arbetsmetoder i förra veckans program.

  SvaraRadera
 37. Utmärkt skrivet! Låt moralkäringarna gå och runka med journalistpatrasket som bara är ute efter att hata och hetsa och skapa "sensationer" av ingenting. Tack Prioritet för att ni generöst stöttar IFK och ni andra moralfittor kan dra åt helvete!

  SvaraRadera
 38. Eva Hamilton var inte nöjd för att de granskade en av sina egna. Skulle vilja vända det tvärtom.

  Heder åt UG för att de granskar en av sina egna.

  SvaraRadera
 39. Nyckel orden där är "brukar" och "viss".
  Klart det finns tvivelaktigheter, men jag poängterar också problematiken med att det överhuvudtaget förekommer ett reportage som detta.
  Å andra sidan tror jag inte Michael Moore hade gjort den här granskningen bättre, jag hävdar att det UG kommit fram till är mer än nog för att ifrågasätta PF's varande på sveriges finaste företagsexponerings.

  SvaraRadera
 40. 11.59:

  Gaisare eller Frölunda Indians supporter?

  SvaraRadera
 41. Du är media, Erling.

  SvaraRadera
 42. Det är väl inte särskilt konstigt att Prioritet blir intressanta när dom sätts på en av sveriges mest folkkära tröjor (som ug dessutom påpekar flera gånger). Det är väl samma som det var med Obol-härvan för ett par år sedan, utan idrottskopplingen hade det antagligen inte fått lika stor uppmärksamhet.

  Sen är det väl inte direkt någon överraskning att aftonbladet och gt gärna sätter en sensationell rubrik på en artikel, du är inte den första som genomskådar deras försäljningsknep.

  För mig spelar det ingen roll att Prioritet inte är dömda eller åtalade för ekobrott. Faktumet att de förekommer i andra brottsutredningar samt att de, som inslaget visar, inte verkar ha några problem med att göra affärer med tveksamma bolag är orsak nog för att smutsa ner blåvitts varumärke

  SvaraRadera
 43. Det är väl uppenbart att Prioritet Finans är ett uselt företag? Det tråkiga i den här soppan var ju att IFK fick sota för det.

  SvaraRadera
 44. tack erling, grymt skrivet

  SvaraRadera
 45. Riktigt bra skrivit Erling!

  Riktigt tragiskt att se alla människor som sväljer allt som UG visar med hull och hår och kräver både det ena och det andra.
  Gör PF fel så kommer de bli straffade av korrekt myndighet (dvs inte av UG..) och då kan IFK börja prata om att bryta ett eventuellt sponsorsamarbete.

  SvaraRadera
 46. UG vill sätta fingret på ett samhällsproblem ett allvarligt sådant. Inkasso företag som gör affärer med kriminella sk vittvätt har väl funnits en tid. Nu fick de chansen att skära av den ytan för för gäng kriminella o fin kriminella. Efter det här kommer inte elitföreningar utan väldigt starka garantier göra ett samarbete med inkasso företag. Ändamålet har helgat medlen för UG där vår förening blivit ett offer.

  dåligt för oss bra för sverige

  SvaraRadera
 47. Måste erkänna att jag personligen inte har särskilt stort förtroende för UG och inte är helt övertygad om PF's skuld. Tyvärr tror jag inte att det spelar så stor roll då skadan redan är skedd för blåvitt oavsett om PF gjort fel eller ej. (Sen kan man diskutera om det över huvud taget är rätt att IFK sponsras av ett inkassoföretag.)

  Kan inte se att styrelsen gjort något fel när de vägrat svara på frågor från UG. Jag har aldrig varit med om att någon som granskats av UG kommit ut som vinnare efter att ha intervjuats. Där är jag övertygad om att de inte tar med intervjun om man lyckas svara bra och annars klipper ihop den så att det ser illa ut för intervjuoffret.

  SvaraRadera
 48. Konspirationsteorierna mot UG och media känns jävligt Gais....

  Vet inte om artikeln är pinsam eller upprörande, får fundera ett tag

  SvaraRadera
 49. Erling : BRA skrivit!
  Sedan kan man ju alltid föra en nyanserad debatt om att ha ett finans bolag som sin största sponsor.
  Men det är ju en helt annan sak.

  Den känslan som väldigt många har redan innan programmet sändes är ju att finansbolag används till att tvätta svarta pengar.
  Att påstå och anklaga någon för någonting är lätt,bevisa är svårt så sitt ner i båten allesammans och avvakta vad polisutredningen säger. Om det nu finns någon för möjligheten finns att UG är ute och cyklar utan händerna på styret.

  SvaraRadera
 50. Jonas Abrahamsson kommer nog att få se sig om efter ett annat jobb när styrelsen gör bedömningen att detta skadar IFK Göteborg.

  SvaraRadera
 51. Bra Erling!
  UG gör en höna av en fjäder.

  Sen tycker jag 12 miljoner är för lite. Sverige är ett rikt land med stora företag som tjänar enorma pengar.
  Varför inte att avtal som ger 100 miljoner om året vilket kan göra att vi når målet om återkommande europaspel.
  De företagen finns i Sverige! Jobba på det!

  SvaraRadera
 52. Glennantenn20/10/11 14:01

  Erling:
  gôtt att du står upp för blåvitt.
  Det är inte helt osympatiskt.
  Men faktum kvarstår, PF har gjort sig en rejäl hacka på bl.a. "elaka pengar". Orden "elaka pengar" kommer från Nils W när han samspråkar med en grovt kriminell person.

  PF kommer aldrig bli fällda av ekobrottsmyndigheten. Men vårt kära IFK Göteborg har solkats ned av ett riktigt sketföretag.

  Det är inte värt 12 miljoner!

  Klubbledningen har visst prov på sanslöst dålig kompetens gällande värvning av spelare.
  Vi hamnar efter Gais och Häcken i tabellen och vi spelar en sjukt tråkig fotboll.
  Noll avslut på mål mot GAIS.

  Vissa lite stake nu för helvete.
  Riv bort PF från vår matchtröja. Nu!!!!

  SvaraRadera
 53. Tjäna Erling, är en företagare i människohandelsbranchen, inte blivit dömd för nått, men tänkte ändå putsa till fasaden genom att synas på ert fina forum. Ni kan la höra av er för fler detaljer så ska vi nog kunna se till att det här blir riktigt lönsamt samarbete.

  SvaraRadera
 54. @14:17
  Då kan vi ju ta och diskutera om det är särskilt vettigt att ha någon från människohandelsbranschen som sponsor, även om du inte har blivit dömd för brott. Jag tror de flesta är överens om att nej, det är inte vettigt.

  Inkassobranschen är inte detsamma som människohandelsbranschen. Jag gillar tanken att ett litet företag som behöver pengar snabbt för att köpa något viktigt kan sälja sin faktura för att hålla sig konkurrenskraftiga eller undvika att tappa kunder. Det är absolut inget fel i det.


  För övrigt: Moget inlägg.

  SvaraRadera
 55. Vinkel hit och vinkel dit. Alla journalistiska produkter måste ha en vinkel annars blir det som att läsa telefonkatalogen. Skärmdumpen från AB är ett praktexemplar på rubriksättning från en kvällstidning. Den är långsökt men är den
  osann?

  "Man granskar alltså inte IFK Göteborg" Tur är väl det kanske. "Man angriper det som är omtyckt av många, men även ogillat av lika många. Då får man starka åsikter och folk som blir upprörda. Då får man den uppmärksamhet man vill åt."
  Det finns ingen bristande logik i det. Och de som verkligen blir upprörda, så där så att det hänger i även efter Sportnytt 22 00,
  blir det av fel anledning.

  Jag kan inte för mitt liv förstå hur man som IFK anhängare kan fokusera på någon slags smutskastning av föreningen, när man har en ledning som uppträder som de gör. De vill INTE se inslaget i förväg, de ställer INTE upp på intervjuer och har sålt
  landets mest klassiska tröjplats till högstbjudande UTAN FRÅGOR.

  Oavsett skuldfrågan hos PF, oavsett kopplingar hit och dit, varför är IFK ute i den miljön och gör affärer? Att man inte förstår
  sitt eget värde mer än så är helt otroligt.Det är pinsamt. Så mycket var landets starkaste idrottsvarumärke värt.

  Det ett så i grunden oproffessionellt beteende att man som supporter borde vara mer orolig för det istället, än för ett TV-program. Är det sådana människor som ska styra IFK med den historik klubben har? Förvalta det arv som finns och avstyra nya
  klavertramp som det på 00-talet?

  Fotbollsverige har åter fått ett smärtsamt bevis på vilka det är som styr landets klubbar. Det är människor som använder
  hjärtat främst i alla frågor, ett hjärta klubbfärgat och bultande utan någon koppling till det som sitter över axlarna.
  Amatörmässigheten har inga gränser. Men det är inte så konstigt egentligen, de sitter på ett mandat från männsikor som resonerar på samma sätt. Det är därför detockså kan fortsätta.

  Och det är därför allt går åt heeelveeete för fotbollssverige.

  SvaraRadera
 56. Riktigt bra inlägg både innehåll och hur det är formulerat.

  Det är ca 1 % av PF omsättning som kommer från de "kriminella". Om man minns rätt.

  Undra hur stor del av Casion Cosmopols omsättning som är pengatvätt? Eller Svenska Spels? Svenska spel som är en av idrottsrörelsens största sponsorer.

  Men det UG gör bra är att man skapar rubriker och uppmärksamhet till sitt program, därav valet av IFK Göteborg. Man vill ju "locka" tittare. Precis samma som när kvällspressen gör rubriker och artiklar så är det ju för att sälja tidningar och öka antalet klick på nätet.

  UR den synvinkeln har UG lyckats bra med repotaget.

  Så länge PF inte är dömda och kan påvisa att man har rent mjöl i påsen finns det absolut ingen anledning att bryta samarbetet med PF.

  SvaraRadera
 57. Hells Angels gör affärer med AIK s huvudsponsor!
  Jag såg nämligen en kille med HA väst som köpte ett lock Åbro pilsner på bolaget.

  SvaraRadera
 58. Räcker det inte med att man har betalat ut checkar till privatpersoner som inte är lagligt skrivna på företaget? Bara det är tecken nog på skumraskaffärer..

  SvaraRadera
 59. Hehehe, kul att ni försvarar kriminella. Nä Götet, gör om och gör rätt....Losers.

  SvaraRadera
 60. Anonym 20/10/11 15:08

  AIK med ÅBRO står ju för kvinnomisshandel. Män som köper åbro öl och sen slår sina fruar. UG var är ni nu?

  SvaraRadera
 61. Anonym 20/10/11 11:31

  Bra!

  Då borde du väl veta hur mycket jobb det innebär och hur befängt det kravet på Blåvitt är.

  Varför kollar du inte dina kunders kunder?

  SvaraRadera
 62. Vem fan bryr sig om AIK's stjärnsponsor? Det är ett lag med ett fruktansvärt dåligt rykte, inte konstigt att det är ett företagsnamn som gör öl på deras tröjjor..

  släpp det och fokusera på blåvitt!

  SvaraRadera
 63. Kom igen nu... MC-västar till våren att spela i ;) Pengar, pengar, pengar o ingen moral

  SvaraRadera
 64. hankins morsa20/10/11 16:32

  "
  I GT såg det för ett par dagar sedan likadant ut. Men en bild på en Blåvit matchtröja på ena sidan och en bild på en Bandidos-väst på andra. Emellertid är den bilden nu borttagen. Man insåg väl hur sjuk den kopplingen var och tog sitt förnuft till fånga.

  "

  Tilläggas kan väl att det var din gode vän hankins som stod för den artikeln, som även är skribent här. Dags att rensa i leden???

  SvaraRadera
 65. Erling - varför väljer du att bara ta upp den svagaste kopplingen i UG´s reportage? Telefonavlyssningen mellan Prioritet Finans VD och en medlem ur Naserligan, affärsmötet på en parkeringsplats på Backaplan (!), samt de andra exemplen väljer du att att utelämna. Det är ju den sammanlagda bilden av Prioritet Finans och deras uppenbart tvivelaktiga affärsmoral som gör det väldigt problematiskt att ha dem som stjärnsponsor.
  Jag vill inte att mitt älskade blåvitt ska förknippas med något som ens andas kriminalitet, framförallt inte på bröstet av den finaste fotbollströja som finns. Det är helt enkelt inte Blåvitt!
  Jag hoppas att styrelsen kommer göra allt de kan för att snarast möjligt bryta avtalet med Prioritet Finans.

  / Erik på N1

  SvaraRadera
 66. Fascinerande med människor som inte klarar av att tänka för fem öre... många sådana här.

  Om någon tycker att mötet i bilen var svinigt bör de nog tänka om. PF säger tydligt att deras kreditavdelning inte godkänner svarta affärer. Sedan att just den säljaren inte helt vill avfärda affären är inte så konstigt men PF som företag skulle alltså tydligt säga nej.

  Åklagaren är också oerhört imponerande... "Detta är alltså ett tecken på tydlig pengatvätt. Jag misstänker att säljaren kanske, eventuellt, nog, kanske, förmodligen kommer att gå vidare och inte säga nej, eventuellt, kanske...". Buhu muhu.

  Vidare måste det finnas någon nyans. Om vi skulle granska ICA-bankens kunder skulle nog ett och annat komma fram också... kan garantera att ICA också gör vissa tveksamma affärer.

  SvaraRadera
 67. Nicko & Pulver20/10/11 17:00

  Jag skall göra en enkel sammanfattning om vad programmet igår handlade om. Många här tycks ju inte fattat ett smack.

  När Prioritet får en ny kund så visar måste företagaren visa legitimation och en kotroll mot UG görs. Där ser man bland annat om ägaren av fakturan har näringsförbud. Man kollar också med kunden på fakturan är ok. Är allt ok, så köper Prioritet fakturan. UG gick ett steg längre, man kollade upp kopplingar dessa företagare hade. Ett av fallen användes en målvakt, som var helt ren, vilket är svårt för Prioritet att kolla då man ofta gör kontrollen medans kunden väntar. UG har haft ett halvår på sig att granska dessa personer. Frågan man vill ställa FI är hur långt en kontroll måste gå. Skall Prioritet tvingas satsa ett halvår för att kolla upp tänkbara kunder? Är det verkligen rimligt att Prioritet skall in på företagarens Faceboook-sida och där se att han skrivit "Support your local Bandido"? Det tror jag inte ens FI tycker.

  SvaraRadera
 68. Baraben med Erling i spetsen försöker vinkla det här till att UG ljuger, så är det givetvis inte.

  Men vi vet ju alla att Erling har tungan så långt upp i arslet på Mild att den snart slår i tänderna. Så att han väljer att förlöjliga det som påvisats och kalla det "vinklat" var ju knappast oväntat.

  SvaraRadera
 69. Senaste anonym:
  UG har till coh med blivit fällda i granskningsnämnden för brist på saklihet och objektivitet för tidigare program. Nu vet du.

  SvaraRadera
 70. Hej!

  Undrar lite var du jobbar.....Jag håller med dig om att UG vinklingar och hunger efter uppmärksamhet gör att dom "rider" på vårt kära IFK:s varumärke så där har du helt rätt och jag är lika förbannad som du är. Däremot går du in och försvarar PF och hur dom jobbar utan att veta. Jag har varit i finansvärden tillräckligt många år för att direkt förstå att det inte står helt rätt till inom PF. Varför träffar en representant från PF en blivande kund utanför en butik på Backaplan??? Vi pratar om ett företag som omsätter miljarder...;-) Varför betalar man i 3 omgångar ut ca 1,2 miljoner till en person i form av checkar på sitt kontor? Vi pratar om ett företag som omsätter miljarder... ;-) Varför betalar man ut pengar till privata konton, när det är ett AB som sålt fakturan?, Vi pratar om ett företag som omsätter miljarder... ;-). Prata med bankfolk eller människor som driver ett eget AB så inser nog även du att det luktar bränt. Det kanske hade blivit ännu intressantare om UG hade kolla upp bakgrunden hos ngr av de anställda på PF.... INGEN RÖK UTAN ELD. IFK: TACKA PF FÖR TIDEN OCH VÄLJ NÅGON ANNAN SPONSOR ELLER STÅ ÖVER.

  SvaraRadera
 71. Peeman är inte saknad...

  SvaraRadera
 72. Privata konton och checker var väl något man plockat bort nu? Nu var det bara till företagskonton man betalade till.

  SvaraRadera
 73. Kanske borde tipsa UG om att granska Ali Fengan, om hans egentliga agenda. Varför han så uppenbart vill skada blåvitt. Svensson ser bara kopplingen Bandidos/blåvitt efter repotaget.

  SvaraRadera
 74. "Varför träffar en representant från PF en blivande kund utanför en butik på Backaplan???"

  Läs vad PF skriver på sin hemsida så får du lite svar istället för att skriva massa frågetecken här. Det var UG som insisterade på att träffa PF på backaplan.

  SvaraRadera
 75. säger bara 3 saker: ta tillbaka ICA !!

  SvaraRadera
 76. Jag har egentligen för lite kunskap i området för att uttala mig om huruvida PF sköter sina affärer. Men jag sa redan när avtalet tecknades att det är tveksamt om den negativa bild som allmänheten har av ett företag som bland annat sysslar med inkasso (rätt eller fel) är värd de extra pengar man får in.

  Det går ju tydligt att se bara genom att följa den här debatten att många är av den åsikten att det är negativt att ha ett företag som sysslar med inkasso som sponsor, det ger knappast någon bra PR och utan att ha någon särskilt stor kunskap i området känns det spontant som att avtalet i längden känns som en tveksam investering, med eller utan UGs granskning,då de 12 miljoner man får in varje år måste sättas i proportion till vad det kan leda till för skador. För att ge ett exempel; tror ni att den här granskningen hade genomförts om PF hade sysslat med att rensa fisk istället?

  SvaraRadera
 77. Jag har egentligen för lite kunskap i området för att uttala mig om huruvida PF sköter sina affärer. Men jag sa redan när avtalet tecknades att det är tveksamt om den negativa bild som allmänheten har av ett företag som bland annat sysslar med inkasso (rätt eller fel) är värd de extra pengar man får in.

  Det går ju tydligt att se bara genom att följa den här debatten att många är av den åsikten att det är negativt att ha ett företag som sysslar med inkasso som sponsor, det ger knappast någon bra PR och utan att ha någon särskilt stor kunskap i området känns det spontant som att avtalet i längden känns som en tveksam investering, med eller utan UGs granskning,då de 12 miljoner man får in varje år måste sättas i proportion till vad det kan leda till för skador. För att ge ett exempel; tror ni att den här granskningen hade genomförts om PF hade sysslat med att rensa fisk istället?

  SvaraRadera
 78. Låter som artikelskrivaren är allierad med PF. Det framstår som solklart att PF HAR samröre med grovt kriminella, ändå ska man behöva läsa sådant här "försvarstal" mot det hela.
  Det värsta tänkbara är om någon inom IFK har känt till detta.
  Mvh en förbannad blåvitsupporter

  SvaraRadera
 79. Ni som så snabbt skuldbelägger PF kan väl iallafall läsa vad de skriver på sin hemsida innan ni kommenterar? Läser man på deras hemsida och litar på informationen så är det ganska tydligt att PF har en fördel gentemot UG då UG har rätt svaga "bevis".

  Jag förstår er upprördhet och jag kan förstå att ni vill ha bort PF som sponsor. Men som läget är nu så står ord mot ord där PF har en fördel med all sin dokumentation. OM den oberoende utredningen visar att PF har rätt så har UG varit för hårda.

  Sen är programmet bra då UG belyser andra viktiga punkter som kanske mer gäller branschen generellt, men då är vi snarare tillbaka på ruta ett om vi överhuvudtaget ska sponsras av företag i tex factoringbranschen.

  SvaraRadera
 80. Svar till
  Mvh en förståndshandikappad blåvitsupporter

  20/10/11 19:01

  Vad är det som är solklart? Du som vuxen(?) borde kunna lära dig att ta in information objektivt och själv dra lite slutsatser istället för att sitta som ett dagisbarn och tro på allt du ser och hör. Vad är det för "samröre" du talar om?

  SvaraRadera
 81. Det här är utan tvekan den mest tendentiösa och desperata bortförklaringsbloggpost jag någonsin läst på baraben.com. Tragiskt.

  SvaraRadera
 82. @ 20/10/11 18:18

  ALDRIG, efter vad dom gjorde med köttfärsen.

  SvaraRadera
 83. Bra skrivet Erling. Att så många sväljer UG:s sanning rakt av, ett program som vid flera tillfällen fälts i granskningsnämnden.
  Ännu värre att så många måste gå in här och vara otrevliga.

  Ekobrottsmyndigheten sitter ju knappast och kommenterar pågående utredningar men nån nolla från UG. De har ju faktiskt inget att komma med.

  Irriterar mig på att det t.ex. fokuseras på samtalet i bilen (det enda sporten visade) men de klipper bort avsnittet där man klart och tydligt upplyser om kreditavdelningen. Att sen en enskild säljare som jobbar mot provision inte vill fimpa en kund rakt av.. ja så är det med de flesta säljare som inte jobbar ideellt.

  SvaraRadera
 84. PF verkar inom både faktoring och inkasso, vilket inte gillas av alla men det är en viktig del i finansieringen för många bolag och ett förutsättning för många företag (och dess anställda). Självklart skall de inte hålla på med kriminell verksamhet (då skall vi dra oss ur omedelbart) men att göra affärer med någon som varit dömd för brott borde faktiskt vara ok, de har sonat sitt brott. Tycker faktiskt det är ok att Gais har anställt MP trotts att han suttit i fängelse.

  Att medverka till brott är absolut inte okej och det framställs enligt mig i en sekvens att detta görs. Svårt att veta alla omständigheter i alla situationer men uppenbarligen så reagerade heller inte Sparbanken i Roma på att någon hämtar pengar i kontanter regelbundet. Egentligen mer uppenbart /uppseendeveckande om någon vill ha ut så mycket cash istället för att sätta in det på ett konto.

  Lätt att sitta på läktaren och dömma men så länge inte någon myndighet har dömt PF så har jag svårt att se att någon på detta forum har mer information och kan göra den bedömningen bättre än dem.

  Tiden lär utvisa om de gjort något brottsligt - om så är fallet skall de bort, men de skall inte bort pga den verksamhet de bedriver eller den kampanj UG för.

  En annan fråga som jag tycker är intressant och som jag tyvärr inte fick svar på igårdagens chat är, hur många bolag/personer som UG har polisanmält efter alla bevis de har funnit. Känns mer moraliskt rimligt att de skall agera på detta idag än att Blåvitt skall ta ställning redan nu.

  SvaraRadera
 85. så bra skirvet blir glad i hela kroppen när jag läser din text håller med dig till 100%

  SvaraRadera
 86. Programmet tappade ju sin mesta trovärdighet redan i inledningsminuten.
  Där påstår man att en allsvensk-klubbtröja är något av det mest eftertraktade som finns, att det står företag på kö för att kasta miljoner över klubbarna. Men det är ju ganska dåligt intresse för det i verkligheten.
  12 miljoner som nu är en bit mer än alla andra lag är ju ingen jättesumma i de här sammanhangen (eller för PF heller för den delen).

  Faktum är väl ändå att ICA ville sänka sin sponsring vilket gjorde ett byte nödvändigt ändå.

  SvaraRadera
 87. Provocerande program och ännu mer provocerande att en del Blåvita är så fruktansvärt lättlurade att de köper UGs granskning. Har temejfan aldrig sett ett mer vinklat reportage. EBM-puckot tog nog priset.

  SvaraRadera
 88. Pat the Cat21/10/11 00:17

  Instämmer helt med Erling. Har efter "Gbg Energi-skandalen" (där en oberoende granskning släpps i nästa vecka), Kamprad-påhoppet och detta sinnessjuka reportage tappat allt förtroende för UG.

  Jag har isf också kopplingar till Bandidos då jag hörde att en gammal lekkamrat nu har sållat sig till dem och jag har honom som kontakt på FB.

  Sedan till dom som säger att det är en smutsig bransch och att PF "kom från ingenstans":
  Om ni har någon koll överhuvudtaget på affärslivet i Sverige så vet ni att factoringverksamhet är väldigt vanligt. Intrum Justitia, Ikano Bank och Resurs Bank håller alla på med det och lyder under finansinspektionens regler. PF är heller ingen liten spelare, de är nämligen störst i Sverige på detta och om man någon gång har sålt en faktura eller ens undersökt möjligheten så vet man vilka det är. Sedan tycker jag iofs att det är helt sjukt att vi 2011 fortfarande har checksystem i Sverige...

  SvaraRadera
 89. Pat the Cat21/10/11 00:24

  Till er som vill att vi tar tillbaka ICA:

  Att dom försökte blåsa vanligt folk att försöka köpa ruttet kött tycker jag är värre än det PF gjorde...

  SvaraRadera
 90. Huruvida UG's granskning är korrekt eller inte vet jag inte. Däremot vet jag att deras påstående att Prioritet skulle vara ett "okänt företag" som kommer "från ingenstans" är fullständigt befängt. De är Svergies största inkasso/factoringföretag som omsätter 4.2 miljarder kronor om året. Herregud.

  SvaraRadera
 91. Rävens morsa21/10/11 09:20

  Instämmer med Erlings post samtidigt som jag förfäras över många kommentarer härinne som med UG:s reportage som enda "bevis" dömer ut PF som skurkar. Vi kanske skall invänta någon form av objektiv brottsutredning, gjort av åklagarmyndigheten, istället för en TV-redaktion som älskar sensationsjournalistik, don't you think?

  SvaraRadera
 92. Märkligt att folk får sjuk moralpanik över eventuell mistanke om medhjälp till att svarta löner betalas ut. Att skf gör kullager till vapenindustrin funderar ingen kring? indirekt medhjälp till skattebrott är tydligen värre än indirekt medhjälp till mord hos många i sverige. I synnerhet hos kommunister som frankie som senare inte har några betänkligheter över att skriva vinklade snaskartiklar för en skitblaska som tjännar pengar på snask och dålig journalistik.

  SvaraRadera
 93. Polisens nät är sorligt grovmaskigt. Därför krävs det att folk har lite egen moral ibland. Erlings logik "att allt är grönt så länge ingen är dömd" är korrekt när det gäller att slänga folk i fängelse. Men det funkar inte om du skall ha respekt från hederliga människor.

  Trött på syltryggar

  SvaraRadera
 94. 22.40, spot on!

  SvaraRadera
 95. Anonym
  21/10/11 22:40

  Okej, vi sakll förbjuda factoring helt då, eftersom det är moraliskt fel? Det är rätt många småföretagare som idag använder denna typ av tjänst. Trist att det tydligen innefattar dålig moral... Dålig moral är när UG väljer att bortse från uppgifter som friar PF och klipper ihop ett program med vinklingar, utan saklighet, helt utan objektivitet och målar ut folk till skurkar. Där har du din jävla syltrygg. Lyft blicken lite. Pajas.

  SvaraRadera
 96. Grymt bra skrivet, Blir glad att det finns personer som Erling som har lite förstånd kvar. Har inte PF gjort något brottsligt är det ledningen plikt att behålla dom som sponsorer, säga nej till 12 milj för att vissa tycker det är fult att driva in pengar gör mig rädd. Vad är då ok? Frälsning Armen? Sedan kan man fråga sig vilka är dom företag som har anlitat dessa skumma företag? där priset lär vara bra mycket under andra företag som betalar skatt för sin personal, tydligen är det vissa kommunala bolag skanska och andra så kallade fina företag, har dom ingen plikt att undersöka vem dom har att göra med?

  SvaraRadera
 97. Krister Karlsson22/10/11 22:23

  Anonym frågar vilka seriösa företag som har kopplingar till Bandidos. Tja, när polishuset på Stampen byggdes om så anlitades ett företag som leddes av en aktiv bandidosmedlem. Och detta trots att polisen alltså har tillgång till både spanings- och belastningsregister, vilket PF inte har.

  Och nej, PF gjorde inte affärer med Bandidos...det var typ en bekants bekants bekant. Lite långsökt koppling. Hemska tanke; tänk om det skulle finnas någon dömd person på IFKs nästa hemmamatch. Då blir logiken att IFK gör affärer med kriminella, man har ju tagit betalt för biljetten.

  SvaraRadera
 98. Känns bra att de finns några andra vettiga människor därute trodde jag var helt själv ett tag.
  För att folk helt köper UGs program är komiskt.
  Att folk påstår sig veta att PF har gjort massa saker fel utifrån vad de sett i UGs program är lika komiskt.
  Låt de som kan detta granska om det faktiskt finns något annat än lösa spekulationer och finns det så hittas de.
  För media bryr sig inte sanningar de vill bara ha skandaler och sensationer tro aldrig något annat.

  PS Är förövrigt skrämmande vilken makt media har över folket.
  Om folk inte slutar ta dessa program som 100% sanningar så är jag rädd för framtidens utveckling.
  Media verkar styra folket och snart kanske också lagen.

  SvaraRadera
 99. granskningsnämnden tittar närmare på Ali Fegans sk PS

  PS. Anledningen till att jag är intresserad av Prioritet Finans är för att dom numera är huvudsponsor åt IFK Göteborg och som Hammarbyare måste man göra sin plikt…

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.